Môže otehotnieť veľmi obézna žena?
Majú šancu na dieťatko ženy okolo 100 kg?
@verca2687 problém nie je otehotnieť, ale porodiť. Nie kôli veľkosti miminka, ale pôrod je obrovská fyzická zátaž, a ženy s nadváhou nevládzu a majú problém vytlačiť dieťa - to mi povedala moja gynekologička, prečo odporúča ženám s nadváhou pred otehotnením schudnúť a dostať sa trochu do formy. Navyše sa pri obéznych ženách sa ťažko kontroluje miminko pri UTZ.
Môže čoby nie to nezalezi len od kg ale samozrejme sú s tým spojené vedľajšie komplikácie
@lolinecka888 aj moj ma 2apol roka...mam 85kil...ale ja tazko otehu mam pco malo spermii muz takze u nas ťažko...tak davajte pozor no i ked nie vždy prerus suloz je ochrana
@kittykat22 otehotnela som s oboma deťmi na prvý šup a mala som cez sto kg. Teraz som už schudnutá, ale to je jedno. Počas tehotenstiev som nemala jediný problém, pri prvom dieťati som z pôrodnice šla o dve kg ľahšia ako pred tehotenstvom, pri druhom som bola na rovnakej váhe. Ani raz som nemala tehotenskú cukrovku, práveže cukor strašne nízky aj po vypití tej sladkej vody. Nemala som vysoký tlak, neopúchali mi nohy. A ešte k tomu pôrodu - syna som ako prvorodička porodila prirodzene do troch hodín od príchodu do pôrodnice, bez nástrihu a epidurálu. Dcéru do dvoch hodín a tiež úplne bez liekov a nástrihov. Obe deti mali normálnu veľkosť, syn 3,3 kg a dcéra 3,7 kg. Takže takéto paušalizovanie - že žena pri tele vždy musí mať problémy nie je na mieste. Pretože som stretla kopec mamičiek s normálnou váhou, ktoré si tehotenstvo doslova odtrpeli a mali diagnózy, o ktorých som ani nevedela, že existujú. Ja som pracovala pri oboch deťoch doslova až do pôrodu.
@kittykat22 a ešte mi povedz, že prečo sa pri silnejších ženách horšie kontroluje dieťa UTZ? Ja som sa na toto lekárky pýtala a ona mi povedala, že nech sa nestrachujem, že prostredníctvom ultrazvuku sa presvecujú celé žulové horské masívy :D neverila by si, aké krásny fotky a videá máme z 3D UTZ
@extempore toto povedal inak aj mne dr zw mam tuk preto sa mu horšie pozera čo to bude! Ako keby mam 200kil ok ale 90????
@extempore No mne povedali, ze nevidiet dobre, lebo mam hrubu brusnu stenu 🙂 , asi aby ma neurazal, ze mam vela tuku na bruchu 🙂
A to mi povedali dva lekara. Ale skor som chapala, ze pre nas nie je dobre vidiet, co aj bolo pravda, lekar sa tvaril na morfologickom sone, ze on tam vidi vsetko. Aj moja lekarka v 16 tt urcila spravne pohlavie, takze oni asi vidia aj cez tu hrubu brusnu stenu 🙂, aj ked pre mna nebolo to tak dobre viditelne, ako ked som pozerala sono kolegine, ktora teda nema hrubu brusnu stenu 🙂
@lenzas
@maminka1986 No potesim vas 🙂 Ja som dost chuda, takze "hrubu brusnu stenu" nemam, a aj tak sme mali uuuplne rozmazane fotky z 3D ultrazvuku, lebo dieta sa rozhodlo, ze 45 min vkuse sa bude krutit/zakryvat si tvaricku. Takze ako bude vyzerat sa dozvieme az ked sa narodi o tyzden 🙂
@extempore moja doktorka hovorila niečo iné.
@extempore mi nechceš povedať, že obézne ženy sú paušálne fit a majú energie na rozdávanie, nemajú cukrovku a sú všeobecne zdravé ako ryby. To je nezmysel.
@kittykat22 ja nehovorím paušálne, paušálne nie je nič. Ani chudé ženy nie sú paušálne fit a nemajú energie na rozdávanie. Ja modelka v žiadnom prípade nie som, ale v pohode sa starám o rodinu, mám náročnú manažérsku prácu a zvládnem vybehnúť aj na 5. poschodie... To je prudko individuálne. Včera som stretla známu, sťažovala sa mi, že má strášne vysoký cholesterol a steatozu pečene. No a pritom nosí konfekčnú veľkosť 34. Ja mám cholesterol v norme a som pri tele...
@kittykat22 a predstav si, že nemám ani cukrovku 😂 niekto sa proste cíti dobre a je zdravý aj s vyššou nadváhou. Ja by som chcela schudnúť kvôli tomu, aby som si mohla kúpiť lepšie handry lebo väčšinou v mojej veľ. 46 toho na Sk veľa nemajú...

@lampicka31 a prevo by nemohli prepana?????
Sestra mala 110kg otehu na prvu supu
Kamoska 160kg extrém a ma 3 deti....takze zvaty to len dr vypustia ked si uz nevedia rady a vsetko vsetko zvsluju na nadvahu