Mám 30 a mama mi vraví, že mám na dieťa ešte čas
Ja už neviem ako mám reagovať...nepomáha krik ani ignorácia, ale ide mi to už poriadne na nervy.....stále keď sa doma s mojou mamou len tak bavíme o deťoch, (ktoré máme v našej rodine) a ja medzi rečou spomeniem, že aj my by sme už chceli s manželom bábätko tak jediné čo z mojej mamy vypadne je veta: ,, Veď ty máš na deti ešte čas...tak rok, dva´´ mimochodom máme vlastné bývanie (samozrejme s hypotékou na krku, čo ale neberiem ako prekážku)....proste ja už neviem ako sa mám v takejto situácii zachovať a čo jej na to odpovedať...prosím poradte niečo čo moju mamu uzemní a aby sa popritom neurazila....lebo raz sa nezdržím a bude to lietať...ďakujem 🙂
@bibsy tie pocity sa menia tomu never 😀 moja svokra sa tesila ako najata ked sme jej povedali ze bude starka a vies co ? ani nechcem písat 3roky sa nevedela zmierit s tym ze ma vnucku /chcela vnuka/ 😠
@bibsy no ja si myslim, ze v triciatke uz je urcite cas na babo. jasne, ze to je na kazdom osobne ako sa na to citi ale ked ty a aj manzel uz chcete babo tak jasne, ze necakajte ako vravi tvoja maminka 2-3 roky...akoze naco??? ze potom este nakoniec zistis, ze tam je nejaky problem a bude sa to musiet preliecit alebo co...a utecie dalsi cas. proste to s maminkou neries 🙂 snazte sa s muzikom a ked sa podari tak sa isto aj mamka potesi 😉
@katecameron och ako vidím nikomu sa nevyhovie tak ako si to predstavuje.....podľa mňa je základ, že je bábo zdravé
@bibsy 1 dieta prislo v 30-tke bez problemov,2 pride teraz v 35 r. a same pridavne problemy,tehotenska cukrovka,problemy s maternicou,dovod? vyssi vek rodicky,nesplnam ziadne z rizik,preco by som mala mat tieto problemy okrem vyssieho veku,takze keby som toto vsetko tusila ,urcite s 2 tolko necakam a mozno ani s 1dietatom nie, a nakoniec zu vobec vo vyssom veku nemusi ist vsetko tak jednoducho a zu vobec nie otehotnenie 😉
ďakujem vám, ani som nečakala, že sa niekto ozve. 😲 ...vychádza mi len jediné.....nikdy nič pred mamou nespomenúť ani slovom, čo má spoločné s bábätkom a deťmi....ste úžasné....
@bibsy nemas zaco, drzim palce, nech sa coskoro zadari...
@ginger_fox ja to neriešim s mojou mamou, nebavím sa s ňou o tom ani si nepýtam súhlas to som predsa ani nenapísala.....povie to len ked spomeniem bud osobne alebo cez telefon napriklad že som videla úžasné oblečko pre dievcatká že už aby sme už aj my mali doma že ho budem obliekať jak bábiku a vtedy mi povie tu vetu i ked by clovek cakal vetu typu ,,neboj dockas sa alebo cosi podobne co hovoria mamy svojim dceram...
Ať si máme říká co chce, tohle je tvůj život a ty musíš vědět, zda jsi na něj připravená !!!!!!!!
