icon

Mám ešte vek na otehotnenie?

29. okt 2021

Ahojte.
Píšem sem anonymne,lebo tu mám kamošky aj rodinu.
Viacmenej som sa sem prišla vyzalovat a vyliať srdce.
Mám 38 rokov a za sebou jeden missed abort v januári 2020,v apríli konizaciu.V roku 2021 od februára do jula 2021
2 neúspešne IUI ,v auguste laparoskopiu a teraz v septembri som ani neviem ako otehotnela.Moja radosť však trvala krátko.Vcera som potratila.Zas.......
Už nevládzem,som smutná,unavená sklamaná...Roky mi utekajú veľmi rýchlo.Az teraz má posielajú na hematologiu,kde mi taktiež povedali že na výsledky sa čaká aj 6 týždňov.realne sa tam dostanem až po vyčistení,alebo kyretazi...ani sa nenazdam a je tu ďalší rok...Ja neviem ani čo chcem počuť...Cítim sa ešte v dobrej kondícii ,ale z každej strany okolo seba počúvam,že už som stará,že už mám s tým prestať.Ze kto moje dieťa výchova...že už mám skoro 40 na krku...že ktovie ako dlho to bude zas trvať....v mojom okolí je veľa tehotných žien,mladých žien.Neviem poraďte....som už ozaj vekovo nevhodná byť mamou?Odvcera len plačem 😞😞😞

bluka2
29. okt 2021

Zbav sa takých ľudí vo svojom okolí, ktorí ťa dávajú dole namiesto pozdvihnutia. Ja by som prerušila kontakt. Klesať na duchu ti v tvojej snahe skôr uškodí ako pomôže. Drž si okolo seba skôr empatickejsich ľudí, ženy, v tom je sila a úspech...

kvetinka75
29. okt 2021

vek ešte máš. Kludne aj do tej 42-44ky. Ak ešte dieťa nemáš, tak sa ešte pokúšajte. Stojí to za to aj keď v tomto veku. Iné by bolo, ak by si už deti mala. To už by som v tomto veku neriskovala.

misa0123
29. okt 2021

Vo februari som mala 40 a este by som chcela mat jedno dieta. Vlani v aprili som potratila,tento rok zase v maji,ale aj tak to este skusim. Drzim ti palce,nevzdavaj to a sproste reci si nevsimaj. Ved oni sa ti o dieta starat nebudu

vroni
29. okt 2021

Mam druhé dieťa po 40 a v pohode. Mam známu, ktora nevedela roky rokuce otehotnieť. Nakoniec jej vyšlo umelé deň pred 40. A o päť rokov otehotnela znovu. Prirodzene (stále s rovnakým mužom). Obe deti úplne zdravé.

mondolina
29. okt 2021

skúsil by mi niekto povedať, že som stará v 38😂
máš ešte kopec času, držím palce♥️

mina17
29. okt 2021

určite to príde ked to nebudeš čakať mamina kamarátka otehotnela v 49 dieťa sa narodilo keď mala 50 a sú obe zdravé

luccija
29. okt 2021

A bola si už na endokrinologii, alebo robili Ti aspoň hormonalny profil?možno Ti chýbajú nejaké hormóny a plod sa neudrzi.Mas dostatočný čas od ovu po menzes na uhniezdenie?Určite by som to skúšala aj, keď psychicky to je ťažké.Moze byť, že vajíčka nie sú v poriadku, ale môže byť xy iných dôvodov.Kamaratke niečo chýbalo mala 6 potratov a potom ju nastavili na hormóny a bábätko sa udržalo...

didi2102
29. okt 2021

My máme prípad v rodine 1tehu 43 a druhé 45 ... Manželova sesternica 41,kolegyňa 40 ... Za mňa do 45 ok

eternity24
29. okt 2021

Ide o to ako sa cítite vy a nie vaši známi kt Vám dávaju rady. Ak chcete ist do toho, smelo. Su aj matky kt rodia 50rocne a dieťa vychovajú a su aj matky kt maju dieťa v 20 a v zrelom veku maju nestastie na nejakú nehodu akebo smrteľný diagnózu a uz svoje deti vychovávať nemôžu. Takéto taktizovanie, ze kto case dieťa výchova je v mojich očiach hlúposť. Ak sa cítite na babatko a vo vašom prípade aj na lekárske procedúry ktoré este musíte absolvovať, tak choďte do toho. Môžete si zároveň podať žiadosť onadopciu. Možno vás to upokojí.

autor
29. okt 2021

@luccija bola som 2 krát na IUI tam mi uribili nejaké odbery.teraz sa chystám na hematologiu,aj na endokrinologiu.Tefa jed sa zotavim.

luccija
29. okt 2021

A IVF úplne odmietas?držím palce

autor
29. okt 2021

@luccija a pri IVF je nejaká záruka,že sa plod udrží?

ailiba
29. okt 2021

Viem, že to nebola otázka na mňa, ale umelé oplodnenie znamená, že sa vajíčko sa oplodni mimo tela ženy a vloží sa.... Viac od toho netreba očakávať.(myslim od IVF). V tvojom prípade mi to príde zbytočne. Na druhu stranu ísť do centra a poradiť sa o vyšetreniach zmysel má. Oni nerobíš len umelé oplodnenie. Niekde sa robia speci vyšetrenia, alebo ich aspoň odporučia.

