icon

Môže Duphaston podporiť otehotnenie a uhniezdenie?

24. feb 2024

Dobrý večer. S mužom sa snažíme 9 mesiacov o dieťatko, zatiaľ neúspešne. Dr mi prvýkrát predpísal duphaston. Pomáha duphaston k otehotneniu? Alebo vie to nejako podporiť uhniezdenie alebo niečo? Nikde na internete nevidím žiadnu spojitosť tohto lieku s podporou počatia, tak som trochu v rozpakoch naco mi ho vlastne predpísal, keď ms mám pravidelnú a ovulacia prebieha. Ďakujem pekne za každú radu.

zuzi0911
•
24. feb 2024

Progestwron je veľmi dôležitý na stielku maternice,čiže aby sa malo kde babatko uchytiť

barbied
•
24. feb 2024

Duphaston sa dáva aby sa babetko udržalo

ghelena
•
24. feb 2024

otehotnela som na prvú šupu a hneď dvojičky, duphaston a kyselina listová mi bola predpísaná..... prvý mesiac, kým mi MS meškalo, som jedla skoro každý deň rybacie konzervy, sestrička hneď, že budem v tom.... syn mal po pôrode operované srdiečko, no žije a genetika vyšla o.k., že to nemá genetický pôvod, má vrodenú chybu srdca.... MUDr. gynekológ vravel, že keby nemal prežiť, tak neprežije.... o chybe srdca sme cez tehu nevedeli..... keďže nebolo podozrenie....

autor
•
24. feb 2024

@ghelena snáď sa aj nám podarí.. zvažovala som či ho vôbec brat keď som nikde nenašla nič o tom ako by malo dopomôcť k otehotneniu. Skôr všade píšu že je to na úpravu cyklu a podobne. Čakám akurát na ovulaciu, kázal mi to brat od 3. dňa po ovulacii na 10 dni. Tak zrejme si to teda nasadim a uvidíme..

ghelena
•
24. feb 2024

určite nasaď, v rodine máme 3x dvojičky chlapcov, neviem však ako bratranec a sesternica to mali ..... sesternica je však celiatička, ty nie si?

autor
•
24. feb 2024

@ghelena nie nie, celiatička nie som. Ja vlastne nemám ani žiadny problém s cyklom, len sa nám nedarí počať tak gyn odporučil skúsiť toto.. snáď mi to nejako nerozhádže cyklus alebo niečo. Ty si to brala prosím ako dlho?

ghelena
•
24. feb 2024

to už neviem, no asi kým bolo treba..... bola som potom na rizikovej poradni a dr. ma hneď v BB hospitalizoval kvôli tomu, že boli chlapci malí, no vlastne neboli, narodili sa presne na jeden termín pôrodu, z tých 5, čo som mala...... mali obaja vyše 2 kg.... a okrem VCH srdca a novorodeneckej žltačke druhého... sesternicin 1 mal tiež operáciu po narodení .....

toffifee0902
•
24. feb 2024

Duphaston zablokuje ovulaciu

autor
•
24. feb 2024

@toffifee0902 veď zrejme preto ho mám brať až od 3. dňa po ovulácii, aby ju nezablokoval

toffifee0902
•
24. feb 2024

Ja som len chcela informovať pre istotu aby si vedela .

danielavaleria
•
26. feb 2024

Ahoj, ja som brala tiež duphaston, aj Estrofem mi ešte zostali dve balenia. Mne to predpísal,aby som mohla mať pripravené folikuly pred umelým oplodnením. Ale to nevyšlo. Mám k dispozícii balenia injekcií, čo ma vyšli 300 eur, už ich potrebovať nebudem, tak ak by z vás niektorá potrebovala, sa ozvite, rada pomôžem iným snažilkám. Ponúkam za výmenu niečoho, alebo za polovičnú cenu. Bemfola - z nej mám tri injekcie, Cetrotide celé balenie - neotvorené, Meriofert Kit - tiež celé balenie.

martinuska2014
•
25. mar 2024

@ghelena prosím ta a kedy si asi otehotnela? Hneď keď si začala brať duphaston?

ghelena
•
25. mar 2024

@martinuska2014 ja som bola tehotná (6.12. nechr.styk, medzi sviatkami sestrička, že sa mi hcg zvyšuje) a dr. mi január predpísal duphaston.