Mám 23 a túžim veľmi po dieťati
Ahojte mam 23 a strašne túžim po dieťati,bojim sa ze to potom nestihnem alebo nebudem plodná alebo co... ale nemám ani partnera, preto rozmýšľam ze ci si to spraviť z prvým chlapom akého spoznáme, ale zas niesom ani finančné zabezpečená na dieta ,stále bývam u rodičov.... ja uz neviem co mam robit strašne mi z toho preplo ze chcem dieta
Hľadaj psychiatra. Úplne vážne a skôr, než urobíš nejakú sprostosť, ktorá Ťa poznačí na celý život.
daj si zmrazit vajicka, ked som bola ja mlada dali sa zmrazit len oplodnene, ale doba pokrocila a daju sa vraj zmrazit aj neoplodnene. to ta ukludni, aby si neurobila nejaku hlupost. chlapa vyberaj v pohode, nie v strese
Ja mám tri deti a k tvojmu problému len toľko, že dieťa nie je dekorácia do obývačky. Mať dieťa lebo tebe preplo a ty ho chceš je fakt hrozný nápad aj keby máš na to prostriedky, v prípade, že nemáš prostriedky a ani nemáš to dieťa ani s kým mať, to je už úplne mimo, keď viem, čo mať dieťa obnáša 🤦♀️.
Chapem, ale nie si zvieratko, ktore ked dostane ruju tak to s nim hormonalne lomcuje a necha na seba skocit hocikoho s tym, ze nejako to dopadne...
Dieta nie je len kocikovanie a obliekanie. Dieta aj vyrastie, pojde do skolky, skoly, bude potrebovat niekde byvat, jest, bude sa pytat kde ma otca. Pojde aj na strednu atd. skus sa sustredit na pracu, pracuj, zabavaj sa, zi, hladaj si dobreho chlapa a potom pride aj dieta ak ma prist.
kup si zatial babiku a vstavaj k nej kazde dve hodky na pol hodinu
@heleninamama úplne súhlasím… myslím že sa autorka zatiaľ nestarala ani o seba nie to ešte o dalsi ľudsky život. Odborná pomoc by sa jej hodila a nie je to hanba vyhľadať takú pomoc. Zdravý rozum by ju vyhľadal tak snáď ho má
@loginexistuje
Toto je super rada 😂😂😂. Moja najmladšia má 2 roky, ale teda prvý cca rok s každým dieťaťom ja nechápem, ako som prežila. Tie nekonečné nočné vstávania to je des! A to som mala muža, ktorý mi so všetkým pomáhal … byť na to sama, tak neviem. Akurát dnes bola u nás kamoška a tá ma 7mesačné bábo a že malý včera tak vrieskal hodinu večer, že normálne dumala, že keby si ho niekto vezme, tak mu aj zaplatí 😂. To sú hrozné stavy.
Fakt si daj niekde v zahraničí zmraziť tie vajíčka. To máš potom takú skoro istotu, že budes mať to dieťa, aj ak by sa nikto schopný nenasiel. Odíde ten tlak a príde pohodička. Aspoň tak to vníma kamoška, čo to spravila a ďalšia ide teraz na to. Len nie je to lacné, ale lacnejšie než dieťa
@bluka2 aká je cena
Co si sisi? Najprv sa postaraj o seba najdi si byvanie mimo rodicov Lebo zatial zijes ako jedno velke dieta .otec je pre dieta tiez velmi dolezity factor. Nie je to len darca spermii. Daj sa vysetrit ci mas ok plodnost a najprv sa nauc zit sebestacne.
Zmrazit vajicka stoji okolo $10 000 a rocne $300 poplatok za uskladnenie. Cena v eu moze byt nizsia ale to nebude nic pre dievcata co byvaju u rodicov. Radsej sa zamysli akeho chces partnera otca svojich deti a hladaj .. Nie ze nejaky hocijaky prvy ktoreho stretnes a tvoji rodicia nech sa staraju o vas ..
@bluka2
Vieš čo, moja mama ma mala v 19, vychovávala ma sama, čo v praxi znamenalo, že sa fakticky o mňa starala moja babka od útleho detstva a moja mama chodila do roboty, aby sme mali z čoho žiť. Strašná bola hrdinka, môj otec ani nevedel, že existujem. Mama celý život robila, lebo nemala ani školy, ani vzdelanie, žila u rodičov a tí sa o mňa starali, ona zarábala peniaze, lebo ako som spomínala, dieťa nie je dekorácia, dieťa má aj nejaké potreby a tie s rokmi pribúdajú. Keď som išla na strednú, mama šla do zahraničia, aby lepšie zarobila. Nikdy som s ňou nemala nijaký vzťah, babku som milovala. S mamou je to tak doteraz, lebo tieto veci sa len veľmi ťažko opravujú. Takže viem veľmi dobre, aké to je, byť takým dieťaťom a ako matka troch detí viem, čo obnáša mať vlastné dieťa. A myslím, že ty si to veľmi idealizuješ.
