icon

Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?

miiimiiinko123
26. okt 2016

Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

maja22
27. okt 2016

@mima4 nie, nechceme. Teda asi väčšina nechce. Ale kto chce, utŕži za to pohŕdavý pohľad (príp. otvorený výsmech a urážky) ...

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 vytúženú slobodu za hypotéku? A to druhé dieťa má doma full servis v podobe aupair a neplatí si nič? To je teda fakt už len spravodlivé. A že potom vyplatí druhého? A z čoho? Hypotéku vezme tak či tak a bude bývať u svokrovcov? To kto rozumný spraví?

malabiba
27. okt 2016

@sasa1310 ako vies, ze je to tak?

sasa1310
27. okt 2016

@malabiba trošku som mimo. O čom točíš???

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 ja nehovorím, že to druhé dieťa má doma full servis a neplatí si nič, to si tak predstavuješ ty... Na chode domácnosti by sa vždy mali podieľať všetci jej členovia rozumným spôsobom.

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 a rozumným a spravodlivým spôsobom by sa malo postupovať ku všetkým deťom rovnako. Rovnakým dielom a rovnakou zásluhou. A nie, že jedno odíde a druhé bude bývať u nás na úkor toho prvého. Ak budú chcieť obaja ostať, a nebude miesto, čo v tom prípade?

malabiba
27. okt 2016

@sibalka21 vidis, tak preto som sa ozvala, lebo mam inu skusenost, sice nie u rodicov, ale najprv som mala deti, nie jedno, ani dve a az potom som sa realizovala v zamestnani...sice som manzela neoklamala, ale tiez sme urcite obdobie boli len na jednom prijme...necakala som na ziadne neskor a ani sa necitim byt za to "zenou, co si doma valala sunky a robila deti, lebo sa jej nechcelo robit"

mima4
27. okt 2016

@maja22 ja som sa este s niekym kto dobrovolne chce nestretla. A podla mna to ani nie je ok, lebo muz ma opustit povodnu rodinu a prilnut k svojej manzelke.

katka577
27. okt 2016

@sasa1310 ale tým sme si prešli vsetky zeny, ktoré hneď po výške nastúpili na materskú...Keby som mala rozmýšľať nad tým, co ked sa môjmu niečo stane, nemala by som vôbec deti.

esther03
27. okt 2016

@malabiba tvoja mama tiez oklamala otca a vdaka tomu mas surodencov? A ano to klamstvo je v tomto to najpodstatnejsie a nie to, ze byvaju u svokrovcov, aj ini byvaju, ale to, ze bez ohladu na manzela a svokrovcov spravila take rozhodnutie, ktore sa ich bytostne dotyka. To je akokeby mali ulozene peniaze na byt, muz sa tesi, ze pojdu do svojho, svokrovci sa tesia, ze budu mat pokoj a cas na seba a nikoho nebudu musiet stravovat a ona vsetky peniaze zoberie a prehra v kasine, lebo ona raz tuzila prehyrit takto velku sumu penazi (mozno aj muz tuzil toto spravit raz ked budu miliardari a nebudu vediet co s peniazmi, ale nie tu a teraz a za takych podmienok). A je prekvapena, ze nik po tomto skutku nejasa...

sibalka21
27. okt 2016

@malabiba Hmm skoda ze ja hovorim o jednom a ty o druhom...

malabiba
27. okt 2016

@mima4 podla teba...podla inych nie

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 Strihnú si kameň, papier, nožnice? 😲 😝 A čo v tom prípade, že nie sú len dvaja, ale štyria, alebo šiesti? (Jáj, chyba rodičov, nemali ich toľko mať, že...) Kto chce, riešenie nájde, kto nechce, tak nenájde, stále sa točíme len okolo priorít a hodnôt, ktoré tá rodina uznáva...

malabiba
27. okt 2016

@sibalka21 nie.... citaj svoje prispevky

malabiba
27. okt 2016

@esther03 to su tvoje dohady

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 veď áno nájde. A kto ako chce. Niekomu je asi milšie jedno dieťa, niekomu sú všetky narovnako a podľa toho si ich aj zariadi. To máš tak. A toto je už odbočenie od témy

sasa1310
27. okt 2016

@esther03 presne toto ma napadlo, že čo na to jej svokruša, že donesie domov tretie dieťa? Svokrovci ako majitelia nehnuteľnosti, do ktorého privedie ďalšie dieťa.
Lebo toto sa netýka len jej a jej manžela, ktorého podrazila najviac ako sa dalo, ale v prvom rade aj majiteľov domu, ktorí ich uchýlili

timea7
27. okt 2016

@sense zhrnula si to perfektne! Presne, je to také koníkovské, ak som mnou prispievateľky nesúhlasia, teda aspoň 98% z nich, začnem kopať, útočiť, budem drzá a arogantná a začnem prekrúcať fakty, takže nakoniec sa zistí, že vlastne žiadny problém nebol. No aj toto je spôsob obrany, ak som niečo pokašlala. čo už...

