Máte 39 rokov a uvažujete o tehotenstve?
Chcem sa opýtať či je tu niekto kto uvažuje o tehotenstve v 39-ke.Máte niekto skúsenosti s tehotenstvom v tomto veku?
Mamina kolegyna porodila v 40 rokoch. Teraz ma mala 5 a veru tete sa uz neda tolko vedla bicykla behat a sanky v zime hore kopcom tahat 😒 ale ak bude mat starsieho surodenca na blbnutie, tak je to v pohode 🙂
@silvia216 ja som sa narodila, ked mama mala 45. Tiez ju strasili, ze na 80% budem poskodena, vtedy este nebolo sono, triple test a pod. Narodila som sa zdrava, napriek vsetkym straseniam. Aj rodina mamu odsudzovala, ze je nezodpovedna a tak. Ja som mala v detsve uplne vsetko. Vystudovala som vysoku skolu, aj ked sme zili iba z maminho dochodku. Niekedy to iste bolo pre nu tazke, ale ja som z toho nic nepocitila. Az do 75 rokov sa drzala zdravotne uzasne. Co uz som mala 30 rokov. Posl.par rokov je to uz tazsie, lebo mala roznr operácie, ale iba preto, lebo som na vsetko sama. Keby som mala surodenca, tak by to bolo lepnie. Mama bude mat za chvilu 81, a tesi sa z vnucky. ; )
Ja som mala teraz v júli 39 mám už dve deti z prvého manželstva no teraz z priateľom chceme spoločne no nejak sa nedarí od januára. V júni 6tt Ma no veľmi túžim po bábätku a verím že sa to raz podarí.
mne to príde trúfalé a z určitej časti nechutné jak americké seniorky čo rodia jak kukurice po sezóne..sama by som to nedala v 40tke nieto ešte v 50tke...by som sa doslova vnútorne hanbila a zožieral by ma fakt že decko by malo 20-25 rokov a ja už by som cítila doslova jak kukurica po sezóne zrelá na rakvu
Keď sa nato cítiš a chces choď do toho ja mám 40 na krku ale nechcela by som ani za milión ani zadarmo ja by som nemala už nervy nato a keď si pomyslím vstávať k tomu a ten kolobech dokola okolo toho nie stačilo mi dva krát aj keby mám nového priateľa ani tak by som nechcela spoločne takto si vybehneem kde chcem nikoho na krku umrncaneho jednu mám dospelú a 13 roci to už není na cecku zavesené aj dovolenku si človek užije inak a neviem si predstaviť mať 60 a 20 ročné dieťa teraz mam 20 rocnu a je to super mám svoje voľno pre seba a nie celý život len okolo detí chodit treba si aj život užívať
Ahoj ja som mala v aprili 39r. čakám babätko ,ktore sa ma narodiť v novembri,všetci sa veľmi tešime hlavne 12ročna dcerka. Takže ak sa na to citiš nevahaj ani minutu 🙂
aj ked som odjakziva tuzila po dievcatku a aj keby mi teraz zarucili ze to dievcatko bude, hovorim nie.Mala som 40 a uz si fakt neviem predstavit to nocne vstavanie, ten cely cirkus okolo toho, plus cez den s dvomi predpubertakmi ...uz citim , ze som viac unavena, uz mam konecne trochu casu na seba , s detmi vela aktivit ktore by s malym babom bolo tazsie realizovat..a pravdu povediac chodit este v 55 ke na rodicovske ee ...ale to je len moj nazor za seba, kto sa na to citi, nech do toho ide ..😊
Ahoj. Vieš čo chces, vies co ta caka, tych strasiakov o prebdenych nociach, o plienkach, o tom ze, sa budes musiet""? starať o vlastné dieťa..budes pocut z kazdej strany. Ale veď ide o vlastne bábätko, o bábätko ktoremu chces venovat svoj čas, s kym chces zdieľat budúcnosť a tešiť sa z jeho pokrokov a úspechov. Je to poslanie matky, poslanie byt dobrou mamou je aj v 39, aj v 42, aj v 18, ak to tak citi.. Ak to niekto raz nema v sebe, obetovať časť seba pre toto male stvorenie, berie všetko iba ako záťaž, ako povinnosť, nutnosť..ale tvoj pripad to nie je. Želám vsetko dobre, nech ste šťastní.
To bol moj plan , rodit v 40tke. Vdaka bohu ze to nevyslo 😀 Ani za svet a to "prebdene" noci a plienky su to co ma trapi najmenej. Ale take obdobie separacnej uzkosti , detskeho vzdoru a hned ked to ma clovek dvojmo. Uz nikdy v zivote to zazit nechcem a dakujem bohu ze som ich nemala v 40tke.
@sashkkka presne ako moj muz. on je z toho aj kus vykolajeny, nehovoriac o tom ze uz neziju. Ale tak to je na kazdej zene, po com tuzi, ak je to detvak, nech ho ma aj v 40tke nebude prva ani posledna. Ale ja keby som sa mala rozhodnut tak urcite nie , ale ja uz deti mam ina situacia by bola keby som bola bezdetna, vtedy by som sa na vek asi nepozerala.
