icon

Mám 27 rokov a som bezdetná. Stihnem mať 4 deti?

kauai
9. dec 2012

Ahojte, viete aky je zivot, veci a okolnosti sa nedaju naplanovat...vzdy som tuzila mat 4 deti a az teraz mam moznost pokusit sa o prve🙂 Mam partnera, stabilitu. Viem, ze to moze zniet trosku naivne, uz teraz planovat 4 deti, mnohe si mozete mysliet, ze ma to po prvom prejde, ale ja dufam, ze nie🙂

Ked si pozeram profily maminiek, co maju viacej deti, vacsinou zacali rodit skoro v dvadsiatke..takze maju vacsiu slobodu na planovanie a vekove rozostupy...Je tu taka maminka s viacerymi detickami, co zacala rodit neskor?
dakujem velmi pekne, ste super.

Strana
z2
xenicka13
9. dec 2012

😀 😅 noo, ked ta to pekne cislo 4 neprejde, aj tak do 37 rokoch mozes mat kudne 4 deti, ved dnes je kopa 37 rocnych, co cakaju prve, takze stihas 😀

katecameron
9. dec 2012

@kauai ahoj aj ja som chcela 4deticky no musím povedat ze ma to preslo ked vidím nase existencne problemy zivit 3deti zda sa mi to nezvladnutelne nakolko mame zdravotne problemy cize o 4nechcem uz ani pocut no a ci stíhas pravdaze ano mozes kludne rodit kazde 2roky poznala som mamicku ktora takto porodila a ma 4deturence vekove rozdiely su presne kazde dva roky +-par mesiacov hore dole

sissy27
9. dec 2012

@kauai naozaj tieto úvahy odlož, až porodíš prvé 😉 nevieš, aký budeš váš vzťah potom, ako budeš na tom zdravotne ty, partner, bábo, možno budeš aj nemilo prekvapená, čo všetko to obnáša "mať dieťa", že to nie je len o radostiach, ale hodne aj o starostiach... ale technicky - ľahká matematika, tehotenstvo trvá 9 mesiacov, takže v 31 rokoch môžeš mať v pohode 4 deti 🙂 prípadne dva krát dvojičky, to stíhaš ešte pred 30 😎

ninan2
9. dec 2012

@kauai jasne, stihas, susedka ma teraz 37 rokov a 3. babo, pricom prve mala az v 32tich rokoch... Aj 5 v pohode stihas 😀 Len ci si to nerozmyslis po prvych detoch 😀

lucka1987
9. dec 2012

@kauai no " stihas" mat aj 6 .. ak mas moznost pokusit sa o prve tak ju vyuzi.. taketo veci je fajn planovat, ale ono to zvacsa byva tak ze my planujeje a svina osud ci co to je nad nami, nam do cesty pripravi nieco ine.
ja by som chcela mat 3. dalsie babo cca po 5 rokoch a potom ak sa na to budem citit tak v neskorsom veku dalsie. a mozno aj dve po sebe. uvidime.ale aj mareka som planovala v 20 rokoch a podarilo sa az neskorsie.
to su dost odvazne plany. Ono clovek nikdy nevie, co ho stretne... moze sa zmenit financna situacia a budes stastna, ze poskytnes lepsi standard jednemu dietatu ako nizky dvom. pripadne sa zdravotne na to po prvom dietati nebudes citit, alebo prve dietatko bude strasne uplakane a nervozne do troch rokov a ty budes s nervami v koncoch a povies si ze uz nikdy viac......
posnaz sa teda o prve, vychutnaj si tehotenstvo. prajem aby sa ti zadarilo na prvy krat , kedze je tu mnozstvo zien, ktore si naplanovali otehotniet cca v 30 tke a preslo par rokov a stale nic....
vychutnaj si babatko plnymi duskami a potom rozmyslaj o druhom.. to si zas vychutnaj naplno a az potom rozmyslaj o tretom............

prasiatko30
9. dec 2012

@kauai poznam strasne vela zien co mali deti po 30tke a niektore dokonca aj po 35 a maju aj viac deti ako 4 - dokonca by sa dalo povedat ze vacsina zien co poznam a maju 4deti a viac zacali az po30r. Pokial si zdrava tak tam nie je problem.

Ja by som sa nestresovala nad poctom deti ale nad tym ci najdes toho s ktorym ich budes chciet mat a vychovavat

kauai
autor
9. dec 2012

@xenicka13
@katecameron
@sisy27
@ninan2
@lucka1987
@prasiatko30

Dievcata dakujem Vam velmi pekne, ano mate problem, je tam velmi vela faktorov a hlavne je aby sme ako rodina fungovali a boli zdravi. Potesili ste ma ze mate niekoho v okoli, kto to stihol aj v neskorsom veku🙂

lucka1987
9. dec 2012

@kauai 😀 😀 som nerozumela vete ze : " ano mate problem .. " 😅 😀 😀
neboj mozno po stvrtom sa odhodlas aj na piate 😀 a mozno ostanes len pri dvoch a budes stastna 😉

