Mám 21 rokov a nemôžem otehotnieť
Dobrý deň, s mužom sa snažíme otehotnieť. Sme kompletne zdraví,vyšetrenia máme pobehané a je úplne v poriadku všetko. Jedine čo mám je nepriavidelny cyklus a užívam duphaston. Užívam vitamíny inofolic😌 ja mám 21 rokov, on 25 😢 a veľmi tuzime po bábätku…
@soldi ďakujem aj tebe veľmi pekne som o niečo múdrejšia naozaj, vyskúšam to tak 🥰
@rozalka_13 bežné vyšetrenia u gyn naozaj nemusia odhaliť problém. Ak sa vám nebude dariť rok pri pravidelnom snažení sa aspoň počas ovulácie odporúčam hematológiu, reprodukčnú imunológiu, endokrinológiu, genetiku,urológiu, rozšírenýspermiogram... môže sa nájsť niečo. Ale ešte sa s tým nezaťažuj. Užívajte si jeden druhého a snáď to príde čím skôr. Držím palce 🙂
@rozalka_13 to meranie Bt vyzerá zložito ale nie je. Stiahni si appku, za mna najlepšia fertilityfriend.. Každé ráno si zmerias v pošve teplotu, hneď po prebudení, teplomer treba mat na dosah, keďže sa nemôžeš ani postaviť. Ideálne merať aspoň po 6 hodinovom spánku, každý jeden deň v tu istú hodinu a vždy nahodit teplotu do tej appky. Už sama ti vyznačí ovulaciu.. A časom prídeš na to ako to celé funguje. Take pravidlo je, že 3 teploty musia byt vyššie ako 6 predchádzajúcich aby sa potvrdila ovulacia..Ale na to vsetko prídeš
Si tak mladučká ... nepočítaj plodné dni, nemeraj bazálnu teplotu ... pokazíte si tým vzťah ... proste sa milujte, keď máte na seba chuť ... my s mužom sme už boli "starci", ja 34, on 35, otehotnela som po 9-mesiacoch ... 4 mesiace je máličko.
@rozalka_13
@soldi presne tak, mne predpovedali doktori, ze budem mat velke problemy otehotniet prirodzene, anovulaky, vysoky prolaktin, testosteron, cykly od 33 po 38 dni, ako kedy. A do pol roka od zacatku snazenia som otehotnela, iba oci otvarali. A druhe po roku od porodu. Tretie sme uz ani moc nechceli, ale pritrafilo sa 😊. No a to vsetko po 30-ke. Sko 37 rocna som rodila tretie babo. A s tym Duphastonom mas uplnu pravdu, mne takto doktor zablokoval ovulaciu, som sa na to vykaslala. A otehotnela som 2x urcite po 20-tom dni cyklu. Treti raz na 14-ty den, aj to som necakala, ze ovu pride tak skoro, no to bol osud uz 😅. Naozaj, niekedy ti doktori ani nevedia, co a kedy predpisuju...
Asi moc tlaćiš na pilu. Nie je uplne normalne alebo nech Ta neurazim bezne robit si testy plodnosti este nez sa zacnete snazit. A urcite ti obyc gyn nemohla urobit vsetky testy.( aj ked co uz ja viem mala som deti po 3o + a ziadne testy plodnosti som neriesila) Vsetky tvoje kamosky otehotneli ani nevedeli ako .., snazite sa len 4m a ty to prezivas akoby ste Sa snazili 4roky ., mas len 21 a uplne zbytocne si vyrabas stres. To nie je sutaz ze Musis byt teho na prvy šup. Nemusis byt teho lebo vsetky okolo uz su matky. Proste ver ze raz to pride . Aj pri idealnom nacasovani su sance otehotniet len okolo 35% ci tak nejak uvadzaju statistiky. Malo by to byt jednoducho milovanie nie job povinnost plodenie veda. .. ty si len myslis ze si pripravena byt matkou od 15r no si ako dieta nemas trpezlivost. Chces to hnet a ked to nie je hnet tak je problem. Pozor na to aby si potom nebola ako vela dnesnych zien frustrovana ked sa konecne dockas. Materstvo je skuska trpezlivosti od prveho dna co si podrzis babatko v rukach. Ja ti radim hlavne klud a ber to tak stoicky pride to ked to mà prist. Aj Keby ste sa mali snazit aj 8m . ( Keby si bola v pohode tak nepises sem ze nechapes preco nie si este teho po iba 4m snazenia.. ) takze klud a milujete sa kazdy druhy den. Spermie preziju niekolko dni v maternici nemusis ovulku sledovat. Alebo si nieco precitaj o ovulacnom hliene.
