icon

Máte skúsenosti s užívaním ATB po potrate?

mimka124
7. apr 2021

Ahojte, mate skusenost s tym, ze dr. po potrate predpisal atb Doxyhexal aby sa nespravil zapal? Potrat bol spontanny..nebrali krv, len pozrel sonom a na kontrolu uz nemam ist, len v pripade ze mi nieco bude...
Ako to bolo u vas? poprosim skusenosti, pretoze nie som stotoznena s tym brat atb len tak preventivne, k sonu sa nevyjadril, ze by tam nieoc ostalo alebo bolo ciste, ale zo mna vyslo zrejme vsetko, dnes je 6den a uz len sem tam krv... dakujem za odpovede..

anjelicek26
7. apr 2021

@mimka124 skusenost nemam, ale ty asi tiez nie, co sa moze stat, ked ich brat nebudes. Nemam rada taketo "samoliecenie", na co chodis k lekarovi, ktoremu nedoverujes :( Myslim, ze lekar robi dobre, zapal by urcite oddialil dalsie snazenie o babatko, takto sa to vyhoji bez nasledkov a bez zakroku este lepsie.

tncka
7. apr 2021

@mimka124 podla mna lepsie brat atb preventivne par dni ako riesit nejaky pruser ktory vznikne mozno aj zo skryteho zapalu o kt.nemusis ani nic vediet.

mimka124
autor
7. apr 2021

@anjelicek26 no, zacinam trosku pochybovat, kedze zakazdym, dostanem lieky preventivne... a tieto atb su dost silne...
@tncka mam ich na 10 dni a su to silne atb...
ale v podstate mate pravdu, ja len uvazujem a vaham... lebo uz sama neviem co robit... na jednej strane mi to pride zbytocne, ale na druhej sa bojim zapalu a co ak sa oddiali vsetko a budu este vacsie problemy.... takze asi ich budem brat... len som mozno potrebovala uistit, ze je to spravne...

anjelicek26
7. apr 2021

@mimka124 urcite je lepsie preventivne antibiotika, ako potom riesit zapal v maternici, plnu narkozu, zakrok. Chapem, ze nemas rada antibiotika "zbytocne", kto by mal. Ale tuto mi to prijde "mensie zlo".

vierka0508
7. apr 2021

Mne ziadne antibiotiká nepredpisali, ale sono som mala čisté.

marcelka147
7. apr 2021

@mimka124 ja som mala po potrate ATB ale už som mala aj zápal.. Radšej by som neriskovala.. 😉

tncka
7. apr 2021

@mimka124 jj ver dr. Ja som po operacii,uz rok ich beriem obden iba preventivne a tu som. On vie preco ti ich dal,a ak nemas zdrav.vzdelanie podobne jemu tak mu doveruj a nevyrob si problem

mimka124
autor
7. apr 2021

@anjelicek26 asi mas pravdu, ja len som nechcela aby to nejak negativne ovplyvnilo snazenie, lebo predsa su to silne atb... ale je to mensie zlo ako riskovat zapal

mimka124
autor
7. apr 2021

@vierka0508 mne nepovedal, skontroloval pozrel a dal atb aby som nechytila zapal...

mimka124
autor
7. apr 2021

@marcelka147 a mozem vediet kolko po potrate uz videl zapal?

mimka124
autor
7. apr 2021

@tncka asi ano, musim mu doverovat a on vie, preco mi ich dal...

vierka0508
7. apr 2021

@mimka124 tak pre mna to bola dost podstatna informacia, kedze niekedy posielaju este na docistenie a tomu som sa chcela vyhnut. Kazdopadne drzim palce, nam sa opat podarilo o 5 mesiacov a uz vsetko dobre dopadlo.

mimka124
autor
7. apr 2021

@vierka0508 tak mne o cisteni nevravel nic, takze zrejme to bolo vsetko ok, preto som zacala pochybovat o brani atb, ze naco mi su...a prisla taka neistota
a dakujem, snad sa nam podari, uz o toto sme sa snazili cez 2 roky o to viac to boli...

marcelka147
7. apr 2021

@mimka124 ja som mala zápal hneď brali mi aj krv..

evkapu
26. máj 2022

@mimka124 ako to nakoniec s tebou dopadlo? Ocitla som sa presne v tvojej situácii

mimka124
autor
26. máj 2022

@evkapu ahoj, vybrala som atb a na kontrolu som uz nesla, az najblizsie ked som otehu zas 🙂 cca 9 mesiacov po potrate, drzim prsty 🙂

pietrula
22. dec 2022

@evkapu Ako to dopadlo u teba? Co boli priznaky zapalu maternice?