@ivuska6 mam pocit z tvojho prispevku, ze teba tie deti museli riadne otravovat. Iny nazor ma bezdetna zena, ktora roky tuzi po babatku a zena, ktora nemala problem otehotniet na prvy sup. Neviem, aka mlada si ty bola s prvym, ale ver tomu, keby si s tym mala problem, inac by si rozmyslala. Netreba sudit zeny, co maju deti vo vyssom veku
@taily30 neviem o čom trepeš ja som tu nikoho neodsudila ak nevieš čítať tak si to prečítaj ešte raz jasne som napísala keď chce nech ide do toho to nieje odsúdenie a to že som si napísala svoj názor ako to cítim ja je moja vec čo ťa to trápi ja by som nechcela viac a ty keď chces maj aj 10 ja moje deti ľúbim a stačia mi dve, nie sme na tomto svete nato aby sme len rodili
kym ti priroda umozni dieta mat, nevidim problem. Vsetko je v hlave a nastaveni .... ja si hovorim, ze ked zena nemoze otehotniet, as ito telo nie je na to po nejakej stranke pripravene, a ak otehotnies bars aj v 45 tak tvoje telo je stale schopne dieta donosit porodit a starat sa on... preboha ved do prace tiez clovek chodi snad do 60tky, 70tky a nikto sa ta nepyta ci to zlvadas proste makas... nechapem tieto psychopredstudky ake je to vycerpavajuce a obmedzujuce.... no boze tak si 2/3 roky maknes no a co.... ale potom ta dieta bude velmi dlho drzat mladu, lebo budes zit jeho zaujmami a zivotom, a ten je pestry a vesely na rozdiel od nudneho sveta menopauz...... hlavu hore a plodit!!! 🙂
teraz je moda mat dieta v starsom veku ale vek neoklamete to povedal aj jeden gynekolog..darmo su plastiky a stoeurove kremy a ze sa citi fit a pod..proste vek je vek, ano su tipy ako kralovicova ale to je velka vynimka ....ja osm proti mat dieta v takom veku ale kazdeho vec..mam starsieho otca od mamy o 11 rokov a vidim rozdiel..ale je to chlap , zena musi vynosit a porodit a kojit..za dalsie
vsetko je naopak..a mozno to ze preco niekto nema dieta tak ma byt..nechcem byt surova ale ano medicina je v obrovskom pokroku..ti co maju teraz umelo dieta v 40tke by pred 20 rokmi nemali ziadne nech niekto povie ci to je spravne alebo nie..nato neni odpoved..ked sa ludia budu dozivat 100 rokov BEZNE a s tym ze akekolvek choroby / okrem beznych/ ich budu obchadzat do 80tky..tak ok nech sa ma dieta aj v 45 ke ale v týchto casoch to podla mna este neni normalne moj nazor
pre tie co by chceli utocit.-nie som katolicka fanaticka a v rodine mame deti ktore boli narodene za pomoci vedy...ale proste moj nazor 40 je pre zenu vela aj ked celebrity sa prezentuju ze nie ale to ze rano ledva vstanu enpovedia ved u llen z porodnice idu nalinajkovane jak modelky ale vsetko je tolen pozlatko ako aj to ako sa prezentuju so svojimi manzelstvami a opd..a "obycajne" zeny kopiruju od nich, lebo je nam to davane pred oci kazdy den to je v novinach v bulvároch atd..
@angelinja to je fajn mat nazor, ale ja si zase nemyslim, ze dnesne zeny musia byt celebrity aby mohli mat v 40tke dieta. je to bezne, v okoli nemam mlade maminy, bohuzial, je taka doba, a preto z akychkolvek pricin nemohli mat zeny skor, zastavat jednostranny nazor, ze je to neskoro myslim pausalne pre vsetky zeny je trosku kratkozrake... a aj samotni gynekologovia su v tomto ohlade vceku zdrzanlivi, tak by som az tak nepresadzovala nazor, ze v 40 uz nie 🙂
@angelinja , tak ja mám od celebrity dosť ďaleko, snáď len pre moje deti a hlavne môjho syna, ktorého som porodila v 42 rokoch som "celebrita" 🙂 . A vieš čo? Úplne prirodzene ho mám, dokonca ani nebolo plánované, len lekár mi hovoril, že už ďalšie deti nemôžem mať, no zjavne sa zmýlil 😀. . A posledná vec, na čo som myslela, by bolo kopírovať niekoho život či životný štýl. Žijem si svoj život, obyčajný ale krásny, so svojimi troma krásnymi šikovnými deťmi, ktoré milujem ❤. MôJ čerstvý školák, 6 ročný Radko, ja som teraz v októbri oslávila 48 rokov.
p.s.: rakvu si zatiaľ nechystám 😘😂
Ak si zdravotne v poriadku,tak by som v tom nevidela problém. 40+20 je 60- ešte stále budeme pracovať, tak to vychováš...Trošku je vačšie riziko vrodených vád a komplikácii v tehotenstve- ale ono toto nevylúčiś ani v 20 rokoch.
Mala som spoluziačku, čo maturovala, keď jej rodičia išli do dochodku, vytúžené dieťa- keby sa na to bolo v tedy tak oni pozerali tak by nemali ani ju...
@bodka70 cakala som urazlive zenske..prave tie co maju dieta vo vyssom veku povdzbuduju ved ok..ale neni to biologicky NORMALNE ja uz neviem ako to mam povedat ved to hovoria aj vyskumy aj neviem co ale dobre ved mne je jedno majte aj v 60tke boze nekumentujem uz taketo zeny..a nepotrebujem tvoju fotku dietata neni to nahodou trapne??co tu predvadzas

Pridá sa sem niekto ?