icon

Môže inzulínová rezistencia s MBL deficitom ovplyvniť plodnosť?

mimss11
25. nov 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niekomu pomohol metformin na IR. Ja mam pravdepodobne IR, idem ešte raz na kontrolné testy po 2 mesiacoch...ale nemám PCOS a ovulaciu mam pravidelnú potvrdenú krvou aj folikulometriou
už skoro rok a nedarí sa nám pričom predtým to vyšlo 2x hneď...mám pravdepodobne aj MBL deficit a niektore cytokiny znizene a druhe zvysene...inak OK všetko. Moze to mať vplyv, že teraz sa nedarí kvôli tomu? Ale máte skúsenosti.
Ďakujem vám veľmi pekne za každé rady.

jogy1984
25. nov 2025

@mimss11 metformin je základné liečivo na IR ktoré sa úplne bežné používa dlhé roky . A ja neviem čo chceš počuť . Používa sa lebo je to spoľahlivý liek . Niekto ho berie samostatne niekto s inými liekmi , niekto s inzulinom . Taktiež by si mala chápať že IR sa lieči komplexné nie len s jedným liekom ktorý všetko vyrieši.

lukma
25. nov 2025

@mimss11 Prečo si myslia, že máš IR? Ja som si teraz dávala robiť odbery a nemám ju. Hoci mám PCOS, hirsutizmus aj nepravidelné cykly častokrát.

mimss11
autor
26. nov 2025
@lukma

@mimss11 Prečo si myslia, že máš IR? Ja som si teraz dávala robiť odbery a nemám ju. Hoci mám PCOS, hirsutizmus aj nepravidelné cykly častokrát.

@lukma ďakujem za odpoveď...tak ja mam pravidelnú ovulaciu aj menstruaciu, ziadne dlhe cykly, ani nic podobne, nemam PCO ani PCOS, a len z krvi mi vyšla IR...

mimss11
autor
26. nov 2025
@jogy1984

@mimss11 metformin je základné liečivo na IR ktoré sa úplne bežné používa dlhé roky . A ja neviem čo chceš počuť . Používa sa lebo je to spoľahlivý liek . Niekto ho berie samostatne niekto s inými liekmi , niekto s inzulinom . Taktiež by si mala chápať že IR sa lieči komplexné nie len s jedným liekom ktorý všetko vyrieši.

@jogy1984 ja nemám ani obezitu ani nadváhu, jem zdravo a aj tak mi vyšla...

gabika8855
2. dec 2025

@mimss11 ake si mala prosim ta hodnoty IR?