Mám 37 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte dievcata a chlapci.... Som tu nova, len vcera som objavila tuto stranku 😝 . Rada by som poznala Vas nazor... Mam 37r. a 2 deti (18a15)... Pravda je vsak taka, ze sme s manzelom zatuzili po malinkom babatku 🙂 . Deti s tym velmi nesuhlasia, ked niekedy len tak medzi recou povieme, ze by sme babo chceli.... Vraj ze som uz stara ☹ , ze 19r. vekovy rozdiel je vela atd. Dievcata.... Som naozaj uz stara? Prosim, povedzte mi svoj nazor... Dakujem a zelam kradny dnik 🙂
Nie si stará ja som tiež mala synčeka ked som mala 37 a v pohode 😉
Ak ťa to upokojí,tak poznám ženskú 48r. po IVF čaká dvojičky (už má 2dospelých synov) 😕
zlaticko nie si stara..ja tu mam napisane dve deti..ale mam este dve z prveho manzelstva..len ma dorzne varovli ze ich nemem nikam pridavat ze oni su dospeli🙂) syn ma 20 dcera 19..a s druhym manzelom ma dve krasne dcerky..v septembri budem mat 39 rokov..su dni ked si myslim ze mi sibe🙂 ale mat deticky je predsa tak krasne..ani ty moji dvaja cohani neboli nadseny..syn mi ponukal vnuca na hranie🙂 dcera zas urobila prednasku o antikoncepcii..pravda je ale taka ze matka si ty..gro starostlivosti je na tebe...takze je to len a len tvoje rozhodnutie..a neboj na 99% budu to malicke rozmaznavat🙂 aj moji to robia
@kamilka1986 moja mama mala 35 ked som sa narodila a otec 40 a nemyslim si ze mi to skazilo detstvo! venovali sa mi kolko vladali a boli to uzasny rodicia otec je bohuzial uz po smrti ale mamina este zije ..ja mam skoro 39 a najmladsie dieta ma pol rocka a nemyslim si ze jej kazim zivot tym ze som ju priviedla na svet v takom veku! je to dost nevdacne voci rodicom povedat ze ti svojim vekom skazili detstvo!!!
@certik21009 nie je to nevdacne..pretoze to tak je :/ked mam dieta tak sa mu venujem a nezanedbavam ho predsa a ja som bola stale sama,bud s tetou alebo som sa musela jednoducho naucit "prehrat"sama v izbe
@kubuliatko kazdy je taky stary ako sa citi..
@kamilka1986 nuz ale to nezavisi len od veku rodicov..ani mlady sa vzdy nevenuju..to zavisi od osobnosti cloveka..ked si zadovazim dieta tak sa mu aj venujem..
@kamilka1986 ale ked citam tvoje slova davam ti za pravdu..ak si sa citila sama a zanedbavana rodicmi je to ich chyba ale opakujem nie je to vec veku..aspon nie toho fyzickeho...obstarat si dieta a strcit ho tete alebo nechat same na seba je sebecke v akomkolvek veku...aj mladi to robia..akurat ze strcia deti svojim rodicom ..je to o zodpovednosti..radsej to dieta teda nemat ak sa mu nemam venovat..to mas pravdu
Ahoj, ja mám teraz 38, synček bude mať 2 roky, je to moje prvé dieťa, ale môj muž má 19 a 17 ročné dcéry, tie s tým, našťastie, nemajú problém. Možno aj Tvoje deti zmenia názor, keď sa braček, alebo sestrička narodí. Asi sa hanbia, ta predstava, že ich rodičia ešte sexujú, im zrejme nie je príjemná. 🙂 Ale to nemá nič spoločné s ich vzťahom k dieťatku, budú ho milovať, uvidíš! Ináč, moja švagriná rodila prvé až po štyridsiatke, to už mal jej muž od dcéry z prvého manželstva vnučku! Takže malý bol strýko skôr, než sa narodil. 🙂 Ako vidíš, rodinné situácie sú rôzne a tá Tvoja situácia nie je v ničom iná a už vôbec nie divná. 🙂 Tak len do toho, jediné, s čím by si mohla mať v Tvojom veku problém, by mohlo byť otehotnenie, tak držím palce.
