icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

eliskaevicka
21. feb 2016

@mima4 áno mala som krásne detstvo,A babka sa mi venovala na 100% ale vtedy ešte bola mladšia. Predstavujeme je rozdiel 20 rokov. A mala som aj 78 ročnú babku ktorá sa mi už nedokázala venovať tak ako ta vtedy asi 45 ročná. Takže to viem presne. ;)

lubkavargova1
21. feb 2016

Nuz, inak premysla 20tka, inak 30tka (ked sa objavia prve vrasky, prve kilecka) a inak 40tka a inak 50tka...atd.
Ja zvyknem vraviet, ze som "bola mlada a sprosta" co som aj bola lebo vela veci som pochopila az ked som na hubu padla a fakt az neskor pochopila. Ale beriem to, clovek ked je mlady tak fakt je svet gombicka...ale uz by som nechcela sa vratit do tych cias za mlada...nejako kazdy vek ma svoje vyhody a aj nevyhody. Ale este raz prezit? Dakujem neprosim...
Kazdy obhajuje svoje vek, lebo predsa v takom veku aj je 😀 A najlepsie je sa citit fajn vo svojej kozi a potom je mi suma-fuk ci som "stara rachetla/korcula" alebo "mlada standa" 😀

evulik73
21. feb 2016

Mila @eliskaevicka nejak mi to neide do hlavy otehotnela si ked si mala 21,chodila si do skoly pracovala v zahranici,nasetrila na byt,auto a to si kedy stihla ,moj syn bude mat 20 a este len bude maturovat a to neprepadol a nastupil do skoly ako sa patri, otec je tiez nejaky stary nezda sa ti ,54 to je hodne na to ze ty mas 24 : ) tak bud sa doma nudis a to co pises su hluposti a vsetko si vymyslas aby si sa pobavila alebo si znudeny chlap co si z nas robi srandu,takze si mysli ze komentovat tvoje prispevky nema vobec zmysel,a ak to myslis vazne co tu pises daj to precitat tvojej mame ,

stellamaris
21. feb 2016

@evittam tiez myslim,ze vek je iba cislo 🙂 Kazdy je mlady tak,ako sa na to citi.Ja teraz tak na 25rokov.V skutocnosti idem na 38 😉 Segra ma 47 a vyzera a citi sa podstatne mladsie,tak je fakt dokaz,ze vek je iba cislo.

duracelko
21. feb 2016

Dievčatá ja som 42 ročná mamina, mám 23 ročného syna aj takmer 5 ročného drobca. mala som dieťa velmi mladá aj som rodila po 35 ke.. Kedže .. otázku položila 38 ročná zrelá žena., myslím si ze fundovanú odpoved jej môžu dať dospelé žené a nie 20 ročná ktorá toho v živote zažila naozaj málo.. nemá životné skúsenosti, nemá rozum, by som sa vôbec nepozastavovala na tom čo napisala. len by som sa pousmiala nad naivitou 20 ročnej.. aj my sme boli takéto múdre 😀 v jej veku...

evittam
21. feb 2016

@mima4 Asi tak nejako. Dievča asi nemôže stráviť to, že napríklad ja -my sme si najskôr užili (vtedy keď všetci - nakoľko ak som už išla na akciu a diskotéku a mala som 23+ tak som si tam už skoro pripadala ako dozor-takže si to neviem a ani nechcem a ani nemám potrebu predstavovať teraz...😀) , potom som stretla muža, s ktorým som chcela byť celý život a zatiaľ som s ním, utvrdili sme sa v tom a máme spolu deti- mám za sebou užívanie, prácu, kariéru ako slobodná a bezdetná a taktiež pred sebou a stále užívanie, prácu a kariéru ako zadaná a s deťmi....a nechápem prečo to nemôže normálna inteligentná žena - či už má 20,30... - normálne pochopiť, že je normálne mať deti kedy ja a môj muž chceme a nemusí to byť v 20-siatke.....

