icon

Metóda ovulačného dňa

happy8051
8. mar 2010

pre vsetky snazilky mam skvely tip. neviem, ci je pouzitelny vseobecne, ale u mna zafungoval na prvy pokus...

zakladom pre tuto metodu je pravidelna menstruacia, pricom na dlzke cyklu nezalezi...

dolezite je vediet si spravne vypocitat datum odcakavanej menstruacie. od toho datumu odpocitame smerom dozadu strnast dni, co by mal byt den ovulacie.

a najvhodnejsim dnom pocatia je den pred ovulacnym dnom, cize trinasty den pred menstruaciou. idealne su dva styky v kratkom casovom rozmedzi...

otazky cez IP

nela00
8. mar 2010

😅

katkamarek
8. mar 2010

happy, nemoze to fungovat na kazdu zenu, lebo aj ta co ma pravidelnu menstruaciu napr. 30 dni, tak nemusi mat rovnaku lutealnu fazu, teda ako ty pises tych 14 dni, LF sa moze pohybovat od 10 do 16 dni, v zasade by mala byt rovnaka, a ked zena nevie kedy ma ovu, tak bez merania BT, folikulometrie, pomocou ovu testov a pod. sa to zistit neda 😉
Cize, ked chce niektora zena zodpovedne zistit kedy ma ovu, tak najlepsie je merat bazalnu teplotu a kombinovat to s ovu testami, sledovat hlien, krcok a pripadne este chodit na folikulometriu 🙂
Ale s tym sexikom den pred ovu suhlasim 🙂

flamenga
8. mar 2010

nella 😅

happy8051
autor
8. mar 2010

lutealna je zistitelna krvnym vysetrenim 🙂

katkamarek
8. mar 2010

happy, ale nie kazda baba ide na krvne vysetrenie, tak ja som to len vysvetlila, ze take jednoduche to nie je, a ze nie kazda zena si moze odcitat tych 14 dni.
Jasne, ze potom ak uz zena vie, ze ma LF napr. 13 dni a ma pravidelny cyklus napre 30 dni, tak to moze tak praktizovat, ale aj pri najvacsej pravidelnosti sa ovu moze posunut, takze ja som zastanca merania 😉

vavenka
8. mar 2010

No ja si myslim ze ak ma zena pravidelny menzes, pravidelne ovuluje a nema ziadne ine zdravotne problemy, tak netreba ziadnu metodu ovulacneho dna, len si v case plodnych dni riadne zasexovat a ono to pride 😉

zuzana76
8. mar 2010

podla mna je skor ucinnejsie chodit na folikulometriu, ked sa dlhsie nedari a tam je presne vidiet rast folikulov aj sliznice a podla toho naplanovat aj sex

maryah
8. mar 2010

nejakymi vypoctami to asi nepojde... bez merania BT, folikulometrie, ovulacnych testov sa to neda zistit... a este bez bolesti...

flamenga
8. mar 2010

maryah tak tak.... proste ak máš nepravidelné cykly, tak sa nedá len tak jednoducho zadať do nejakého programu na nete nejaké čísla (alebo odčítať 14 dní od menzesu) a presne v deň, keď vám PC naordinuje plodný deň sa snažiť.... to by bolo veľmi jednoduché a každá by sme otehotneli na prvý šup.... áno, môže to fungovať u žien, ktoré majú mesiac čo mesiac 28-dňové cykly... ale vtedy nepotrebujú nejaký PC program 🙂 stačí sa milovať pred, cez a po strede cyklu 😀

zuzana76
8. mar 2010

my sme pocali prve dieta pocas prveho cyklu sledovania folikulov , nastastie som hned otehu, hoci doktor sa lucil so mnou, ze sa stretneme buduci cyklus 10. den cyklu, no a ja som tam uz naklusala s pozitivnymi testami, doktor nechcel verit, po 7 rokoch manzelstva

😉, samozrejme nebolo to len vo folikulometrii, zistili mi slabo fungujucu SZ a aj krvne problemy, takze ked som uz bola liecena, tak sa hned podarilo.

druhe dieta som si chcela merat BT, ale jeden cyklus sme skusili len tak a hned to vyslo, takze meranie teploty sa nekonalo

katkamarek
8. mar 2010

okrem toho happy, to ze sa vam to podarilo na prvy krat, este neznamena, ze zabrala tato metoda 😉 To, ze sa trafis do plodnych dni, este neznamena, ze otehotnies, vela bab tu na koniku by ti o tom vedelo pisat, pocatie je velky zazrak a to, ze mas sexik v tom spravnom case, este nemusi znamenat, ze sa spermijky dostanu k vajicku, ze ho oplodnonia, a ak ho aj oplodnia, vajko sa vobec nemusi uhniezdit, proste je to cela veda a trafit plodne dni nestaci 😉 Mali ste velke stastie a prajem ti, aby to vsetko dobre dopadlo.
Viem, ze si tu radu myslela dobre a chcela si pomoct, ale tie zeny, ktore sa do toho nerozumeju, to moze zavadzat 😎