@certik21009 pekna diplomaticka odpoved
@miskajopa mm ma dvoch davno dospelych synov, doma mame este jedneho onedlho 13rokov, on mal ozaj krizu ked sme mu povedali ze bude babatko, ze nie nechce, musela som stale chodit do skoly, na kobercek k riaditelovi, co aj tam zacal vyvadzat, museli sme k skolskemu psychologovi. Ked sa nam zabka narodila nechcel sa na nu prist ani pozriet do nemocnice, prisiel az na stvrty den a odvtedy sa od nej nepohne, zalubil sa do nej na prvy pohlad, este aj v noci ked sa mala zobudi vyskoci ku nej ze co sa deje, bol dost rozmaznany, zrazu sa stal chlapom, co mu poviem to spravi, predtym bolo tazke ho k niecomu donutit, vsetko svoje vreckove mina na malicku.... Chcem len poukazat na to, ako malu odmietal, tak velmi ju teraz lubi. Kolkokrat mi povie ze ako dobre ze ju mame, ze je rad ze ma tu najkrajsiu a najlepsiu sestricku na svete... No a to ja mam 43, manzel 49 a Emmuska bude mat za chvilku 4 mesiace. Takze moj nazor, nie nie si stara a deti budu babatko zboznovat akonahle sa narodi, aj ked si to teraz nevedia predstavit.
Tehotenstvo uz ako starsia mamicka som znasala trosku horsie, ale dalo sa to vydrzat, ked sme vedeli ze na konci bude sladka odmena a teraz si malicku neskutocne uzivame, babatko ozivilo cely dom, je to nasa ceresnicka na torte. Nikdy nestihne zaplakat, lebo sa prakticky bijeme o nu, kedy sa jej kto bude venovat 🙂 😵
Ak vy chcete mat dietatko, tak ho majte, velke deti vyrastu a onedlho Vam vyletia z rodicovskeho hniezda a bude pusto. Deti by nemali o tom rozhodovat ci vy mozete mat dalsie babo, ci ste na to stari, alebo nie, je to podla toho ako sa vy citite. Ved ako by to bolo keby ste tieto velke deti nemali, keby Vam v tom case niekto povedal, nemajte deti este je skoro....
NIE SI!!! Môj syn má 12 a dcéra 3....keby to ešte išlo, určite chcem aj ďalšie 😉
pozri, my sa snazime od mojej 34. dnes uz mam 39 a nevzdali sme to. presli sme kde cim, cim chces aj nechces. ale ta tuzba je akosi v nas a tak to este tento rok skusame. tak hadam. mam doma takmer 11 a 18 rocne slecny. tie by to prijali, ale ja sa uz aj obavam. no verim, ze by sme to zvladli.
ahoj..niesi stara..zeny rodia bezne aj po 40 tke ! 😉 aspon tu v zahranici ,kde zijem ide zena po 35r.automaticky ako rizikova a je viac sledovana.... 🙂 noo to je len dobre ze? 😀
ahoj pridavam sa k dievcencom pretoze aj ja som sa rozhodla s manzelom pre tretie babätko syn ma 17 a dcera 11 a velmi by zas chceli surodenca tak uz len dufame ze sa to stastne podari trzim palce aj vam a dajte vediet pa 😉
@miskajopa fyzicky nie si vobec stara, ak to zdravotne zvladas, tak kludne do toho.
ja som rodila v 34 a 36...
ak by sa to dalo ovpyvnit teraz, tak rodim v 24 a 26 😀 .
moje kamosky ich vlastne deti uz vozia na aute, kym ja tlacim este kocik...
ale na druhej strane, male deti mi este dlho nedovolia zostarnut, co kmitam hore dole, ako si sefinkovia rozkazu 😲 😎
určite nie si stará.no treba si to dobre rozmyslieť.vlastne uz vás deti velmi nepotrebujú,majú svoj svet a oskoro vyletia z hniezda.vieš si prestavit ako im to malé naruší ich súkromie?naraz bude celá domácnost hore nohami.ja som rodila 40 ročná svoje prvé dieťa.teraz viem,ze je to neskoro.skôr to ale nešlo a som vdačná ze sa to podarilo.ale neodporúčam to,je to už dost namáhavé a vlastne az do dôchodku budeme ,,vychovávať,,....uz máte deti,skúste si vychutnávat život a dopriat si čo ste si v mladosti nedopriali..ale ak velmi chcete,,praštite do toho,,...........držím palce.
