icon

Mám 19 rokov a chcem bábo

ivina161
2. jan 2013

Mam 19,tuzim po malom dietatku,priatel pracuje,dietatku sa nebrani,o pol roka koncim skolu,vysku zatial neriesim,jedine co ma brzdi,co na to povedia ostatni...je to ozaj skoro?

Strana
z5
tatrankamoja
4. jan 2013

@ivina161 držím palce - vidím, že podmienky máš vytvorené skvele....a nakoniec, predstav si - že bábenko by ste mali v tvojich 20-tich - a v 40-tich už bude dospelé, ty budeš stále mladá, budeš stíhať jeho generáciu...môžte spolu chodiť na disky, na hory, na chaty.....atď.... - VEĽKÁ VÝHODA - sama ľutujem, že som dieťatko nemala skôr.....
@koniarova - vidím, že tvoj vzťah k bábenkám riešiš veľmi, veľmi racionálne. poznám takéto racionálne ženy....odkladajú materstvo na neskôr, kým budú zabezpečené, kým budú mať stabilný vzťah, kým sa psychicky pripravia, kým urobia kariéru.....a potom v 40-tich rokoch zistia, že už sa žiadne dieťatko nekoná....lebo je neskoro.... ☹ ☹ ☹

monika_h_
4. jan 2013

@ivina161 pozri ja mám 21, nič neľutujem, nesťažujem sa, som šťastná, že mám svoju malinkú... vždy som chcela byť mladá mamička... nie je nič krajšie ako byť mamou 🙂 a mňa moja mama mala pár mesiacov po 18tich a musím povedať, že to dobre zvládla.... myslím si, že ma dobre vychovala... 😀 a 3 roky po mne mala ešte môjho brata 🙂 takže si myslím, že je to ok a nemusíš si všímať neprajníkov.... väčšinou to bývajú tí čo závidia.... 😕

ivina161
autor
4. jan 2013

Dakujem kocky 🙂 som rada ze som tu nasla.niekoho kto ma hned neodsudi 🙂
@monika_h_ dakujem 🙂 verim tomu ze sa mi podari cim skor naplnit moj sen 🙂 21 je krasny vek,snad budem na tom tak ako ty 🙂

Tatrankamoja nechce mi ta oznacit ale takisto dakujem za podporu....a co sa tyka korniarova kazdy mame svoj nazor niekto vidi zmysel v cestovani,studovani atd...ja nie 🙂

natalia1990
4. jan 2013

@ivina161 Ahojky
Ja som mala dieta v 18 a bolo to super.Chcela som o par rockov dalsie,ale podarilo sa o 20 rokov neskor.Neviem si to vynachvalit.V 18 to bolo super a teraz tiez.Moja dcera v 20 porodila syna a som v 39 bola babkou.ak mas partnera a rodinu a zazemie tak chod do toho ak to chcete.Drzim palce....

ivina161
autor
4. jan 2013

@mima4 a
@sissy27 je mi velmi luto ze si to o mne myslite. Vas nazor vam neberiem a prosim precitajte si prispevok nizsie aby som nebola dievcatko,ktode chce svoju babiku,dakujem

ivina161
autor
4. jan 2013

@natalia1990 🙂 vdaka 🙂

natalia1990
4. jan 2013

@ivina161 Neni za co.Zvladnes to uplne bravurne...je to super

ivina161
autor
4. jan 2013

@natalia1990 takze syncek bude ujom o rôcik starsiemu babu? To je krasne,u nas su tiez ujo a synovec s trojrocnym rozdielom a poviem ti je to neskutocne zlatucke 🙂 prajem vela zdravicka 🙂

natalia1990
4. jan 2013

@ivina161 moj syn ma 1 rok a jeho SYNOVEC ma 1,5 roka.Su moc zlati ako dvojicky.Spolu sa zahraju aj vymyslaju.

cacika
4. jan 2013

@ivina161 nejdem citat celu diskusiu, lebo ta chcem povzbudit 🙂 vydavala som sa 20 rocna hned po gympli, otehotnela som rok potom, dorobila náročnú výsku denne pri dvoch detoch, venujem sa im naplno, nikto mi nemusi pomahat, teraz mam 25, rodinu, titul, super muza a uzivam si to. okolie neriesim. predtym vsetci krutili hlavami, teraz mi uz byvale spoluziacky zavidia. a na karieru, cestovanie a ine zabavky budem mat este casu dost. vela stastia prajem.

