icon

Môžem otehotnieť aj s vysunutou platničkou?

pumperlik
27. mar 2026

S manželom by sme chceli este jedno dieta ale pred 7 rokmi mi zistili herniu discu na MRI ukazalo az 4 stupen . Po rokoch to ustupilo neberiem lieky ani nic obcas ma chyti , Je tu niekto kto si s takym niecim presiel tehotenstvo? Alebo to ani neskusat ?

patrike
•
27. mar 2026

Kazdy pacient je iny, konzultuj to s lekarmi a nechaj si urobit nove kompletne vysetrenie, podla vysledku za rozhodnete.

frzeiovn
•
27. mar 2026

Aj ja mám hernie, aj tie smorchlove uzly a kadečo na chrbtici a ešte sme mali syna, nijak ma to neovplyvnilo, len sa treba veľa hýbať v tehotenstve aj pôrod v pohode. Podotýkam, že mňa to stále bolí nonstop už 15 rokov, mám tam zacviknutý nerv...

annel19
•
27. mar 2026

Ja mám až extruzuiu.tlaci mi na miechu. A všetko bolo v poriadku.

barborienka2001
•
27. mar 2026

@pumperlik jasné že áno ja mám 8 vysunutych platničiek dole ...a asi 4 v krčnej a v pohode som mala tehotenstvo, horšie bude keď ju budeš dvíhať keď bude staršia ..ja svoju už nemôžem dvíhať od roka ..

lucia147852
•
27. mar 2026

Tehotenstvo dáš, tiež mám vysunuté. Druhé tehotenstvo bolo fyzicky super. Horšie je teraz dvíhanie.

pumperlik
autor
•
27. mar 2026
@barborienka2001

@pumperlik jasné že áno ja mám 8 vysunutych platničiek dole ...a asi 4 v krčnej a v pohode som mala tehotenstvo, horšie bude keď ju budeš dvíhať keď bude staršia ..ja svoju už nemôžem dvíhať od roka ..

@barborienka2001 citala som tu dost prispevkov ktore ma vystarasíli ze to moze dojst aj k ochrnutiu…

anonym_aeae72
•
27. mar 2026
@pumperlik

@barborienka2001 citala som tu dost prispevkov ktore ma vystarasíli ze to moze dojst aj k ochrnutiu…

@pumperlik tak sestra mala zlomeny 7.krcny stavec, platnicku ma vysunutu dovnutra, tlaci jej na miechu. Neodporucali jej operaciu, lebo je rizikova, pokial jej netrpnu ruky, hlava, atd., vynosila a porodila prirodzene 2 deti s tymto stavom. To sa fakt musis rozhodnut na zaklade toho, co povie lekar.
Ja mam tiez take stavy, ze asi mam tie platnicky posunute, hrb na krku, krize a medzi lopatkami permanentne bolesti, rano sa budim s uplne necitlivymi rukami, ale mam 4 deti a nikto to neriesil. No nemam nic na papieri 🫣. No toto ako ravim, si Ty musis zvazit.

pumperlik
autor
•
27. mar 2026
@anonym_aeae72

@pumperlik tak sestra mala zlomeny 7.krcny stavec, platnicku ma vysunutu dovnutra, tlaci jej na miechu. Neodporucali jej operaciu, lebo je rizikova, pokial jej netrpnu ruky, hlava, atd., vynosila a porodila prirodzene 2 deti s tymto stavom. To sa fakt musis rozhodnut na zaklade toho, co povie lekar.
Ja mam tiez take stavy, ze asi mam tie platnicky posunute, hrb na krku, krize a medzi lopatkami permanentne bolesti, rano sa budim s uplne necitlivymi rukami, ale mam 4 deti a nikto to neriesil. No nemam nic na papieri 🫣. No toto ako ravim, si Ty musis zvazit.

@anonym_aeae72 to ze ja mam L5 L4 krizova cast

anonym_a0c044
•
27. mar 2026
@pumperlik

@pumperlik ziaden problem.nezanedbaj rehabilitacie a vsetko by malo byt ok.normalne som s tym vtnosila aj prirodzene porodila dieta,nic.mi.nebolo

anonym_08726c
•
27. mar 2026

Treba pravidelne cvicit a posilovat chrbtove svalstvo. Vie sa to krasne upravit.

anonym_83909e
•
27. mar 2026

@pumperlik ty si svojpravny clovek? ak ano, urcite si sa pytala lekarov? ludia , vy ste uz fakt mimo????

orta
•
27. mar 2026

otehotniet podla mna nebude problem, ani samotne tehotenstvo. skor budes mat starosti, ked uz bude vacsie dieta s dvihanim na ruky a manipulaciou do autosedacky napriklad.

anonym_0226d0
•
27. mar 2026

Toto sa konzultuje s lekarmi a nie na konikovi. Mam tiez vysunute platnicky, jednu z nich L4L5. Konzultovala som s neurochirurgom tehotentsva, mala som indikovanu sekciu

annel19
•
27. mar 2026
@orta

otehotniet podla mna nebude problem, ani samotne tehotenstvo. skor budes mat starosti, ked uz bude vacsie dieta s dvihanim na ruky a manipulaciou do autosedacky napriklad.

@orta pani, presne tak. To tehotenstvo ešte ok, no keď bude ťažšie a bude ho musieť dvíhať, tak treba dávať veľký pozor. Ha som kôli extruzii platnicky rodila sekciou, indikácia od neurológa.

pumperlik
autor
•
27. mar 2026
@anonym_83909e

@pumperlik ty si svojpravny clovek? ak ano, urcite si sa pytala lekarov? ludia , vy ste uz fakt mimo????

@anonym_83909e a preco by sme boli nesvojpravny ??? To sa nemozeme opytat ludi ktory s tym uz prešli??

zdenkak87
•
27. mar 2026

Mam 2 platnicky v krizovej oblasti vysunute. 2x tehotna, rozdiel medzi detmi 2 roky. V prvom tehotenstve ziadny problem, v druhom asi v 30tt velke bolesti, 2 tyzdne kludovy rezim. Nastastie to preslo. Pri oboch indikovana sekcia.

barborienka2001
•
28. mar 2026
@pumperlik

@anonym_aeae72 to ze ja mam L5 L4 krizova cast

@pumperlik ja mám tiež tak ako ty dokonca už mi odporúčali operáciu lebo už mám 16.5 CM vysunutu a vidíš v pohode všetko 🙂 ani neviem že som mala nejaký pôrod už