Môže inzulínová rezistencia s MBL deficitom ovplyvniť plodnosť?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niekomu pomohol metformin na IR. Ja mam pravdepodobne IR, idem ešte raz na kontrolné testy po 2 mesiacoch...ale nemám PCOS a ovulaciu mam pravidelnú potvrdenú krvou aj folikulometriou
už skoro rok a nedarí sa nám pričom predtým to vyšlo 2x hneď...mám pravdepodobne aj MBL deficit a niektore cytokiny znizene a druhe zvysene...inak OK všetko. Moze to mať vplyv, že teraz sa nedarí kvôli tomu? Ale máte skúsenosti.
Ďakujem vám veľmi pekne za každé rady.
@mimss11 Prečo si myslia, že máš IR? Ja som si teraz dávala robiť odbery a nemám ju. Hoci mám PCOS, hirsutizmus aj nepravidelné cykly častokrát.
@lukma ďakujem za odpoveď...tak ja mam pravidelnú ovulaciu aj menstruaciu, ziadne dlhe cykly, ani nic podobne, nemam PCO ani PCOS, a len z krvi mi vyšla IR...
@mimss11 metformin je základné liečivo na IR ktoré sa úplne bežné používa dlhé roky . A ja neviem čo chceš počuť . Používa sa lebo je to spoľahlivý liek . Niekto ho berie samostatne niekto s inými liekmi , niekto s inzulinom . Taktiež by si mala chápať že IR sa lieči komplexné nie len s jedným liekom ktorý všetko vyrieši.
@jogy1984 ja nemám ani obezitu ani nadváhu, jem zdravo a aj tak mi vyšla...
@mimss11 ake si mala prosim ta hodnoty IR?

@mimss11 metformin je základné liečivo na IR ktoré sa úplne bežné používa dlhé roky . A ja neviem čo chceš počuť . Používa sa lebo je to spoľahlivý liek . Niekto ho berie samostatne niekto s inými liekmi , niekto s inzulinom . Taktiež by si mala chápať že IR sa lieči komplexné nie len s jedným liekom ktorý všetko vyrieši.