kauai
autor
9. dec 2012

@lucka1987 ooooch chcela som napisat, ano mate pravdu, aky preklep🙂🙂

lea641981
9. dec 2012

@kauai no ked porodis prve mozno to bude tvoje jedine dieta 😕
takto sa pytat ci mat 4 😅

lea641981
9. dec 2012

mozno ti chlap zdrhne 😔

maruska24
9. dec 2012

@kauai jáááj a poznáš to staré známe, že človek mieni pán boh mení? Prečo si v depke? máš krásnych 27, užívaj si život, min. do 33 máš kopec času. Vieš vôbec koľko stojí v dnešnej dobe čo i len jedno dieťa? A nie hneď 4. Čo sa má stať sa stane, možno ich budeš mať aj 10 keď ti bude dopriate, alebo iba jedno.

norwayka
9. dec 2012

Ihiohihi, prve v 30 a v 33 uz budem trojnasobna matka. Takze, ak priroda, pan boh, osud, nazvi o ako chces da, tak ich budes mat. Plus, vzdy sa da mat nejake svoje a aj adoptovat.

cerez
9. dec 2012

Ja ti ich prajem aj od 27. Len niekedy človek mieni a príroda mení. Ja som si tiež plánovala, ale osud mi to menil. Držím ti palce, nech si štvornásobnou mamičkou zdravých detí či už naraz alebo postupne. 🙂

mpg
9. dec 2012

Myslím si, že to je len predstava - mať 4 deti, ale skutočnosť môže byť iná. Ja by som sa teraz tešila na to prvé a potom sa uvidí, ale mať štyri deti s malým vekovým rozdielom by mohlo byť veľmi zaťažujúce - hlavne keď sa vyskytnú choroby.
Videla som také rodiny, že mali od dvadsiatky do tridsiatky dve deti a neskôr, keď už boli tieto väčšie mali znovu maličké bábätko takí starší a celkom sa mu potešili a aj ich vzťah to len oživilo.

janinah
9. dec 2012

@kauai stíhaš,ale všetko pekne po poriadku,človek mieni,pán Boh mení 😉 ja som rodila 30,32,42ročná ,tak sa podarilo a som spokojná 😉

slava76
14. dec 2012

V pohode stíhaš aj viac.. Ja som prvé porodila ako 30 ročná a teraz mam 34 a mam 3 dievčatko, ktoré ma 4 mesiace.. 🙂 a sme šťastná rodinka hoci niekto napíše že po prvom ťa to prejde, myslela som si aj ja, pretože pôrod som mala hrozný až tak že som upadla do bezvedomia a ležala som v nemocnici mesiac, ale po 1,9 roka sme mali dalšie s ktorým som zas bola v nemocnici na operácii srdiečka a tiež sme si tam poležali a teraz tretie a pohoda.. 😎 Netreba sa vzdávať a ísť za svojím cieľom..
Ak máš dobrého manžela ktorý ti pomôže tak stihneš a v pohode zvládaš aj 7 detí 😀 Nežijeme v luxuse ale klasika a myslím že sa dá zvládnuť..
Tak držím palce nech sa to podarí 🙂 🙂

maja1982
14. dec 2012

Ja mam prve v 30 a tiez chcem este aspon 3 stihnut 🙂🙂🙂

avanti
22. dec 2012

@kauai - ak mas stabilny vztah, partnera, ktory tiez tuzi mat deti (najlepsie s tebou), je ochotny sa zapojit do starostlivosti a vychovy, podmienky, tak smelo do toho 😀 .
Ale nie, teraz vazne - moja skusenost trojdetnej 35-rocnej matky - (1. dieta v 30., 2. v 32 a tretie v 34).
Na zaciatku som si myslela, ze budeme klasicky pripad typickej slovenskej dvojdetnej rodinky. Potom sa ale nieco zmenilo - a ja som zatuzila prezit to este raz, mat vacsiu rodinku, detom dopriat este jedneho surodenca, mat doma viac radosti (aj starosti samozrejme), skratka este sme sa citili na to, ze by sme este jedno vychovali - no a kedze uz nas vek nejako nedovoloval pomyslat na velke vekove rozostupy, bolo to o tom - "make it or break it". Bud nastupim po druhom do zamestnania a viac sa na to nedam (ako sa poznam), alebo potiahnem dalsiu matersku.
Som neskutocne rada, ze sme sa na to dali a rovno hned, aj ked to samozrejme so sebou prinasa aj viac starosti, zataz na fyzicku, psychiku obcas, budenie v noci, stereotyp. Uz nie je cas filozofovat, ci sa na to dat, alebo nedat, zvazovat vyhody, nevyhody, skratka je to tu a asi to tak malo byt.
Na jednej strane som rada, ze deti budu mat k sebe vekovo blizko, co sa odraza aj na ich vztahu (teda zatial medzi prvymi dvoma), na druhej strane - obcas by som si priala mat viac casu na kazdeho z nich (aj na seba medzinym🙂) no nejde to moc. Prave vtedy mi na um zide myslienka, keby sme tak zacali s detmi skor a mohli nechat vacsie vekove rozostupy... preto ti aj pisem - po case som prisla na to, ze ak 4 deti - tak najskor prve 2 s mensim vekovym rozdielom a potom druhe dve po nejakych par rockoch (teda aspon mne by to tak radsej vyhovovalo, ostatne mamicky to samozrejme mozu citi inak).
Takze moja rada, treba sa na to dat, ale samozrejme brat ohlad aj na povahu jednotlivych deti - naozaj sa moze stat, ako pisali mamicky predo mnou, ze moze byt hociktore v poradi (kludne aj hned prve) narocnejsie na starostlivost, narocnejsia povaha a vas to moze pri akomkolvek pocte deti odradit od dalsieho.
Kazdopadne drzim palce a klobuk dole pred kazdym, kto planuje mat vacsiu rodinku 😉

