icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

zvedavka13
10. nov 2014

Juj žienky, ale mám z vás radosť🙂
My sa tiež s manželom pokúšame o prvé bábo a rozhodne to nevzdáme, aj keď sa to nepodarilo hneď, tak hádam "motyka vystreli" a keby sa to podarilo do Vianoc, bol by to úžasný darček🙂

gloria13
12. nov 2014

Ahojte zienky..chcem sa opytat..ako dlho ste snazilkovali v tomto veku..cca 37-38 rockov kym sa vam zadarilo?

gloria13
12. nov 2014

Ahojte zienky..chcem sa opytat..ako dlho ste snazilkovali v tomto veku..cca 37-38 rockov kym sa vam zadarilo?

siska53
12. nov 2014

@gloria13 malu sme splodili,ked som mala 36 a par mesiacov. Vyslo na 2.pokus.

gloria13
12. nov 2014

@zvedavka13 ahoj.. kolko sa snazite? Prajem aby bol darcek pod stromcek..🙂

zvedavka13
12. nov 2014

@gloria13 Ahoj. My sa snažíme len krátko... od septembra... ale nijako to nesilíme... ja som brala 17 rokov HAK a po jej vysadení som si dala takú "očistnú" pauzu....ale keby sa to podarilo do Vianoc, bolo by to fakt super.... no pri našom vyťažení... fakt neviem... radšej to neriešim... a vy už máte baby?

gloria13
12. nov 2014

@zvedavka13 no ja uz mam dve velke deticky...ale mam priatela a velmi by sme chceli malinke...no nedari sa..skusame uz skoro tri roky...☹

zvedavka13
12. nov 2014

@gloria13 tak ty už máš aspoň "overené", že u teba sa to dá, i keď niekedy stačí zmeniť partnera🙂 Chi.... my sme v tomto smere ešte "nováčikovia" A keď pozerám, čo tu niektoré žienky píšu.. ako sa merajú a iné... tak to asi bude zázrak, ako sa to normálne podarí...neviem, či je moja túžba až taká veľká, aby som si stále merala teplotu a iné "finty"....

mabika
12. nov 2014

@gloria13 ehm, na 1.x ale snazenim by som to nenazvala, bol to omyl 😀. Ale prvy raz to trvalo skoro rok a to som bola teda ovela mladsia. To su paradoxy...

gloria13
12. nov 2014

@zvedavka13
@mabika no ved toto..velmi chceme ,ale meranie,pocitanie..to ma este viac psychicky ubijalo..takze z tychto fint som uz vyliecena..stale si nahovaram ze ak sa ma podarit,tak sa podari..len s postupom casu zacinam chytat paniku..boli sme raz na IUI..ale nic z toho,iba rozhadzane hormony z toho..ale ak to takto pojde dalej asi budeme uvazovat nad umelym oplodnenim...

eva_evicka
12. nov 2014

Moja sestra mala prve babatko v 36 rokov, teraz uz ma dvoch a vsetko je v poriadku. Podla mna pred 40 je to ok.

zvedavka13
13. nov 2014

@eva_evicka Vieš, to je fakt "relatívne". Ja mám sestru pôrodnú asistentku a tá nad nami"lametuje" hádam už aj 5 rokov, že je neskoro....že biologického hľadiska som už mala pomaly pomýšľať na vnúčatá...Tak dúfam, že nám to vyjde aj napriek "prognózam...

zvedavka13
13. nov 2014

@gloria13 pls, čo je IUI? Priznávam, že niektorým tým skratkám tu uvedeným ani "prd" nerozumiem:( U nás umelé oplodnenie nehrozí z presvedčenia. My sme tak nastavení, že sa buď podarí normálne, alebo budeme bezdetný pár. Berieme obe možnosti do úvahy.Stres v tomto prípade všetko len zhoršuje. A pravdu povediac.. kým som nezačala chodiť na MK, tak som bola v pohode, že veď čo, určite sa to podarí.....Teraz sa snažím na to celé nemyslieť... Môj manžel len krúti hlavou, keď mu hovorím, že čo som sa tu dočítala a hovorí, že by mi túto stránku "mal zakázať", lebo sa zbytočne len vystresujem...

