icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

lapalma
20. feb 2016

@eliskaevicka ...trošku pokory dievčatko 😉
Svojimi sebaistými a súdiacimi slovami tu hráš príliš nebezpečnú hru s PB ... len nehovor HOP, kým....

eliskaevicka
20. feb 2016

@siska53 môjho partnera / manžela mám od svojich 15 tich. Takže V tomto mám šťastie. Dokonca ho milujem najviac na svete.

stellamaris
20. feb 2016

@eliskaevicka este si mlada a nevies,co ti zivot prinesie.Zelam ti vsetko dobre,nech sa netrapis s asistovanou reprodukciou,pocat vobec dieta,potom by ti tvoj vek nebol podstatny.Nesmej sa inym snazilkam,matkam,lebo sa mozno dosmejes iba ty.Aj mlade dievcata maju casto problem otehotniet...................Zabudas,ze dnes vdaka dobremu zivotnemu stylu mozeme zit krasne dlho.Staci sa snazit zit zdravo......................takze tolko k tvojim prispevkom.

zuz02
20. feb 2016

@eliskaevicka nekric hop, kym nepreskocis. Aj ked teraz tvrdis, ze vo vyssom veku deti mat nechces, kludne sa ti moze stat, ze aj napriek antikoncepcii ( myslim vseobecne, hocijaku, nielen tbl.) ostanes tehotna. Lebo ako hovori moj gynekolog, ziadna antikoncepcia nie je 100-percentna. Teda okrem sex.abstinencie. A vsetky tvoje predstavy ( predsudky) sa mozu vekom zmenit. Zivot treba brat tak, ako pride. Niektore veci sa nedaju planovat. A nikto z nas nevie, kedy zomrie. Aj mladi ludia zomieraju a pritom maju male deti. Taky je zivot. Nikto z nas si nemoze byt isty, ci niekedy uvidi svoje vnucata. A je jedno, ci bude mat 50 alebo 70.

uzanka16
20. feb 2016

urcite nie, moja mama mala segru v 40, a moja ucitelka zo ZS prve dieta v 43.

bridgetfidget
20. feb 2016

@eliskaevicka na smiech inym ludom mozu byt uplne ine veci v tvojom zivote, tak, ako tebe su smiesni starsi rodicia, inym ludom mozu byt smiesne ine 'normality' v tvojom zivote. A nesud, ty nevies, kolko z ludi, ktori maju deti neskor ich maju z dovodu, ze skor to nebolo mozne-samozrejme, nie kazdy ti porozprava celu svoju sukromnu historiu a dovody, a ty si robis uzavery bez rozmyslu. A kazdy ma pravo na svoje rozhodnutie, pokial to zdravie zeny povoli, preco by deti mat nemohla? Ak by to tak chcela priroda, boli by SME vsetky v menopauze po 30tke.

Ucta je nesmiat sa, tebe smiesni su, o svojej ucte k cloveku MA nepresvedcuj, ukazala si dost!

Ty mi smiesna nie si, ale respektovat tvoje nazory neviem, zdaju sa mi nezrele a netolerantne a tvoja argumentacia nedava zmysel.

lapalma
20. feb 2016

@eliskaevicka .... chlop od 15tich, babka v 42ke 😀 😀 😀
vy ste menšinoví ? .... prepáč, musela som.....lebo sa tu príliš naparuješ 😉

qtinka29
20. feb 2016

@eliskaevicka no vidíš....my sme na smiech tebe a ty zase nám.....ale nikto ťa tu neodsudzuje za to,že si sa rozhodla mať dieťa skôr....a možno si sa ani nerozhodla,to je len tvoja vec.....moja starká mala tretieho syna ako 43ročná...môj otec mal vtedy 23.....keď mal strýko rok a pol,narodil sa môj brat....a nikto to neriešil....starká sa dožila aj posledného vnuka a aj pravnúčat..... 😉 teraz sú ženy ešte v lepšej kondícii ako dakedy......keď šla moja mama so svojim vnukom po meste,mysleli si,že je to jej dieťa a to už bola na dôchodku.... 😀

