icon

Možné príčiny neúspechu pri plánovaní 8. dieťaťa

21. sep 2025

Dobrý deň. Mám kamarátku, ktorá sa snaží o 8. dieťa. Tých predošlých 7 sa jej podarilo vždy splodiť do roka a teraz sa snažia 9 mesiacov a nič. Čím to je ? To najmladšie dieťa má rok a pol . Včera sa mi zverila a hľadá čo by jej mohlo pomôcť.

Strana
z2
vladuska20
21. sep 2025

Nech ide do prace a raz dva pride aj 8sme.Ani nebude vediet ako.My sme sa takto snazili o 4te,ked sme si dali poslednu sancu,hop alebo trop sme sa trafili presne.Tak isto to bolo pri 5tom.Teda ked mas mysel nad pracou,alebo sa s tym zmieris tak to pride.Takto ked sa kazdy mesiac sleduje,nakupuje pre potesenie,ze ved to tento mesiac vijde tak nic z toho neni.Je to zakon schvalnosti.

svetlonos
21. sep 2025
@anonym_1f80c8

@svetlonos lebo keby išla do roboty, tak by sa nestíhala starať o potreby svojej veľkej rodiny... takto ma aspoň aky-taky finančný príjem.

@anonym_1f80c8
ehm... myslíš tých 60e pridavky? Ved to ma tých 7 nákupov a je po prachoch. A ja chcem vidieť matku 7 deti pracovať. Kto ich zamestna, ked uz zena s 2 detmi ma problém?

anonym_1f80c8
21. sep 2025
@svetlonos

@anonym_1f80c8
ehm... myslíš tých 60e pridavky? Ved to ma tých 7 nákupov a je po prachoch. A ja chcem vidieť matku 7 deti pracovať. Kto ich zamestna, ked uz zena s 2 detmi ma problém?

@svetlonos nie, pravdepodobne fičí na rodičovských príspevkoch.

baskustek
21. sep 2025

Čo by jej mohlo pomôcť? Kvalitný psychológ a nech si občas pozrie správy. Hlavne nech sa zameria na tie, ktoré hovoria o konsolidácii a vojne

petulda333
21. sep 2025

Muzov kamarat pochadza z 12 deti. A najmladsi surodenec ma okolo 3r. A tiez sa na to posledne ,,nacakali,, dlhsie 🫣🫣

domka222
21. sep 2025

Načo jej zisťuješ info? Radšej jej dohovor,ak máš aj ty aspoň trochu rozumu.

anonym_c4e19e
21. sep 2025

Len spoluobčania mávajú toľko detí a vlastne na čo by toľko bolo normálnemu človeku ? Žiadne súkromie, nič, len samé starosti a zo života nič.

rozculena
21. sep 2025
@anonym_autor

Tiež to nechápem a to nemajú ani veľké bývanie a muž tiež moc nezarába. Ale na oko chodia čisté aj do školy, škôlky a dobre sa učia. Sú to slušné deti. Ale tiež som jej hovorila aby už s rodením skončila. A tie čo si myslíte, že je to sranda. Tak podľa Vás žiadna žena nemôže chcieť veľa detí ?

@anonym_autor "Ale tiež som jej hovorila aby už s rodením skončila."
tak na kieho andela ešte hľadáš pre ňu pomoc?

anonym_7a746b
21. sep 2025
@svetlonos

@anonym_1f80c8

@svetlonos No vidíte a ja osobne poznám matku 11 detí a normálne sa vrátila do práce v školstve a dokonca vyhrala ako najlepší pedagóg.Deti šikovné, milé, slušné, a samozrejme všetky vzdelané (teda pár uch má aj vysokú školu) už osamostatnené a žijú krásne v manželstvách.Takže aj taká je realita.

anonym_1856f5
21. sep 2025

Ja som mala spoluziacku a ich bolo 8. Dotoval ich farar, matka nepracovala. Baby po ss zdrhli do anglicka a chalani sa zvrhli na drogy a ksefty. Pozatvarani uz boli niekolkokrat. Co im chybalo ako detom si chceli dohnat sami.
Mam spoluziacku co ma 5 deti, ale muz podnika, ona s nim, maju sa dobre, deti maju co potrebuju.