zeriempizzu
13. nov 2014

@zvedavka13 38 rocna stara mama? 😀 jedine ak si z nemenovaneho etnika 😀 ved to je najskor hanba mat vnuca ako 38 rocna.
Drzim ti palce! A ano, tuto stranku by si si mala zakazat. 😀

zvedavka13
13. nov 2014

@zeriempizzu jj, moje spolužiačky zo strednej už majú dospelé deti s vlastným životom.. a moja segra mala v 38 ukončenú už 2 výšku s červeným diplomom a 5 deti🙂
Mali sme stretávku zo strednej po 20 rokoch a tam každá, že už deti neriešia, už sú samostatné a ja 2 týždne pred svadbou:o) hold, vždy som bola "iná" Nikdy som nerobila to, čo ostatní:o)

anula
18. nov 2014

@zvedavka13
my sme velmi nesnazili, ak sa to da povedat. Pred 3 rokmi som vysadila antikoncepciu, ale nijako sme nesilili, ziadne teploty, plodne a neplodne dni, moja robota bola hotova antikoncepcia, rano 100 km tam a 100 km spat, odchadzala som o 6.00, navrat o 20.00, ak sa mi vobec podarilo vratit. A to som bola rada, ak mi manzel dal svaty pokoj 😖 😝
01.07. 14 som zacala v novej robote a 03.07. 14 som otehotnela.
A pri Klarke to bolo take iste. Nikdy sme sa s manzelom nemohli stretnut v "pravu chvilu" (pracovali sme obaja v zdravotnictve), az na neskorej svadobnej ceste to vyslo.
treba len pohodu, ziadne stresy.
Drzim palce

ivia25
18. nov 2014

Ja som prišla do poradne s dcérkou mala1.mesiac,v čakárni čakala s novorodencom 14 ročná mamička s ňou 16 ročný priateľ a teraz sa podržte ešte aj jej mama,ktorá mala 33 rokov ako ja .Ja som skoro odpadla. 😉

zvedavka13
24. nov 2014

@zvedavka13 Ahojte:o) Mám správu🙂 tak sa TO PODARILO🙂 sme na začiatku tretieho týždňa, dnes potvrdené lekárom:o)

zvedavka13
24. nov 2014

@gloria13 @zeriempizzu
@anula Ahojte:o) Mám správu :o) tak sa TO PODARILO :o) sme na začiatku tretieho týždňa, dnes potvrdené lekárom:o)

levandulka1
24. nov 2014

@gloria13 Ahoj, mam 38, o mesiac 39. Nam sa podarilo na 1x 🙂 A to sme si povedali, ze to nebudeme silit, ani sa na to upinat, jednoducho povedane - nebola to tema cislo jedna. Aj prva dcera bola na 1x. Tak hlavu hore a drzim palce 🙂

anula
24. nov 2014

@zvedavka13 tak vitaj v klube 😀 . blahozelam!

gloria13
24. nov 2014

@zvedavka13 jeeej gratulujeeeem...super sprava..tak pokojne tehulkovanie zelam..🙂

gloria13
24. nov 2014

@levandulka1 si decembrova? Ved ja si tiez vzdy po mrche poviem ze sa nejdem trapit..omyslat...ale podvedomie je svina.🙂 vzdy na do mnou vyhra...☹

levandulka1
25. nov 2014

@gloria13 ano decembrova. Nasi si ma priniesli z porodnice presne na stedry den 🙂 Viem, ze je niekedy tazke byt nad vecou... Inak aj moja kamaratka (mala sice o par rokov menej, nez my) otehotnela v momente, ked si povedali, ze uz nebudu donekonecna skusat 🙂 Drzim palce!

gloria13
26. nov 2014

@levandulka1 aj ja som decemrovka..🙂 tiez si hovorkm ze sa na to vybodnem...ze nebudem riesit vitaminy,caje,pocitanie a sledovanie..no na druhej strane sa bojim ze si to potom budem vycitat ak nieco zmeskam...je to tazke..☹

andreinka
autor
17. feb 2016

Tak takto pred skoro rokom ajpol som si tu položila otázku mám 38 rokov som stará na dieťa ,dnes má moja Terezka 5 mesiacov a som rada že sme sa rozhodli ako sme sa rozhodli a mám viac energie ako pred 5 rokmi pri Filipkovi a tehotenstvo som lahké nemala ,placenta preavia,dakujeme Bohu za ten dar

andreinka
autor
17. feb 2016

a môžem povzbudit buduce mamičky v pôrodnici som bola zo 42 ročnými prvorodičkami anie s jednou
😉

monikac
17. feb 2016

@andreinka jasne ze nie je...ja mam 37 a druhe na ceste...prve som mala v 33 😉 ked sa na to citis tak smelo do toho...vek je len cislo 😉

andreinka
autor
17. feb 2016

@monikac držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

tslobik
17. feb 2016

@andreinka blahoželám 🙂 Ja som teraz mala 35.....a mám veľké pochybnosti už.