eliskaevicka
20. feb 2016

@stellamaris už svoje dieťa mám. A keď sa nepodarí druhé. Tak to nebudem silit. V dnešnom svete zdravo? Áno? Človek už ani nevie čo je. A môže tam byť napísané aj bio. My bývame na dedine A máme bio jablká Z vlastnej záhrady ktoré musia byť min. Tri krát strikane proti všetkému možnému. Takže zdravo sa podľa mňa žilo kedysi nie teraz. A ja sám nesmejem. Len zas netreba sa čudovať keď žena berie 10 rokov antikoncepciu A potom plače že nemôže. A ešte sa čuduje že v 35 má problém. Ja viem že každý človek je osobitný A nech má kedy chce.je to môj nazor A názor mojich ľudí okolo. Poznám jednu ženu ktorá otehotnela 35 A dokonca sa zato hanbila.. Lebo mala iné zmýšľanie. Mala som ju poslať sem.

eliskaevicka
20. feb 2016

@lapalma pokoru mám. Aj voči bohu nebojte sa pani. Pôrod som vôbec nemala ľahký. Išlo O život môjmu bábätku. Ale viete. Keď sa aj teraz rozhodnem mať druhé stále mám kopu času A nič ma nenahana.

eliskaevicka
20. feb 2016

@lapalma moja takto... Moja stará mama mala mamu okolo 20 tich. Moja mama ma mala v 21. A ja som otehotnela 21. S mojím manželom som od 15 tich. Brali sme sa rok po dieťati. ;) A kľudne sa smej. Len neviem čo je na tom smiešne. Sme štyri generácie ktoré si perfektne rozumieme 🙂

stellamaris
20. feb 2016

@eliskaevicka nie kazdy bere antikoncepciu a nie kazdy moze mat deti.Takze pozor na slova.Poznam aj 25 rocnu,ktorej sa nedari otehotniet.A v DE bude mat ista medialne znama pani v 53 rokoch dokonca dvojicky.
Inak zdravo sa da zit aj dnes,v ramci moznosti samozrejme.Je rozdiel bio jablko od suseda alebo bio kurca od kolegu.Vidim to na svojom zdravi.Zmenila som svoju stravu,urcite veci som vylucila alebo nahradila a kazdym dnom sa citim lepsie.Aj ja mam na druhe dieta cas a to mam trochu viac rokov ako ty.Deti mat mozem a budem este mat.Aspon jedno urcite 😉

eliskaevicka
20. feb 2016

Viem že majú problém aj mladšie. Ale určite ich je menej. Proste je to môj názor ktorý nemenim. Treba myslieť na budúcnosť. Aj tých deti aj na svoju. A to je posledné čo píšem.uz sa tu nebudem vyjadrovať na túto sektu ;)

eliskaevicka
20. feb 2016

@lapalma A ešte takto my sme normálny :D

stellamaris
20. feb 2016

@eliskaevicka sektu?? inak normalny v plurale sa pise : NORMALNI 😉

eliskaevicka
20. feb 2016

@stellamaris keď neni do čoho pichnúť,tak do pravopisu? :D

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Presne, je to len tvoj názor - a veľmi subjektívny a netolerantný. Nechápem prečo by som mala byť svojmu synovi na stužkovej v 50-siatke za babku!!!!!? A ako som už napísala ani ja by som nič nezmenila na tom ako sme sa rozhodli a kedy som mala svoje deti to je všetko. A predstav si, že aj moje deti si užili prababky..... 😉

zuzana76
21. feb 2016

@eliskaevicka zabudla si ale na to, že mnohé 40-tnicky vyzerajú mladšie ako 20-tnicky a aj telo môžu mať mladé, práveže antikoncepcia je skôr používaná u mladších ročníkov, ja som ju nikdy nebrala, budem mať 40, keby muž chcel ešte jedno dieťa išla ny som do toho

