Máme plánovať bábätko alebo ešte počkať?
Ahojte, viem že v tomto sa musím rozhodnúť sama ale zaujíma ma aj iný pohľad a iný názor.
Som zasnúbená a termín svadby máme v apríli. Bývame spolu už rok vzťah máme pekný a stabilný. Ja mám 21 rokov a on je odo mňa starší o 10. Prišla reč o plánovaní rodičovstva. Ja po bábätku naozaj veeelmi túžim, často sa pristihem pri tom ako si predstavujem že máme dieťatko. Partner by bábätko už chcel. Ja si ale externe dokončujem školu. Vraví že by mi pomáhal tak aby to pre mňa nebol problém dokončiť. Mám aj podporu rodiny. Ale aj napriek tomu mám celkom obavu ako by som zvládla školu a bábätko. Aj keď ju mám prevažne online a zvládam to aj pri časovo náročnej práci. Máme ešte počkať alebo sú také obavy s bábätka prirodzene a mám ísť do toho ?
@anonym_autor keď po Tom túžiš tak choď do toho 🙂 si zabezpečená takže sa nemusíš báť. Budeš mať nárok na materskú ? Najlepšie je podľa mňa mať deti skoro a potom v 30 môžeš začať riešiť kariéru a môžeš byť úspešnejšia akomzenu ktoré najprv majú kariéru, príde deti sú z tej smeny deprimovane že stratili čo mali. Ty môžeš ukojiť svoju túžbu s rodinou a potom bude jednoduchšie si prácu udržať keď už budú deti väčšie 🙂
@mullerova46 presne, súhlasím. V 30tke - 35tke budeš mať veľké, samostatné deti, môžeš si aj kariéru urobiť.
@anonym_autor určite dokončí školu, medzitým svadba a trošku si užite spoločný čas. Partnera máš o 10 rokov staršieho to ste koľko spolu rok a pól ? Trošku sa viac spoznajte, pocestuje. Uzi si ten čas sama s mužom, pripadne vieš si dokončiť vyšší stupeň vs len predpokladám, že to mas Bc.? A to som rodila keď som mala 25, cite pomerne mladá, ale spolu s mužom sme skoro 7 rokov. Dajte si čas
Ahoj počkaj do svadby, nech si ju môžeš užiť a potom kľudne do toho. Neviem akú máš školu, ale pamätám si, že u nás končiace ročníky mali skuskove na konci apríla takže to sedí aj s tou svadbou. Prajem veľa šťastia😊.
@anonym_autor urcite pockajte po svadbe, nikdy nevies ako bude tehotenstvo prebiehat a dieta? jasne hned po svadbe, ja som mala prve na vyske tiez, skoda ze partner nebol tak dokonaly a druhe dieta a druheho manzela mam az teraz ked to prve dieta uz o chvilu na strednu pojde...
@anonym_autor určite dokončí školu, medzitým svadba a trošku si užite spoločný čas. Partnera máš o 10 rokov staršieho to ste koľko spolu rok a pól ? Trošku sa viac spoznajte, pocestuje. Uzi si ten čas sama s mužom, pripadne vieš si dokončiť vyšší stupeň vs len predpokladám, že to mas Bc.? A to som rodila keď som mala 25, cite pomerne mladá, ale spolu s mužom sme skoro 7 rokov. Dajte si čas
@katusik456 spolu sme 3 roky bývame rok

@anonym_autor keď po Tom túžiš tak choď do toho 🙂 si zabezpečená takže sa nemusíš báť. Budeš mať nárok na materskú ? Najlepšie je podľa mňa mať deti skoro a potom v 30 môžeš začať riešiť kariéru a môžeš byť úspešnejšia akomzenu ktoré najprv majú kariéru, príde deti sú z tej smeny deprimovane že stratili čo mali. Ty môžeš ukojiť svoju túžbu s rodinou a potom bude jednoduchšie si prácu udržať keď už budú deti väčšie 🙂
@mullerova46 nie vzdy, ja som si najskor rozbehla karieru a potom mala dieta. pocas materskej som aspon nemala pocit, ze mi daco uteka. a po materskej som sa pekne uz zabehnuta len vratila. s malymi deckami, ked je kazdu chvilu daktore chore, sa tazko rozbieha kariera. plus s tymi deckami chces aj travit cas, s pracovnou dobou do 3 si karieru len vemi tazko vybudujes.