ivina161
autor
4. jan 2013

Jaaaj tak dokonca skoro rovnako stare 🙂 tak teda to musite mat veselo 🙂 a este teraz ked zistuju ze ked sa z nich smejeme tak opakujuu 🙂 aspon u nas to tak funguje u 1,5 rocneho bratranca 🙂 az ma brucho boli kolko sa z neho nasmejem 🙂

ivina161
autor
4. jan 2013

@cacika wau a velka poklona si fakt sikovna 🙂 si cisty priklad toho ze ak sa chce vsetko sa da 🙂 :* dakujem 🙂

koniarova
4. jan 2013

@tatrankamoja Nechcela som už reagovať, keďže som už svoj názor napísala, ale tvoj koment na mňa mi nedal. 😉 Nečítala si ma dobre. Moje príspevky nie sú o racionalite, ale o zrelosti. Niekto je zrelý na bábo už aj v 16-tich, niekto nebude ani v 40-tke. Zakladateľke naozaj želám len to najlepšie, ale ak proste niekto, kto je rozhodnutý priviesť na svet dieťa napíše, citujem: jedine co ma brzdi,co na to povedia ostatni..., tak podľa mňa ešte na materstvo nie je zrelý. Nehovorím o čakaní do 40-tky. Myslím 2-3 roky, možno menej, ale musím byť vnútorne úplne presvedčená, že to chcem a čo povedia ostatní mi môže byť laufr jedno. 😉 😉 😉

zanulienka
4. jan 2013

@ivina161 ja som porodila svoju prvu dceru 2 mesiace pred 19.narodeniny..bola som ako ty..vkuse som sa obzerala za kocikmi,strazila male deti...Domca ma za necele 3 tyzdne uz 14 rokov..roky utiekli tak strasne rychlo,ze som si ani nevsimla,ze kedy mi narastla ☹ ..este stastie,ze doma mame este dalsieho maleho stupla..takze sup sa do toho 😉

lutziy
5. jan 2013

@nalla myslela som to vseobecne... je vela dievcat co robia to, co som napisala...a mne sa to jednoducho nepaci... ich dnesny pohlad nato ako si uzivat zivot..ano nie vsetky su take... ani ty, ani ja, ale je ich vela...

mima4
5. jan 2013

@tatrankamoja zareagujem aj ja teda na teba. Statusy vo fotoblogoch su plne mladuckych maminiek vo veku 18-23 rokov, ktore sa rozchadzaju/rozvadzaju,...ich princovia ich opustaju... a aj statisticky je dokazane, ze manzelstva ktore vznikaju v takomto veku (hlavne blizsie k 20tke) vydrzia podstatne menej, ako ked sa beru ludia nad 25 rokov.
Kritizujes racionalitu, ja ju zas povazujem za prejav zrelosti cloveka, za zrele uvazovanie, za zodpovedne uvazovanie. Ked si citas jednotlive temy tu na MK, kde je kopec mamiciek opustenych, ubolenych, je im/bolo im ublizovane... a ked ides do hlbky toho, co prezivaju, zistis, ze vacsina toho trapenia je v dosledku neracionalnych rozhodnuti, kedy zena "sa riadi svojim srdieckom"... a najivne veri v nejake romanticke predstavy z telenoviel a zrazu baaac! pride realita... a ona je prekvapena, ze do akeho sveta sa zobudila. Jasne, ze srdce sa neda, alebo nemalo by sa obist v zivote, ale mame aj rozum a mali by sme v kazdom rozhodovani sa snazit sklbit srdce s rozumom. Tot moj nazor 🙂

@ivina161 ja si nemyslim nic o tebe zle. Kazdy clovek ma pravo ist cestou, ktoru si zvoli a niest radosti/starosti, ktore mu tato cesta prinesie 🙂 Ja som len napisala svoj nazor, ale je len na tebe, co si vyberies. Pravdaze mylit sa mozem aj ja 😎

zlatica36
5. jan 2013

@mima4 jasné, štatistika je štatistika.... Ale realita? Môže byť aj iná... Ja som mala dieťa,keď mi chýbalo skoro 3 mesiace do 21 ,manŽelovi 2 mesiace do 22 rokov... No chvalabohu, už 16 rokov sme manželia a stale sa lubime!Dokonca by sme chceli ďalšie babo. Sestra sa tiež vydala ako 20 ročná,manŽelstvo im funguje v pohode už 22 rokov... Ale napr. Mám známu, ktora sa vydala ako 27 ročná, manželstvo skončilo po 10 mesiacoch....
Vôbec to nie je o veku človeka,ale o jeho zrelosti a prístupu k životu ,si myslím.
Poznám ľudí, čo majú po 30-ke a nezverila by som im ani skrecka,nie to dieťa....lebo sú sami ešte deťmi....