eliskaevicka
21. feb 2016

@mima4 určite som nasrana :D mám dosť kamarátok našťastie vo veku ako som aj ja. Ktoré materstvo milujú. Našťastie ešte vladzem behať, takže mám energiu na to aby som negriebla doma, či ako ste to nazvali.ako vy.

mima4
21. feb 2016

@evittam ale jasne, ked chce niekto si zalozit rodinu v 20 a ma na to vhodneho manzela, preco nie.. ale ak niekto uraza mamicky nad 30, tak asi to nebolo tak dobrovolne v tych 20 😉
hlavne vtedy su baby velmi manipulovatelne a vela je dohnanych kvoli tehotenstvu do svadby... a kedze s tym nie su zmierene, tak urazaju...

lubkavargova1
21. feb 2016

boooze zeny...idem si dat pohar vinecka lebo toto asi s triezvou hlavou sa neda prezit... 😵

mima4
21. feb 2016

@eliskaevicka
ty spajas vek s urcitym stavom, ale to su vsetko len tvoje skusenosti.
realita je neraz ina, preco nevies akceptovat, ze veci mozu byt inak, nielen tak ako ty ich vnimas?

preco nechapes, ze nie kazdemu sa podari zalozit rodina pred 30?

evittam
21. feb 2016

A posledné - už vôbec ti nezávidím tvoj vek - áno mala som ho a som spokojná so svojim a nič nemusím obhajovať. Nejdem sa ani chváliť ani obhajovať ale nikdy nemám problém svoj vek priznať a ak ho poviem v spoločnosti tak všetci čo ma nepoznajú "zízajú", že si robím srandu....nakoľko ani nevyzerám a ani sa naň necítim - kašlem na to sprosté číslo. 😝
@duracelko Vidíš, to je tiež pravda - chceme presvedčiť dievča , ktoré by mohlo byť našou dcérou, že je super mať pomaly 40 - a ona to pochopí až keď ich naozaj bude mať. Nevadí. Aspoň sme sa v nedeľu pobavili - teda ja určite. 😉

evittam
21. feb 2016

@lubkavargova1 Na zdravie, dám si s tebou..... 😀 😉

martaniana
21. feb 2016

Moja sestra tiež rodila prvé v 37 čke a druhé v 39 tke a zvláda to obdivuhodne, takže prečo nie, pokiaľ zdravie slúži a túžba je veľká tak smelo do toho 🙂 A nakoniec ženy ktoré rodia pred štyridsiatkou podľa najnovších prieskumov sa dožívajú vyššieho veku ako tie čo rodili pred 30 tkou 🙂

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Jáááj, dievča mám kamarátky aj v tvojom veku - asi neveríš, že? Nevadí, stále nechceš akceptovať to, že aj my v 35+ dokážeme behať tak isto ako aj ty a tvoje super kamarátky, ktoré máte len 20+ a už vôbec nie sme staré. Ale chápem ťa - pre teba áno, nevadí....Našťastie tie moje "mladé" kamarátky sú dosť inteligentné na to aby to chápali a akceptovali a nemali ma za starú.... 😉 Tak si to užívaj ako aj ja - lebo rôčky plynú veľmi rýchlo a ani sa nenazdáš a budeš taká stará korčula ako ja. 😝

lubkavargova1
21. feb 2016

@evittam v takychto pripadoch ma napada len jedno...a to stare dobre otrepane "nie vsetko co sa blisti je zlate" 😀

eliskaevicka
21. feb 2016

Už sa neobhajujem. Nemá to význam. A áno mohla by som byť vaša dcéra A preto mi to príde odveci. Dovidenia. Už ma to nebaví,nasmiala som sa až, až.. Ale táto téma nikam nevedie. Kto chce,nech ma. Môj názor som si povedala. A áno ja viem že budem mať 40, raz.. A nem S tým nijaký problém. 🙂 ahojte, teda dovidenia

