Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@maciatkolulu s tym uplne suhlasim.ked chce mat niekto velku rodinu mal by sa o nu vediet postarať.nepoznam ich situaciu mozno planuju ostat v dome svokrovcov a preto nehladaju nove byvanie zato som sa do tej temy ani nepúšťala.
Vlastne bývanie nemáte .Platíte len energie.Chlap -živiteľ rodiny asi dokáže lepšie posúdiť (aj vzhľadom na svoj vek) či už je čas na tretie alebo nie.
@lucinka511 je to vec názoru, nemyslím si, že na Slovensku nie je možné ušetriť, ja na Slovensku žijem. A nezabúdaj, že ona býva u svokrovcov, nepatrí jej tam nič. Je iné odchádzať s tromi deťmi a dvomi igelitkami a odchádzať so sumou z predaného domu, za ktorúsi kúpiš byt a polovicou zariadenia. Nie, nechcem maľovať čerta na stenu, len sa na to pozerám reálne. Skutočne by ju nezabilo pár rokov počkať, zamestnať sa a dieťa mať neskôr. A nejde tu o ženu, ktorá uprednostňuje kariéru, veď nerobila ani deň. Je mladučká a dve deti už má.
@angela5 žena je na to, aby bola v domácnosti a starala sa o deti? To ako fakt? A každá? Ak to niektorej žene aj jej manželovi vyhovuje, tak je to fajn, no nejako sa tu na MK množia prípady, že muž robí kariéru, žena sa stará o domácnosť a deti, muž si narazí po desiatich, pätnástich rokoch inú a ona nemá nič, nemá žiadne pracovné skúsenosti, takže musí zobrať podradnú prácu, aby vyžila a čaká na biedy dôchodok, lebo ten bude tiež počítaný z jej príjmov. Aj také sa stáva a v poslednej dobe čoraz častejšie. A inak čo zamestnania, ktoré sú prevažne doménou žien - zdravotné sestry, učiteľky....ak sa rozhodnú by doma a starať sa o deti, ich prácu bude robiť kto? Muži? Za tú almužnu? Uživia z nej deti a ženu, ktorá sa rozhodne nepracovať, lebo má také názory, ako ty? Ešte ma napadlo, o koho sa stará žena, keď majú deti vyše dvadsať rokov....A čo bude taká žena robiť, ak sa jej mužovi niečo stane? Ak zostane dlhodobo chorým, invalidným, alebo sa stane to najhoršie? To nie je o feminizme, ale o zdravom rozume. Nech majú manželia aj štyri, päť detí, aj viac, ak ich dokážu uživiť, ale nech aj rozmýšľajú dopredu.
@timea7 ale ty stale malujes certa na stenu.zato.ze ty si rozvedena.nemusi sa rozviest kazda.druha.prepac ak som sa ta dotkla.nechcela dom..Z jej pisania vyzeraju na harmonicky par..A uz ci ma dve alebo tribdeti.az taky.velky rozdiel to nieje a ked chcela dtrasne to 3 dieta.je lepsie ho mar po sebe ako.zaxat pracovat.robit rok dva zasa ist na matersku...Ja poznam vela rodin aj s viacerymi detmi .kde muz uzibi zenu a funguju uplne suoer aj s 4detmi.nielen 3. Je to len skresleny pohlad ze zena s 3 a viaceymi detmi je out a nrma dancu sa zamesrnat..mozno prve dva .roky bude to mat narocnejsie ale deti radtu a rokmi nie su tak cadto chore a nesebestacne.casom sa aj starsi surodenec postara o mladsieho...ja jej pajem.nech je stadtna mamicka deti.este viac ked si to moze dovolit a tuzi po tom....a praca pride.ved ked skonci matersku bude mat len 28 r ..ma pred sebou este super karieru☺
@lucinka511 harmonicky par nema za potrebu oklamat partnera. Ci to je tiez sucast harmonie?
