icon

Mám 19 rokov a teším sa na bábätko

kkikii
8. aug 2015

Ahojte maminky aj nemaminky vidim že tu pridavate hoci ake diskusie tak som sa rozhodla sem napísať aj ja ako veľmi tužim po babatku.. aj ked nie teraz pretože som školopovina ale mam 19rokov s priatelom som 3roky a je tak isto stary ako ja 🙂 tento školsky rok bude maturovať.. ale k teme neviem sa dočkať toho momentu kedy mu oznamim že čakame babatko verim v to že n bude ten najlpší chlap a otec na celom svete.. m
aj ked viem že teraz si babatko dovolit nemožeme pozeram si kočiky a ako si zariadim jeho izbičku 🙂 niekedy sa s priatelom rozpraame ake to bude ked bude chodit d prace a ja s malinkym doma dohodli sme sa že tak v 23rokoch sa začneme snažit o babatko čo už nieje tak daleko velmi ho milujem a nic mi pri nom nechyba tak snad sa nam babtko podari na prvu šupu sa osamostatnime a budeme spolu šťasný 🙂

147789laska
11. aug 2015

@charlie1980 ved ja som ani nespomenul dobu spred 100 rokov 🙂 nespomenul som rozdelenie uloh, pre mna je manzelstvo o tolerancii spolocnom pomahani si...je tazka ano mas pravdu, ale ludia su inteligentni a vedia dobe odolat, pokuseniu sa postavit bokom....odvratit sa od zleho
je potrebne snazit sa o to viac dnes a bude tazsie
ale je potrebne vzbudit tiez nadej ze mat rodinu deti je uzasne a povzbudit...

charlie1980
11. aug 2015

@147789laska Jasne, je to tuzba asi vsetkych zien, stat sa matkami, skor alebo neskor. Vo vynimocnych pripadoch vobec. Ja to zakladatelke aj velmi prajem. No urcite zaklady ako vzdelanie, osamostatnenie sa, stabilne zamestnanie, zvladat financie, su zakladom pre dieta. Najprv chlievik, potom prasiatka 🙂

147789laska
11. aug 2015

@charlie1980 pekne prirovnanie 🙂
najskor domov potom strom...
zakladatelka je stastna drzime palce a vie iste co ju cakaa...
takze mila charlie zelajme zakladatelku vecnu lasku, co ty na to? podme tri styri....

charlie1980
11. aug 2015

@147789laska Nikto nevie, Co ho caka. A ver tomu, kde nie su financie, zaklady, kde nie je bezpecny ukryt, tam sa aj harmonia a laska dokazu vytratit.

kuriatkomm
11. aug 2015

Nevšímaj si tu tie pani slovenčinárky, je úžasné ,že v tomto veku už plánuješ do budúcna bábätko 🙂 Ja som rodila ako dvadsiatka,otehotnela som v 19-tich a nikdy to ľutovať nebudem. Nič nám nechýba. A dieťa je radosť,neskutočná. Raz mi jeden pán povedal "Neľutuješ? Mohla si chodiť po diskotékach,užívať si" . Nie,neľutujem,že som našla lásku môjho života,že mám niekoho,kto ma robí najšťastnejšou ženou na svete,to mi žiadna diskotéka v živote nedá. A mimo to,my mladé maminky si teraz vychováme detičky a potom budeme žúrovať,haha 😀

147789laska
11. aug 2015

@kuriatkomm vidis, ved ja ani neviem ci cakaju:
ja s malinkym doma dohodli sme sa že tak v 23rokoch sa začneme snažit o babatko čo už nieje tak daleko velmi ho milujem a nic mi pri nom nechyba tak snad sa nam babtko podari na prvu šupu sa osamostatnime a budeme spolu šťasný
z toho vyplyva ze len chce mat
ale kedze sa lubia checal by mat
takze financie, zaklady a ukryt uz mozno aj budu kym bude baabo...

izabelkas
11. aug 2015

Ináč, píšete tu o tej gramatike, ako keby všetky, čo ste tu porodili, ste mali 1 s * z každého predmetu v škole. 😀

lubkavargova1
11. aug 2015

@kuriatkomm a vies co mas aj pravdu, lebo my stare korcule uz tazko predychame niektore veci...uprimne ine je rodit v 20 a ine v 30 a vyssie....anatomia nepusti. Teraz nechcem nikoho urazat. Poznam aj mlade mamicky, kde ked ide dcera s maminkou tak akoby sestry boli....osobne si aj tak myslim, ze kto to ako citi tak to bude a co ma prist to pride. Niekde skor a niekde neskor 😀

kuriatkomm
11. aug 2015

@izabelkas to nevieš,že čím máš lepšie známmy v škole,tým si lepšia matka?😀 to je nepísané pravidlo na MK :D

kuriatkomm
11. aug 2015

@lubkavargova1 🙂 to áno, mám jednu známu,deti máme v rovnakom veku,ale ja som dvadsiatnička a ona štyridsiatnička a toľko x sa mi sťažovala,že ona nevládze k malej už večer vstávať,behať okolo nej..

