Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mima4 samozrejme mozes nesuhlasit ved diskutujemem len nerozumiem celkom s cim nesuhlasis, lebo ja nepisem hypoteticky ale konkretne prezentujem svoj nazor a pohlad ako realneho zamestnavatela, ktory spoluriadi firmu s niekolkymi desiatkami zamestnancov. Jednoducho je pre nas mlada bezdetna zena rizikova v podstate na vsetkych poziciach snad okrem pozicii ekonomiceho useku presne z dovodov, ktore si spominala. Kym sa u nas z noveho cloveka stane plnohodnotny zamestanec, schopny samostatne pracovat, trva to pol roka az rok a ked si ho "vychovame", investujeme do neho cas, energiu aj peniaze tak nie je zrovna nasim zelanim aby nam na tri roky zmizol z pracovneho procesu. Navyse je to oblast v ktorej ide vyvoj neskutocne dopredu a uz aj rok mimo je velmi dlha doba. Ale ak by som nasla mladu babu, ktora by ma presvedcila o tom, ze jej schopnosti a prinos pre firmu prevysia nevyhodu materskej dovolenky tak je urcite zamestnana. Zatial sa tak nestalo. A tiez sa tu bavim o vysokoskolskej praci a kvalifikovanych poziciach.
Co sa tyka zakladatelky tak sa budem opakovat. Ma 25 rokov, ked skonci matersku bude mat 28. to vobec nie je vela a nikto nepovedal, ze musi hned nastupit na neviem aku manazersku poziciu. Ma kopec casu na budovanie kariery bez prerusenia moznymi materstvami, teda za predpokladu, ze neplanuje dalsie dieta. Klucove je chciet a vtedy sa da aj nemozne.
@miiimiiinko123 ty si rozhodnuta, vyhovuje ti to tak, ked chces chod do toho, manzel to prezije, ale ja mat 25 a dve deti a byvat u svokrovcov tak to nieeee, ale ked vam to vyhovuje, je to ok
Inac este taka enviro otazka typu ze Uvedomujete si ze zem je preludnena? V zmysle ze vobec nie je podstatne ci my ako rodicia si myslime ze mame na to uzivit deti, ked tato zem nas neuzivi. Raz. A take opatrenia ako v cine ze jedno dieta a dost. Dve mozu mat iba ti ktori zacvakaju nemalu pokutu. To by sa nam nepacilo. Nuz ale o 30rokov to kludne moze byt tak. A potom take reci ze ja chcem 3 deti lebo chcem. Neviem preco iba chcem chcem chcem pojdu do ....
@balsamea
nesuhlasim s tym porovnanim tych odlisnych zien v odlisnych vekoch, stavoch a podla poctu deti.
spominas cas a energiu, zena s malymi troma deti jej bude mat minimum, nie to, aby prve roky koncila v praci o piatej, sem tam aj neskor, cestovala, riesila veci aj doma...atd... Ja mam narocnu poziciu a vidim, co zazivaju u nas novacikovia... a pre zenu s troma detmi by to bol zabijak... teda pre 98 % z nich
dam ti priklad u nas, napr. ked berieme babu po skole v 25, priemerne ostava pred materskou u nas cca 7-8 rokov... za ten cas fakt sa vymaka, uz dava svoje skusenosti novym ludom, da sa povedat ze sikovna osoa po roku uz je pre nas prinosom... a u nas vacsinou zeny sa po roku-dvoch vracaju, nakolko maju take platy, co v mnohych rodinach nemaju ani dvaja dokopy...
@lenulienka86 to nie je o neuziveni zeme, to je o prerozdelovani zdrojov...ekonomicky a sociologicky fakt... o ktorom sa da vyvtvorit diskusia na tisic stran. Planeta uzivi podstatne viac ludi
@mima4 inak tiež mám super robotu, ale deti v takej priorite, že všetky rodičovské dokrutim do konca 🙂 nestojí mi to ani za euro odísť od dieťaťa do troch rokov
@mima4 zasa zovseobecnujes, su zeny, co pri detoch stihnu vela...ovela viac, zacinala som a detmi a pracovala tak isto ako muzi, som v prevazne muzskom kolektive...deti sice o 6:30 uz boli v skolke/skole, ale ja od 7:00 v praci, domov ich bral manzel...mas deti a nejaku realnu skusenost so sklbenim prace a rodicovstva?
@balsamea mna zaujalo ako si sa vyjadrila: "Co sa tyka zakladatelky tak sa budem opakovat. Ma 25 rokov, ked skonci matersku bude mat 28. to vobec nie je vela a nikto nepovedal, ze musi hned nastupit na neviem aku manazersku poziciu................"
no, co sa tyka zakladatelky, tak podla mna toto bude clovek, po ktorom nijaky zamestnevatel tuzit nebude, lebo ona jednoducho nie je typ na makanie. Ona sa vezie... muz zaraba, zivi rodinu. Svokrovci postavili byvanie, ona to berie a nezaobera sa myslienkou na vlastne byvanie. Svokrovci pomahaju s detmi.... akoze fakt? ak je zena zdrava a deti zdrave, potrebuje pomoc, ked je s nimi doma cely den? Nie. .......... a v neposlednom rade, je to clovek, ktory sa dopusti klamstva a podvodu, aby dosiahol svoje. To v kolektive nikto nepotrebuje. Zodpovednost do ruk tomu nikto nemoze dat....