autor
29. okt 2021

@ailiba ja viem že to je zbytočné v minulosti ňom prípade,mne sa po laparoskopii otehotnieť prirodzene dá,preto som odpovedala otázkou.U mňa je problém nie splodiť,ale vynosiť.

marianarem
29. okt 2021

Neviem, kto v okoli ti to prizvukuje. No ak su to nejaki tvoji blizki, ktorym na tebe zalezi, mozno len nechcu, aby si sa dalej trapila a mozno sa aj trapia s tebou. Stara nie si. Nikto, ani mlady zdravy clovek, nema istotu, ze v zdravi vychova svoje deti, to sa dopredu nevie ani o 40tnicke, ani o 20tnicke. Dieta 40tnicky urcite ma sancu na hodnotny zivot. Sama som rodila v 41 a takto to beriem. Mozno sa bude musiet skor postavit na vlastne nohy, ale sancu na hodnotny a naplneny zivot ma.

ailiba
29. okt 2021

Keď ta riadne v šetria a prídu na to co potrebuješ, tak sa vyrieši aj to👍... Držím palce

autor
29. okt 2021

@ailiba ďakujem 🌻🌻🌻

janage
29. okt 2021

Ja Ti silno držím palce, ale bohužiaľ ja poznám opačný prípad. Posledné dieťa porodené po 40, už má genetickú poruchu. A 3 deti predtým zdravé narodené okolo 20 a 30. V rodine nikto takú genetickú poruchu nemá. Teda tam ten vek rolu podľa všetkého zohral.

zmrzlinka2021
29. okt 2021

na hlupe reci, hlupa reakcia:

A nie si stara uz na babatko a stat sa matkou?
ty: hmm, tak budem rovno starou mamou, dva v jednom 😀

inak, clovek s takymi recami je pre mna neempaticky debil... nie priatel, ktoremu mozem doverovat a mam v nom podporu

netti87
Autor odpoveď zmazal
autor
29. okt 2021

Ďakujem za povzbudivé komentáre dievčatá 🙂🌻ste veľmi zlaté

katka22a11
29. okt 2021

Myslím si,že ak túžiš byť mamou tak ňou určite budeš 🙂 38 nieje až tak veľa,moja švagriná mala v tomto veku dcéru, kamoška v 39 prvé a v 40 druhé dieťa,ďalšia tiež v 40-tke syna.všetky deti sú krásne,zdravé a maminky šťastné....nevzdávaj to,hlavu hore,utry slzy....nie si stará a ani nebudeš jediná staršia mamina.a čo hovoria iní nech ťa neodradí,je to tvoj život...dôležité je to, čo chceš ty 🙂

martinka444
29. okt 2021

@katka22a11 vek je len číslo, nerieš nič a nikoho, ja mám čerstvých 42 a tiež sa snažíme s priateľom a reči o tom že som stará proste odpalkujem . Mám už síce deti z bývalým mužom, ale ešte veľmi túžim po spoločnom s mojou láskou a určite sa nám to podarí a tebe tiež.Amen😉🙂☘️❤️

mariaveronikag
29. okt 2021

@martinka444 veľa šťastia obidvom 🙂

olivia353
29. okt 2021

Pozdravujem ,treba si spravit poriadne hematologicke vyšetrenia na trombozu. (Moze to byt dedične) spravi Vám krvný obraz plus potrebné parametre na trombozu.Podľa toho Vám nastavia potrebuju liečbu,pri následnom otehotneni. Absolvovala som tieto vyšetrenia ,kde moja sestra mala 2 potraty a tak sa zistilo,že staci byt sledovaná na hematologii. Práve preto som absolvovala dane vysetenia ,keďže sme to mali v rodine .(dedí sa to cez matku) hneď po otehotneni sa sledujú parametre každé 3 mesiace a sú ordinovane lieky proti tromboze (fraxiparin a pod.) ktorá spôsobuje potrat a nedonosenie plodu .neviem aka je u vás príčina. Ale určite nepocuvat okolie ,ktoré si mysli ,že vie najlepšie ,co potrebujete .mnoho krát nevie ani zďaleka ,čo žena prežíva .a vetu nemysli na to … už nekomentujem. ano,vyšetrenia sú zdĺhavé,ale je kopec žien ,ktoré porodili po 40.Držím Vám prsty a prajem vela veľa sil . Bohužiaľ je doba ,kedy sa city stratili a nikto nepozerá ,na druhého. a mnoho krát nevedia, ako “dobrými radami”,ubližujú druhému.

autor
29. okt 2021

@olivia353 ďakujem veľmi pekne za vaše slová 🌼🙂

martinka444
29. okt 2021

@mariaveronikag ďakujem 🙏🙂❤️

dusankomoj
29. okt 2021

Mala som prvé dieťa ako 21r. a druhé ako 41r. A tesne po mne spolužiačka zo strednej porodila po 40 prvé. Tehotenstvo som mala ako z učebnice. Až mi bolo skoro blbé,že v mojom veku lekári nemali do čoho rýpať. Nepočuvaj sprosté reči.Držim palce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
daja0760
26. dec 2021

Nevzdávaj sa a bojuj ďalej. Ja som otehotnela v 42 a porodila úplne zdravé dievčatko. Zmobilizuj všetky sily a odvahu a choď za svojím snom. A ak sa náhodou nepodarí, aspoň budeš vedieť, že si to nevzdala a urobila maximum. Držím moc palce. Zázraky sa deju