icon

Môže ovulačný test odhaliť tehotenstvo?

ivana98
25. nov 2007

Nazdar snazilky,
myslim ze podobna tema tu este nie je. Zaujimalo by ma, ci ste uz poculi o pouziti ovulacnych testov na zistenie tehotenstva.
Aby som to vysvetlila - na viacerych webstrankach som sa docitala, ze ovulacne testy reaguju podobne ako na lh-hormon aj na hcg (tehotensky hormon).
Funguje to nasledovne: treba pouzit ovulacne testy z ranneho mocu (nie z poobednajsieho ako obvykle na zistovanie ovu), niekolko dni za sebou. Je mozne ze sa ukaze slaba //, ale iba ak // postupne silneju, znamena to tehu. Netehotnym sa ukazuje bud kazdy den rovnaka //, alebo stale len ta jedna kontrolna. Opakujem, z jedneho testu sa ale neda nic vycitat, je potrebne porovnanie v rozpati 3-4 dni. A teraz to najlepsie - mozu sa pouzit uz od 8-9 dna DPO, t.j. pripadne tehotenstvo by mali ukazat skor ako normalny tehotensky test.

Uz ste to niektora skusali?
Nechcem aby teraz vypukla nejaka hysteria, je to celkom drahy spas a myslim ze je to urcene skor pre netrpezlive snazilky, ktore aj tak testuju tehu-testami od 9 DPO aj s vedomim, ze sa neukaze nic. Pre tie snazilky by to mohla byt lepsia alternativa.
Ak chcete, hodim sem aj linky na stranky, kde som sa to docitala.. 😉

pikvik1
22. nov 2013

@kacka_dj Juch! 🙂 Tak budu si ještě držet zbytky optimismu 🙂 A během té doby, zkoušela jsi těhu test? mělas tam nějakou čárku nebo ducha?

kacka_dj
22. nov 2013

@pikvik1 těhu test jsem zkoušela asi druhý den po těch 5-ti ovu testech, ale byla tam hodně slabá čárka, že jsem si nebyla 100% jistá. Ale za pár dní už tam byla silná čára 🙂 Tak jestli máš ducha na těhu testu, tak bych docela spoléhala na to že se zadařilo 🙂

pikvik1
22. nov 2013

@kacka_dj Právě že zatím nemám ani toho ducha, ale zkusím po víkendu, jestli nenastane změna 🙂 .... a že bych jí teda radila, ať nastane 😀

kacka_dj
22. nov 2013

@pikvik1 Tak ať ten víkend hlavně rychle uteče 😉

majka_3
22. nov 2013

@pikvik1 vyskusaj rozobrat ten tehu test a odfot bez toho umeleeho.dam ti to do negativu...mrkneme to tak 😉

pikvik1
22. nov 2013

@majka_3 😀 😀 Tak na to vletím hned jak přijdu domů 🙂

majka_3
22. nov 2013

@pikvik1 upraveny v kontraste ..nieje tam nieco? 🙂

pikvik1
22. nov 2013

@majka_3 Sáfra ty seš hacker 😀 no něco tam je.... teď musím krotit své nadšení, ať není předčasné ... 🙂 už se těším, až to doma rozkuchám 🙂

majka_3
22. nov 2013

@pikvik1 ja hned ako som zbadala ten test sa mi zdalo ze niecooo vidim tak som ti to upravila a zda sa mi tam nieco 🙂 😉 😉 😉 😉 😉

pikvik1
22. nov 2013

@majka_3 tak o víkendu budu dělat ovu testy (ano, jsem závislá...hlavně teď) a v pondělí zkusím těhu test, pokud by to byla reálná šmouha, tak by musela být v pondělí silnější 🙂

majka_3
22. nov 2013

@pikvik1 no jasne...myslim si ze uz aj zajtra..pozajtra mi mohla byt o nieco viac vidiet 😉
a to ze si zavisla ...plne chapu skoro vsetky zavislacky..lebo sme viacere zavisleeee 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pikvik1
22. nov 2013

@majka_3 To teda doufám, že ten víkend uteče 🙂

inngrid
22. nov 2013

@pikvik1 no moja ešte neni čo otehotniet je len 1/3 uspechu kolko zien tu pride o babatko 2/3 je donosti a 3/3 uspešne porodit takze ešte sme len na začiatku 🙂

inngrid
22. nov 2013

@pikvik1 ja tiez stale dufam 🙂

pikvik1
22. nov 2013

@inngrid pššš, pššš, nepřivolávat komplikace 🙂 ale jasně, je to jen takový začátek pro mnohem větší starosti.

Ale jsem ráda, že taky stále doufáš, cítím se líp s takvou podporou! 🙂

inngrid
22. nov 2013

@pikvik1 🙂

pikvik1
22. nov 2013

@majka_3 Tak jsem to kuchla a nafotila, ale teda nevim, spíš to vypadá na špinavý kryt 😀

majka_3
22. nov 2013

@pikvik1 takze teraz to vyzera takto

kormelia11
22. nov 2013

@pikvik1 tvoje ovu testy tie zelene a modre boli akej znacky?one step?

yvetta
23. nov 2013

ahoj holky ja som mala 3krat negativne ovu testy, ale tehotensky test silna kolajnica takze to pravidlo nie je vzdy pravdive 😅

pikvik1
23. nov 2013

@kormelia11 ty zelené ovu testy jsou od dr.maxe (nějaké lady max ovulation test). A ty modré jsou mamatest, citlivost 10.

pikvik1
23. nov 2013

@majka_3 Je to jasné. Tak třeba to vyjde příště, ale jak budu zjišťovat ovulaci, to teda nevím ☹ nevím, jestli vydržím měřit, a navíc to myslím ukazuje, až když proběhla, že? ....no, co se dá dělat.

pikvik1
23. nov 2013

@yvetta Tak to je zajímavé, takže stejně nic není pevně dáno 🙂 tělo je nevyzpytatelné...

majka_3
23. nov 2013

@pikvik1 Ahoj. a dnes si skusala test? pridaj fotku

pikvik1
23. nov 2013

Ach jo..

pikvik1
23. nov 2013

@majka_3 dnes jsem dělala jen ovu test (ten poslední), zdá se mi slabší. těhotenskej jsem nedělala, ten spíš až v pondělí...

majka_3
23. nov 2013

@pikvik1 noo je slabsi...kolky den cyklu si?a ake dlhe cykli mavas? lebo mne sa stalo toto minuli mesiac....5 dni som mala pozit.ovu testy od 26dc a nakoniec zoslabli a mrcha prisla... 😠 😠

yvetta
23. nov 2013

@pikvik1 - neboj ja som robila 3 dni po sebe ovu testy a prvy den som mala najsilnejsiu ciarku a potom mi slabla a na 4 den tehu test silna ciarka 😅

eeen
23. nov 2013

@pikvik1 ty jo to je fakt divný, takhle pozitivní, to opravdu vypadá nadějně-teda já se v tom až tak nevyznám, ale dle holek, co měli pozitivní ovu a najednou byl pozitivní i těhu 🙂

yvetta
23. nov 2013

@pikvik1 - vsetko ma byt ako je...my sme chceli dieta cez 3 roky a nic a teraz ked ma v praci chceli povysit a velke zmeny ma cakali tak do toho pozitivny test.. 😅