Môžem byť neplodná, keď som za 2,5 roka nechráneného sexu neotehotnela?
Ahojte. Beha mi hlavou taka zvlastna myslienka. S partnerom sme spolu 2 a pol roka. Vzdy sme mali nechraneny sex. Teraz sa vsak pomaly chystame na snazenie o babo. Ked tak nad tym rozmyslam, ako je mozne ze som za 2 a pol roka nechraneneho sexu ani raz neotehotnela? Myslite, ze bude ok ked sa rovno objedname na spermiogram a hormonalny profil? Nejde mi to do hlavy a trochu z toho zacinam byt nervozna. Styk sme mali tak 1-2x kazdy tyzden, az na dvojmesacnu pauzu.
Dakujem za kazdu odpoved.
@andrejkap123 robil sa do mna
Ak ste išli 2 a pol roka naostro a nič ... to už je na odborníka.
Hej tak kludne k doktorom mozte ist
To snazenie o babo bude teda nejaka zmena vo casom sexualnom zivote? Ked ste mali 2.5 roka nechraneny styk 1x-2x do tyzdna, tak ste sa v podstate o dieta snazili, nerobi sa to inak. Isla by som na vysetrenia, a partner tiez.
@pondelok01 tak brali sme to tak, ze ak sa podari tak urcite sa potesime, ale teraz to chceme uz naozaj za ucelom babatka. Mozno sme nevychytali plodne dni, tak sa tym utesujem, ale nechce sa mi tomu velmi verit…
Koľko máš rokov?tak sa snažte viac okolo plodných dní a uvidíš, ale je to už dlhšia doba nič nepokazíte, keď pôjde na spermiogram aspon zatial
@luccija mam 24, cize vramci biologie najplodnejsie obdobie zivota… asi ho ozaj poslem na spermio a ja tiez pochodim nejake vysetrenia, nech sa zase nesnazime rok zbytocne
Noo ja s manzelom sme na tom podobne 2 roky taky isty pripad... Ale tiež sa utesujem že trafiť správny deň pri 1 až 2x tyzdenne je mala pravdepodobnosť u niekoho, u koho to neide na šupu, keďže ovulaciu si nesledujem absolútne ... Na predmanzelskej nauke sme mali aj stretko s gynekologyckou a aj ta nam spominala že ak sa v mesiaci netrafis presne v ten den tak sanca neni, keďže riešila sa "ochrana" typu plodne/neplodne dni... Tak si vravim ze na toto asi treba skúšať každý druhý deň a ak by to ani po pár mesiacoch neprišlo tak to treba začať riešiť
Teraz sa chystáte snažiť o dieťa? A doteraz ste robili nechráneným pohlavným stykom čo?
@asia83 ja sa pytam na nieco ine, skus si este raz precitat prispevok 🙂
@sasha10 fuha, dufam, ze k tej gynekologicke nechodis, lebo teda zapotila riadnu kravinu. Spermie dokazu prezit v tele zeny za vhodnych podmienok aj 3-5 dni. Cize pri sexe 1 az 2x do tyzdna je sanca vzdy.
s ex somala nechraneny 2 roky a nic .. s otcom mojho dietata som spala raz a mam uz 7 a pol rocne dieta ... a moj ex ma tiez rodinu ... takze mozes mat deti aj nemusis ... pokial sa nedas vysetrit odpoved sa nedozvies .. teda ak nechces menit partnera
Za 2,5 roka 1-2 krát do týždňa ste ovuláciu museli vychytať určite. Takže áno, treba riešiť u odborníkov, aj ty aj partner.
Nam sa az po 3 rokoch "zadarilo" az pomocou IUI. Ziadny zdravotny dovod sme nemali. Len maternicu som mala ulozenu inym smerom, ale to ma vraj vela zien a nemala by to byt prekážka otehotnenia. Neviem doteraz dovod. Druhe dieta tiez nebolo na prvy krat. Otehotnela som po 14m nechraneneho styku. My sme mavali ale sex dost casto, aj viac ako 3x tyzdenne. Vraj tiez to nie je dobre, ze spermie nestihaju dozrievat, ale teda nevedeli sme si vtedy pomoct 🙈. Neviem, mozno niektori ludia su menej plodni, aj ked vyslovene neplodni nie su...
Si robíš srandu.... Napr ja som otehotnela po 3 rokoch nechraneneho sexu a to tak ze som na to už nemyslela ze mam šancu... Proste náhoda bud alebo.... Všetko je o hlavičke.... Psychika ti niečo hovorí?
A vy skúste čítať medzi riadkami. 😉
Oficiálne príručky hovoria o neplodnosti keď žena neotehotnie pri nechránenom pohlavnom styku 1-2x do týždňa počas jedného roka... takze určite smer lekár
neviem, odkial baby zobrali tie statistiky, ale sanca na pocatie pri zdravom pare a sexe kazdy druhy den je 30%. takze pri sexe 1-2x za tyzden ste sa naozaj nemuseli trafit. na tvojom mieste si najprv odsledujem cyklus, plodne dni, par mesiacov by som poskusala vtedy intenzivne sexovat a az potom by som isla riesit dr. vas doterajsi sexualny zivot nema so snazenim nic spolocne. ano, trafit ste sa mohli, ale aj nemuseli, takze hlavne sa nestresuj, navyste intenzitu a uvidis potom
Nemusí byť chýba v tebe...
@ilovepizza spermie priemerne preziju 3 dni, takze ak sexuju aspon raz tyzdenne, za tych 2,5r sa uz isto viackrat trafit do ovulacie museli...jedine ze by mali styk raz mesacne, to sa ozaj trafit nemuseli🤷♀️...
My sme takto "len tak" sexovali, bez sledovania ovulky, cca 2-3x tyzdenne, s tym, ze ked sa podari babo, budeme radi. Otehotenala som raz na stvrty mesiac, raz na treti mesiac.
No neviem, nechcem ta nejak stresovať,ale tak my sme sa s mužom takto,, snažili,, keď sme dieťa chceli že 1-2x za týždeň (keďže už sme dieťa mali tak jasne ze to nebolo každý deň) a druhy syn bol z druhého cyklu a tretí hneď na prvý krát. My sme takto spolu bez ochrany nikdy ani raz neskúšali pokiaľ to neboli že by sme nechceli dieťa. To by som nespala asi cely mesiac od nervov😆

Co znamena nechraneny sex sa hned radsej opytam. Vytahoval alebo sa robil do teba?