Máme plánovať bábätko alebo ešte počkať?
Ahojte, viem že v tomto sa musím rozhodnúť sama ale zaujíma ma aj iný pohľad a iný názor.
Som zasnúbená a termín svadby máme v apríli. Bývame spolu už rok vzťah máme pekný a stabilný. Ja mám 21 rokov a on je odo mňa starší o 10. Prišla reč o plánovaní rodičovstva. Ja po bábätku naozaj veeelmi túžim, často sa pristihem pri tom ako si predstavujem že máme dieťatko. Partner by bábätko už chcel. Ja si ale externe dokončujem školu. Vraví že by mi pomáhal tak aby to pre mňa nebol problém dokončiť. Mám aj podporu rodiny. Ale aj napriek tomu mám celkom obavu ako by som zvládla školu a bábätko. Aj keď ju mám prevažne online a zvládam to aj pri časovo náročnej práci. Máme ešte počkať alebo sú také obavy s bábätka prirodzene a mám ísť do toho ?
@anonym_autor Ok, byť bez ambícií je v poriadku 🙂
@anonym_ab35eb To ja určite nie som. V obore, v ktorom pracujem mi stačí osvedčenie, ďalej je to už len o mene, ktoré si získam jedine spokojnou klientelov a žiaľ to či mám pred menom Bc alebo Mgr mojich klientov nezaujíma.
@any_soj lenže na otázku, či som pripravená, mi nik odpoveď nedá. Jednoducho to nie je možné.
Koľko žien, toľko osudov, prežívaní, ..
Čiže to, že x žien to nejako prežívalo, pre ďalšiu ženu nemá výpovednú hodnotu. A ja by som rozhodne neodporúčala, sa inými riadiť.
@beronsche nečítala som celu diskusiu, ale z toho, čo som videla, sa nepýta či je pripravená na dieťa. Ale či je normálne mať obavy. Teda ja to chápem tak, že chce vedieť, či raz príde bod úplnej istoty, že pohoda, všetko zvládnem, žiadne obavy nemám.
@anonym_ab35eb koksoooo.... Ty si riadne drzá a trošku jednoduchšia... Ja napríklad som tiež skončila po Bc. S červeným diplomom. Bavilo ma to štúdium, boli by ma chceli aj na katedre neskôr. Ale mne došlo že toto nie. Že ja chcem robiť pre ľudí a s ľuďmi, a toto jednoducho nebolo také. A mám kopu ambícií, ale nijako nesúvisia s tou školou, keby som aj profesúru na nej získala. Moje ambície sú spojené s projektami, ktoré podporujú hodnotu ľudí bez ohľadu na ich sociálny či zdravotný status.
@anonym_autor keď máš posledný semester, tak to už dokonči bez stresu, to by som poradila svojej dcére. A potom kludne dieta. Nejde o to, že by si to nezvládla, zvládla ale načo sa budeš stresovať a po škole budeš mať potom čas na bábatko a plnú pozornosť.
@beronsche nečítala som celu diskusiu, ale z toho, čo som videla, sa nepýta či je pripravená na dieťa. Ale či je normálne mať obavy. Teda ja to chápem tak, že chce vedieť, či raz príde bod úplnej istoty, že pohoda, všetko zvládnem, žiadne obavy nemám.
@any_soj ja som z toho mala iný pocit..
A poznámka, že je normálne nemať ambície mi príde úplne akceptovateľná. Zato písať niekomu, že je drzý a trochu jednoduchší, to už rozhodne nie. To je už silne cez čiaru...
Mám pocit, že ty si mala deti skoro a preto to tu berieš osobne..
@any_soj ja som z toho mala iný pocit..
A poznámka, že je normálne nemať ambície mi príde úplne akceptovateľná. Zato písať niekomu, že je drzý a trochu jednoduchší, to už rozhodne nie. To je už silne cez čiaru...
Mám pocit, že ty si mala deti skoro a preto to tu berieš osobne..
@beronsche povedať niekomu, koho nepoznám, a všetko, čo o ňom viem, je práveže pozitívne (náročná práca od maturity, popri tom škola, popri tom pekný vzťah a plánovaná svadba...), len preto, že po Bc. nechce pokračovať v škole, že je bez ambícií je naozaj drzé. A naozaj to aj ukazuje takú mentálnu jednoduchosť, skratkovité myslenie. Lebo nie, dnes naozaj Mgr. nerovná sa automaticky úspešnejší človek.
A môj prvý pôrod v 34. Manžela som spoznala skoro 26 ročná, vzťah o 2 roky na to až, po roku svadba a následne sa dlhšie nedarilo.
@beronsche povedať niekomu, koho nepoznám, a všetko, čo o ňom viem, je práveže pozitívne (náročná práca od maturity, popri tom škola, popri tom pekný vzťah a plánovaná svadba...), len preto, že po Bc. nechce pokračovať v škole, že je bez ambícií je naozaj drzé. A naozaj to aj ukazuje takú mentálnu jednoduchosť, skratkovité myslenie. Lebo nie, dnes naozaj Mgr. nerovná sa automaticky úspešnejší človek.
A môj prvý pôrod v 34. Manžela som spoznala skoro 26 ročná, vzťah o 2 roky na to až, po roku svadba a následne sa dlhšie nedarilo.