@miiimiiinko123 uz si mu to povedala?... mat tri deti, nie je problem, ak to viete sami spolu utiahnut a svokrovcom to vyhovuje...ale nie takto podvodom, to fer nie je...tiez som mala deti do mojich 27 rokov, prve dve uz na VS, tiez nam trochu financne rodicia pomohli na zaciatok, no byvali sme daleko od nich sami...pracu som si nasla aj s detmi hned ako mi skoncila RD, no mam specificku kvalifikaciu a vela pracujem po veceroch doma...byt nezavisla aj popri manzelovi a detoch mi dalo riadne zabrat...zalezi na tom, ako si vies vsetko zadelit a ako sa chces v zivote realizovat...deti mozu byt zmyslom zivota, ak sa tak s mm dohodnete, ale za mna, ja by som tak spokojna nebola
@wheelsonthebus tak myslené to bolo v zmysle, že si už ,,nemusí,, robiť prestávky v práci tak dlhé kôli tehotenstvu. A hlavne na životopise nezáleží - kto chce robiť bude robiť, začlení sa do pracovného života a bude to ľahšie potom keď bude mať ,,deti na poriadku,, aj keď samozrejme tým sa úloha matky nekončí. Prípadne bude mať taký istý problém zamestnať sa s dvoma deťmi ako s troma - takže tam problém nevidím ke´d chcú tri deti a lepšie je to že budú deti v podobnom veku.
Ale ťažko polemizovať - možno chcela povzbudenie, nech si urobia ako sa oni sami dohodnú a bude im vyhovovať. Mať deti a rodinu je krásne a možno je to klišé čo poviem, ostatné veci nie sú podstatné.
Ale zase určite keď sa na to pozriem z racionálneho pohľadu, určite to bude ťažšie a mnohé majú v niečom pravdu
@miiimiiinko123 Ja byť tvoj manžel, nakopem ťa do zadnice za lži. Myslela som, že vš vzdelaní ľudia sú aj inteligentní....ale veľmi som sa mýlila a tvoje príspevky ma v tom utvrdzujú.
@lucinka511 nie,nedotkla si sa ma, vôbec, moje dieťa je už dospelé, sebestačné, ja mám už roky nového partnera. Naopak, ja som porovnávala to, že som ja bola v oveľa lepšej pozícii, ako ona, keby sa jej prihodilo čokolvek. Ale naše debaty sú už bezpredmetné, zariadila sa tak, ako sa zariadila. Ale skreslený pohľad to teda nie je, že má žena s trmi deťmi oveľa horšiu pozíciu na trhu práce. Veď si to otoč opačne - máš firmu, potrebuješ pracovníka, ktorý bude občas ťahať nadčasy, občas pôjde na služobku, komu dáš prednosť? Viem, aký horor prežívajú maminy, keď im dieťa ochorie a musia s ním ostať doma a boja sa, že pre opakované OČR prídu o prácu. Dôvod sa nájde, keď sa chce 😖 . A pri troch deťoch je možnosť OČR oveľa vyššia. Je tosíce diskriminujúce, ale bohužiaľ je to realita. Viem, že sú rodiny aj s viacerými deťmi, že ich muž uživí, žena nepracuje, sú spolu šťastní. Tak isto sú prípady, ktoré som opisovala vyššie. Nikto nevie, čo ho čaká, prečo si zbytočne komplikovať život, ak netreba. Ale ak niekto chce....Možno to bude fajn a možno aj nie, to ukáže čas.
@timea7 u nas sa hladala tiez nova kolegynka. Lebo ja odchadzam. Pozerali sme zivotopisy. Do kosa isli rovno zeny s dietatom. A boli tam sikovne babenky. Majitel nakazal ze nechce dalsii pnkarku, a matersku. Takze prisla uplne mlada babenka, ppo skole....smutna realita :(
@lucinka511 momentalne je na SR 41% rozvodovost takze z desiatich manzelstiev nevydrzi ani len 6 manzelstiev! Takmer kazda druha zena rozvedena je. Ja rozvedena nie som, ale @timea7 ma pravdu, ze treba mysliet aj na to, ze sa to stava a je to viac ako velmi caste 😉 .
a nie je vypocitavost mat jedno dieta, alebo dieta iba po 30-tke, lebo si chcem izit, lebo uz chcem byt ako rak zabezpecena, lebo chcem mat nieco odpracovane...aby som nahodou dietatom/detmi o nieco neprisla?...ved keby takto premyslali nasi predkovia, polovica z nas tu nie je..ak maju moznost byvat u svokrovcov a vyhovuje to vsetkym, tak problem v tom nie je....ze je hlupa, ze tri deti a nepracovala? nie je dost prace okolo troch deti?....co je vacsie sebectvo?
ved preboha nemáte ešte ani vlastné bývanie a ty si ani nepracovala po VŠ, to akože čo? chceš byť celý život doma ako cigánka, narobiť desať detí, aby si nikdy nemusela robiť ?A uživí vás vôbec ?ked ty nerobíš nič ?pochybujem. To zarába tak kráľovsky?
vieš čo je to v dnešnej dobe mať 3 deti? šatiť, živiť a tak dalej? a zase dalšie starosti s novorodencom,bože, keby si už mala byť zahojená.
a tvoja silná túžba po treťom potomkovi ,nehnevaj sa, to je už až smiešne, máš dve zdravé deti,čo viac chceš ?koľko? desať detí ?Prečo zrovna tri ?:D Vieš ako sa ťažko žije ľudom,čo majú tri a viac detí ?Už dve deti sú v dnešnej drahej dobe problém.
