Môže žena otehotnieť počas menštruácie?
Ahojte, môže byť žena tehotná aj napriek tomu, že ma menštruáciu a negatívny tehotenský test? Mne sa to zdá ako blbosť, ale niekde som čítala, že sa pár takých prípadov stalo.
Stať sa to môže ale určite nie tak často ako o tom čítaš.
@really8 ona zhresila. Len nevieme s kym.😁
@stanulienkat betarka😂
@llucia_li negatívny test asi nie. Jedine, že o pár dní by už pozitívny bol.
@thereisabear a tá menštruácia byť môže? ja som sa o tom rozprávala s kamarátkou a hovorila, že sa to stáva, ale mne sa to zdá nemožné, ešte aj aby bol negatívny test ja neviem
Je to možné.
@januska12323 ako?
@januska12323 a ten test by to nezistil?
To ja neviem, nie som lekár 😁 to krvácanie si predstavujem ako pri antikoncepcii, niekto krváca a niekto nie ale ozajstná menštruácia to nie je. A testy ukazujú tehotenstvo aj netehotnym, kvalita a závisí koľko hormónov žena vyprodukuje.
@llucia_li tehotna zena menstruaciu nema, krvacat moze z roznych dovodov ale menstruacia to nie je (nemoze byt, potratila by, pretoze pri menstruacii by doslo k odumieraniu drobnych cievok ktore vyzivuju embryo a odlupovaniu nevyzivenej stielky - krvacaniu a teda potratu). Tehotensky test pokial je funkcny tak hcg detekuje v zmysle svojej citlivosti (pisu to v navode kedy od vynechania menstruacie zena moze testovat). Ak je test negativny tak potom uz len k lekarovi, ak sa zene cosi nezda
@janababana že normálne mali menštruáciu počas celého tehotenstva, ale to by bola veľká náhoda, že by každý mesiac krvácali, nie?
@llucia_li menstruacne krvacanie je len prejav inak velmi zloziteho hormonalneho “procesu”. Uz len na to, aby sa tehotenstvo udrzalo musi byt dostatocne vysoky estrogen a ten brani nastupu menstruacie. Cize ak ti nejaka zena povie, ze ona v tehotenstve menstruovala do 6. Mesiaca, tak jej odporuc, aby si dostudovala co menstruacia je. Nemyslim to v zlom, my sme to napr tiez na zs/ss nemali ani na biologii ani nikde. Smutne ale je to tak.
@janababana tak ale je trošku divné, že by krvácala pravidelne každý mesiac, to si asi tí ľudia vymýšľajú
Prečo by si vymýšľali.
@januska12323 tak keď je to nemožné
neda sa byt tehotna a mat negativny test, lebo telo vylucuje hcg hormon
Ano, su pripady, kedy zena nadalej krvaca a zaroven uz moze byt tehotna. Ak sa tak stane, tak je to zvycajne pocas prvych mesiacoch tehotenstva. Preto niektore zeny neskoro zistia, ze su tehotne. Test vsak nerobia, lebo krvacaju. Menzes + negativny test tehotenstvo nebude.
@llucia_li krvacat moze, ale menstruacne krvacanie to nie je. Mne sa rata, ako tu na MK je xy takychto scifi scenarov menstruujucich tehotnych, ale lekari o tom mlcia… ktovie preco…
@janababana mne sa to stalo a lekarka konstatovala, ze ano, stava sa to

@llucia_li ja som dokoncs citala o takej co pocala bez zhresenia