icon

Máte nadváhu a podarilo sa vám otehotnieť?

holenka555
30. jan 2024
jaskolka
30. jan 2024

Áno, ja som bez problémov otehotnela 3x.

nika11103
30. jan 2024

Ja som otehotnela pri 75 kg, 174 cm. Myslela som
Si že väčšou váhou začiatočnou snáď toľko nepriberiem omyl vytiahla som to na rovných 105 a polovica sa má stále drží 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

jaskolka
30. jan 2024

@nika11103 to si nemala vôbec vysokú začiatočnu váhu 😊😊😊

nika11103
30. jan 2024

@jaskolka jeeeej si zlata hehe 🙂)) ja som si to vtedy teda myslela . Ale keď som to dohnala na tých 105 hehe tak uz inak rozmýšľam . Nuz čo . Hlavne že mame zdravé deti no nie 🙂))

holenka555
autor
30. jan 2024

Ja mam 93 a 160cm a nedari da 3krat ket stoho 1 krat biochemko. Darovane wmbria

bublinka1426
30. jan 2024

@holenka555

86kg a hned na 3x.

milanemila
30. jan 2024

@holenka555 nechcela by si najprv nieco zhodit? 🙈 tehotenstvo je dalsia zataz na telo. Ja mam 173cm a 90kg som mala ked som isla rodit a teda mala som dost co sosebou robit, citila som tie kila na sebe.
Ale zas tvoja vaha nemusi byt dovodom, ze sa vam nedari.

ivik4
30. jan 2024

Naozaj by si mala najskor nieco schudnut lebo naozaj mas vysoku nadvahu pri svojej vyske. Tehotenstvo by pri tvojej vahe plus este keby priberies nemuselo byt ok
Nedari sa Ti schudnut alebo sa takto citis spokojna ?

hipuska
30. jan 2024

@holenka555 keď zapracujes na sebe, do leta budeš mat 10kg dole. Nechceš predsa funiet pri dieťatku. Potrebuje si užiť mamku so všetkými radovankami

innaaemma
Autor odpoveď zmazal
holenka555
autor
30. jan 2024

@ivik4 nedari😔

x_mery_x
30. jan 2024

Nam sa podarilo az ked som schudla, ale ci to bolo tym neviem, lebo ked som zacala chudnut, tak vtedy som aj zacala brat bylinnu kuru na pocatie a na treti cyklus sa podarilo, tak mozno aj ta kura pomohla :D

lneviemmeno
30. jan 2024

ja vyska 170cm a vaha 95kg ked som neplanovane otehotnela. Ja som uz vtedy zacala chudnut, islo mi to krasne dole a schudla som 20kg. Islo by to este viac keby neotehotniem, momentalne som zas na vahe ako predtym 🫠🙄 tehotenstvo inak uplne bez problemovy, tlak mam nizky, vysledky som mala vzdy ukazkove, citim sa vyborne a energie na rozdavanie ;) som 38+4 momentalne. Po porode idem opat chudnut ako som uz zacala predtym tak snad ma uz nic nevyrusi 😂

lneviemmeno
30. jan 2024

ja len, ze nemusi byt hned pravda, ze clovek pri takejto vahe funi a nevladze alebo ma problemove tehotenstvo. 🤷🏻‍♀️ energie mam naozaj vela, denne upratujem komplet byt a nemam problem s dychanim a citim sa uzasne. Aj zdravotne som na tom naozaj dobre, aj lekari sa cudovali, ze ako mozem mat tak nizky tlak a ziadne problemy 😂 ale samozrejme je lepsie mat nizsiu vahu, ja planujem opat chudnut a dat sa do poriadku 😊

holenka555
autor
30. jan 2024

@lneviemmeno a možem sa opytať ako ste začala schudnutim 🙏

lneviemmeno
30. jan 2024

@holenka555 u mna bol problem, ze moj ex nechcel aby som varila doma, stale sme jedli vonku/objednavali.. no dost nezdravo som sa stravovala. November 2022 som mala 118kg, rozisli sme sa. Prestala som jest vonku, normalne som si varila, pila cistu vodu, sladkosti som obmedzila ale dala som si ked som mala chut. Ani som necvicila, priamo som sa nesustredila na chudnutie. Takze asi aj psychika vela urobila, lebo ten vztah bol zly.. Maj 2023 ked som otehotnela som mala tych 95kg. Cele tehotenstvo som moc nepriberala, kedze som zdravotna sestra takze som mala vzdy vela pohybu, akurat ano prisli chutky na sladke a neobmedzovala som sa. Dala som si co som chcela. Teraz uz budem pomaly rodit a za cele tehotenstvo som pribrala tych 20kg nazad.. ale to som pribrala az v 8. a 9. mesiaci, ked som uz prestala pracovat a som vacsinou doma. 🤷🏻‍♀️

e1i
30. jan 2024

@holenka555 mam 162 cca a pri dcere som zacinala 89kg,rodila 97kg v 7m. A pri synovi 88kg a rodila ako 103. Po ivf. Takze u teba nemusi byt problem iba hmotnost. Vysetrenia mas porobene vsetky? Hematologia,reproimuno..

holenka555
autor
30. jan 2024

@e1i ja som podviazana

e1i
30. jan 2024

@holenka555 to s tym nic nema. Praveze ivf to obide ale ci ti robili vysetrenia na hematologii a reprodukcnej imunologii ci tam nie je problem ked vklad nevysiel

janica_
30. jan 2024

@holenka555 ahoj podarilo sa mi prve na prvy krat a druhe asi na treti pokus, obe prirodzene. Dokonca beriem aj liek na stitnu zlazu. Prve tehotenstvo bolo bezproblemove, este pred porodom v 42 tyzdni som poupratovala cely byt, pary som mala za dve. Teraz pri druhom, kebyze ma prsia nebolia a nemala som pozitivny test a nevidela sono, tak ani neviem ze som tehotna, uz som v 2 trimestri. Takze u mna to nezavazilo ze mam vyssiu vahu. Za malym stale pobehujem, vyletujeme, myslim ze mozem povedat ze som akcna mama. Drzim Ti palce aby sa podarilo otehotniet. Ak chces chudnut, tak kvoli sebe, aby si zazivala tie skvele pocity ktore to so sebou prinasa.
Niektore maminky by si mohli kusnut do jazyka, alebo najprv pribrat a potom pocuvat ze by mali schudnut, lebo na to treba par spravnych faktorov v sulade, nestaci to poradit alebo odporucit.

katulienocka999
30. jan 2024

@holenka555 áno podarilo...pri prvom som síce nemala až tak strašne veľa, 90kg pri výške 183 ale pri druhom som mala skoro 110kg 🙈 s prvým som stresovo dosť jedla a riadne vypapala v tehotenstve..pri druhom to už bolo omnoho lepšie avšak váha vysoká bola...chudnem teraz 😆 snáď sa podarí 😁 držím palce 🧡

lneviemmeno
30. jan 2024

presne, ja suhlasim s babami vyssie 😊 urcite to neni len o kilach. Ved kolko chudych zien nemozu otehotniet. Treba skusit hladat pricinu AJ inde. Mimochodom, ked citam ako zeny v mojom tyzdni sa nevedia zohnut, nevedia sa bez pomoci obut, dat si leginy na seba ci sa oholit tam dole a to su ovela chudsie ako ja 😄😂 ja nemam so ziadnym uvedenym najmensi problem a vsetko zvladam sama a bez namahy 🤔 cize naozaj to neni o kilach, ze automaticky tucna zena nevladze nic a chuda ano.

bejbs123
30. jan 2024

@holenka555 ja mam skoro 160cm a ked sme zacali riesit ivf mala som okolo 55kg,potom som presla roznymi liecbami,pribrala som na 75kg,otehu som o chvilu rodim a mam 100kg,neviem sa dockat kym zacnem chudnut,je to total katastrofa,vsetko ma boli,som nemotorna a nechapem ze niekto dokaze dobrovolne akceptovat taku obezitu…urcite sa moze podarit otehu aj pri takej vahe,otazka ci si pripravena uniest este horsiu vahu

majulka098
30. jan 2024

Ja som teda viac kíl nemala, nevážila som sa bežne, takže neviem koľko som mala na úplnom začiatku, ale v 10tt, kedy som dostala tehu knižku, som mala 67kg .... Rodila som v 38+3 a s váhou asi 84kg a ako mala som dosť, moje kolená trpeli ako blázon a trpia stále, aj keď už sú to 2 mesiace od pôrodu a váhu mám teraz 74kg, vyslovene nerobím zatiaľ nič pre to, aby som schudla, takže to ide pomaly... Ale tie kilá mne osobne stále vadia a kolená bolia, aj keď menej už... Mám výšku 174cm a moja váha, kedy sa cítim relatívne ok, je okolo 62-64kg ... Ja osobne sa divím žienkam, ktoré to dávajú bez problémov aj s viac kilami, ja by som nemohla a posledné 2 mesiace v tehu som pribrala najviac a najrýchlejšie

zobaka
30. jan 2024

@majulka098 ja som rodila 72 kg na 175 cm a to cislo bolo pre mna hroza, do 2 týždnov po porode som bola pod 60 kg nastastie, ako pises, ved to sa clovek citi tazky ako skrina

chudnutie nie je "zadarmo" musi sa clovek vacsinou posnazit

majulka098
31. jan 2024

@zobaka tak ja som napr nikdy , že cielene nechudla .... Človeku poväčšine stačí normálne jesť a sa hýbať ... A áno, sú diagnózy/ lieky, kedy sa na človeka lepia kilogramy ľahšie, ale stále to nie je o tom, že by kvôli tomu pribral do obrovských rozmerov

Ja už pri 62kg vyzerám, podľa slov ostatných, ako "tyčka na rajčata" 😅 no ja s pôrodnice prišla s váhou iba o pár kíl ľahšia, takže "v nemocnici" som toho fakt veľa nenechala 😩 a pri malej je to aj o extrémne nepravidelnej strave 😒

lexie321
10. feb 2024

@holenka555 ja som teraz 79, 156cm, keď som otehotnela mala som 83 kg ale snažím sa lepšie stravovať a mať denný pohyb tak pár kg išlo dole. 1.5 roka sme sa snažili.

petulda333
10. feb 2024

Kamoska otehotnela pri vahe 115kg a vyska 170