Manžel má samozrejme pravdu, že nechce tretie dieťa, zbytočné starosti navyše. A stále len rodiť a rodiť, konečne by si mala ísť do poriadnej roboty, hneď by ťa prešla túžba po treťom.To je úplne nelogické uvažovanie v dnešnej dobe.Akože sorry, ale takíto ľudia akože ma dosť vytáčajú, ešte si ani nerobila a už nevieš čo od rozkoše, narobiť si deti ako smetí a kto vás uživí a chudáci svokrovci musia mať teda potechu ,keď ani nemáte vlastný dom s toľkými deťmi.
@malabiba rozdiel je vtom ze napriklad nasi predkovia mali pracu aj zarobok. Konkretne? My sme tiez traja surodenci a rodicia platili za 4izbovy byt 689 Kcs.....teraz ja platil za ten isty byt 459 Eur. Takze dooooost velky rozdiel. O cene potravin nevraviac...
@nivea777 Jeej! Tak super! Drzim palce! Uzi si to!
@natalym vsak ano. A ked s tym suhlasi aj on,je uz jedni ci teraz..ci o pol roka.
Ja som tiez mala predstavu,ktoru som odprezentovala drahemu (po 4.rokoch chodenia),namietky nemal,len u nas si urobil,co chce,nas zlatusik. Napriek mojej predstave sa zacal hlasit pol roka pred planovanym otehotnenim.. Prijali sme to bez vahania,akurat sme rychlo museli vyriesit prerabku bytu,stahovalli sme sa tyzden pred porodom do bytovky,kde sme nikoho nepoznali,cize moje naplanovane,ze byt maximalne na zaciatku tehotenstva,aby sme sa nejak zabyvali do narodenia babatka,nehrozilo.🙂)
A spatne to vidim,ze to bol najvhodnejsi cas na jeho splodenie (z davania si pozor).
@lubkavargova1 mam 42, najmladsie dieta bude mat 16, najstarsie 23, manzel 47, jeden vnuk, obaja mame VS, o 5 rokov splatime byt v meste 120 metrov, mame auto, pracujem cca 13 rokov, precestovali sme kus sveta, kludne dovolenka so 4 detmi...zijeme tu a dnes, je to kopa prace a logistiky, ale vsetko sa da...a autorka sice hnusne oklamala mm, ale spolocne byvanie so svokrovcami im vsetkym vyhovuje, ako tvrdi, tak preco nie?
Ahoj, ja ti fandím, tiež mám 3 detičky. Ale mm radšej neklam, nebolo by to od teba pekné a určite by ťa to mrzelo. Ja som otehotnela počas neplodnych dní a to som už tretie neplánovala pretože som mala 39 rokov, ale som rada. Držím ti palce.
Ja som tiez velmi chcela tretie dieta a manzel sa do toho najprv nehrnul...bola som smutna ale ani ma nenapadlo ho oklamat, okrem toho jeho sa ani neda..on si dava pozor 😀 S tromi detmi to nie je ,,sranda,, krmit, platit...ale da sa to ak su na to dvaja. Nech má každý tolko detí kolko chce, ale treba to aj vychovat, uzivit...
@malabiba dakujem za zivotnu statistiku, ale toto sa vtomto pripade neda porovnat ani nahodou. Ale suhlasim, pokial babke a mladym toto vuhovuje tak OK.
Myslim, ze hlavny kamen urazu pre kazdeho bol ze ona vedela dopredu a aj tak hooklamala. Tu ide o klamstvo/podvod. A to vadi skoro kazdej. Ja neviem, ale ppdla mna kazda z vas uci deti ze nemaju klamat....ci zacneme uciy buducu generaciu, ze uprav si pravdu ako je tebe vhodna. Ze sa tym odrbe druhy clovek? No hold, kaslat nanho. Je to nepodstatny zmrd. Ze partner? Hold smola. Je len suucast planov ako dosiahnut to co chcem....smutne.
@lubkavargova1 to je smutne.. My sme zas pred vyse 16rokmi museli hned odpisovat ludom po 40tke,ze ich neprijimame.. :(( neskor tam boli radi,ze im robia dochodkyne..