zlatica36
5. jan 2013

@koniarova úplne s tebou súhlasím!!

lucka1987
15. jan 2013

@ivina161 ak to tak citis, a ako citam mas aj podmienky tak kludne chodte s partnerom do toho. je to o pocitoch a tuzbe.. pockaj mozno kym skoncis skolu .. ono niekedy moze prist taky pocit, ktory trva mesiac dva.. ale toto musi byt nieco silne, coho sa vzdat nemienis.. je ine starats a o surodencov, o netere, synovcov, ako ovlastne dieta.. ale ty sama musis najlepsie vediet ako si pripravena samozrejme aj partner..
ja som mala 21 a moj parter 27, ked sme sa zacali snazit o babo.. vidis, teraz mam cerstvych 25 a rok a pol stareho chlapca, cize nam to nevyslo hned. trosku sme si pockali.. ale nelutujem. nie je mi smutn za starym zivotom bez starosti, pretoze toto co teraz prezivam ma naozaj naplna.. ruka v ruke idu s tym samozrejme aj problemy a nemozem vzdy ist tam, kde by sme radi sli.. ale vonkoncom z toho nie sme sklamaní 😉
a co povedia ostatný ? presne ako napisala @koniarova zrelost nie je otazka veku, je to stav, kedy si uvedomujes, ze svoj zivot mas len ty sama vo svojich rukach a le ty rozhodujes, co, kedy, ako a kde urobis, a sama budes zodpovedna za svoje rozhodnutia a ciny a nema ta co trapit, ako sa k tomu postavi okolie. nemas 17 , a nebudes zavisla na okoli, ale na sebe a partnerovi, budete uz jedna rodina , ktorej moze byt fuk nejaky nazor susedy

veronikazm
Odpoveď bola odstránená
lucka1789
20. jan 2013

@ivina161 ahoj ja mam 20 minuli rok v maji som s maturovala a s priatelomo sme sa rozhodli mat babo zacali sme sa snazit tak od jula a stale sa nam nedari ale nevzdavame to aj ked bolo uz mnoho slz a ocikanych testou ked sa s priarslom lubite verite si tak si nevsimaj okolie a rob to co ti srdiecko sepka 🙂

dorenika
21. jan 2013

Ja budem mat coskoro 20 a tiez chceme dieta,byvame v podnajme v Londyne obaja pracujeme a tiez sa len bojim reakcii okolia ani nie kamaratov a tak ale skor mojich rodicov ono moja mama mala moju sestru v 17 a cely cas nam pripominala aby sme si uzivali zivot a zabavali sa lebo ze ked si urobime deti uz len doma budeme (ja mam obcas pocit ze nas moc nechcela ale pritom otec ju stale braval na vecere,plesy,dovolenky) a tak nechcem aby moja rodina odmietala moje babo,ostatny su mi ukradnuty... 😖

maria613
21. jan 2013

@ivina161 ahoj mám čerstvo 20 doma prenadherneho synčeka stvormesacneho a nechtiac ďalšie na ceste ale nič nelutujeme . S manželom sme vždy chceli skoro deti i ked iba prvé bolo plánované tesime sa aj druhému. Finančné to zvladame manžel nemá zlú robotu má 23 ale obaja sme to tak chceli a boli sme na to pripraveny a veľmi sa tesime že je z nás taká úžasná rodinka, fakt nič neprikraslujem ;). Ak sa na to cítite prečo nie byť matkou nieje podmienené vekom ale skôr pripravenosťou a srdcom. Tak vam držím palce a ked sa budeš chcieť o niečom porozpravat kľudne nápis ;)

simca06022011
21. jan 2013

Nie je to skoro, hor sa do toho.. ja som tiez chcela a priatel nechcel vtedy.. teraz to velmi lutujem :( to aky budes rodic nie je o veku, ale inak si uzivaju zivot rodicia co maju babo v 20tke ako ty co ho maju v 40tke a inak sa spravaju k dietatu trosku... ale je to iba o prioritach vsetko 🙂)) Moja mamina ma mala v 19tke a je to uzasne mat taku mladu mamu a otca 🙂)))) A inak... kto sudi?? este pred par rokmi (10+) mali bezne 18-20 rocny deti, pokym nestudovali na VS.. ty si pockali do 25-26tky... a co? 🙂))

mrva
12. feb 2013

@ivina161 aj ja som mala 19 a je to super. Teraz mám 27, školáčku a predškoláčku a chystáme sa na ďalšie dve 🙂 je to skvelé mať bábo tak skoro, ale treba rátať s tým, že budeš mať ponorku, chuť odísť s kamarátkami von, nič občas neriešiť... ak sa ti má kto o mimi občas postarať a máte materiálne zabezpečenie - bývanie, príjem, tak určite do toho choďte.

