Mám 22 rokov a uvažujeme o bábätku. Je ten správny čas?
Ahojte zienky...velmi by som chcela babenko,som v poslednom rocniku na VS,mame kde byvat anpriatel zarobi skvele(sme spolu 5 rokov),viem ze to vyzera idealne len jedine co ma odradza je moj vek-22!Mam do toho ist? 🙂
Uz si este maladost ,naber skusenosti a prax v praci . Dietatko mozes mat aj neskvor nic ti neujde vsetko ta pocka 🙂
ja som v 22 mala uz dve 😀
to uz musis byt ty o tom presvedcena ze chces a samozrejme aj partner...ja som 2 tyzdne po 22 rodila 😉
no takto: ak máš nejaké zdravotné problémy, ktoré by sa mohli časom stupňovať, alebo brániť tehotenstvu, tak do toho choď. Ale ak nie si vnútorne presvedčená, či do toho ísť abo neísť..........ešte počkaj, dovolenkujte, cestujte, zabávajte sa, užívajte si.........bábo príde samo, keď bude na to vhodná chvíľa- hovorím z vlastnej skúsenosti, všetko sa v živote deje pre niečo
Ahoj,my sme mali prve ked som mala 22,po10 rokoch prisla sestricka,potom po 2 rokoch dalsia,a poviem to,ze teraz s odstupom si myslim ze tych 22 je akurat,teraz ked mam37 a 2 male deti,nemam ani z daleka taku trpezlivost,ako predtym,aj ked je pravda,ze najmladsia ma autizmus,tak to s tym dost podstatne suvisi.ale su uzasne,a my sme pti nich akoby omladli 🙂,ale myslim ze tych 22 vobec nie je skoro,a s 1 babom sa da vselico podnikat,podla mna,drzim palce 🙂
Choď do toho. Čím skôr budeš mať dieťa, tým dlhšie budete spolu a tým lepšie sa oň budeš vedieť postarať. Ak budeš čakať do 50, tak dieťa bude končiť základnú a Ty už budeš na dôchodku . Na vysokú už ísť asi nebude môcť, nebude mu to mať kto zaplatiť :-/
V minulosti rodili ženy už ako 16-17 ročné. Viem, to je dnes príliš málo, ale 22 je absolutne ZA VODOU.
urcite to nieje skoro. zena cim je starsia, tym telo horsie znasa tehotenstvo. pokial sa na to citite, tak smelo do toho. cim skor, tym lepsie. ja som druhy porod mala ako 33 rocna a poviem vam, nikdy viac by som tak neskoro tehotna nechcela byt, ak by sa dal vratit cas.
Ja si myslím, že je to ideálny vek. Ja som mala deti hneď po skončení VŠ a už sa mi to zdalo dosť neskoro. Ja som sa chcela z práce vracať domov za detičkami. Kariéra sa dá robiť hocikedy, ak je človek šikovný. Ja som vyštudovala medicínu, od októbra nastupujem do nemocnice a už sa teším, ale neviem si predstaviť, že by som sa vracala z práce do prázdneho domu bez detí. Na materskej som si výborne oddýchla od stresu zo školy a psychicky sa pripravila na nástup do zamestnania. Ale samozrejme záleží od priorít. A navyše ja som sa počas materskej venovala aj takým veciam, na ktoré by mi popri práci nezostal čas - kurz angličtiny, nemčiny, chcela som aj štátnicu, len okolnosti mi v tom zabránili. Popri tom som si naďalej študovala veci z odboru a získala prax pri svojich deťoch🙂 Materská nemusí byť strateným časom ani z hľadiska kariéry - keď majú detičky 1,5 - 2 roky, často sa dá pracovať aj cez obedný spánok alebo po večeroch, ak má človek prácu na doma (ja som robila preklady). A pritom sa dá venovať deťom - ja to robím aj takým spôsobom, že mi pomáhajú s domácimi prácami a vediem ich k samostatnosti. Myslím si, že je lepšie mať deti teraz v tvojom veku, ako neskôr, keď si navykneš na nejaký štandard a pohodlie.
čim skor (po 18tke) ty lepsie.. a to nezanmena ze otehotnies hned!!niekedy to trva aj niekolko mesiacov ci nebodaj rokov, kazda zdrava zena ma v kazdom cykle len 20% šancu otehotniet! 😉
no moj nazor aj ano aj nie .nie som priklonena ani na jednu stranu ze ci je teraz ten spravny cas alebo este pockat.ja mam 25 a cakame prve babatko.najprv som chcela skoncit skolu a niekde sa zamestnat aby som nieco zarobila a mala sa kde vratit po MD.ako vek mas na to akurat vravi sa ze cim skor tym lepsie s prepacenim si to odseres tych 20 rokov a potom ti ostane este aj cas na seba ked ti vyrastu deti.ale kazdy ma svoj nazor nerozhoduj sa podla toho co tu kazda napise ale rozhodni sa ako ty uznas za vhodne.len ti poviem este to ze kazda si chce uzit aspon do tej 30tky este mam cas a potom sa zbadaju ze boze uz mam tolko uz nam treba dieta a to sa mi nezda spravne takto sa k tomu vstavat ze nie z lasky ho splodit ale koli veku a potom ma vela zien problem otehotniet a rizik strastne vela.

skôr odporúčam niečo ešte zažiť, snažiť sa získať skúsenosti, začať budovať kariéru...