@bibsy a preco jej to vobec spominas? naraz mi to pride dost zvlastne, lebo ja som nic take pred mojou mamou neriesila🙂 Tak sa bude treba vyvarovat vsetkych reci, ktore by v nej mohli vyvolat tuto jej reakciu a mozno by zase nebolo zle na druhej strane jej rovno povedat, ako Ta zranuje jej pristup. Normalne jej narovno povedat, ze ta to boli, ked Ti nieco take rozprava a ze by mala zvazit svoj pristup ku komunikacii voci tebe ako jej dcere, ktora si mysli, ze uz je cas aby s manzelom mali dieta 😉
@bibsy a som si spomenula, ze nieco podobne som aj ja pocuvala, ked sme sa bavili v rodine mojho manzela o babatku..tiez svokra zvykla povedat, ze na to este mame cas...ja som na to nereagovala, a ked sme sa dockali, cakali babatko, tak sme to oznamili celi stastni, dokonca to vyslo tak, ze oni ako prvi sa to dozvedeli a v pohodicke, s radostou nam gratulovali. 🙂
@ginger_fox nespomínam jej to....už som tu párkraát napísala, že nie je to úmyselne riadená debata že podme sa baviť o bábätkách....a nepýtam sa jej názor: ,,mamy už môžeme? ako malá, proste ja neviem nebavi sa dcéra s mamou len tak o tom že videla niečo čo sa jej zapacilo, hocičo co sa týka detí..mini dupacky, ci sandáliky ci podobne bludky????? že ak dcera povie: ,,och keby to uz bolo...a nemala by mama odpovedat: ,,isto bude čoskoro´´....ci nie??? teraz tu vyzerám ako neschopáčka, ktorá bez maminho povolenia nevie co má robit....nehovorí mi tu vetu kazdý den..!!!! ale trva to uz dlhsie a uz neviem ako reagovať, aby som ju neposlala do .... to je vsetko
@bibsy asi by som sa opytala, na co mas cakat? Co sa za rok, dva, tri...zmeni? A hlavne si to tak nepripustaj, tvoja mamina to urcite nemysli v zlom, asi ani sama netusi, ze ti tym ublizuje...takze odporucam aj mamine rovno po takej poznamke povedat, co mas na srdci, slusne..napr. ze vam uz sa cakat nehce a radi by ste uz mali babo..pripadne, ak to inak nepojde, tak sa takymto debatam skus vyhybat...drzim palce, nech si cim skor najdete dve ciarky! 😉
tento jej postoj na mňa pôsobí asi tak, ako na hociktorú vydatú a bezdetnú ženu veta typu: ,,A vy s manželom kedy budete mať babätko? Veď polovica mesta či dediny už deti majú a vy čo?´´ Ja ale riešim skôr opak....ako reagovať na vetu,,máte čas´´..možno divné ja viem ale čo narobím
(este) cakas na suhlas svojej mamy? ;)
ja ked som otehotnela v 32 tak mi moja hovori: a ani si mi nepovedala, ze si vysadila tabletky! 😀 😀 😀 a ze sak si povedala, ze v 35ke... nooooo ja jej hovorim: do 35 dve deti moja! 😀 😀
inak spolu telefonujeme, (kedze nezijem na SK a chodime malo na SK) ale teda na nazor sa jej nepytam, len oznamujem 🙂
@bibsy vobec to neries, tvojej mamine asi vyhovuje uz taky zivot 'bez starosti' a mozno ma pocit, ze by potom musela ti s dietatom pomahat a ma z toho strach, alebo len proste spohodlnela
nespoliehala by som sa na to co teraz hovori ani tvoja svokra, teraz mozno vyzera ze by sa viac potesila, ale mozne je, ze az k tomu pride tak sa to otoci o 180° a tvoja mama bude u vas viac ako doma a svokru nebudes pocut ani v telefone ako je rok dlhy
vsetko sa ukaze potom, vy ak babo chcete, tak si ho splašte 😀 mate najvyssi cas zacat
@bibsy to mas tak nevyhovie proste ked je taky blby clovek tak si nieco najde s cím nebude spokojny nuz ale to je este nic potom sme mali chlapca a zas sa jej nepúacilo ze sa nevola po otcovi takze asi tak 😝
@sissy27 od mojich 18tich nerobim co mi mama povie.....ja nechápem ja som nenapisala ze sa pýtam mamy na názor ci mozem sa mozem s mojim muzom milovat.....len som myslela, že sa niekto spodobným problémom uz stretol a ako reagoval.....ani ludom v okoli nezakážete sa pýtat otázku: ,,A vy kedy budete mat babätko?´´ a to sa s tými ludmi ani vobec o bábätkách nemusite bavit...proste sa to tu na SVK hlavne staré baby opýtaju a ide to na nervy ci nie???? tak mne ide na nervy mamina veta a nie že sa riadim tým co mi odsuhlasí....... uz na taketo ,,rady´´ nebudem reagovať vidim že je to zbytocne, ako s mojou mamou

@bibsy
Dobre som pochopila že vraví, že sa ti bude o bábo starať až hodinu denne? Tak to potom smelo do toho, to je podla mna vysoký nadštandard, určite by si to babetko zvládla aj keby sa ona o neho nestarala vobec alebo hodinku za mesiac či za tyzden...
Ale uplne chapem, že ťa zranuje ten jej postoj ako taký... asi je najvyšší čas sa od mamy aj citovo odpútať, ked si sa už fyzicky odpútala a odsťahovala sa ... s mojou flegmatickou povahou by som jej asi neodpovedala nič, ak by znovu začala rozmýšľala by som si o svojom, predstavovala si krásne babetko a jej slová jedným uchom dnu a druhým von...