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Prepáč, ale čo nie je normálne na tom mať dieťa v 35? Pre teba je človek, ktorý má 35 rokov starý?! Si ma pobavila - som zvedavá, čo povieš za 10 rokov. Ale to bude asi tou dedinou - tam už je hanba mať dieťa po 25-tke a nie nebodaj neskôr. Hanba je nebyť vydatá v 20-siatke a podobne 😀. A ty nemeníš názory - názory, že mladších žien, čo nemôžu mať deti je oveľa menej ako starších - to si kde čítala - robila si výskum,šťatistiku? Ja som napríklad brala antikoncepciu a normálne som otehotnela - dokonca v 35-ťke a na jediný a prvý pokus, takže aby som ti trošku otvorila oči - že nielen tvoje názory sú tie správne a nezvratné. A prestaň sa tu už konečne vysmievať z 35 ročných mamičiek malých detí, tebe sa tu tiež nikto nevysmieva....A to, že ty poznáš len 35-ročné ženy, ktoré nadávajú, že mali dieťa tak to je len tvoj problém - na čo ich potom mali keď ich nechceli a hanbili sa za to, že sú tehotné?
Ja som napríklad svojho muža spoznala v 23, to že chceme deti sme začali riešiť až po spoločnom živote, ktorý sme si najskôr užili len spolu (jasné, že si užívame aj teraz spoločne s našimi dvoma deťmi) a po 6 rokoch sme si povedali, že chceme dieťa, tak sme ho mali ako aj druhé - pekne presne tak ako sme chceli a o nič sme neprišli a ani neprichádzame len preto lebo nemáme 20!

siska53
21. feb 2016

@eliskaevicka tak ty mas mozno statsie. Ale v dnesnej dobe to je skor vynimka.
A keby si nemala? Ako vacsina,ze nema to stastie,tak sa vyspis s hockym?

Plus dalsia vec problem mnohych parov - problem s otehotnenim..
Takze klud..aj tebe sa to mohlo stat.

siska53
21. feb 2016

@eliskaevicka ja mam 40,moja mama 42 a moja svokra (nadejna) 77. A tiez si vyborne rozumieme. Energie ma dost,netrvrdim,ze beha maratony,ale trufa si byt aj nejaku tu dobu s vnucatami,ktore su male (5,5,a 3,5). Vela zalezi od genetiky. O mijzj babke si mysleli,ze je moja mama a to uz mala cez 40.
Vies,v 12r.som bola presvedcena,ze sa v 18vydam a budem mat hne dieta..
Hlboky omyl.. Sla som studovat,partner v nedohladne.. Ked konecne prisiel,nebol ten pravy a zas cakanie,dalsi,ten sa ukazal ako dosr problemovy,tak zas samota a az neskor ten moj terajsi. S rodicmi o 37 a 38 rokov od nas starsimi. Mat deti bol moj sen,no nie za kazdu cenu. Nastastie som nemala problem otehotniet ani prvy,ani druhy raz. Anitku som nebrala,len dva mesiace,ale nerobila mi dobre.

Kamoska rodila ako 42r.,dalsia v 40tke. Obe nevedeli najst partnerov.
V mojom okoli mam vsetko mamy okolo mojho veku +/- 5rokov, ziadne babky,vsetko mladice,maloktorej by clovek tipol ich skutocny vek. Aj mne i mojej segre hadaju o tych 10rokov menej (tej sa ale nedari mat babo).

Ja ta nesudim,ze mas deti v mladsom veku,aj ja by som mala,kebyze mam partnera.. Ale viem,ze by som otravovala za dalsie po 35tke. Kebyze drahy chce tak by som sa este na jedno dala nahovorit. Aj kedysi boli starsie prvorodicky. Zeny rodili od uplne mladuckeho veku az do vyse 40tky,prosto dokial priroda umoznila. Ale zas kedysi v 40tke bol clovek zrobeny,vyzeral ako dnesni 60-70tnici. Dnes je doba ina.
Za socika sa rodilo okolo 20tky,po 30 to bola vynimka,len tam bola motivacia byt,mladomanzelska pozicka,tak sa vsetci ponahlali (a potom rozvadzali). Po revolucii postupne nastala zmena. A dnes vacsina rodi okolo 30. Lebo vo vascine pripadov to inak nejde.

veronikavojvodova
21. feb 2016

Ano je to neskoro

mima4
21. feb 2016

@eliskaevicka
no v 21 rokov som chodila do skoly, bola som skolacka... jasne, ze ked baba byva niekde kde sa vrany otacaju, uciliste skonci v 18tske, nastupi do miestnej fabriky, tak obvykle rodi skorej, to je logicke, ale dnes velka cast zien inak funguje, a aby sa zena hanbila mat dieta v 35, tak podla mna nie je vobec ani zrela na tieto veci... pretoze kazda matka sa tesi na svoje dietatko a ma v keli, ako ju vnima okolie kvoli veku...

