icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

nikush
8. okt 2014

@zeriempizzu nechces pochopit, tak preco tahas za slovicka? A predstav si jem vsetko z vlastnej zahrady namiesto toho aby som do seba ladovala hnoj. A ak tuzim mat viac deti, tak zacnem skor, pokial ovsem nie su problemy s pocatim. A ked mate taky problem pocit aj NIE tak treba do nazvu temy dopisat radte mi len tie co ste uz mali 36 rokov.

prasiatko30
8. okt 2014

To musi kazda zena nad 35r co rozmysla nad otehotnenim zakladat jednu novu temu??? Toto je uz asi tretia za posledne dva dni!!!!!! Uz to zacina byt nudne 🙄

kalista32
8. okt 2014

aj ja mám 38 a nemám pocit žeby som bola stará 😠 aj keď myšlienka na to ,že ma už ten čas tlačí je na mieste 😒 😀 😀.

happyfrog80
8. okt 2014

@mracik pekne si to napisala 😉... Ja mam 34 a mam povit ze mam 24 😀

babls5
8. okt 2014

Umna suseda ma 41 a nedavno otehotnela 🙂

babls5
8. okt 2014

@anula vydat sa či už v 20 tich alebo v inom veku je štastie !!!!

happyfrog80
8. okt 2014

@nikush noked som mala 27 tak som zatuzila po dietati ,mam 34 a stale nemam deti cize podla teba az budem mat 38 a stale neotehotniem mala by som sa radsej na to vysrat lebo v takom veku uz mam rozmyslat o viac oddychu s nie nocovat s mimcom na rukach? mozem mat aj 45 r.Pokial nebudem mat dve deti tak sa budeme snazit ,kaslem na to ze sa nevyspim.Ty uz nas 3 deti,takym sa to lahko povie .Keby si ich nemala tak by si inako rozmyslala.

anula
8. okt 2014

@kalista32 😝
mna cas tlaci len ked skusam mlynske kolo 😀

angelinja
8. okt 2014

mozno mam iny nazor ako ine ale pokial zena nemoze mat deti a podari sa jej to vo "vyssom veku" ok..ale zena ktora ma napr. uz dve deti a chce mat dalsie dieta lebo proste chce no ok ale myslite aj na to dieta budete mat 60 a ono chuda ledva 20 este vacsina ani len na nohach este "same nestoja", ked sa bude zenit vydavat vy tam uz pomaly s palickou budete chodit takze ja simyslim ze je to opredsa len trosku viac rokov aj ked je to samozrejme pekne...ale ved nech si kazdy spravi podla seba ale ja by som sa zamyslela aj z tohto pohladu dietata, ano viem 70 rocny moze byt v lepsej kondici ako 50 ale predsa...

kalista32
8. okt 2014

@anula no vidíš moja to je sila 🙂 🙂

womankc
8. okt 2014

No v dnešnej dobe je to bežný vek aj dokonca na prvé tehu, ale za mňa osobne Nie. Je človek síce rozvážnejší , zabezpečenejší, ale zas ja osobne som zvažovala aj zdravie, výdrž , predsa človek už nie je taký mrštný a energický ako v mladšom veku a ešte teda ja osobne som brala aj ohľad na to, že koľko rokov budem mať , keď bude trebárs dieťa v puberte, alebo pôjde na výšku a trebárs bude potrebovať pomôcť. Viem, že je tu veľa žien, čo rodí aj vo vyššom veku, mne osobne by to už nevyhovovalo.
Záleží aký ste typ, niektorým to vleje hodne energie, akoby "omladnú", niekto je vitálny aj vo vysokom veku a niekto je ako dôchodca aj v päťdesiatke...................

andreinka
autor
8. okt 2014
happyfrog80
8. okt 2014

@womankc ja som pocula ze s dietatom prichadzaju aj choroby,cize cim neskor mam deti tym viac si uzijem v zdraví 😉

