icon

Môže žena otehotnieť počas menštruácie?

llucia_li
22. jan 2025

Ahojte, môže byť žena tehotná aj napriek tomu, že ma menštruáciu a negatívny tehotenský test? Mne sa to zdá ako blbosť, ale niekde som čítala, že sa pár takých prípadov stalo.

Strana
z2
lilope
22. jan 2025

@janababana ježiš ako to prežívaš. Samozrejme, že to nie je menštruácia v pravom slova zmysle, ale vyteká im krv pravidelne každý mesiac z maternice, tak si samozrejme myslia, aj sa tak vyjadria, že mali menštruáciu. Chytáš za slovíčka, pritom je to úplne zbytočné a nepodstatné.
@llucia_li ako tu už písali, žena môže ,,mať menštruáciu" aj niekoľko mesiacov počas tehotenstva, takých prípadov je veľa, ale negatívny tehotenský test v čase, keď už je dostatočne dlho tehotná na to, aby test ukázal pozitivitu v prípade tehotenstva, byť nemôže. Resp. ešte môže byť nesprávne urobený alebo chybný, ale to je naozaj veľmi malá pravdepodobnosť aby sa zlúčili všetky tieto okolnosti v jednom prípade.

llucia_li
autor
22. jan 2025

@blaazi aj si mala negatívny test?

blaazi
22. jan 2025

@koniarova krvacanie intenzivne v case ms 7 dni plus pozitivny test (bez pozit. Testu som o tehu este nepocula)

koniarova
22. jan 2025

@blaazi ale ona píše o negatívnom. Preto sa pýtam. Samozrejme,že s negatívnym testom tehotná nie je.

cervenaruza123
22. jan 2025

@llucia_li Mozne to je. Ale nie vsetko, co je mozne, je aj caste. U vacsiny zien tehotensky test ukaze dost skoro pozitivitu a u vacsiny zien prestane menstruacia na ten cas. Ale u minimalneho poctu zien sa to nemusi udiat, dokonca su pripady, kedy zene nadalej bezi aj cyklus normalne a pocas tehotenstva otehotnie aj druhykrat, cize ma dvojicky, ale v roznom case pocate. Ale to uz sa bavime fakt o nejakych pripadoch, ktore sa udeju raz za 100 rokov. Ale to neznamena, ze su nemozne.
Cize ano, mozne to je. Ale je to tak malo pravdepodobne a malo caste, ze sa neoplati sa nad tym velmi zamyslat.
Inak menstruacne krvacanie pocas tehotenstva vacsinou nie je priamo menstruacne, ale vplyvom hormonov v case menzesu byva slabsie krvacanie nemenstruacneho povodu. Ale samozrejme zena co ma nevyrazne priznaky tehotenstva, si moze mysliet, ze je to len bezne menstruacia, aj ked byva slabsia. Ale to sa fakt malokedy stava.

cervenaruza123
22. jan 2025

@llucia_li A su aj zeny, co im napriklad pozitivny test nevyjde cele tehotenstvo. On aj tak byva pozitivny vraj len v 1.trimestri a neskor uz z roznych dovodov sa meni zlozenie hormonov a test moze byt negativny. Istota je vzdy jedine navsteva lekara, ak ma zena pochybnost. Moj lekar rovno vravel, ze vsetky tie tehotenske a ovulacne testy su len priblizne, ze za relevantne vysledky to neberie.

janababana
22. jan 2025

@lilope jedina zbytocna a nepodstatna bola tvoja emotivna reakcia na to, co som tu pisala.

niki78281
22. jan 2025

@llucia_li mne test nič neukazoval, mala som normálne menštruáciu ale aj špinenie po nej a bolesti v podbrušku. Ale teda bolo to mimomaternicové tehotenstvo...

monita12345
22. jan 2025

Počas tehotenstva určite test pozitivny bude ak nie tehotna niesi, ale "menstruaciu" môžes mat aj ked si tehotna.. moja kamoška mala skoro celých 9 mesiacov ,bola to síce ina menstruacia aku mala normalne, bola slabšia

lapersefona
22. jan 2025

@really8
@stanulienkat úbohé od vás.. zosmiesnovat

Strana
z2