icon

Môže žena otehotnieť počas menštruácie?

llucia_li
22. jan 2025

Ahojte, môže byť žena tehotná aj napriek tomu, že ma menštruáciu a negatívny tehotenský test? Mne sa to zdá ako blbosť, ale niekde som čítala, že sa pár takých prípadov stalo.

Strana
z2
really8
22. jan 2025

@llucia_li ja som dokoncs citala o takej co pocala bez zhresenia

januska12323
22. jan 2025

Stať sa to môže ale určite nie tak často ako o tom čítaš.

stanulienkat
22. jan 2025

@really8 ona zhresila. Len nevieme s kym.😁

really8
22. jan 2025

@stanulienkat betarka😂

petrao2
22. jan 2025

@llucia_li sestra si sice test nerobila ale tehotenstvo zistila v 28tt
Ms mala normalne cely cas sla iba na preventivku

7miriam77
22. jan 2025

Na googli máš veľa článkov, možné to je

llucia_li
autor
22. jan 2025

@7miriam77 nemyslím otehotnieť počas menštruácie, ale mať menštruáciu a negatívny test a byť tehotná

llucia_li
autor
22. jan 2025

@really8 panna Mária?:D

thereisabear
22. jan 2025

@llucia_li negatívny test asi nie. Jedine, že o pár dní by už pozitívny bol.

7miriam77
22. jan 2025

@llucia_li jaaaaj, zle som to pochopila 😆,

llucia_li
autor
22. jan 2025

@thereisabear a tá menštruácia byť môže? ja som sa o tom rozprávala s kamarátkou a hovorila, že sa to stáva, ale mne sa to zdá nemožné, ešte aj aby bol negatívny test ja neviem

januska12323
22. jan 2025

Je to možné.

llucia_li
autor
22. jan 2025
llucia_li
autor
22. jan 2025

@januska12323 a ten test by to nezistil?

tuppuk
22. jan 2025

@llucia_li ano ano take pozname 😀

januska12323
22. jan 2025

To ja neviem, nie som lekár 😁 to krvácanie si predstavujem ako pri antikoncepcii, niekto krváca a niekto nie ale ozajstná menštruácia to nie je. A testy ukazujú tehotenstvo aj netehotnym, kvalita a závisí koľko hormónov žena vyprodukuje.

janababana
22. jan 2025

@llucia_li tehotna zena menstruaciu nema, krvacat moze z roznych dovodov ale menstruacia to nie je (nemoze byt, potratila by, pretoze pri menstruacii by doslo k odumieraniu drobnych cievok ktore vyzivuju embryo a odlupovaniu nevyzivenej stielky - krvacaniu a teda potratu). Tehotensky test pokial je funkcny tak hcg detekuje v zmysle svojej citlivosti (pisu to v navode kedy od vynechania menstruacie zena moze testovat). Ak je test negativny tak potom uz len k lekarovi, ak sa zene cosi nezda

llucia_li
autor
22. jan 2025

@janababana že normálne mali menštruáciu počas celého tehotenstva, ale to by bola veľká náhoda, že by každý mesiac krvácali, nie?

janababana
22. jan 2025

@llucia_li menstruacne krvacanie je len prejav inak velmi zloziteho hormonalneho “procesu”. Uz len na to, aby sa tehotenstvo udrzalo musi byt dostatocne vysoky estrogen a ten brani nastupu menstruacie. Cize ak ti nejaka zena povie, ze ona v tehotenstve menstruovala do 6. Mesiaca, tak jej odporuc, aby si dostudovala co menstruacia je. Nemyslim to v zlom, my sme to napr tiez na zs/ss nemali ani na biologii ani nikde. Smutne ale je to tak.

anlinqa
22. jan 2025

@really8 o takej?? ake vyjadrovanie k Panne Marii mas? trosku pokori ti nezaskodi

llucia_li
autor
22. jan 2025

@janababana tak ale je trošku divné, že by krvácala pravidelne každý mesiac, to si asi tí ľudia vymýšľajú

januska12323
22. jan 2025

Prečo by si vymýšľali.

really8
22. jan 2025

@anlinqa a tebe nezaskodi naucit sa gramatiku. Cauko kakauko

llucia_li
autor
22. jan 2025

@januska12323 tak keď je to nemožné

zobaka
22. jan 2025

neda sa byt tehotna a mat negativny test, lebo telo vylucuje hcg hormon

zuzanaete
22. jan 2025

Ano, su pripady, kedy zena nadalej krvaca a zaroven uz moze byt tehotna. Ak sa tak stane, tak je to zvycajne pocas prvych mesiacoch tehotenstva. Preto niektore zeny neskoro zistia, ze su tehotne. Test vsak nerobia, lebo krvacaju. Menzes + negativny test tehotenstvo nebude.

janababana
22. jan 2025

@llucia_li krvacat moze, ale menstruacne krvacanie to nie je. Mne sa rata, ako tu na MK je xy takychto scifi scenarov menstruujucich tehotnych, ale lekari o tom mlcia… ktovie preco…

blaazi
22. jan 2025

@janababana mne sa to stalo a lekarka konstatovala, ze ano, stava sa to

koniarova
22. jan 2025

@blaazi čo sa ti stalo? Že si mala negatívny test, krvácala pravidelne a bola tehotná?

svetlonos
22. jan 2025

@llucia_li
prosím ta porozprávajte sa so svojím gynekológom. Neviem ci by test 9 mesiacov bola negatívny ale krvácať kludne môže cely čas ako pri ms.

Strana
z2