Ja som rodila tretie dieťa v 37, malinká má teraz 5 mesiacov. Bolo to moje najlepšie tehotenstvo, môj najlepší pôrod (prvý sekcia, druhý vákuum, pri tomto ma ani nastrihnúť nemuseli). Krpka je v absolútnom poriadku, šikovná, životaschopná. Ak to môžem porovnať s prvým (rodila som v 24) som možno viac unavená, ale zase omnoho trpezlivejšia, ako pri prvom a druhom. Som vyrovnaná, máme kde bývať, sme zabezpečení, takže tento stres odpadá a ja sa naplno venujem malinkej. Trošku pomalšie chudnem, predsa už len nemám 20 a metabolizmus v tomto veku je pomalší, ale ide to... Plne dojčím, malinká ešte neochutnala nič okrem mm. Takže ak si zdravotne v poriadku, nevidím dôvod, prečo nie 🙂
@miskajopa nie nie ak po bábatku túžite obaja je to naozaj krásne..........budete ho mať ako benjamínka..... 🙂 ......akurát min rok moja známa po 40r. žienka "náhodou" otehotnela dcérka 22r.vysokoškoláčka už má vážnu známosť syn 19r. .....s maličkou dušičkou sa ich opýtala či im to nebude "vadiť".......na počudovanie NIE 🙂...........narodil sa malý chlapček ktorého všetci neskonale ľúbia a zahrňujú pozornosťou............je to u nej úplne iné materstvo si viac užíva má viac trpezlivosti..........no mala by si vidieť pohľady cudzích ľudí v okolí............ : je normálna, taká hanba. o chvíľu bude babkou možno atď............ 😒 😉 .............ja vám držím palce......... 🙂
ja som prve rodila ked som mala 37 a posledne ked som mala skoro 40 😉 ... mozno pristara ale ked som toho spravneho nasla az neskor a nechcela som mat dieta len tak s hociakym uboziakom len preto aby som mala deti, vela ludi mi vravelo ze mi tykaju biologicke hodinky (daaaa co som sporsta ako keby som sama nevedela no nie? ale ludia su tak taktny ze ti to sami pripomenu 😝 😝 😝 ) takze som mala skoro 36 ked sme sa stretli a ako som pisala 37 ked som mala prvy porod... deti su zdrave a az moc zive 😵 😉 a neboj nic stiham to v pohode, mam kamosku co je o rok mladsia a je uz starou mamou 😎 tak to si neviem ani predstavit, takto mi ludia hadaju ovela ovela menej rokov ked vidia ze mam male det 😀
@miskajopa moja mamina mala deti
prvý brat 1981, ja 1985, druhy brat 1986, posledny brat 2001. Takže medzi najstarším a najmladším je 20 rokov rozdiel. Posledneho braška mala ked mala 41. Su šťastní že ho maju, lebo sami by sa doma s tatkom asi zožrali. Na druhej strane braško, teraz 12 ročný už rozmyšla so slzami v očiach kolko bude mať rokov ked mama umrie. takže ma to pozitiva aj negativa, ale každopadne sme všetci radi že ho mame
mne sa dcerka narodila tento rok v januári 2013 a v máji som mala 38 a manžel v juni 50 a ešte do 3 rokov chceme jedno dieťatko určite a máme 6,5 ročného syna toho som mala ked som mala 31,5 roka
tomu, ze si stara never ... mam odpozorovane z blizkeho okolia na niekolkych zenach, ze pri dietatku po 35-tke omladli a ozili ... na prve by to uz bol vysoky vek, ale to nie je tvoj pripad 😉
Nie si stará 🙂 aj keď niektorí skostnatelí doktori si to myslia. Mám kamarátku, čo rodila tretie dieťa v 40-tke, v pôrodnici bola spolu so svojou dvadsaťročnou dcérou a teraz majú chlapci obaja desať, chodia spolu do jednej triedy ujo so synovcom a všetko je ok 😉
NIE nie si !!! moja mama porodila v 40-tke moju segru - ja mam 35 a mala ma 14 rokov... Moja sefka porodila v 45-tich prve dieta prirodzenou cestou ! .. a pozri naprikald aj na taku Martinu Simkovicovu .. Drzim palce! Vobec nie si stara a tvoje deti budu to babatko milovat aj ked sa im to teraz asi nepozdava - uvidis. My planujeme tiez este jedno a tak asi o rok .. ked sa podari a kym sa narodi budem mat tiez 37 a viac 🙂

@miskajopa Mam 38r ... 15r syn 13r dcera a 1r poklad nas najvecsi 😀 Milujeme ho vsetci a som stastna ze ho mam. Ja som urcite za. Mladeznici sa mozno buria lebo si to nevedia predstavit, ale myslim ze ked sa male na nich zacne usmievat a natahovat za nimi rucky tak si ho zamiluju tiez 😉