Môžem skočiť za mojím gynekológom hoci som už bola v inom centre?

petra844
4. aug 2018

Dobry den bola som nedavno na hyfosy v gyn five v Ba,
lebo sa nam dlho nedari no pani doktorka navrhla umele bud IUI alebo IVF len som sa chcela opytat mozem skocit za mojim gynekologom sa s nim poradit lebo som mala jednu stranu nepriechodnu a chcela som najprv bud folikulometriu alebo laparoskopiu nie hned umele len jedna kamoska mi povedala ze ked uz som v centre tak nevie ci mi gynekolog bude chcet poradit..chcem sa spytat ci mate s tym skusenost?a co keby chcem odist do ineho centra ?

ikonica
4. aug 2018

@petra844 ale on je stale tvojim gynekologom aj ked si vedena v centre... cize by nemal byt problem....

danicabbb
4. aug 2018

@petra844 určite by s tým nenal mať problém a poradí ti. Drž sa ak je len nepriechodná jedna strana a nič iné niehe, všetko máte v poriadku tak skús sa určite poradiť alebo laparaskopia skúšaj nemusí to byť hneď ivf to je biznis riadny a hneď ťa dislova odpisu. Viem o tom svoje držím prsty

petra844
autor
4. aug 2018

@ikonica dakujem musim mu zavolat a skocim k nemu lebo vobec neviem co robit dalej

petra844
autor
4. aug 2018

@danicabbb sak to a ta dr co mi to robila uz aj minule mi dala knizku aby som si precitala za umele ze uvidime po priechodnosti a tak 🙈🙄ale ja este nechcem ziadne umele dojde mi to tiez len biznis a ze tlacia do toho velmi ludi
Chcem skusit este pockat aj ked som smutna ze sa stale nedari ale neviem vobec co dalej

danicabbb
4. aug 2018

@petra844 treba sa poradiť no v centre ťa budú tlačiť len do toho ak ale fakt ste v poho tak by som uvažovala nad tým, koľko máš rokov a koľko sa nedarí treba byť trpezlivý v tomto a neupinat sa na to moc

petra844
autor
4. aug 2018

@danicabbb mam 28r nedari sa nam cez 1,5r partner je mladsi
Sak ja viem ze netreba sa nato upinat len niekedy to nejde🙈😏

danicabbb
4. aug 2018

@petra844 jáj moja v pohodicke pokiaľ ste obaja v poriadku buď trpezlivá 💕😁

najinka
4. aug 2018

Ja by som este pockala, si este dost mlada, a hlavne ked povedali, ze jedna strana je ok. Ivf je podla mna uz ako uplne posledna moznost..a 1.5 roka zas nie je taka strasne dlha doba snazenia sa..

tamvtme
5. aug 2018

No moj gynekolog sa nechce "montovať" do postupov CARu, ale zas on skusil vsetko, co vedel, nez ma tam poslal

chmurkaxy
5. aug 2018

@petra844 ja byť tebou absolvujem najskôr vyšetrenia ako endokrinologia a reprodukcna imunologia. lebo v centre ta hneď natlacia do 3x inseminacie (vraj podmienka k preplateniu IVF)a ešte ani nebudeš vedieť čo a už budú za teba vypĺňať žiadosť . ja som dopadla tak isto.
na vyšetrenia ma poslali po veľa veľa neúspešných tehotenstvach a len preto,ze som si to vydupala a vyplakala.
keby mam to know how čo teraz,postupujem opačne. v prvom rade vyšetrenie muza a neinvazivne vyšetrenia teba. lebo veľa vecí sa dá fixnut tabletkou a nemusíš do seba pichať hormóny.

meadow1
5. aug 2018

@petra844 súhlasím s @chmurkaxy, treba ísť za gynekológom a požiadať ho o výmenné lístky na endokrinologiu, reprodukčnú imunologiu a genetiku, hľadať najskôr takto hlbšie kde je problém a až potom riešiť IVF alebo akékoľvek postupy kde ti rozhasia cyklus. My sme to našťastie tak urobili, lebo keby sme išli najskôr na IUI či IVF, tak nič nevyriešime keďže problém odhalili až tieto vyšetrenia. Ak by náhodou gynekológ vymýšľal, nechcel dať výmenný lístok, tak skúste aj u obvodaka. Držím palce, nech sa vám čím skôr zadarí 🙂

janinuska
5. aug 2018

Presne tak aj mna v centr natlačili do 2 inseminacii- samozrejme neuspešne, mne dali len dve, mam nepriechodny jeden vajcovod neviem, či kôli tomu, potom som od tial odišla a povedala si, že necham to na prirodu, ivf som nechcela, môj gynekolog to vôbec neriešil, nič. Ja som si vydupala vyšetrenia repro imuno amh a nepačilo sa mi, že v centre mi ani nedali vysledky.

chmurkaxy
5. aug 2018

@tamvtme
@meadow1 presne. endokrinologia,repro imunologia, hematologia a genetika. navyše,je to financne oveľa menšia záťaž ako napchat peniaze do IVF a nevedieť,či vôbec ma zmysel. lebo my sme riešili veci cez súkromných lekárov (repro imuno a genetika)a teda,to nás stalo v porovnani s ivfkami doteraz 1/10.

petra844
autor
5. aug 2018

@tamvtme to aj moj ale chcem sa s nim poraditaky ma nato nazor nechcem hned ivf

petra844
autor
5. aug 2018

@chmurkaxy pobehame aj to nech vsetko skontroluju

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre