icon

Mám chaos v ovulačných dňoch, lebo nemám žiadne symptómy

22. aug 2022

Ahojte baby, prosím vás nikdy neviem rozlíšiť kedy mám ovuláciu, lebo žiadne zmeny na sebe nepozorujem. Máme doma jedného drobca, chceme druhé. Mávam pravidelný 28 dňový cyklus, niekedy 27,29. Ale na 90% je to 28 dní. Myslíte že môžem otehotnieť dva dni po skončení MS? Niekde som čítala že ovulácia je na 14.deň. Na inom videu doktora, že na 10.-11. deň. Menštruáciu mávam 6 dní. A dva dni na to, sme išli teda na ostro. Budem vďačná za každú radu, ďakujem. Lebo ja už netrpezlivo čakám, ako to dopadne na ďalšiu MS.
🙏🙏

babovka2321
22. aug 2022

Ak sa ti nechce robit ovulacne testy, treba sexovat kazde 2-3 dni. Ci 2 dni po MS a potom uz nic?

anjelicek26
22. aug 2022

8.den cyklu + spermie 2-3dni vydrzia (hlien plodny nebol, krcok asi tiez este zavrety), tak je to aj tak dost nepravdepodobne, ze by sa tam nejako presmykli a vydrzali 6 dni, to uz su ti spermie supermani...ale tak nikdy nevies, ja mavam pri 29.cykle ovulku na 15/16.den... ak chcete druhe, treba viac sexu v plodnom obdobi...

autor
22. aug 2022

@babovka2321 ja som teraz deň na to, vlastne zostala ležať s hroznom migrénou, dnes je to vlastne 4. deň od konca MS. Tak dnes si dám migralgin a ideme na to.😃

autor
22. aug 2022

@anjelicek26 a plodné obdobie je koľko dní pred ovulaciou? Ja som aj čítala, že spermie vydržia aj 5 dní. Na druhej stránke, tak ako píšeš, že 2-3 dní.

anjelicek26
22. aug 2022

5 dni su supermani no... budme realisti ze po prvom dni su to este miliony zivych spermi, po 48h uz len par stoviek zivych spermii, po 72h nejaky ten samostatny jedinec superman... ano v labaku v idealnych podmienkach zvladli aj 5 dni, ale tie nemaju za sebou narocnu cestu cez krcok maternice, maternicu a cely vajcovod, co sa tyka "unavy"... Realnejsie su tie 2-3... preto tolko pred ovu mat proste sex zo dva-tri krat za tie tri dni ak sa vam da...

autor
22. aug 2022

@anjelicek26 ďakujem, rozumiem. Som rada, že konečne to mám objasnené. Dnes večer ideme na to.😃

joesvk
22. aug 2022

Keď máš 27, 28-dňový cyklus, tak ovuluješ 13. -14. deň.
Takže, keď si dneska 10.ty deň, tak skúšajte to o 3-4 dni.

autor
22. aug 2022

A ked som mala minulý mesiac iba 26 dňový ? Tak 11.-12.? Či to sa neposúva?

joesvk
22. aug 2022

Ovuláciu zistíš len spätne. Nedá sa povedať dopredu ktorý deň to bude. Minulý mesiac bola teda asi 12.teho.