eliskaevicka
21. feb 2016

@evittam je trápne sa tu ohanat na dedinu :D aspoň som sa zasmiala. Majte ich kedy chcete. A môj názor sa nemení,po 35 by som nechcela. Vtedy nie je človek starý,nehovorím. Ale na malé deti to už nie je. A po 40 tke ani nehovorím. A vy ak tak dobre rastom ste mali do 30 tky tak O čom hovoríte.

eliskaevicka
21. feb 2016

@siska53 vy máte 40. A vaša mama 42??? To naozaj? Ako dvojročná vás čakala? :D... Svoje dieťa by som mojej starkej na stráženie nedala A má 65.

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Ja sa ničím "neoháňam", len píšem ako to vidím ja. Ty sa stále "oháňaš" aké je to strašné mať deti v 35 a podobne a ešte si to ani nezažila a ako píšeš ani nechceš zažiť - tak nesúď! Áno prvé som mala v 30-siatke, druhé v 36-tke. A je to SUPER! A užívam si to ako keby som mala 20 - nie ak nad tým porozmýšlam vtedy by som si to tak neužila ako teraz. :-P Som mamina a nie je nič krajšie na svete, či už je to v 20-siatke alebo 30-siatke alebo 40-siatke - kto sa na čo cíti.

eliskaevicka
21. feb 2016

@mima4 neboj sa. Na učilištia som nechodila, A ani V živote vo fabrike nerobila. Robila som V zahranici,kde som si nešetrila na auto na byt A potom som mala krásnu materskú. ;) .

mima4
21. feb 2016

@eliskaevicka preco hodnotis nieco, čo si nezazila ty sama? ako ty vies, ako sa druhe zeny citia? prepac, ale v 65tke zeny, co ziju zdravo, normalne funguju, su aktivne, vylezu ti pomaly na jahnaci stit... maju plno aktivit...

pisu ti tu zeny, ze v tvojom veku studovali, inak fungovali, nemali vhodnych chlapov do manzelstiev... bolo by podla teba rozumne za kazdu cenu sa nechat niekde nabuchat?
vies, clovek ma aj rozum a hlavne zodpovednost - dieta je zivy tvor...nie skrecok na dva roky

evittam
21. feb 2016

@mima4 Tak, tak - pekne napísané. Ale vieš, dievča má - ak som dobre pochopila 24, manžela, dieťa, bola v zahraničí - našetrila si na byt a na auto (no medailu za to dostane,lebo mi žijeme v kurníkoch a sme chuďatká čo čakali tak dlho) no a vlastne všetko vie a všade bola - čo narobíš. 😉 A nikdy nezmení názor na nič lebo len ten jej je správny.

lubkavargova1
21. feb 2016

Mile mamicky...uz by ste sa konecne mohli zdohadat a prestat pouzivat argument "stuzkova"....pretoze nie vy ako maminy tam budete hviezdit ale vase dcery a synatori!!!!! Vase dcery tam budu v peknych satockach a synatori vytiahnuty ako zo skatulky....vy ako maminy a oteckovia ste doslova ako komparz! preto je to trapne riesit ze kolko bude mat rokov ta a ktora mamina! O tom ani nevraviac, ze niektore maminky to prehanaju a viac narobia si hanbu ako sa vytiahnu (od roznych Dolly sukniciek, az po saty s vystrihom do pixe) Ci sa Vam to bude pacit alebo nie, taka je realita stuzkovych. Mozno pre niektore sme stare korcule, ktore viac cakaju na toho spravneho partnera a tym padom aj dieta..ako to, aby sme robili roznozky a potom tu plakali ako nas okaslal po niekolko rokoch, neplati prachy na decko..alebo zijeme v jednej domacnosti ale za toho svatoho sa nedokaze rozhybat k manzelstvu (ak nie je zaryta feministka,)
Inak zaujimave tvrdenie...ze v pohode viacgenerecne zitie, ale svoje dieta nezverim babce....cim to asi bude???? Vekom urcite nie 😀 😀