autor
21. sep 2025

Je vidieť, že tie deti ju úplne ničia. Má veľmi malé rozdiely medzi nimi. Chodí neupravená a pripadá mi aj depresívna. Nikdy ešte nepracovala. Vyzerá to, že sa aj toho boji, že kde si nájde prácu. Možno aj to ju ťahá do ďalšieho dieťaťa. Ale tým sa to nevyrieši.

autor
21. sep 2025

Jej muž to dieťa ani nechce. Doslova ho donútila lebo mu s tým stále nedala pokoj. On si z toho nič nerobí, že sa im nedarí a aj z toho je nešťastná.

anonym_102dfa
21. sep 2025

@anonym_autor logicky- nechce chodiť do práce

bielykral
21. sep 2025
@tim23

@anonym_autor 9 detí? V dnešnej dobe? To koľko musia zarábať aby každé jedno dostalo kvalitné vzdelanie, stravu atď. Neviem si to predstaviť

@tim23 myslim ze toto vobec neriesia🙂

svetlonos
22. sep 2025
@anonym_7a746b

@svetlonos No vidíte a ja osobne poznám matku 11 detí a normálne sa vrátila do práce v školstve a dokonca vyhrala ako najlepší pedagóg.Deti šikovné, milé, slušné, a samozrejme všetky vzdelané (teda pár uch má aj vysokú školu) už osamostatnené a žijú krásne v manželstvách.Takže aj taká je realita.

@anonym_7a746b
ano samozrejme. To su tie výnimočné rodiny, ktoré sa vidia materstve a detoch. Je to nádherné ked to vsetko tak pekne klapne. Tieto rodiny sa mi veľmi páčia a maju moj obrivsky obdiv - pokial su tie deti šťastné a rodina naozaj laskyplne funguje.
Poznala som náhodou mamu 9 deti a robila v deckej herní, no najmladsie malo 7 ked zacala pracovať. A na tej si videla, ze ona to materstvo naozaj žije.

domka222
22. sep 2025
@svetlonos

@anonym_7a746b
ano samozrejme. To su tie výnimočné rodiny, ktoré sa vidia materstve a detoch. Je to nádherné ked to vsetko tak pekne klapne. Tieto rodiny sa mi veľmi páčia a maju moj obrivsky obdiv - pokial su tie deti šťastné a rodina naozaj laskyplne funguje.
Poznala som náhodou mamu 9 deti a robila v deckej herní, no najmladsie malo 7 ked zacala pracovať. A na tej si videla, ze ona to materstvo naozaj žije.

@svetlonos a potom poznám také, kde boli deti "len" 4. Najstaršia sa starala vždy od tie mladšie. Dnes má taký odpor k deťom, že sama žiadne nemá a nechce mať.

jana_eyre_2
22. sep 2025

Prečo píšeš úvod tak, akoby si jej chcela pomôcť nájsť odpovede a pritom každý príspevok v diskusii je skôr ako moralizovanie nad tým že už má dosť? To nie je moc kamarátske..

Tak jej priamo povedz svoj pohľad a jej rozhodnutia už môžeš len akceptovať, či sa jej 8me dieťa podarí alebo nie..

Ja by som tiež nechcela toľko detí, ale na druhej strane, mi príde že táto diskusia je skôr na ohováranie ako na pomoc.. a to nemám rada..

zuzi0911
22. sep 2025

Aj tu je mamička,ktora ma 8 deti . A žijú spokojne,stastne . Deťom nič nechýba. Dokonca ich ma aj domácom vyucovani tuším .
Nie každá chce 1 dieta a stop . Sú ženy co su na to povedzme viac stvorené a materstvo ich napĺňa.

Autorka ...možno na to príliš tlaci a preto sa nedarí. Možno jej telo potrebuje uz oddych atď . Hormony môžu byť zlé nastavene,vajíčka nekvalitné a mnoho iného.

anonym_d42878
22. sep 2025

Ja tiež nechápem túto diskusiu. Tak chceš jej pomôcť, ako počať (podľa úvodného príspevku) alebo ju chceš od toho odhovoriť (podľa komentárov). Celkovo nechápem zakladanie diskusií, keď niekto rieši problémy za niekoho iného, a ešte my sa k tomu máme vyjadrovať. