icon

Mám 46 a snažíme sa ešte o mimi

havedka
21. apr 2019

Dobry vecer chcem sa poradit,a pocut vas nazor,je tu tiez mamina ktora po 45 by este rada mimi?Je to vobec realne este prirodzene?

janulka1802
22. apr 2019

@derdia to nemyslíš vážne, že niektoré ženy sú staré v 36. Z akého dôvodu si to myslíš? Ja mám čochvíľa 37, ale stará sa necítim v žiadnom smere. Ty máš koľko rokov?

fokuska
Autor odpoveď zmazal
didaa
Autor odpoveď zmazal
fokuska
22. apr 2019

@didaa Uz je to neviem ktora diskusia v poradi, kde sa pyta to iste - mate skusenosti? Aky mate nazor? Da sa to, podarilo sa vam?
Riesi to uz niekolko rokov, zeny jej uz napisali plno skusenosti aj nazorov, nevidim zmysel stale zalozit novu uplne rovnaku diskusiu.

janasim
22. apr 2019

V novembri budem mat 38,som rozvedena a mám ZŤP syna,s priateľom zvazujeme ešte spoločné mimi, skúšať začneme budúci rok, ale už o sebe si myslím že som dosť stará na to....túžba v srdci by bola, ale naozaj to prehodnocujem,bojím sa samozrejme aby bolo zdravé, a už mám aj ja rôzne zdravotné problémy...

galioska
22. apr 2019

@didaa tu sú na to špehovanie špeciálne Nicky vytvorené, kriminaline vyšetrovanie, snorit po koni a čakať na obeť 😁

ingelika78
22. apr 2019

@janasim to si v pohode, ja som tiez v takom veku sa zacinala snazit - ale o prve, a mam chlapceka, dva mesiace po 40-ke. Nijake vazne problemy pocas tehotenstva ani porodu a teraz si maleho naozaj uzivam, ma necele 4m. Toto este nie je taky hrozny vek.

saskia_98
22. apr 2019

@galioska vobec to tak neni, ale realne ma 4 deti, teda aspon to napisala, z toho jedno ma črty autizmu, dalsie podmienku a ked napise ze uz nevladze a nechce sa jej zit, tak na jaku mariu chce dalsie dieta ? Ved to noe je hracka .. ked nevladze teraz, ako chce vladat s malym dietatom ? Porozmyslaj nad tym. Nikto jej tuto tuzbu neberie a co ma take dieta z nej ked nebude okolo neho vladat ? V podstate nic... O to tu ide. Ja ju nesudim, no ak by som mala dieta u ktoreho sa crta autizmus a takyto vek, radsej trochy vydrzim a pockam si na vnuca ..

janasim
22. apr 2019

@ingelika78 tak to rada čítam, to je super, do tých 40 rokov to pripúšťam u seba

tecko28
22. apr 2019

@havedka zachytila som uz mnoho prispevkov od teba k tejto teme a to uz v dobe ked som bola tehotna so synom (bude mat 4r), cize dost davno. Osobne si myslim, ze ked sa uz tolko snazis a vzhladom na tvoj vek je na case zmierit sa so skutocnostou, prijat to a orientovat sa inym smerom. Ja sama som mala dieta v podstate vysokom veku (38 prvorodicka), cca rok po porode sme sa zacali snazit o surodenca a kedze som s prvym otehotehotnela hned ako sme sa zacali snazit, myslela som si, ze to bude "malina", zial ked sa nam pol roka nedarililo zacala som to riesit s lekarom a verdikt bol pre nas kruty - isla som do menopauzy. Bol to obrovsky sok kedze som este nemala ani 40 a napr. moja sestra rodila este ako takmer 42 rocna. Ale neostalo nam nic ine ako sa s tym vyrovnat. Ano, mohli sme este skusit asistovanu reprodukciu, ale to mi moj zdravotny stav nedovoloval, tu davku hormonov by som nemusela prezit. Ty tiez uz vela rokov vies ako si na tom, neviem nakolko to riesis s lekarmi, ale ak je vasa tuzba po dietati taka silna, tak ste mali do toho ist uz davno a snad by sa podarilo. Nesudim ta, v podstate ta aj chapem, ale na druhej strane tiez krutim hlavou nad tym, ze mas deti a napriek tomu si stale nedas pokoj a odmietas prijat svoj skutocny stav, ze v tvojom veku je to na hranici nemozneho, hlavne ak si myslis, ze to pojde prirodzene, hlavne ked sa uz snazis roky. Samozrejme nikto z nas nevie ci menstruujes, ovulujes, preto sa tu zbytocne pytas. Su uz na trhu aj testy na menopauzu, staci ocikat a do par minut vies na com si a ci tvoje snahy nie su zbytocne.