kauai
autor
23. dec 2012

@avanti Dakujem ti velmi pekne za krasne povzbudenie. Obdivujem Vas a taki pozitivni ludia ako vy by mohli mat este dalsie🙂

elmelpel
23. dec 2012

@kauai kludne stihnes, prve som mala ako 26 rocna, teraz mam 38 a cakam stvrte 🙂) drzim palceky a prajem vsetko dobre 🙂

aldream
23. dec 2012

@kauai ahojky🙂je pekne chciet 4 deti,no ak clovek nema este ani jedno tak je to tazko predstavitelne ako to budes vsetko zvladat co i len s jednym ,popripade s dvoma detmi.Stihnut sa to vekovo urcite da,preco nie...najprv si to treba vsak vyskusat s mensim poctom deticiek.Nie je to stale len o zabave,ale predovsetkym o pevnych nervoch a obrovskej trpezlivosti 😉 Ja som mala tiez predstavu 3 deti,ked som bola bezdetna.Teraz mam 1 syna,takeho maleho neposedníka ,nezbedníka,mne zatial bohate stací 🙂o druhom este stale nerozmyslam,aj ked uz bude mat onedlho 3 rocky ..mozno za par rockov teraz este urcite NIEEEEEE 😝Vyzaduje si vela pozornosti,je narocny a velky spekulant,treba sa mu vela venovat,neviem si ani len predstavit,zeby som mala teraz druhe...obdivujem preto vsetky mamicky,ktore maju hned dve a viac deticiek za sebou

kubankakubanka
23. dec 2012

stihneš

masinka
23. dec 2012

@kauai ahoj, my sme sa s mojim drahym zhodli na tom, ze chceme 4 deti uz ked sme spolu randili 🙂
to som mala akurat 19 rokov....v 27 som mala prve dieta, v 29 druhe a v 32 tretie, zial posledne, nakolko vsetky tri boli sekciou a dalsie mi uz doktor neodporuca... inac by sme teda to 4 v pohode stihli 🙂 Takze u nas plati to, ze clovek mieni.... ale sme stastni, zte mame aspon nase tri princeznicky 😀 aj s tromi je dost starosti, aj radosti 😀

janullienka
23. dec 2012

Ja mám 32 a pred rokom a pol som nemala žiadne dieťa a dnes mám tri, takže všetko je možné 🙂

henikav
23. dec 2012

@kauai v prvom rade si musis uvedomit ze mat dieta nie je ako ist do obchodu kupit si chlieb. Casovo to stihas ak bude vsetko idealne, stihas aj 10 deti, ale moze sa stat aj to ze sa ti nepodari hned otehotniet. Aj pri idealnych podmienkach a perfektnom zdravi si nemozes byt ista ze otehotnies vtedy kedy si to ty naplanujes. Clovek mieni a panboh meni uplne sedi na tuto situaciu, deti pridu ked budu chciet a kolko to uvidis. Drzim palceky, nech sa Vam dari. Aby si si nemyslela ze som pesimistka ktora ta chce odradit, tak pre ilustraciu, cele roky sme dieta chceli, podstupili vselijake hormonalne liecby, trapenia a sklamania a nic z toho. No a teraz ked sme to vzdali s tym ze uz sme stari a nic uz nebude, dietatko si zmyslelo ze je ten spravny cas 😵 😵 😵 😵 A to ja tiez rada vsetko planujem a usmernujem 😀

avanti
24. dec 2012

@elmelpel - tak ty si podla mna uplne idealny priklad, ako mat 4 deti a nie hned vsetky po sebe 😉 Drzim palce!

zaza218
24. dec 2012

Ja mam 33 rokov a tretie dieta na ceste, vydavala som sa ked som mala 31...

deborah1
30. dec 2012

Moja švagriná mala prvé v 28 alebo 29 a teraz má 40 a narodilo sa je 5.dieťaťko 😀 Všetky sú pekné a zdravé, všetky tehu mala bez problémov 😉

lambrett
19. jan 2013

hm...zaujimava tema 🙂 aj ja si myslim, ze ak budes zdrava a vsetko bude v poriadku, tak stihas. drzim palce aby ti to vyslo tak, aby ste obaja aj s partnerom boli spokojni🙂 (ja budem mat 26r teraz a nemam este babatko..... 😔 )

Strana
z2