@miadi ďakujem, asi som potrebovala aj takýto komentár, aspoň si mi ako tak otvorila oci. Máš pravdu asi tlačím na pilu. Nejdem teda nič riešiť už viac a skúsiť sa na to neupínať... ďakujem veľmi
Možno práve preto že to tak veľmi chcete to nejde. Mám kamarátku ktorá tiež takto s mužom sa snažili, nešlo to, odišli na dovolenku, oddýchli si, vypli a bum už to bolo 🙂 Niektoré veci netreba tlačiť.
@rozalka_13 ja mám 20 môj 22, snažíme sa už vyše roka a stále nič 🙂 akurát mám za sebou odber krvy na hormonálny profil tak som zvedava ..
@rozalka_13 kamoska sa snazila 9 mesiacov. Podla dr boli obaja "nadpriemerne zdravi". A dalsi mesiac uz bola tehotna. Niekedy staci len upokojit hlavu, ale uprimne, ako sa to da? Som po IVF, takze chapem, ze to nie je jednoduche. Drzim palce.
@rozalka_13 zalezi preco mas nepravidelny cyklus...a kedy duphaston uzivas...ak ho nasadis pred ovulaciou tak ju moze zablokovat. Nepravidleny cyklus moze znacit hormonalny problem..
@rozalka_13 tak a bez liekov máš aký cyklus?
Nejdeš jeden mesiac k dr na folikulometriu a nenaplanujete styk?
@rozalka_13 takže takto 🙂žiadne meranie, žiadne sledovanie, žiadne zapisovanie 🙂 4 mesiace sú krátka doba...ked ste obaja v poriadku tak podstatne je aby ste na to netlacili.... Keď si budeš sledovať ovuláciu iba ta to zdepta ak na ďalší mesiac dostaneš menzes 🙂
My sme sa snažili cca 10mesiacov stále som len sledovala kedy už.. Každý mesiac tehu testy... A otehotnela som vtedy keď som si povedala ze to neriešim... Presne mesiac po tom ako som si povedala túto vetu 🙂 nehovorím ze to zaberie každému ale čím viac sa na to budete sustredovat tým horšie.... No ak by sa náhodou nedarilo aj po čase.. Treba si dať vyšetriť prolaktin a hormóny štítnej žľazy... Stačí ak je aj hodnota ŠŽ co ilen trocha zvýšená tak vtedy to nejde
(nečítala som ostatné komentáre ak by náhodou bolo niečo podobné) 🙂 držím silno palce ❤️
@17alexis ja som Mohla podľa môjho cyklu nastavovať hodinky.
Na deň som dostavala takým štýlom že ráno nič o5 minút MS doktor nám hovoril vyše roka že nedáme myslieť a nakoniec nepriechodne vajcovody vyšetrenie ktoré som si absolvovala po svojej línii a následnéivf úspešne samozrejme
@sono2 kamoska bola v CAR s muzom, vsetko im porobili a vysli z toho s vlastnym babom. Ale zas ja napr. som vzdy pkcuvala, aku mam krasnu maternicu a predsa bol v nej problem a neuchytavali sa mi embrya. Nasledne na hysteroskopii zistili problem a tretie IVF konecne vyslo. Este mame aj dve embrya zamrazene.
@rozalka_13 ahoj, ja chápem že ako mladá zdravá žena si čakala, že to pôjde hneď. Nevadí, nemusí to byť hneď. Ja som mala veľmi nepravidelný cyklus celú strednú, užívala som aj ten duphaston aj som bola na vyvolavackach a tak... Mne sa ale zdalo, že týmito umelými hormónmi sa to skôr celé zhoršovalo, než naopak. Otehotnieť sa dá aj pri nepravidelnom cykle. Podľa mňa skôr, než pri pravidelnom, umelo podporovanom liekmi (čisto môj nelekarsky názor/skúsenost). Vysadila by som to a skúsila kvapky Gynex a prípadne aj bylinky -rebríček a alchemilku. Nasadiť to môžeš hocikedy znovu a za skúšku to podľa mňa stojí.