didaa
Autor odpoveď zmazal
galioska
22. apr 2019

@saskia_98 jej život, starosť, hľadá zmysel života možno chce len pokecať, ani jedna nevieme čo sa jej premieta v hlave a verím že to tu čítajú aj ,,normálne,, matky pre ktoré niektoré komenty môžu byť povzbudzujuce ak vieš že taká a taká vec nekop ešte viac, aj to že ti tu nejaká žena opisuje krásny život nemusí byť pravda, toto je net, niekomu pomôže niekto si radu strčí do zadku ,,, píšem vseobecne,,,

galioska
22. apr 2019

@didaa niektoré tu chodia len pre toto

zuzanaam
22. apr 2019

Máme v širšej rodine dva také prípady, obe rodili v 45 rokoch, raz rázštep podnebia, druhé dieťa Downov syndróm.

fokuska
22. apr 2019

@didaa
@galioska
Ja ked sa zapojim do temy a nieco tam nesedi - ci uz pise autor raz tak a raz tak, alebo tvrdi, ze s manzelom vsetko skvele a zrazu sa daco stalo, alebo proste nieco kontroverznejsie, tak si zvyknem kliknut profil - podla prispevkov si clovek vie urobit obraz, spoznat kontext a aj lepsie poradit. A tiez vidis prispevky v diskusiach - a velakrat sa dozvies take veci, ze cela ra novozalozena tema sa dostava do uplne inej roviny. Bud tak, ze vies poradit lepsie vzhladom na situaciu, alebo casto aj tak, ze sa tema zda byt vymyslena, alebo ze v skutocnosti su veci uplne inak ako ich autor prezentuje...

galioska
22. apr 2019

@fokuska kks to fakt máš na toto čas? Aj ja to tu občas čítam prehľad mám iba o fake nickoch ktoré len čakajú kde čo napisem a kde má kto neguje len aby si mohli pri Tom skrapkat na intímnom mieste😆(sorry za výraz, ale inak to neviem opísať), keď sa musím sa zapojil, nech celý svet vidí aké sú trapky🤣

galioska
22. apr 2019

Keď sa nudim sa zapojim , oprava😴😆

galioska
22. apr 2019

Jaj už došli skrabacky😁😆🤣

perla2017
22. apr 2019

@havedka Ja Vas povzbudzujem mat dietatko aj v 46-tke. Osobne poznam pani, ktora v 48 rokoch porodila bez problemov zdraveho syna (svoje 6-te dieta). Ju deticky v neskorsom veku “omladzovali” 😊 Dolezite je, aby sa mamicka dietatka vedela postarat o svoje dietatko a bola zodpovednou, “dobrou” matkou - a pri tychto atributoch nezalezi na veku!, ale na charaktere, atd. Je mi luto a aj sa cudujem a hneva ma, ze niektore zeny tu riesia V a s e sukromie (kolko mate deti, ci mate problemy s detickami, ze ste podla nich uz “stara” na dalsie dieta - inak, toto je taky nemudry nazor!; castokrat praveze starsie zeny su uz rozhladenejsie, skusenejsie, obetavejsie, dokazu byt lepsimi matkami z viacerych dovodov) - ale to je Vasou “vecou”, Vase sukromie a je to ich zbytocna starost. Ste svojpravna a mate pravo si rozhodovat o svojom zivote Vy.
Ja sama mam uz 5 deticiek (prve som porodila v 31r., druhe v 33r., tretie v 37r., stvrte v 38r., piate v 40r.) a coskoro pribudne dalsie 😊 Som velmi vdacna zivemu Bohu za nich, vladzem, “omladzuju” ma (naozaj mi mnohi hadaju vek okolo 30, nie 41, kolko mam), urcite “dokonalejsie” sa viem ako mamicka postarat o to stvrte, piate, o chvilu sieste, pretoze o.i.uz mam skusenosti, viem lepsie rozpoznat potreby dietatka, “psychiku” dietatka, ako rozvijat jeho talenty a zrucnosti v ktorom jeho mesiaci a roku zivota... 😊