lenkad26
8. okt 2014

@nikush ,@cenculinka ..plne s vami súhlasim!!! všetko je na zakladateľke temy a myslím,že dalsia zbytočná tema(bez úrážky) pretože v takej intímnej téme,aj tak nikto objektívne neporadí...píšeme tu svoje názory, ktoré bud povzbudia mamičku, alebo bude rozmýšľať nad pochybnosťami,ale tak či tak, každa sa musí rozhodnúť sama, ako sa cíti a ja to rešpektujem, ale ked mam prezentovať názor, úplne s vami súhlasím...porovnávať naše babičky,mamky a nás je az vtipné....že pracovali tvrdo na poli? a medzi ich deťmi bol a je aj 25 ročný rozdiel? to je v poriadku, ale dnešná doba je iná z psychického hladiska...aj ked možno nestarneme názormi a neobliekame si v 70ke siroke sukne, máme od skoršieho veku uplne viac stresov,starosti ako nase babky, už len ked 19 ročný clovek rozmýsla,kde vobec bude byvat, kazda druha rodina ma hypotéku...v minulosti to nebolo a tak aj my sme viac vytažení psychicky..a psychika je najhorším spustacom fyzickej choroby...a nehovorím o vztahu skoro 60 ročná matka a 20 rocne dieta..je jedno ze je taka doba a onaka, ano kazda sme ina jedna moze byt v 60ke vitalna druha zomriet, ale ide o emocionalitu,aj ked to dieta neviem ako milujes..a nechcite mi nahovorit,že nase babky pri 10 detoch a 10 rocných rozdiel mali taký super vztah s kazdým dieťaťom ako trebars my so svojou mamou, ktore je napríklad "len" o 20 rokov starsia(ano existuju výnimky,nepopieram) ale...moja svagrina mala prve dieta v 40ke (zevraj vytuzene),dieta jej od narodenia prespalo celu noc,ani nepiplo skoro cez den, a ide sa zblaznit,lebo po roku spania sa jednu noc zobudil o piatej 😀 a tie reci tých starších mamičiek, na ihrisku..."jaaaj keby mal už aspon tri".."keby uz sedel" "keby uz chodila"..toto je akože matka, ktorá ma vytuzene dieta???? porodit a už nech je velke??? a nikoho neuražam,ani nenaražam na nikoho z tejto diskusie, ano nie je to pravidlo, že každa 40 rocna mamička je taka, to by som si nedovolila tvrdit,lebo to nie je pravda..! a su aj mlade matky, ktoré si chcu uzivat a nestaraju sa...a ze ma starsia mamicka viac trpezlivosti??? 😀 no akože...možno 1 z 10..ano, je ine,ak niekto nenajde zivotneho partnera,alebo zo zdravotných dovodov nemoze mať deti a potom sa postasti, tak vdakabohu..ale tak ci tak...ano,ma starsia mamicka viac skusenosti, ale to neznamena,že práve to je lepsie pri vychove dieťaťa, nie vsetko je o skusenosti...ale o vztahu matka-dieťa..nie to že mam sto skusenosti lebo som starsia zarucuje že moje dieťa bude dobre vychované..a je jedno ci stužkova, svadba..ci bude mať alebo nie stužkovu... 😀 medzi mnou a mojou mamou je 22 rocný rozdiel a neviem si predstaviť, aby som mala starsiu mamu, alebo aby mojou mamou bola moja babka a to ju velmi lubim a mame super vztah....ked k nam prisli kamosky doslova sa isli zblaznit preco oni nemaju taku mamu ako my....aj ked vsetko je o cloveku a o dusevnom stave cloveka,ale aj tak...ale ako pisem, sto ludi,chutí názorov tak treba akceptovať vsetko...ked niekto chce, nech ma prve dieťa aj v 60ke.netrápi ma to,je to každeho život a rozhodnutie a respektujem to..ale musela som napisat svoj nazor..tak zienky na nikoho som nenarazala,ani som sa nechcela nikoho dotknut... 🙂

lenkad26
8. okt 2014

@andreinka ale ak cítite s partnerom rovnako, je to vasa vec, a zivot, tak vela stastia 🙂

ukulela
8. okt 2014

kazda 18, ci 22 rocna baba (teda mozno takmer kazda) si pomysli, ze zena pred 40kou je uz stara. ja taky nazor nepovazujem za objektivny, pretoze ta baba to este nezazila a nevie, ako sa v tom veku budew citit. ja som zacala sportovat az po 30ke. zacala som liezt, behat. ked mala moja mama tolko rokov ako ja, tiez som ju povazovala za staru.ale ona zila ovela menej aktivne ako ja. z roboty domov, navarit, zapalit cigu a vecer telka. ja som si nasla zaujimave zamestnanie,chlapa, teraz staviame dom. moja mama v mojom veku uz bola pomaly starou mamou ... naopak - moja babka v mojomveku prave rodila svoje deti. vsetko je len o tom, ci je zena zdrava a akosa citi. a ci ma to dieta s kym mat ...
vo vela temach tu pranierujete mlade za to, ze maju skoro deti, ze nemaju este byvanie robotu - a teraz nam to tie mladice mozno vracaju 🙂 ze vy stareny, na co este chcete deti 🙂
a tie argumenty, ze 4O rocna matka, hanba na stuzkovej - ako sorry ... ked mali zeny v minulosti 8 - 10 deti - kedy ich asi mali? tiez rodili postupne kym boli plodne, kym sa dalo. teda aj do 40,

womankc
8. okt 2014

@happyfrog80 hehehehehhh no aj tak sa to dá poňať . Každý máme iné nastavenie 🙂

womankc
8. okt 2014

@lenkad26 úplný súhlas

andreinka
autor
8. okt 2014

táto téma je nadlho,každý má nanu iný názor,všetko podla mna závisí od tých okolností čo človek prežije,ked som mala 18 tak vten rok mi zomreli obidvaja rodičia vtedy sa mi zrútil svet a vtedy som si povedala, že deti mat nechcem lebo nechcem aby dopadli ako ja, že zostanú samé,ale ja mam aspon súrodencov na rozdiel od mjho malého že keby sa nám niečo stalo ostane tu sám.