U matiek hrozi skor OCR,Pn az tak nie. Ja som sice trosku vynimka,potrapili ma choroby, ale OCR som velmi necerpala a ked,tak len po 3dni. Pritom decka boli od oktobra do aprila kazdu chvilu chore a mala aj este predtym v lete mala 3x gastritidu. Boli s nimi nasi.
Ja sa tiea teraz kvoli svojej pnkovosti tak trochu obavam,lebo sa mi stal uraz a budem vyse mesiaca pn..mna si ale napriek pnkam inak v praci chvalili,mala som uz rocne hodnotenie, ale robime uz vsetko pre to,aby nasa chorobnost v rodine klesla, bezne postupy nam nezaberali (myslim imunoglukan,echinaca,cecko), tak sme presedlali na oleje. Pocitujem zlepsenie,uvidime,co este prinesie zima. Mama mala trochu nadchu a kedze ju potrebujem,aby chodila po deti,ja nemozem,tak som jej hned namiesala, nam pustila zas na inhalovanie a jej to preslo do 3.dni. V nedelu mi povedala,ze ma nadchu na obed v pondelok prisla,hned sa natrela,inhalovali sme,doma sa tiez.
Je fakt smutne,ze takto k tomu mnohi pristupuju..aj mladi byvaju chori a ja som robila dlho a aj robim v mladom kolektive a veru vela mojich mladych kolegov bolo chorych. A aj casto,ci dlho. A moje kolegyne- mamicky malokedy vymeskavaju. Tiez vyuzivaju babicky.
@miiimiiinko123 v prvom rade by som si vyriešila samostatné bývanie... Sa čudujem, že toto ťa absolútne netrápi... Ale tak hej, to sa detičky dobre chovajú, keď len energie platíš...
V prvom rade sa spýtaj svokrovcov, či súhlasia s tretím dieťaťom...
Ako milujem svoju dcéru, ale aby sa vydala, porodila mi tri vnúčatá a nemala sa k osamostatneniu, tak to teda nie...
@missdiva nebudem mat deti lebo co ak sa 4 roky rozvediem.asi malokto tak rozmysla .Vy tu opisujete scenare kt dotycna v zivote nemjsi zazit a robite z komara .somara....3deti az tak vela nieje.kludne nech si ich ma.ved uz aj tehotna .ja osobne nevidim dovod pre tragediu.este aby sa ona nemala v zivote lepsie ako vsetky.co zmyslaju takto..mam malo rokov musim sa zabezpecit.deti pridu potom.resp nechcem deti lebo sa urcite s manzelom rozvediem...nekreslite certa na stenu .
..sila. Dzeci by to robilo..ale platit ucty to musia stari..ta tak sa zije ruka hore ;)))))) potreby nutkania tuzby biela pecen. Moja. Zarob splacaj prispievaj a v 35 to skus.
@marietuska A ty si citala,co ona pisala? S porozumenim asi nie! Jej manzel tretie chce,ale az na rok.
A ty mas tie tri deti ci viac,ked tak perfektne vies,ako ziju???
Mam v okoli rodinu s 3,dokonca so 6 detmi. Ak maju nejake financne problemy,tak ti so 6. Neplanovane pocali trojcata. Ziju mozno skromne,ale slusne. Deti vychovane,normalne oblecene,ziadne osuntele oblecenie.
Aj tu na koniku je viac mamin,co maju viac deti a nemam pocit,ze by stradali. Citala som ich prispevky,naopak,sala z nich hrdost na deti,neopisatelna laska,ktoru naozaj moze pochopit len ten,kto tolko deti ma. Niekto si nevie predstavit ni to,ze ma deti dve. Niekto ma otvorenu naruc aj pre 5-6 deti. Nemyslim tym spoluobcanov,ktori nam robia len dalsich darmozracov (cest vynimkam,aj tam sa najdu), myslim na slusne vychovanych ludi,ktori v buducnosti tomuto svetu mozu nieco dat.
Ako som pisala,ja slusnym viacdetnym rodinam fandim.
K byvaniu pisala tolko,ze im to nevadi,svokra je rada. Nie kazdy ma hnusnu svokru. Ja mam napr.velmi fajn.
Mnohi byvaju tak,ze v jednom dome a kazdy ma aj to svoje sukromie. Aj mamini bratranci tak zili,rodicia dole s bezdetnym synom,zenaty syn s rodinou na poschodi. A klapalo im to.

ak vas tvoj muz dokaze uzivit, tak preco nie... Zena je na to, aby bola v domacnosti a starala sa o deti. Chvalabohu nie vsetky sme feministky a karieristky. Potom sa vsetci cuduju preco porodnost v Europe klesa..