Preto suhlasim s vavenkou, ak zena nema nejaky problem a ma pravidelnu ms, tak je to len otazka casu a vobec sa netreba nad tym zamyslat 🙂

bambi9__2
8. mar 2010

😅

to mi pride dost naivne si mysliet ze takymto vypoctom urcite otehu..... ved to by tu nebolo tolko bab co sa im nedari... ved mnoho z nas sa snazi presne v plodne dni podla BT a nevyjde to......

maryah
8. mar 2010

presne baby, suhlasim s vami... nie je to jednoduche, pokusame sa uz 2 roky a vedela by som toho popisat celkom dost... aj spermie su velmi dolezite pri pocati...

jerryjanka
8. mar 2010

nelus 😅 😀

vavenka
8. mar 2010

Flam - ved praveze happy pisala ze tato metoda funguje len pri pravidelnom menzese 😅 a teda ked ma zena pravidelny menzes a pocas cyklu ovuluje - co samozrejme ziadna z nas nezistit tak, ze si od zaciatku nasledujuceho cyklu odrata 14 dni 😀 tak tym padom je zbytocne ovulku sledovat nejak prilis poctivo...

Ja som 2 roky cakala kym som sa dostala do sucasneho stadia a taktiez som mala ovulacne testy, BT som merala vyse roka, no s odstupom casu mozem zhodnotit ze pre mna to bolo uplne zbytocne a stresujuce, hodne som sa na to namotala aj napriek tomu ze som mavala pravidelne cykly a ovulka dosla stale.....A stale sme sa strafili aj so sexom - proste trebalo len trpezlivo pockat...... Keby som si vteda dala povedat a vykaslala sa na to vecne sledovanie, tie 2 roky mohli prebehnut v uplne inom duchu a mozno by sa bolo zadarilo aj skor 😉

flamenga
8. mar 2010

vave ja viem 😀, ale aj pri pravidelnom menzese môže mať žena LF 10-14 dní, takže odrátať 14 dní 😅

a vave, druhá časť príspevku 😵 😵 😵 absolútny súhlas.... ak by som sa niekedy o sto rokov rozhodla pre druhé bábo, určite by som to už "neriešila" cez meranie BT 😕 🤐 🙂

vavenka
8. mar 2010

Flam presne tak, ked som nasla //, tak jedna z veci, ktore ma napadli, boli ze dufam a pevne verim, ze uz nikdy v zivote nebudem musiet teplomer zasunut do susky 😀 😀

flamenga
8. mar 2010

😀 😀 😀

figurka.m
8. mar 2010

happy, moja, kiez by to bolo take jednoduche a ucinne 😀 😀 😀

happy8051
autor
8. mar 2010

ani raz som nenapisala, ze je to stopercentne, alebo vseobecne pouzitelne 🙂 ked som sa o tom radila so svojim gynekologom, ktory je celoslovensky uznavany, poradil mi to ako zaciatocnu moznost a ani on si nemyslel, ze to tak rychlo pojde, kedze som vzdy bol mesiaca v AT a doma som len dva tyzdne...

nemam nic proti meraniu BT ani testom... na zaciatku som to dokonca parkrat skusala... ale potom mi doktor vysvetlil, ze BT moze byt skreslena zmenou vahy, stresom, chorobou... sam mi povedal, ze tato metoda funguje len v pripade pravidelneho menzesu a ze za vseobecnu dlzku lutealnej fazy sa v pripade zdravej zeny povazuje 14 dni....

chapem vsetky z vas, ktorym to pride divne, ked sa vam uz dlho nedari... zelam vsetkym aby ste sa dockali drobceka, po ktorom tuzite 🙂

andzi
8. mar 2010

happy8051, bez urážky, ale asi si "objavila Ameriku". 🙂 🙂 🙂

lusina
8. mar 2010

kedže aj ja patrím medzi tie , ktorým sa nedarí otehu už niekoľko rokov, tak tieto "zaručene praktiky" ako píše happy som mala v malíčku už dávno. cyklus mám pravidelny ako hodinky, aj ovu a nič z toho.

mireag
8. mar 2010

happy, dobra rada nad zlato... 😀 Ked som to zacala citat, myslela som, ze tato tema je zart... 😀

katkamarek
8. mar 2010

happy prepac, ale neda mi to, je naivne si mysliet, ze si otehotnela vdaka tejto metode, proste ste stastny par, ktoremu sa to podarilo na prvy krat, ale nemozes tvrdit, ze vdaka tomu. Lekar ti to navrhol ako metodu zistenia kedy mas plodne dni, ale nie ako zaruceny recept na otehotnenie. Ono to potom fakt vyznieva ako zly zart, aj ked chapem, ze si to myslela dobre 😉