@miadi to som nevedela, ze to tolko stoji, ale zase za mna: ja som absolvovala vseliake vysetrenia a vselico ked som vo vyssom veku konecne mala poriadneho partnera a chcel aj dieta nebolo to daleko od tejto sumy, take veci tolko stoja, i ked nie jednorazovao, ale polozka po polozke prides k tomu cislu. z tejto strany sa mi to nezda tak vela. ja mam zdravu dceru narodenu v mojej 40-tke.
si pripravená aj na to, že dieťa zmení tvoj život minimálne na dvadsať rokov? Neodložíš ho, keď ťa prestane baviť, sorry, ale zatiaľ nie si schopná postarať sa ani sama o seba. Si pripravená aj na to, že sa narodia detičky dve? Aj na to, že sa narodí dieťatko postihnuté? Alebo aj že sa narodí zdravé a v troch rokoch mu diagnostikujú napr. autizmus? Mať dieťa nie je sú len fotografie s tehotenským bruškom zverejňované na sociálnych sieťach, ani pretŕčanie sa s kočíkom, ale aj detské choroby, nočné vstávanie, nekonečná únava, obdobie vzdoru, písanie úloh, puberta....
Ahoj. Aj ja by som chcela mať babo. Ale tiež nemám ani financie ani partnera. Netreba to zase prehnať.
Je to normálne.. Každá žena prechádza etapami, kedy sa pudy ozvu. Sme ale ľudia a cielene si nájsť muža len na splodenie nie je to najlepšie riešenie. A najmä, si mladá, máš kopec času užiť si život, nájsť toho pravého a potom sa ten pocit ozve znovu😉. Nehovoriac o tom, že nie je ľahké sama vychovávať dieťa, najmä ak k tomu nie sú podmienky. Toto všetko asi už vieš, ale iné je to vedieť a skutocne prezivat, to je 100x ťažšie. Skus si nájsť nejaké koníčky a záujmy. Držím palce, aby si sa rozhodla správne.
@yoxinka ja neviem, ako si to môžem idealizovat, keď mám sama 2 a babka býva o 2 štáty ďalej 😉 v 19tke chápem, že to trochu ťažko, ale o takých 10 rokov neskôr neskôr to človek môže dať s prehľadom. T.j. nie je to extra oddych, ale dá sa a dá sa to užívať si to, robiť s deťmi niečo (napr. dnes výlet na bicykloch), zaplatiť im kurzy, koníčky a sem tam babysittera. Však ja by som na jej mieste trochu počkala, ale keď ma dobré vzdelanie, obstojne organizačné schopnosti, perspektívu nájsť si dobre platenú prácu, kľudne nech ide do toho aj sama - ak nenájde toho pravého - a želám jej, nech ho nájde
@denkatn alebo psychológa neviem ktorý by bol vhodnejší a či je to to iste. Ale je to človek s ktorým sa o tomto môže reálne a rozumne porozprávať a poradiť. Väčšina žien má v sebe túžbu po dieťati jasne že to je normálne. Len by mala iste veci pochopiť a keď uvažuje že sa nechá nabúchať s hoci ktorým, ktorý príde tak to nie je zrovna rozumná vec. A pre jej dobro by som vyhľadala takúto pomoc určite sa aj jej uľaví a pochopí dôležité veci keď má takú silnú túžbu a takto s ňou uvažuje v jej situácii nemá to ľahké a asi si nevie usporiadať život alebo čo proste nech nespraví chybu a nepokazí život sebe, dietatu a rodičom ktorý sa o nich budú starať.
@miadi v Nemecku v jednej z naj top kliník 3000€. Inde aj 2000€, keď by človek chcel šetriť a nie ísť do najvychyrenejšej kliniky. Ak veľmi chces ušetriť, v iných štátoch aj lacnejšie ešte, napríklad do Johannesburgu sa chodí dosť napríklad z Anglicka za týmto cieľom, ale pozrela by som skôr také Dánsko a Španielsko, kde je právna situácia (ako v tej juhoafrickej), že môžeš si dáš dať oplodniť tie vajíčka od darcu
@yoxinka mam prve dieta, 7 tyzdnove - prvy mesiac som chapala zeny co odidu od muza a novorodenca, bolu chvile, ked som mala nutkanie balit kufre 😂 a to nase dieta je zlaticko, v porovnani s tym co zazivaju ine, v zivote som nebola taka unavena a to mi manzel pomaha a aj financne zabezpeceni sme
a inak mama ma mala v 16tich, otec zdupkal a zjavil sa, ked som mal 14, prakticky ma vychovala babka, ktoru som velmi lubila...dalej nepokracujem ale presne viem o com hovoris
autorka tebe len jedno: fakt hlupy hlupy napad!
Mas urcenu nejaku diagnozu od gynekologa alebo sa bojis len tak, ze babo nestihnes?
@denkatn hej googlila som ja som nemala problem s plodnostou deti v 33 a 38 mm som stretla v 29 a chvilku treba aj muza overit nie hnet deti robit. Ja som tiez taketo nieco citila v 22r ze 😍babo lenze som nemala nikoho a chcela som najprv zit cestovat pracovat hladat svoje miesto pod slnkom. Single mama u rodicov to nie je nic pre mna. Pre mna bolo dolezite najst najprv lasku mat kde byvat atd, mat tym detom co ponuknut + som ako vino cim starsia tym lepsia 😇😂.
@miadi
@bluka2
autorka: V Bratislave stoji mrazenie vajicok 1500 eur, v cene je aj ich uschova na rok, potom sa plati 240 rocne. Vola sa to "social freezing" ak si o tom chces nieco vyhladat.
K tomu dietatu: sama vies ze to teraz nieje najlepsi napad. Vedela by si toto nutkanie premenit na motivaciu osamostatniť sa a zabezpecit sa financne?
Ak nie, tak co ta na tom dietati najviac laka? Potrebujes sa o niekoho starat? Alebo kvoli pocitu, ze je niekto od teba zavisly? Odporucila by som navstivit psychologa s ktorym pridete na to preco to dieta tak strasne chces a mozno si to na par rokov vies vykompenzovat aj inak.