Mám bolestivú menštruáciu a nedarí sa nám počať. Čo mám robiť?
Tak tak presne ako píše anjelicek a ešte by som za seba dodala, že mi zistili alergiu na mliečnu bielkovinu a od kedy som ju vysadila (v novembri) asi po 3 cykloch sa zmenšila bolesť na minimálnu… stále viem že krvacam nieje to úplne bezbolestne ale nedá sa to ani porovnať.
Škoda len, že ma tam samotný gynekológ nenasmeroval už dávno len tvrdil že taká bolesť je normálna a keď ju nechcem dá mi antikoncepciu.. takže sa nenechaj obit, ak by si mala meniť lekárov smelo do toho ja somnakoniec našla takého čo hneď všetko rieši.. držím prsty 🍀
Tak mám silné kŕče že ani tabletky nezaberajú žiadne iba keď tak poldeci 1 , 2 , 3 a keď je tá ešte vraciu vodu musím dať a ešte hrudky krvi mám a ulceroznu kolitidu mam
@katkalili v takom prípade by som šla na laparoskopiu, ci to predsa len nebude endometrioza
A to čo je vlastne a kde sa mám objednať ako u gynekologa

Tak smer gynekolog, a taky, ktory to chce riesit. Bolestiva menstruacia sama o sebe nic neznamena, vela zien tym trpi... je rozdiel medzi beznymi krcmi a endometriozou ci zrastami, velky...ale ci to zena rozozna bez laparoskopie? Malokedy...si ochotna ist aj tieto kroky? Ak ano - tak si ich pytaj, diagnosticka laparoskopia, ak su tie bolesti skutocne dlhe, silne a nie "bezne". To, ze sa vam nedari babatko, je vec druha... tam je skor slaba menstruacia horsia (slaba stielka v maternici), takze sa nema kde babo zahniezdit... mimo toho mas bohuzial celu skalu moznosti, co moze byt "zle" a s menstruaciou to ani suvisiet nemusi...takze smer gynekolog, prehliadka, poriadny rozhovor a nasmeruje ta a spravi plan, ze co s tym spravite.