@any_soj Môj názor sa nezmení. Keď chce dieťa, nech ho má. Načo sa vypytuje ostatných, asi na neho taká zrelá nebude. A drzá možno. Mentálne jednoduchá určite nie.
@any_soj Áno, viem, tvojou jedinou ambíciou je presviedčať ženy,že keď absolvujú UPT, tak sú vrahyne. To je tvoja ambícia. A tu vidím istú mentálnu jednoduchosť.
@any_soj Áno, viem, tvojou jedinou ambíciou je presviedčať ženy,že keď absolvujú UPT, tak sú vrahyne. To je tvoja ambícia. A tu vidím istú mentálnu jednoduchosť.
@anonym_ab35eb vidíš, tu presne ukazuje s jednoduchosť, skratkovitosť tvojho myslenia. Lebo si v nejakej diskusii zachytila, že sa vyjadrujem za právnu ochranu detí skôr, ako je to aktuálne u nás, že až po 12. týždni, a že ľudia s nejakým handikepom si diskriminovaní, lebo ich zákon chráni až po 24. týždni - tak sa ti v hlave urobilo presvedčenie, že to je moja jediná ambícia. Mimochodom, nepoužívam pri tom slová, aké si použila ty. A nie, projekty, ktoré spomínam ako svoje ambície, teda túžby a snahy o dosiahnutie niečoho, nesúvisia s potratmi. Ide o konkrétne Rómov, komunitné centrum u nás, to je moja veľká ambícia a beh ešte na dlhé trate.
@anonym_ab35eb Ak tu platí pravidlo podľa seba súdim teba. Tak musíš byť veľmi úspešna a ambíciózna. Ja od maturity pracujem a popri Tom aj študujem. Zatiaľ s priateľom mám vlastné bývanie. Fungujúci vzťah a myslím že aj dobré vzdelanie. A to mám 21 rokov. Áno samozrejme vždy sa dá byť lepší ale keď si myslíš že takto žije mladá žena bez ambícií zaujímalo by ma, ako si v mojom veku žila ty. Nech ma inšpiruješ keď toto považuješ za málo.
@anonym_ab35eb Ak tu platí pravidlo podľa seba súdim teba. Tak musíš byť veľmi úspešna a ambíciózna. Ja od maturity pracujem a popri Tom aj študujem. Zatiaľ s priateľom mám vlastné bývanie. Fungujúci vzťah a myslím že aj dobré vzdelanie. A to mám 21 rokov. Áno samozrejme vždy sa dá byť lepší ale keď si myslíš že takto žije mladá žena bez ambícií zaujímalo by ma, ako si v mojom veku žila ty. Nech ma inšpiruješ keď toto považuješ za málo.
@anonym_autor V tvojom veku som na sebe tvrdo makala, študovala, cestovala. Mojou ambíciou nebolo sa zaviazať v manželstve a rodiť vo veku 21. To teda nikdy.
@anonym_autor V tvojom veku som na sebe tvrdo makala, študovala, cestovala. Mojou ambíciou nebolo sa zaviazať v manželstve a rodiť vo veku 21. To teda nikdy.
@anonym_ab35eb Zaujímavé, že kvôli tomu že si radšej cestovala považuješ niekoho kto túži po rodinnom živote a aj tak ma vzdelanie, bývanie a prácu za menej ambiciózneho.
@anonym_ab35eb Zaujímavé, že kvôli tomu že si radšej cestovala považuješ niekoho kto túži po rodinnom živote a aj tak ma vzdelanie, bývanie a prácu za menej ambiciózneho.
@anonym_autor Áno, považujem 🙂
@anonym_ab35eb Dobre moja, ďalej sa k tebe nevyjadrujem lebo ja seba za neambicióznu nepovažujem, podľa mňa mám pracovne úspechy čo by mohli závidieť aj mnohé staršie ženy. Ale nebudem o tom presviedčať niekoho koho život by som žiť určite nechcela.
@anonym_ab35eb Dobre moja, ďalej sa k tebe nevyjadrujem lebo ja seba za neambicióznu nepovažujem, podľa mňa mám pracovne úspechy čo by mohli závidieť aj mnohé staršie ženy. Ale nebudem o tom presviedčať niekoho koho život by som žiť určite nechcela.
@anonym_autor V poriadku. Asi to nie je celkom taká pravda,keď o tom musíš presviedčať anonymné diskutujúce. Užívaj a ploď 👍
@anonym_ab35eb "Mojou ambíciou nebolo sa zaviazať v manželstve a rodiť vo veku 21. To teda nikdy."
To, že tvoja ambícia bola iná, neznamená, že si ambicioznejšia (priamo si napísala, že považuješ niekoho, kto túži po rodinnom zázemí za menej ambiciózneho). Znamená to len, že máš iné priority a z toho vyplývajúce ambície.
A je úplne v poriadku, že ich máš iné. Problém v medziľudských vzťahoch, a aj vo vzťahu k sebe samej nastáva, keď uveríš klamstvu o tom, ze tvoje ambície sú tie "viac" a začneš sa podľa toho správať k druhým.

@anonym_ab35eb nevidím zmysel ísť ďalej keď som si našla prácu v obore, ktorý študujem. Skrátka by mi to nebezpečilo ani lepšiu pozíciu.