icon

Môže byť diagnóza PCOS mylná?

Dobrý deň môj gynekolog ma pri preventívnej prehliadke vyhlasil za zdravú .. o týždeň na to mala prist ms ktorá neprišla tak som išla k nemu znova a tam mi teda povedal, že mám pco na zaklade sona .. (jeden vaječník bol čistý na druhom cisty) nasadil mi duphaston na vyvolanie menštruacie mala som ho brať 10dní ale na 5 deň ms prišla .. užívať som prestala .. myslíte si, že sa mohol mýliť a pco to nebude ? doteraz som mala vždy kazdý mesiac menštruaciu bez liekov a dalšie priznaky pco taktiež nemám ďakujem

pet888
6. feb 2025

tak zjavne to nebude najsikovenejsi doktor, ked na jednej prehliadke si ziadny problem nevsimne a o tyzden uz vsimne. Asi by som pouvazovala nad zmenou..

nadejna_
6. feb 2025

PCOS sa nema diagnostokovat len na zaklade ultrazvuku. Takisto zalezi aj na tvojom veku. Mal by ti vysetrit androgeny. Nestresovala by som asi kvoli jednemu sonu

vanesaaaaaaaaaaaa
autor
6. feb 2025

@pet888 nie je to môj prvý doktor, ale už tretí všetci pred ním ma tak isto vyhlásili za zdravú

gigie24
6. feb 2025

@vanesaaaaaaaaaaaa Ak gynekolog videl na ultrazvuku na jednom vajecniku viacero folikulov a menstruacia neprisla znamena to, ze nenastala ovulacia. Bezny zensky cyklus ma 1 maximalne 2 folikuly, ak na sone je ich viac a menzes by opakovane neprisiel je potrebne urobit rozbor krvy na hormonalne hladiny, ak by ste mala PCOS budete mat zvyseny testosteron.