lubkavargova1
11. aug 2015

@kuriatkomm no vsak to....a vies pokial mate dobre babicky, svokricky a tetusky nikto nevravi ze po urcitom veku dieka nemozete ich dat na "varovanie" a ty s manzelikom ist na romantikus veceru, abo sa ist vyblaznit. Co my uz starsie tazko budeme skackat po diskoteke...minule som zasla s kamoskami, no mlade frajdy tam boli, tak som si pripadala uz moooooooooooocno stara 😅

izabelkas
11. aug 2015

@kuriatkomm Som pochopila z týchto príspevkov tak, že kto nepracuje v Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra Slovenskej akadémie vied, tak nemá nárok byť matka. Ja aspoň, že robím na SAV. 😀

maciatkolulu
11. aug 2015

Tak ja mozem porovnat. Rodila som skoro pred 18.rokomi1x potom pred15 a teraz ma najmladsi dva. Takze moj nazor je, ze urcite si materstvo uzivam viac teraz a to vo vsetkych smeroch aj s tehotenstvom. Mam zreleho muza a necitim sa ako stara korcula. Baby nam maleho doma postrazia a to zodpovedne aj sa zahraju a maly ich zboznuje. Milujem vsetky deti rovnako, ale stale budem lutovat, ze som nebola takáto vyrovnaná a kludna a trpezliva aj pri nich a najma som sa rozviedla s ich otcom. Bol rovnako stary ako ja a rovnako nezrely este na otcovstvo, manzelstvo. Teraz to vidim a viem porovnat. A to som po babatku tuzila od puberty ;-D takze ja drzim vsetkym mladym mamickam palce nech im to v dnesnej hnusnej dobe vydrzi. Moja rada je jednoznacna. Najprv skoncit skolu, potom si co to odpracovat, odzit, vytvorit hniezdocko a ked vztah vydrzi, tak ist do toho. Nevravim, ze treba cakat do 40tky, ale zase netreba to uponahlat. A len tak pre priklad. Otehotnela som na prvu supu v tom vysokom korytnacom veku 35 ;-D

michaela45
11. aug 2015

@kkikii ja som mala prveho syna v 20tke a tiez bol planovany a vobec ale vobec nelutujem v 19tke som otehotnela viem presne ako to je a je pekne ze snivas o dietatku a aj to ako sa s priatelom strasne moc lubite a drzim palceky nech vam to vydrzi nevsimaj si blbe pripomienky sama dobre pochopis ake to je mat dietatko ked pride dnes mam 22 a cakame s muzom druhe dietatko je to neskutocny pocit mame svoje byvanie necele dva roky sme byvali u nasich a uz skoro rok vo svojom ke nam super a nevymenila by som to za nic na svete drzim ti palceky nech ti vsetko vynde tak ako si planujes

lucka1987
11. aug 2015

🙂 🙂 🙂 🙂 gôpouuuuuuuuuuoiukhzkjzuitgggghhhhhhhhzutzátuáýtýigifgrrrrrttážuzátuáťžuťuuuuuuuuuuuuuuuužťžugtgžýžuztť
fgjfjgrhtuhhhhrrehdnezrcfhjzzzzzztzgggfvhbgrhrthzghhfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhshddddddddddddddddddddddddgdtwefrrfwtgrewtffdwrwdwewfwrerwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwrewrewerdrer bgpoojjhioijojuiuzuoiuozuizuizuioziuouozuiziuuuuuuuuuuuuiulolôloolkjighbfugzgfdfhzguhugjhijiokioplllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllplplo=uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kuriatkomm
11. aug 2015

@lucka1987 konečne normálny prispevok v tejto diskusii

lucka1987
11. aug 2015

@kuriatkomm kriste pane.. prave som sem dosla a moj skoro 4 rocny za pc.. 😕 😅 😅 😀