evittam
21. feb 2016

@mima4 Asi tak nejak. Ale dievča nechce pochopiť, tak nepochopí a všetky nad 30 sme staré, nemotorné, nevieme behať, starať sa o deti a vlastne sa o tie chúdence nemá kto postarať. 😉 😀
Nech tu napíše jedna jediná 20-siatka (myslím reálne v tejto dobe - nie pred 20-siatimi rokmi) , že to dieťa plánovala dokonca so svojim zákonitým manželom, ktorý má tiež len 20-sať - nehovorím, že to nie je možné a verím tomu ale predpokladám, že ich porátame na prstoch jednej ruky. 😉

mima4
21. feb 2016

@evittam inak odporucam to pozriet si na youtube manzelske etudy 😉

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Aj ty si nás pobavila a ahoj, fakt nie sme až také staré aby sme si nemohli tykať. A ak už nemáš čo povedať tak "zdrháš"? Aké dospelé......A nemusíš sa obhajovať - len treba vedieť pochopiť a zdieľať aj názory a životy iných, nielen ja, ja, ja potom dlho dlho nič a znova len ja. Pekný deň ti prajem. 😉

lubkavargova1
21. feb 2016

@evittam kriiiiiiiiiiiiiiiiiiste pane na nebi! Mne az teraz docvaklo ze co to bude s mojou mamou??? ja ked akoze budem mat deti, tak moja maminka bude uz uplne stara. To nebudem moct na nu nechat babo ani na sekundu! Moja mamina ma teraz 65....kriste....vsak to je na cvokhaus...ja si nebudem moct spravit vyletik s drahym, romanticku veceru...fuuuuurt to decko na krku mat...to je na rozvod hotovo 😀

eliskaevicka
21. feb 2016

Nezdrham. Ale čo vám mám ešte napísať? Takto to môžme komunikovať aj mesiac. Vy máte svoj názor,my máme svoj názor. Sú dve skupiny ľudí. Nehovorím že nevládzem behať. Keď vladzem behať A majte aj V 50 ke. A poznám minimálne 5 párov V mojom okolí ktorý sa rozhodli plánované otehotniet. Predstavte si.aj sú manželia aj nie. Ale sú spolu. To he hlavne. A dospelé je že odídem A rozlucim sa. A viete ako S hovorí múdrejší ustúpi ;)

lauricka
21. feb 2016

@eliskaevicka Na male deti to po 35 uz nie je? A preco? Necitala som diskusiu, len som namatkou zbadala vas prispevok. Ja mam teda 35, 4-rocne dvojicky a rocnu dcerku este. Normalne fungujeme. Chodime na kruzky, mame aktivity, chodime von, na vylety, blaznime sa, smejeme, ucime, rozpravame...mala by som to z nejakeho dovodu nezvladat? Spomente si, az budete mat 35, co ste napisali a bude vam smiesno. Myslim si. Ano, z biologickeho hladiska zeny po 35 podliehaju vacsim rizikam, co sa tyka porodu aj postihnutia novorodencov, maju vyssie riziko neschopnosti dieta splodit a budu dost stare, ked budu deti este dost mlade, to je pravda, preto sa treba o seba lepsie starat, aby clovek bol dlho vitalny, ak sa podari, to vsetko ano, suhlasim. Ale ze by to pre 35 uz nebolo, to si teda nemyslim. A ani to tak necitim, kedze tie male deti doma mam. V podstate teraz maju zeny deti neskor, mnohe v 30 prvorodicky. Taky je trend. Ja netvrdim, ze dobry, ja myslim, ze prve v 30 je neskoro. Nie, ze by nevladala zena, ale ak zisti, ze ma problem otehotniet, tak uz nema tolko casu to riesit a stres sa tym padom znasobuje. Nic ine.

eliskaevicka
21. feb 2016

@lubkavargova1 posledná vec. Svoje dieťa neodkladam. Maminka mi robí V zahraničí A ocino tiež. A vôbec mi nevadí ísť na obedik romantický S mojimi dvomi laskami. Večernú romantiku riešime doma. A nemáme S tým problém.ale každý ako si zariadi.

