icon

Metódy ako počať chlapca

mrsmmd
3. okt 2018

Ahojte 🙂 chcela by som si spraviť prieskum, aké metódy sú najefektívnejšie na splodenie syna, nehovorím, že tomu úplne veríme, ale zaujímajú ma vaše skúsenosti 🙂 počula som o rýchlejších/pomalších spermiách, že ak chceme chlapca treba mať sex tesne pred/po ovulácii, niečo o krvi atď, tak ma zaujíma, ako ste na tom vy, hlavne tie, ktoré máte chlapov 🙂 Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
nadula01
3. okt 2018

@jankalukasova haha, mna by svihlo, mne stačia dve

miza88
3. okt 2018

Môj manžel by mal najradšej 4 dievčence ale keď to pôjde takýmto tempom (už rok a štvrť sa snažíme a stále sme len dvaja 😀), tak aj jeden zdravý chlapčisko nám bude stačiť 😀

mirien22
3. okt 2018

@candies a brat je starší? Ale áno, aj o tomto je genetika, jednoducho ak daná spermia má Y, tak bude chlapec. Ak tam sú iba X, tak bude dievča 😁

candies
3. okt 2018

@mirien22 jeden starší jeden mladší 🙂

chrissie_kf
3. okt 2018

@kathhii aj u ludi sa to robi 🙂 ked som teraz cakala druheho mala som rizikove tehotenstvo a kopu casu a ked som sa dotvedela ze druhy chalan tak som si to studovala. Tusim na cypre sa to robi - stoji to okolo 4,5 tis eur , s tym ze priprava hormonalna sa urobi v domacej krajine. Tam potom oddelia v takom stroji spermie muzske a zenske a inseminuju tie ktore par chce😂 uspesnost - ja som lukala pre dievca 70 percent, pre chlapca to bolo menej 😂 co ma vsak viac udivilo ze sa najdu naozaj ludia co to podstupuju 🙂)))

mrsmmd
autor
4. okt 2018

@chrissie_kf fuha :D tak to som nevedela ze sa to aj naozaj robi nieco take, a navyse za 4,5tisic by som cakala nejaku garanciu :D

balkica
4. okt 2018

My mame aj aj, a chlapec sa podaril tesne pred kramami a dievcatko hned po kramoch 😀 Ale neviem ci je to zaruceny recept 🙂 A vzdy tesne po mojom otehotneni niekto zomrel z rodiny..tak tretie radsej neplanujeme

taga
4. okt 2018

@soldi vy máte 3 chalanov? 😳 To som nepostrehla doteraz, no tak to bude riadne prekvapko...

@mrsmmd u nás žiadne metódy, čakáme druhýkrát chlapca, oba razy ani nevieme kedy sa nám podarilo, resp ja mám pocit že v čase keď som ani nemala mať ovulku 😂 neplatí žiadna genetika (muž má 3 sestry) už vôbec nie stres, práve naopak, v čase najväčšej pohody. Nerieš to, fakt to neovplyvnis

veronkarisko
4. okt 2018

Ja mam 3 chalanov,,,, jeden sa pošťastil ešte som bola len deň po kramoch, stredný presne cez ovulku- jediný plánovany 😂 a tretí už po ovulácii....podľa mňa je to o mužovej výbave, či má viac spermií x,alebo y 🤔🤷🤷🤷

soldi
4. okt 2018

@taga ano, troch chlapcov mam, tak veru bude prekvapko. mam pocit, ze okolie je viac zvedave nez ja 😂

mrsmmd
autor
5. okt 2018

@veronkarisko takze v podstate to je asi jedno :D vsetko je "vina" muza :D

kkl82
5. okt 2018

tolko srandy... toto je problematika biologie, ktora by mala patrit ku vseobecnemu vzdelaniu kazdeho cloveka ;) chromozomy X a Y u muza, chromozomy X a X u zeny. vsetko je to nahoda, 50 na 50, ktory z muzskych chromozomov sa spoji so zenskym. Moznosti su XX, XX, XY a XY. Takze 50 na 50. Ano, su aj biologicke deviacie, kedy v zene najdu aj chromozom Y, ale tie teraz neriesim. Mozete skusat plodit, ako chcete, je to o nahode, nie o metode 🙂

soldi
5. okt 2018

@mrsmmd podla najnovsich vyskumov si udajne aj vajicko “vybera” ktoru spermiu vpusti. Ale tak stale je to pre nas pomerne velka zahada, cele ludske telo 🙂
Kazdopadne, nejako smerodatne sa to ovplyvnit neda 🙂

mrsmmd
autor
5. okt 2018

@soldi dakujem 🙂 to mas pravdu, mna len zaujimali skusenosti zien ze ci teda vsetky tie metody a vypocty su nejako opodstatnene alebo je to naozaj len nahoda 🙂

kathhii
5. okt 2018

@chrissie_kf
Robí sa to, ale nie tu v SR...
Tu sa robí selekcia len na základe dedičných chorob viazaných na pohlavie- napr. Hemofília...

merii
7. mar 2021

@mrsmmd ahoj ....čítala som celú konverzáciu a zaujalo ma to....bola by som rada ak by si sa aj ty podelila o svoju skúsenosť keďže je od otázky viac ako dva roky rada by som vedela či sa Vám chlapček podaril 😊 ďakujem

Strana
z2