kkikii
autor
11. aug 2015

@147789laska
@michaela45
@maciatkolulu nebudem tu označovať každú ale ďakujem babám ktoré má chápu sú tu mamičky ktoré mali V skorom veku..Mňa netaha mať v19dieta ale keby sa podarilo určite nejdem na potrat nikomu by som nedovolila aby mi vzali dieťa moja svokra budúca tiež hovorí keď budete mať dieťa pomôžem aj teraz kebyze mám... Ale ja nechcem od nikoho pomoc všetko si chcem vybudovať sama deti milujem a viem čo to odnáša mám synovcov ktorý sú stále so mnou viem čo go je byť hore aj V noci keď placu alebo keď im idú zúbky...niektoré má odsudzujete za neviem čo ako rodičia by ma živili a podobné ale opakujem ideálny vek 23tiez si chcem niečo nešetrit a diskotéky a zurky mňa nebavia a nikdy som na žiadnej nebola.. Keď Niekam idem idem s priateľom venovať sa jeho koníčkom sme spolu...A nechápem prečo sa tu riešila moja slovenčina ale Okej pani vzdelane:D každý hovorí máš čas chod do školy koľko mamičiek bolo čo mali aj vysokú pri dieťati pre mňa je základ stredná a nebránim sa ani vysokej chcem byť majsterka ale určite preto nebudem čakať do30 na dieťa kde si potom budem búcha hlavu o stenu prečo nemôžem napríklad otehotnieť... Takže tak... Fakt ďakujem babám ktoré má chápu 🙂

kkikii
autor
11. aug 2015
titttike23
11. aug 2015

prisaham je mi na grc z mamiciek, ktore sa tu chystaj rozum rozdavat. mozno 17 rocne mamicky su zodpovednejsie ako aj 30 rocne. sem aj napisala, ze kedy chcu babo. boha, radsej sa tu neidem vyjadrovat, lebo by som moc pekneho nenapisala.

kkikii
autor
11. aug 2015

@titttike23 kludne vyjadri :D

gita17
11. aug 2015

@titttike23 sorac, ale ty netrep o zodpovednosti, dala si decku meno Honey 🙂 🙂 normalny clovek to pouziva len doma, ale ty si to chudatko ostemplovala na cely zivot. Dalsiemu mozes dat meno Cicuska alebo Chrobacik 🙂

zupap
11. aug 2015

Ja len tolko, tiez som tak skoro tuzila po babatku.. Take to snivanie a tesit sa vopred..ved to je uzasne a nic na tom nie je! Preco hned odsudzovat ! A tiez mozem porovnat..prve dieta som porodila v 25 (tak sme si naplanovali ) a druhe v 27 a podla mna idealny vek to bol,strasne rada spominam na prvu uzasnu matersku.....a teraz tretie mame po 10 rokoch v 35..a veru citim ,ze som starsia, neVladzem tolko ako pred 10 rokmi...ale je to tiez uzasne...Kazda sme ina ,niektora tuzi skor,ina neskor , to postatne je mat podmienky na dieta ,financne byt ok , mat spolahliveho partnera ..A hoci netvrdim ,ze gramatika nie je podstatna,urcite nie je najdolezitejsia 😉))

kkikii
autor
11. aug 2015

@zupap vies ale pozri napriklad poviem priklad chcem mat 3deti a prve budem mat v 30 tak potom to kedy postiham mna mamina mala v 40 vychovala ma dobre ale urcite chcem dieta skor

moniciak
11. aug 2015

Toto je otrasné kam to už zachádza... Podľa mňa je pekné, že sa na dieťatko tešia, čo je na tom???
@gita17 A ty sa tu prečo obúvaš do mena dieťaťa??? Máš riadne problémy sama so sebou, čo??? Na mieste niektorých tu by som sa naozaj hanbila...

ajdika
11. aug 2015

@kkikii pomoc neodmietaj,ak bude v buducnosti treba...neboj,oni to urobis z lasky 😊

ajdika
11. aug 2015

@kkikii pomoc neodmietaj,ak bude v buducnosti treba...neboj,oni to urobia z lasky 😊

kkikii
autor
11. aug 2015

@ajdika viem ale dosť ma nasralo keď niekto povie že či budem pýtať od mamky...Nech sa nikto na mňa nehnevá ale všetko čo chcem na všetko si zarobím..Chcem rifle zarobím si viem že to nieje taká položka ten kočík ale aj kebyze mi chcú pomôcť páči sa ale chcem dostať viac a nejaká ženská sa má.opýta či potom budem žobrať od mamky...kde sme budem tehotná lebo mama ma bude životy:D

sense
11. aug 2015

myslim si ze nema ta nikto pravo odsudzovat , nikde nepises ze ho musite mat uz aj ale ze tak o par rokov,...a preco by si sa nemohla tesit uz teraz...mam pocit ze to beries zodpovedne...nenechaj sa odradit negativnymi komentami... keby si nezodpoveda tak napises chcem dieta ved mama sa postara...pokial budu chciet rodicia pomoct ved nech pomozu, tiez neodmietam pomoc ani mamy ani svokry ked sa ponuknu - oni su rady ze si uziju vnucku aspon par dni v roku...