lenkad26
8. okt 2014

@andreinka ano mas pravdu je to diskutabilne a mohli by sme tu kazda hodiny vypisovat...ale chapem vsetko..presne..kazda sme ina..nieco sme zazili niekto v 20ke zazil tolko ze druhy to nezazil ani do smrti..aj to vsetko ovplyvnuje..nech sa rozhodnete akokolvek drzim prsty nech to vyjde 🙂

nikush
8. okt 2014

@happyfrog80 precitaj si prispevpk odo mna na 5tej strane hned hore. Posem ta ze pokial tp nejde tak sa snazim az pokial sa nepostasti. Samoska nie do 50tky. A ver mo, ze keby sa dalo, tak svoju plodnost rozdelim medzi vsetky. Uprimne.

andreinka
autor
8. okt 2014

@lenkad26 🙂

majka31012
8. okt 2014

@lenkad26 BIG LIKE!!!!!!...moja švagrina mala druhe dieta v 34 co nie je az taaak velmi neskoro, a tvaaarila sa ze je to take vysnivane babatko jak u nikoho a kazdy vikend a tri krat do tyzdna ho nasackovala k nasmu svokrovi, pretoze si chce oddychnut a ist na nakupy a podobne...a najnovsie vraj "rozmysla" nad dalsim ťuťu babatkom..a ako povedala babka- to ze chce mat dalsie babatko ma oznamit radsej dedkovi, ona sa nemusi stresovat, pretoze ho aj tak vychovavaju starí rodicia... 😎 ..nevravim že každa žena okolo 40 je taka, ale ja sama si myslim, ze som mohla mat dietatko v 23 aspon, lebo som stale vytazenejsia a vytazenejsia, a dalej to lepsie myslim nebude..sto ludi sto chuti...fakt...cize aby som sa nevypisovala suhlasim s tymi babami co pisali, že kazda sme ina, kazda sme ina osobnost a mame iny pribeh, cize aj to kedy mame deti ci budeme mat je individualne....zakladatelke temy prajem, nech sa rozhodne ako chce, ked sa rozhodne mat babatko, tak nech to dopadne len a len dobre!....

romanovic
8. okt 2014

Moja kamoska porodila minuly tyzden v svojich 44,5 rokoch krasneho syna. Pocala prirodzene. Podla mna netreba riesit vek, ale ci viem kvalitne vychovat dieta a ci "mam na to", aby tu nepribudali prispevky o strasnej biede...

zeriempizzu
8. okt 2014

@silvik1 presne tak, po 40tke povinne na mydlo. Ja som v soku ked citam ze v 38
sa tu zeny vidia uz ako stare. A to je ich slovo - stare! 😕 Ved vtedy sa zacinaju nejlepsie roky!

zeriempizzu
8. okt 2014

@nikush za nic ta netaham, vysvetli mi z coho si tak taka mlada baba unavena? Z coho ma byt tak znicena 38 zena ktora je inac zdrava?? Lebo ja to nechapem!

zabka88
8. okt 2014

@andreinka Nieeeee, vôbec nie si stará, čo ťa to vôbec napadlo? veď keď si zdravá a máš chuť žiť a ľúbite sa s mužom, tak kludne do toho.. žijeme už inú dobu, nie ako naše staré mamy ktoré už po 50 boli uťahané, zničené ženy a cítili sa opotrebované, ale tak ony robili ťažko manuálne často už od 15 rokov a nie 8 hodín denne... jasné, že to bude iné ako keď rodíš v 20-tke, ale na druhej strane máš už svoje odžité už vieš čo chceš v živote to môže byť zas pridaná hodnota 🙂 drž sa a určite neváhaj 🙂

andreinka
autor
8. okt 2014

@zabka88 🙂

happyfrog80
8. okt 2014

😀,mlada unavena 😀

prasiatko30
8. okt 2014

@majka31012 ale to nie je problem veku ale charakteru toho ktoreho cloveka - ta tvoja svagrina by sa nebola inaksie spravala ani v 20r lebo vtedy by bola potrebovala este si vyrazit s kamoskami na didzinu a dieta by bolo ostavalo u dedkovcov tak ci tak - ja v tomto pripade nevidim vek ako argument na jej spravanie 🙄