Si zlata priemerna zena by sa zdula. Pochopila si mà v dobrom .Ale uvedom si ze vajicko zije iba 12-24h a spernie k nemu putuju 12h Cize je to vsetko o nacasovani a idealne by tie spermie tam uz mali byt.. je to tazke ked nieco velmi chces sa uvolnit a nemysliet na to. Prve nam vyslo na prvy sup. Druhe sme sa snazili na 2sup to vyslo ale v 5tt odislo.. potom dlho nic 8m uz mi zacinalo byt smutno a stretla som znamu ktora nedavno porodila 2 a uz cakala 3. Nezavidela som jej to. A prave vtedy sa uhniezdoval drobcek co som rodila v 18tt 🥲no 4m potom som bola teho s nasim rainbow baby. Ked budes teho Mozno zazijes vela stresu strachu aby bolo babatko ok. A potom casto zeny maju poporodnu depresiu. To je nieco Strasne konecne maju vytuzene dieta no nevedia sa z neho tesit a vsetko je ine ako si predstavovali. A ked mà zena nervy ze sa nedari tak muzou aj prejde chut . Ziadne reci ze zlato mam ovulku sup sup skoc na mna ! A nesmut ked pride mrcha povedz si nevadi Mozno to vyde nabuduce . Ste mladi zdravi vsetko je ok. Musis mysliet pozitivne. A na zdrave dietatko sa oplati pockat a aj svoje psychicke zdravie si treba pestovat. Drzim palce nech sa coskoro zadari 🍀
@rozalka_13 aj ked si uplne zdrava, aj ked mas ocikane vsetky ovulacne testy, a telo nadopovane vitaminmi a mas do sekundy nacasovy sex, stale je tehotenstvo zazrak, nie je to matematika, ze teraz musi prist ten spravny vysledok. snazit sa 4 mesiace nie je nic. jedna kamaratka sa snazila pol roka vkuse, dalsia rok kym sa podarilo. lekari spozorneju ozaj az po roku a pol, po dvoch, ze asi nieco... takze sa tym velmi nezatazuj, stale si v "norme".
@rozalka_13 ako keby som o sebe čítala, tiež som od 15 tich s mm, a tiež som sa v 20 tich vydala. Učím v MŠ a chcela som dieťa hneď po VŠ, preto sme sa snažili už skôr. Úplne ťa chápem. Ja som brala clostilbegyt, dali sme si vypočítať plodné dní u Jonáša, promovala som s mesačným synom. 😉Ono to príde, keď to prísť má. Naozaj je to tak.
@miadi ďakujeeeem🥺❤️ Neskutočne si to vážim! A prajem ti veľa veľa šťastia v živote
@rozalka_13 ahoj, my sme spolu s muzom od 17, teraz mame 29/30, a podobne ako vam nam "vychadza" vsetko, co clovek vie ovplyvnit.. postavili sme si domcek, mame stabilnu robotu a dobre konicky.. Ale tehotenstvo neovplyvnis, ja som si myslela, ze do roka budem tehotna🙂 musis sa obrnit fakt trpezlivostou a ratat aj s moznostou, ze otehotnes "az" na 24 a podobne..zivot nekonci a netoci sa okolo tehotenstva. Mne ked chyba "dieta", idem kocikovat s kamoskou jej rocneho synka. Kazdy ma svoj cas, kedy to pride a verim, ze u teba to pride vtedy ked ma🙂
@rozalka_13 ja som prave otehotnela po 4 mesiacoch snazenia sa. Druhe babo. Urcite sa ti podari tento mesiac, uvidis ☺️ ver tomu!
@rozalka_13 neskutocne tlacis na pilu.. taketo pripravy, planovacky, meranie, sledova ie, testovanie 🙄

@liljana áno dá sa. Ja som končila v 2017 školu, na začiatku roka 2018 som sa zamestnala, v 2018 som sa aj vydala, 2019 sme kúpili dom.. A tento rok to bude 8 rokov čo sme spolu a budú to 4 roky od svadby. Mám 24 rokov, ani jeden nemáme bohatých rodičov, manžel ma priemerný plat, ja rodicak, platíme hypotéku. Jedno dieta mame, druhé čakáme a áno žijeme úplne normálne a zvládame platiť všetko 🙂