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka No áno, je to o názore ale aj o tom akceptovať názory druhých a nie tu osočovať a zosmiešňovať ženy-matky, ktoré sa rozhodli mať deti neskôr a po 30-siatke. To je všetko o čo v tejto debate išlo. Ja a väčšina žien ti tvoj názor neberieme a ani ho nezosmiešňujeme - ty stále zosmiešňuješ nás......

eliskaevicka
21. feb 2016

@evulik73 takto. Chodila som na strednú, V 19 som skončila. Hneď som odišla pracovať do zahraničia. Kde som si nešetrila. A ano ocino mal 30 A mama 20. manžel má tiež teraz 30. Všetko sa dá keď sa chce.

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka No vidíš ako krásne si to zhrnula - "všetko sa dá, keď sa chce". 😉
No a tiež tvoj manžel ak by mal toľko rokov čo ty, tak silno pochybujem, že by sa v 20-siatke hrnul do ženenia a detí - ale možno sa mýlim. 🙂

eliskaevicka
21. feb 2016

@evittam takto už naozaj dúfam posledné. Mne je to jedno kedy kto má dieťa. Ale riešiť dieťa PRVE po 35 je podľa mňa odveci. Preto som sa sem aj zapojila. Neosocujem,len odpovedám tak ako je mne odpovedane. Mám veľa ľudí okolo seba, ktorý riešia že nemôžu otehotniet, Z dôvodu veku, antikoncepcii, zdrav.problemom,manželom,peniazmi, kariérou,A to by sa dalo ešte veľa vymenovať. Kvôli týmto ľuďom som sa rozhodla ako 21 ročná že dieťa chcem. A chcem ho čím skôr, lebo pre má je to najviac na svete. Ale ako každý vie aj dosť náročné,kto mi povie že to nieje náročné neuverim. Alebo si to len vymýšľa, aby tu bol zaujímavý. Ja som tu nesla hovoriť čo mám alebo nemám, či mám auto byť. A tak. To len za jednu pani, ktorá si myslí že keď človek býva na dedine tak je chudák. Neni to tak. Ale to je iná téma. A je rozdiel keď 25 ročná žena príde na to že nemôže otehotniet,Ako keď na to príde 35 ročná. Tak už mňa tu prosím nerieste. Len som si povedala svoj názor. Možno mladý názor ale pre mňa určite nie sprostý.

evittam
21. feb 2016

@eliskaevicka Veď ja netvrdím, že tvoj názor je sprostý.......Len si ho zle podala - zosmiešnila si matky, ktoré sa rozhodli mať deti po 35-ťke a to sa mi nepáčilo. Napísala si, že žena je stará a nemožná mať v tom veku dieťa - ja som ti na to odpísala, že je to hlúposť a vlastnú skúsenosť, že je to super - a ak neveríš, tak to nie je môj problém. A ja sa nemám prečo obhajovať alebo ťa presviedčať, že je to tak - proste je to tak a bodka. Ja-my sme sa tak rozhodli, že chceme ešte dieťa a aj ho máme - a je to perfektné a nič viac ani menej.

lubkavargova1
21. feb 2016

Tak asi ja budem totalne odveci ked budem riesit moje prve dieta fakt po 35...lebo teraz mam 35 a nadejny partner este nikde 😀 😀 😀
To aby som sa bala zajst na gyndu bo ma lekar posle "tam" s cim pojdem na vysetrenie 😀 😀 😀

bodka70
21. feb 2016

nečítala som celú diskusiu, ale len k téme vnímania veku - tiež si myslím, že mnohé veci sa proste nedajú pochopiť logikou či rozumom, musia sa len odžiť. Spomenula som si na jednu svoju skúsenosť, ako som sa raz zoznámila s jednou mamičkou na ihrisku, mala 44 rokov a po ihrisku jej behal 4 ročný syn. Aké sa mi to vtedy zdalo divné. Ja som mala deti v podobnom veku a takmer o 10 rokov menej. Niežeby som ju odsudzovala, to nie - len mi to skrátka prišlo divné že štyridsiatnička a malé dieťa - nešlo mi to dokopy 🙂. Teraz mám ja 45 rokov a po ihrisku mi behá môj 3,5 ročný syn....a vôbec mi to nepripadá divné, ale normálne a prirodzené 😉.

l