icon

Môžeme ísť na to?

sofia1979
20. okt 2023

Ahojte myslíte, že už môžme na to, vzhľadom k veku po všetkom prežitom by som ešte chcela dať šancu nášmu malému ešte jedného súrodenca.

Môžeme ísť na to?
Strana
z2
nevenka
20. okt 2023

@top_manazerka tak toto sa moze stat aj mladsim. Poznam babu, co rodila 21 rocna a komplikacii az az, predcasne.

svetlonos
20. okt 2023

@top_manazerka
Kamoskina mama rodila spolu s nevestou, v 50 tke - bola "v prechode" 😁 Dieta zdrave, mamu skoro trafil slak. Nie je ani vadny ani chory, tehotenstvo v pohode. Ma to fskt debilny nazov - ze geriatricke tehotenstvo.
No radsej v dnesnej dobe geriatricke u zachovalych 40 tniciek + ako kedysi u mladych a hybaj na pole!
Vtedy bol tento nazov aspom opodstatneny, dnes uz to tak nevidim. Aj moja gynekologycka ridila ako "geriatricke v 40tke.
A jeden den pocas mojho vysetrenia bola doslova zufala. Mala som pred 40, tehu diabetes, som stihla. Ale cely den mala tehotne mlade zeny, sportovo zalozene, zdrava strava 25 rocne - vsetky mali cukrovku tehotensku. Dve zname kratko pred 40tkou, obezne - po cukrovke ani chyru, tehu v pohode.

sofia1979
autor
20. okt 2023

@top_manazerka ale to čo píšeš žije s nami odjakživa nielen u nás geriatrikov, ako ty vravíš je to predsa na svete aj u spústa mladých aj čo viem a pamätám a to som tu 44 rokov keby nevieš 😉ja presne viem čo od toho môžem očakávať nič sa ty neboj, ale ďakujem za tak odborný výklad. Už si si povedala beriem na vedomie môžeš to ísť skúsiť opäť niekde inde... 😊

sofia1979
autor
20. okt 2023

@zuza265 ďakujem ❤️

top_manazerka
20. okt 2023

@sofia1979 ale áno, stávajú sa zlé veci aj mladým mamičkám. Pravdepodobnosť je však oveľa, oveľa nižšia. Ale veď urob ako myslíš… ty budeš tehotná vo vysokom veku a keď to náhodou vyjde tak ty budeš mať pomaly v dôchodku na krku pubertiaka. Naozaj držím palce.

sofia1979
autor
21. okt 2023

@top_manazerka to už nechaj na mňa opakujem sa verím že to tvoje deti nebudú riešiť 6a omyl ja už budem mať pubertiaka vo vysokom veku bohužiaľ ak mi je teda súdené sa dožiť. Ale to nám všetkým taký je život. Mám mladšieho muža hádam ma prežije 😉no a už šup šup choď radiť inde. Ale aj tvoje slová si vážim ver, že nič neberiem na ľahkú váhu. No, ako by som to ukončila ono to v živote bohužiaľ beží aj takto a naopak, nech sme zdravý

andigab
21. okt 2023

@sofia1979 mám 47 a krásne polročné dievčatko. Bol síce pôrod cisárskym, ale zotavenie lepšie než v 32 pri druhej dcérke. Neboj, aj fyzicky sa moje telo už dáva do poriadku, hoci pomalšie.

sofia1979
autor
22. okt 2023

@andigab úžasné buďte zdravé, teším sa❤️🙏

andigab
22. okt 2023

@sofia1979 ďakujeme, Sofinka. Neboj sa, počúvaj svoj vnútorný hlas, on Ti odpovie, ako ďalej ❤️✊✊✊
A až sa rozhodneš, kľudne mi to napíš, aby som Ti tiež mohla popriať všetko dobré

zuzanockamt
22. okt 2023

@top_manazerka Prežila si si geriatrické tehotenstvo? Ja áno a prebehlo bez akýchkoľvek komplikácií, pôrod a zotavenie extra rýchle. Prvé dieťa som mala pred 30-kou a druhé ako geriatrická matka a to sa nedá porovnať. Pri druhom všetko omnoho lepšie.

sofia1979
autor
22. okt 2023

@andigab ďakujem ❤️🙏

medda_beda
23. okt 2023

@sofia1979 Ja by som nechcela :D.Napíšem ti to na rovinu.Napriek tomu, že som o dosť mladšia, deti mať nemôžem pravdepodobne a určite ich nechcem mať za každú cenu.
Napíšem ti reálne skúsenosti.Moja mama rodila pred 40tkou, tehotenstvo môžeš mať ukážkové aj pôrod, ale zváž si či to budeš zvládať aj po 50tke, moja mama mala tiež ešte kopec energie pred 50tkou takže sa na to pozerala inak ako teraz.
Kolegynka má maminu ktorá porodila zdá sa mi po 45ťke, takže ak si rozhodnutá držím ti palce 🙂.Možné je všetko.

sofia1979
autor
24. okt 2023

@medda_beda jasné beriem a máš pravdu je to určite vekom iné

Strana
z2