Máte skúsenosti s užívaním ATB po potrate?
Ahojte, mate skusenost s tym, ze dr. po potrate predpisal atb Doxyhexal aby sa nespravil zapal? Potrat bol spontanny..nebrali krv, len pozrel sonom a na kontrolu uz nemam ist, len v pripade ze mi nieco bude...
Ako to bolo u vas? poprosim skusenosti, pretoze nie som stotoznena s tym brat atb len tak preventivne, k sonu sa nevyjadril, ze by tam nieoc ostalo alebo bolo ciste, ale zo mna vyslo zrejme vsetko, dnes je 6den a uz len sem tam krv... dakujem za odpovede..
@anjelicek26 no, zacinam trosku pochybovat, kedze zakazdym, dostanem lieky preventivne... a tieto atb su dost silne...
@tncka mam ich na 10 dni a su to silne atb...
ale v podstate mate pravdu, ja len uvazujem a vaham... lebo uz sama neviem co robit... na jednej strane mi to pride zbytocne, ale na druhej sa bojim zapalu a co ak sa oddiali vsetko a budu este vacsie problemy.... takze asi ich budem brat... len som mozno potrebovala uistit, ze je to spravne...
@mimka124 urcite je lepsie preventivne antibiotika, ako potom riesit zapal v maternici, plnu narkozu, zakrok. Chapem, ze nemas rada antibiotika "zbytocne", kto by mal. Ale tuto mi to prijde "mensie zlo".
Mne ziadne antibiotiká nepredpisali, ale sono som mala čisté.
@mimka124 ja som mala po potrate ATB ale už som mala aj zápal.. Radšej by som neriskovala.. 😉
@anjelicek26 asi mas pravdu, ja len som nechcela aby to nejak negativne ovplyvnilo snazenie, lebo predsa su to silne atb... ale je to mensie zlo ako riskovat zapal
@vierka0508 mne nepovedal, skontroloval pozrel a dal atb aby som nechytila zapal...
@marcelka147 a mozem vediet kolko po potrate uz videl zapal?
@mimka124 tak pre mna to bola dost podstatna informacia, kedze niekedy posielaju este na docistenie a tomu som sa chcela vyhnut. Kazdopadne drzim palce, nam sa opat podarilo o 5 mesiacov a uz vsetko dobre dopadlo.
@vierka0508 tak mne o cisteni nevravel nic, takze zrejme to bolo vsetko ok, preto som zacala pochybovat o brani atb, ze naco mi su...a prisla taka neistota
a dakujem, snad sa nam podari, uz o toto sme sa snazili cez 2 roky o to viac to boli...
@mimka124 ja som mala zápal hneď brali mi aj krv..

@mimka124 skusenost nemam, ale ty asi tiez nie, co sa moze stat, ked ich brat nebudes. Nemam rada taketo "samoliecenie", na co chodis k lekarovi, ktoremu nedoverujes :( Myslim, ze lekar robi dobre, zapal by urcite oddialil dalsie snazenie o babatko, takto sa to vyhoji bez nasledkov a bez zakroku este lepsie.