sibalka21
27. okt 2016

@malabiba ja velmi dobre viem co pisem, tak ma nepresviedcaj o opaku :D

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 nemusí to byť len o tom, že je nejaké dieťa milšie... to, že rodičia dúfajú, že ich niekto na staré kolená doopatruje neznamená, že by nejaké dieťa uprednostňovali, alebo naň vyvíjali nátlak, aby ostalo... Dúfanie môže byť aj ich vnútorný pocit, ktorým nikoho neznásilňujú a rešpektujú slobodnú vôľu svojich detí, aby žili tam, kde chcú... To však neznamená, že nemôžu byť sklamaní, keď zostanú sami. Sú to len pocity, občas si možno vzdychnú aj nahlas, ale žijú svoj život a hotovo. A máš pravdu, odbočujeme od témy, už by sme aj mohli skončiť. 🙂

esther03
27. okt 2016

@malabiba co su moje dohady? ze ho oklamala?

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 toto je taký fajn príklad. Dieťa A bude bývať u rodičov (rodičia šťastní, že jedno im ostalo). Dieťa B vezme hypotéku, lebo doma už niet miesta.
Dieťa A môže mať detí aj zo 2 - 3 lebo nemá žiaden úver a keď sa aj niečo stane, tak bez úveru je ľahšie žiť.
Dieťa B bude mať 1 max. 2 deti aj keď by trebárs to tretie chceli, ale žiaľ nemôžu si ho dovoliť kvôli úveru.
Toto je tá spravodlivosť, však. A je jedno, že časom možno dieťa A vyplatí dieťa B. To už môže byť tomu dieťaťu B už neskoro...

mimochodom máme to takto v rodine a kvôli tomu dieťa A a dieťa B spolu nevychádzajú

sardinka336
27. okt 2016

ale viete ženy....ako ano, ked si odmyslíme ze dotyčná išla na to ,,ľsťou,,...no a chap bol kde??? Keby tak velmi nechcel dieta tak používa kondom a nie ze sa spolieha na plodne a neplodne dni manzelky. Na to sa spolieha bud naivka aj to som ešte slušne povedala alebo niekto, kto nerozumie zakladnej biologii rozmnožovania človeka alebo niekto komu vo vysledku nevadi, ze to dieta skor či neskor pride alebo teda ze tato forma ,antikoncepcie,, zlyha čo je asi len otazka času.....

timea7
27. okt 2016

@sardinka336 už to tu bolo spomenuté,len menej decentne, ako si to napísala ty...

katka577
27. okt 2016

@sardinka336 Presne ako píšeš, keby ho nechcel, nejde naplno 🙂

esther03
27. okt 2016

@sardinka336 ja mam skor pocit, ze "zenskej" biologii rozumie maloktory chlap a vela z nich veri na plodne a neplodne dni...Tot z mojho pozorovania naokolo 🙂

sasa1310
27. okt 2016

@esther03 no ja som zasa toho názoru, že už nadobro dosexoval

esther03
27. okt 2016

@sasa1310 suhlas uplny a este dodam, ze dieta B by muselo byt velmi bezcitne keby bolo treba rodicov dochovat a ono by povedalo, ze sorac, ale vy byvate zadara starajste sa. A casto sa stava aj druha vec, ze dieta A sa na to vyprdne a zostane to vsetko na dietati B alebo A vyvolava dietatu B aby prislo pomoct, ze su to aj jeho rodicia a ono tiez musi chodit do roboty.

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 dieťa A aj dieťa B by mali byť vychovávaní k vzájomnej láske a úcte, ktorá im aj v dospelosti pomôže k tomu, aby si nezávideli a pomáhali si, nakoľko je to možné. Je to smutné, koľko rodín sa rozháda kvôli majetku, keď sa niekto cíti ukrivdený. Ak dieťa A nespláca úver, nemusí do domu či bytu vôbec nič investovať a žije si ako prasa v žite, pričom dieťa B žije z ruky do úst, tak sa stala niekde chyba oveľa skôr. To dieťa A by mohlo súrodencovi čosi kompenzovať už za života rodičov, čo ja viem, kúpiť mu dovolenku? Pokiaľ si deti vedia podeliť vrecko cukríkov, aby to bolo pre oboch spravodlivé, mali by takto na seba myslieť aj vo vyššom veku... Sú deti čo na seba žiarlia, ako v detstve, tak aj v dospelosti, nedoprajú si, závidia si... Nie je všetko len o peniazoch.

sardinka336
27. okt 2016

@timea7 tak pardón...uz to tu ma vela strán a pozerala som len posledne dve ...

@esther03 vieš čo v tomto mas pravdu aj moj muz mal niektore ,,závery,, mojej plodnosti také, ze keby som dala na neho tak mame ,,detí ako smetí,, 😀 😀 ale aj on mal obdobie kedy tretie dieta nechcel...a vtedy proste nešiel naplno, takze asi taka ,,truba,, nebude 😀 😀 😀 😀