Mám 20 rokov. Som pripravená na tehotenstvo?
Ahojte 🙂 rada by som sa vam zdoverila a počula vaše názory. Mam 20 rokov, priateľ ma 26 a sme spolu 2 roky, bývame spolu a fungujeme ako jedna domácnosť. Obaja mame super prácu a vďakabohu nemusíme živoriť z výplaty do výplaty, co to aj ušetríme. Začali sme sa čoraz častejšie baviť na tému bábätka, pretoze sme obaja veľmi rodinne založení a deti milujeme. Gynekologicka mi tehotenstvo odporúča, pretoze od 18 mam hrcky v prsiach ktore sa stale objavujú a miznú, momentálne ich mam okolo 8, a nedávno mi našli cystu. Vraj by mi hormóny pomohli a hrcky aj cysta by mohli zmiznúť. Po bábätku veľmi tuzime, jedine co ma brzdí je pocit ako na mna budu ostatný pozerat predsa len mam 20 a som pre mnohých este "dieta" . Myslite si, ze by to bol krok vedľa? Mame este počkať alebo ist do toho ked to tak cítime? Dakujem za každú odpoved 🙂
@mircalla nemam cas citat vsetky komentare, stacilo mi si precitat tie prve, asi si ich pozorne necitala ked vravis ze nikto sa do nej nenavazal...pisu jej tam verdikt ze nie je pripravena, len preto ze sa to pyta na mk...
ale ty si najmudrejsia na svete....do vsetkych diskusii sa zapajas, takze pardon veduca
a este jedno - vobec nie je prvprade mat svadbu pred tehotenstvom, vzdy lepsie sa vydavat po porode, ako s obrovskym bruchom a zavojom na hlave! je to smiesne...asi tolko k tomu, viac sa nevyjadrujem, mam dolezitejsie veci na robote
@alaguema velky suhlas. Ja mam dokonca viac ako 35 a nemam pocit ze by to bolo tragedia alebo ze by mi nieco uslo.
Ja mám 20 a budeme mať krpceka. S priateľom som už 4roky . Len ti nesmie záležať na rečiach ostatných. Radšej budem pre dieťa mladá mamička, ako by si ma potom mýlil s babkou. :D :D keď tak napíš pokecáme budem rada : )
@valalta ja nie som za extrémy v ničom. Čakať s materstvom dlho a rodiť v 40-tke nie je optimálne. Je jasné, že plodnosť vekom klesá, ale za "epidémiou" neplodnosti je prítomnosť pohlavných hormónov v životnom prostredí. Žiaľ, je aj veľa úplne mladých žien, ktoré nemôžu otehotnieť.
Ja som vzdy chcela dieta po 40tke. Ono az teraz si uvedomujem aky velky to bol omyl. A tie reci o vybureni a neviem co v 20tke heh. Hlavne to na tych starsich zenach s detmi potom nenormalne vidiet. Su voci detom absolutne nepruzne, je tam prosto generacny prepad. Zeny sice budu tvrdit ako omladli a hento a toto ale prirodu clovek proste neoklame. Dieta sa mi este nenarodilo ale uz som tak unavena uz teraz. Normalne "zavidim" kamoskam co stihli porodit do 20tky; detiska uz povacsine velke a samostatne a ja medzi nimi chodim s bruchom. Ani neviem ci stihnem mat vobec este dalsie do 35tky a to som chcela dve. Na druhej strane fajn mam precestovany cely svet ; viem niekolko jazykov ; mame zazemie. To by som v 20tke nemala. Clovek asi nemoze mat vsetko :( ale na dieta sa citim uz naozaj unavena a neviem si predstavit rodit po 40tke.