Ja chapem co myslis, ale co sa tyka konkretne tejto osoby - pochybujem. A dovolim si to pisat ako clovek, ktory do firmy vybral par ludi a rokmi sa potvrdilo, ze to bola vyborna volba 😉
@mima4 prepac, ale mam pocit, ze necitas s porozumenim. Prezentovala som tu moj pohlad zamestnavatela ako protiklad k nazorom, ze zena s tromi detmi je po materskej pre pracovny trh nepouzitelna. A aj to porovnanie bol len moj postoj aky zaujimam pri vybere uchadzacov o zamestnanie. Tym netvrdim, ze to co si napisala ty nie je pravda ale, proste to neplati absolutne. Prilis zovseobecnujes.
Fajn, ze to u vas tak funguje, u nas nie, dovody som vysvetlila a v suvislosti s tym som pisala aj o case a energii , ktoru najprv my potrebujeme dat do cloveka, aby sa nam to vratilo v podobe jeho prinosu pre firmu. Z hladiska financneho ohodnotenia je tiez velmi pravdepodobne, ze by sa baby vratili z materskej skor, ale uz rocny vypadok je velmi dlhy, tri roky znamena, ze zacinas takmer od zaciatku. A na margo tych povinnosti vo vyskoskolskych poziciach v prvych rokov, je xy pozicii a sfer kde sa nevyzaduje riadit projekty, cestovat, robit nadcasy alebo je nutne dobiehat pracou z domu. Dam ti priklad, u nas okrem obchodnych zastupcov a projektovych managerov necestuje nikto, projekty riadia len PM. Standardna pracovna doba je od 7:00 do 15:30 s vynimkou jedneho oddelenia, ktore zacina o siestej. Veduci pracovnici a niektore pozicie maju flexibilnu pracovnu dobu, niektore mozny home office. Nadcasy ano, pokial tlacia terminy a nie na vsetkych oddeleniach a vacsinou ani nie vsetci z oddeleni, to uz je v kompetenciach veducich a dohody medzi zamestnancami.
@celasapremenim a keby u nas bola rodicovska dovolenka 18mes prip max 24mesiacov aj tak by si dokrutila do konca 3rokov ? ako pises ze mas super pracu ale prirorita ostat s detmi 3r /aj napriek moznej strate zamestnania resp nedrzania pozicie?/ iba tak ma to zaujalo.. ze ci su to naozaj az take priority alebo iba nasadeny standard v Sr. Iba preto som sa toho chytila ze ja idem po 2r a aj to uz pomaly vynimka od zamestnavatela v rakusku. Kedze tam je iny standard. Kratsie su zeny doma.Uplne ine nastavenie pracujucej matky /znizene uvazky/. Chapes akoze medzi slovenkami som kratko doma medzi rakusankami zas prilis dlho. Ja nemam tak urcene priority zeby bola otazka bytia na rodicovskej nejak podstatna. Normalny standard budem doma /ok 2roky/ a pokracujem nizsim uvazkom postupne.
@celasapremenim asi tam chyba cislovka.. iba tak vymyslim nestoji mi to ani za 2500e/mes. odist od dietata. /aj ked nebavime sa o odchode od dietata ale iba o chodeni do prace/
@lenulienka86 ano, ostala by som, lebo vidim, aky obrovsky prinos je to pre dieta a rodinu, specifikujem milujucu a funkcnu rodinu, pracu by som si urcite nasla, aj keby som stratila tu, co mam, v kazdom pripade mam tak diverzifikovane kompetencie a zaujmy, ze by som sa nestratila...tu by som doplnila, ze plne suhlasim so stanovenymi tromi rokmi starostlivosti o dieta na materskej a rodicovskej dovolenke a som stastna, ze sa to tyka slovenska, kde zijem
iny pohlad, pre mna peniaze nad potrebny existencny standard, nemozu ovplyvnit rozhodnutie tykajuce sa priorit, ktore mame ako rodina, momentalne som velmi stastna a spokojna a zlomovych rozhodnuti som uz urobila viac a zatial dobre, takze sa zatial aj pri meniacich sa zivotnych podmienkach mozem spoliehat na svoj zdravy usudok
@celasapremenim oj tak to je super v tom s tebou suhlasim. Myslim ze aj ja by som nasla. Len sa obavam ze by som si nemohla urcovat podmienky ohladom vysky uvazku ci celkoveho prac.casu kolko odrobim za ktory den. U nas ma mamina cim mensieho dietata tym vacsie vyhody a prioritu v plneni jej potrieb. Preto by som nechcela o pracu prist. Mozem nastupit aj napr.na 12h tyzdenne.. v tom vidim pre mna osobne najvacsiu vyhodu ze radsej od 2rocnej na par hodin a postupne navysit uvazok nez by od 3rocnej na plny. Planujem niekolko rokov ostat na polovicnom.
Ak toto nie je vymyslena story, tak potom mas naozaj trefny nick....a viac no comment
@lenulienka86 v troch rokoch uz je vacsina deti socializovana a nevadi im, ze su v skolke, ak je este super kolektiv a ucitelky, tak niekedy ani domov nechceli ist
ze priskoro pre nich chodim ....ja uz to mam zazite, takze viem, ze je to ok
ja mam teraz dvojrocneho a potrebuje ma, ja by som od neho nesla ani na poluvazok
ale ved jasne, ked musis, tak musis, ale nevidim v tom ziadnu vyhodu, naopak

@marfikchov nikde. Ale z mojho pohladu je u 35 rocnej zeny s troma detmi pravdepodobnost dalsieho dietata mensia ako u 25 rocnej, kde, je to tehotenstvo skor ci neskor iste.
@rutie Ano, aj bez pracovnych skusenosti ale nie zrucnosti, to su rozdielne veci. Konkretne pozicia veducej oddlelenia, ktore robi podporu zahranicnym partnerom a klientom. Sice deti len dve ale ani styri by nebola prekazka.