zuzanaam
22. apr 2019

@soldi To je názor vyplývajúci z niekoľkotisícročnej histórie, keď staršia generácia odovzdávala životnú múdrosť daľším pokoleniam. Rodičia v produktívnom veku zaisťovali materiálny blahobyt rodu. Dnes je ale všetko postavené na hlavu, všetci vidia len to materiálne zabezpečenie a otázkou je, či takto vychovaní starí rodičia budú mať daľším pokoleniam čo odovzdať.

fokuska
22. apr 2019

@galioska Ale ved taka tema, kde ma zaujima co je za tym je tu raz za cas :D a dat nick do vyhladavaca a prelistovat nadpisy diskusii, ktore bolo zalozene - to trva par sekund, tiez kliknut si profil.
Cize ked uz mam cas byt na MK a zapojit sa do diskusie, tak tych par sekund je uz nic :D

galioska
22. apr 2019

@fokuska 😆 mňa to ani nenapadne🤣, dobrý systém 😆

bodka13
22. apr 2019

@fokuska jej túžba po dieťatku je pravdepodobne silnejšia ako reálne argumenty prečo nie.... prečítala som si mnohé staršie témy, ktoré autorka založila tak jej túžbu čiastočne chápem, no byť ňou a mať za sebou všetko čo prežila, nešla by som do toho , ale to som ja ....lebo ja som ani v 40tke už cielene dieťatko nechcela

fokuska
22. apr 2019

@bodka13 Ano, ja chapem tuzbu, ale zda sa mu zbytocne zalozit vzdy novu diskusiu na rovnaku temu - nestaci pokracovat v tej prvej co zalozila?

majka99999
22. apr 2019

@galioska tak si precitaj jej ine temy, meno sa mi zdalo zname, ze mala problem so synom a pravda to je. Plus pisala pred par rokmi, ako je vycerpana zivot a detmi atd. "Urcite" ma na to, aby dala dalsie dieta...

galioska
22. apr 2019

@majka99999 sa ospravedlňujem že nemám informácie z pred rokmi čo sa tu dialo že som si dovolila zastať si niekoho, že tu nesnorim Non stop a nemám prehľad o niekom a ani ma to nezaujíma, ja tu nemusím zhadzovať niekoho za to že ma psychické problémy a nebudem do nej ešte kopať, kto chce podebatuje k téme bez toho žeby mal niekoho nastudovaneho ako ostatné, sorry ja tu nespím a tiež mi príde choré to že tu niekto rieši čo kde kto koľko prispieva
By ma zaujímalo či z toho niečo máte lebo týmto prístupom od nej ďaleko nemáte( píšem všeobecné)
X žien tu točí o Tom istom a možno tiež sa jej nechce hľadať prachom zapadnutý tému a založí nový príspevok, na Tom nete je tak ľahké odsúdiť

deti95060810
22. apr 2019

@saskia_98 moja mama zomrela takmer pri prvom pôrode... aj ona aj dieťa.... a to mala len niečo cez 20 r..... porodila doma uprostred noci, z ničoho nič....
komplikácie sa môžu prihodil v ktorom koľvek veku....

tecko28
22. apr 2019

@deti95060810 mas pravdu, len cim vyssi vek, tym vyssie riziko. Ale toto je odbocenie od povodnej otazky autorky.

beky1813
22. apr 2019

Nechapem, naco autorka zada otázku a potom nereaguje. Asi sa len nudi a snazi sa rozpridit diskusiu, aby mala co citat

jurinecka125
22. apr 2019

@ingelika78 tiez velmi neskoro