Či si pripravená na materstvo musíš vedieť ty sama. Nejdem rozoberať to, že nie si keďže dávaš takúto otázku do fóra lebo každá žena mala pochybnosti o dieťati nezávisle na veku. Poviem pravdu, že v mojom okolí nepoznám takú mladú maminku, takže neviem ti poradiť či je to dobré alebo nie. To ti tu aj tak napísali iné baby, ktoré porodili mladučké a všetky si pochvaľujú. Za seba môžem povedať, že ja som sa vždy chcela najprv vydať a až potom mať dieťa. Vzhľadom k tomu, že manžela som si našla keď som mala 23 rokov a o tri roky sme sa vzali, bolo to pomerne normálne. Ale na dieťa som sa vtedy ešte necítila, to viem určite. Kúpili sme si byt, začali v ňom naživať, postupne si ho zariaďovali a užívali si voľnosť, ničnerobenie a žiadnu zodpovednosť. A zrazu som mala pocit, že manželstvo stagnuje a niečo v ňom chýbalo. Až vtedy mi prišlo, že to niečo je dieťa. A šla som do toho. Prvé dieťa som porodila v 30 a druhé v 33 a nemenila by som...s manželom sme spokojní, máme dve krásne a zdravé deti, ktoré sú pre mňa najväčším pokladom, ktoré nahnevajú ale aj rozžiaria celý deň už len tým, že ma objímu...rozhodnutie je na tebe...je to tvoj život, všetko má svoje plusy aj mínusy...držím palce, aby si sa správne rozhodla a bola spokojná... 😉
@alchemilkazltozelena ja som niekde pisala, ze sa ma vydavat s bruchom, teda tehotna? ach jaj...suhlasila som akurat s nazorom, ze lepsie najprv riesit svadbu a potom dieta, dokonca to ani nevyslo odo mna.
Keď bude chcieť chlap zdupkať urobí to tak či tak či budú zobratí alebo nie..... niektorí žijú celé roky bez manželstva a sú tu.... Vykašli sa na všetkých naše mami nás mali v 18 a sú tu..... Každý nech sa stará sám o seba.....
Som tu len krátko a stále som svedkom útokov iných mamičiek na druhé, veď predsa každý máme iný život, iné hodnoty, priority. Niekto je šťastný, že môže pobehať svet, užiť si, vybudovať si kariéru a potom sa naplno venovať dieťaťu..niekto zas má v srdiečku prianie byť maminkou skôr, určite nie len z nejakého vrtochu, je to proste tak, každý sme iný. Ale všetky sme aj tak ženy, maminky, budúce maminky, tak sa tak aj správajme, ako dámy 🙂 Určite ja ako 23- ročná žena mám menej skúseností v živote ako žena 30 ročná, to nič nemení na tom, že keď budeme mať bábo, budeme ho ľúbiť a doprajeme mu všetko na čo sa len zmôžeme. My s priateľom tiež žijeme v byte s hypotékou, máme aj my starosti, život prinesie vždy niečo do cesty..a predsa už plánujeme bábenko 🙂 a súhlasím s tým, že život to môže kadejako zariadiť, môžeme stratiť prácu, ale máme zdravé ruky-nohy, práca sa dá nájsť, nie všetci, ale väčšina má okolo seba svoju rodinu, ktorá určite pomôže, nemyslím len finančne, ale aj psychicky, podporou 🙂 netreba svet vidieť len tmavo, veď to by sa potom nerodili žiadne bábätká. Treba byť hlavne zodpovedný, keď tá chvíľa nastane a robiť všetko pre to, aby to fungovalo 🙂
dakujem za vaše názory 🙂 ja som to pisala hlavne koli tomu aky máte pohľad na mladé maminky, ja som rozhodnutá ze babo chcem, ale vždy su pochybnosti ci to zvladnem, tie ma každá mamina predsa len ste zodpovedná za život drobčeka a chcete aby sa mal co najlepšie 🙂 mna mala mamina v 21 a pochvaľuje si, pre ženy ktore tvrdia ze koli tomuto príspevku nie som zrelá neberiem v zlom kazdy mame iný pohľad na vec každopádne dakujem za povzbudivé názory, presne ako napísala vyššie mojim snom bolo vždy byt maminkou a neviem sa ho dočkať, snáď sa nam podarí mat krásne zdravé babo 🙂

@alaguema no ale predsa je lepsie mat tie deti v mladosti, najma ked vsade naokolo clovek pocuva o neplodnosti. Odkladat deti do uplnej krajnosti je velka odvaha. A neznamena ze ked ma clovek deti konci sa zivot, castokrat sa da si s detmi si ovela lepsie uzivat si zivota spolu s partnerom. Je to proste vselijako, kazdy si musi spravit tak ako jemu vyhovuje. Ja zase poznam par pripadov tridsatpatrocnych zien, co maju pocestovane, aj peniaze, aj pracu super, ale nemaju ani deti ani partnera a su z toho na nervy, nakolko u zien hra cas viac proti nim ako proti muzom...