lylkatomaskova
12. feb 2013

Aj aj som mala dcerku v 19tich a neľutujem a bola chcená ! A tiež som sa s tretla s ĺudmi ktorím sa ťožko prehltával fakt ,že som tak skoro tehotná.A tie reči Ty taká inteligentná a rozumná a už dieťa.Nenávidela som takéto poznámky ale čo už neskor ma zas bavili lichotky aká dve pekné kočky sme🙂

lucka1022
13. mar 2013

Ahojte,mam 20 rokov a strašne tuzim, po babatku,vzdy som milovala deti takze nemam s tym problem,aj moj priatel má rad deti ale ked som sa s nim o tom rozpravala povedal ze si ymsli ze je to skoro,on ma po 21tke.Zatial byvame u jeho rodicov uz 8 mesiacov,robotu mal ale prisiel o nu bohuzial a teraz nastupuje na absolventsku aby aspon nieco zarobil a ja takisto od aprila pojdem na prax pretoze robotu si cely cas hladam a nic,takze to chcem skusit najprv cez prax na zaciatok,co sa tyka materialnej stranky citovej aaj vo vsetkom sme zabezpeceny akurat,ze by bolo lepsie keby sme boli sami ale rodicia pomahaju..myslite si ze v takejto situacii je to vhodne priviest na svet babo?

11nika11
13. mar 2013

Tak ja sa pridavam 🙂.Mam 23r a 20mesacnu dcerku ktora je prd nas vsetkym.Na zaciatku sa kazdy na mna pozeral ako na blazna,kamosky sa prestali ozyvat,kedze som odmietala s nimi chodit po diskotekach.No mam vacso poklad ako nejake zabavy,mam krasnu zdravu rodinku 🙂.Priatel je o 10rokov starsi,byvame vo vlastnom,mame vsetko co potrebujeme..nikdy by som svoj zivot mladej mamicky nevymenila.A tebe drzim palce aby sa ti splnilo to,po com tuzis 🙂

lucka1022
13. mar 2013

Dakujem,no mna nezaujimaju nazory druhych,je to moje teda nase rozhodnutie,len este musim spracovat priatela trochu,akurat s byvanim by bol problem trochu ale to by sa vyriesilo 🙂

matozazzo
13. mar 2013

Moj nazor, najprv si zabezpecte byvanie, ujasnite si obaja, co chcete - ci obaja chcete dieta, svadbu atd... Ak sa narodi dieta, NIC sa nevyriesi, len zhorsi, to mi ver. Sestra mala dieta v 18, a ze sa to nejako poriesi... Neporiesilo a bol problem, synceka sameho nezvladala, priatel bol stale v praci, rodicia tiez, nemal velmi kto pomoct. Vela dni aj noci preplakala.. S priatelom sa po roku a pol rozisli, lebo ONA chcela dieta, on si nebol isty. Uz nemali na seba tolko casu, on chcel ist aj s kamaratmi na pivo, ona ho stale cakala, ze ked pride z prace, pomoze jej s malym... Lenze on si takto zivot v 20 nepredstavoval, ze ho bude cakat unavena priatelka a placuce dieta :( K tomu byvali so svokrovcami, lebo zrazu, po narodeni dietatka sli peniaze na dietatko a na sporenie uz neostavalo, kedze sestra bola na materskej, hypoteku im nedali, lebo materska nie je adekvatny prijem... Sestra po materskej nedostala pracu, aku chcela, lebo nemala VS :( Teraz si robi VS, aby mohla ostat pracovat tam, kde chce, lebo to vyzaduju... Pisem ti to preto, lebo viackrat citam ze: "je to moje teda nase rozhodnutie", z coho mam pocit, ze ty to chces, priatel nevie a netusi, do coho ide...Mam aj kamaratku, ktora mala dcerku v 20, ale najprv si zabezpecili byt, aj ked len malu garzonku, priatel bol starsi, mal 23 a su dodnes spolu, maju uz aj dalsie babo 🙂 Len tym chcem povedat, ze potom sa nic same nevyriesi, takze si najprv porieste veci, aby ste sebe aj babatku zabezpecili kludny, pokojny domov... a nie stres...

Strana
z5