Možné omyly pri ovulácii potvrdenej lekárkou?
Ahojte 🙂 dnes som booa u DR. Na sone mi povedala že vidi prasknuté vajíčko - tj ovu prebehla. Pýtala som sa jej kedy cca si mysli že booa povedala cca 1-2 pred. Bt sa ale stále drží dole, a ovu testy som mala negatívne. Myslite že sa mohla Dr pomýliť? Alebo ovu ozaj booa ale moje telo sa tvári že nie. Aj sliznice som mala 10mm

Mohla sa kludne pomylit, ale mohla ovulacia nastat aj dnes, a zajtra ti teplota stupne. Mozes mat aj posunutu ovulaciu, a folikul este ani nezacal dozrievat. Podla mojich skusenosti tam na to sone hlada nejake vizualne potvrdenie toho, co si mysli, ze tam ma byt. Cize ked si 16 den cyklu, doktorka podla ucebnic povazuje den 14 za den ovulacny, a kedze velky folikul nevidi, tym padom "musi" byt prasknuty. Ja mam PCOS a cykly velmi rozne, a moja obvodna gynekologicka o mojej faze cyklu vedela podla sona prd makovy s prepacenim. Testy kazdy den a meranie teploty mi ich ale odsledovali dostatocne a pravdivo, aj ked ona nad tym prevracala oci. To ze ty si mala testy iba negativne moze znamenat, ze LH stuplo iba kratko, a ak si testovala kazdych 24h, tak si to jednoducho premeskala, a ovulacia bola. Ale tiez to teda moze znamenat, ze ovulacia iba pride, a reci o prasknutom folikule su iba dohady.
Veď toto… sama neviem na čom som. Ja som jej povedala že Bt meriam, a že posledné dva mesiace si myslím že podľa toho ovu nebola. Neviem no taká som z toho nesvoja, lebo logicky si hovorím že by som jej mala veriť 😅
A ešte teda mi k tomu nesedí ta výška sliznice čo bola 10mm 🙂
Bezny obvodny gynekolog toho o reprodukcii a oplodnovani az tak vela nevie, ona je v ambulancii skor na to, aby riesila choroby, a potom uz pocas tehotenstva kontrolovala stav tvoj a dietatka, ale pomoct k dietatku vie skor specializovany lekar v centre asistovanej reprodukcie. Ja som stravila roky studovanim si veci na internete, rozne studie, diskusie, videa, moja obvodna s tym nevedela pomoct vobec. Ona ma vzdy skontrolovala na DC 12-14, skonstatovala ze ovulaciu nemam. Brala som lieky, injekcie. Potom som si to zacala sledovat podrobne sama, teplotu, testy, hlien. Ovulaciu som mala, iba posunutu medzi 16-20 dnom, v priebehu 2,5r sa mi iba vdaka mojmu sledovaniu, bez ziadnych liekov ani vysetreni, podarilo 3x otehotniet.
Môže sa aj pomýliť ale teda zvyčajne lekár vidí, ak má dobré sono, na sobe podľa žltého telieska či ovulácia prebehla lebo nie
Lekár na sone sa nemá prečo pomýliť, jasne vidí kedy prebieha ovulácia, veď sa aj chodí na folikulometriu. Bazalna teplota by sa mala používať len ako doplnenie napríklad k ovulacnym testom pretože bazalnu teplotu ovplyvňuje milión veci ako sú kvalita spánku, dĺžka spánku , stres, alkohol, teplota vonkajšieho prostredia.

je dost možne ze zajtra teplota stupne a vtedy by to aj sedelo. Ak nie, tak sa dr. pomylila (zatial tomu teploty aj negativne testy nasvedčujú)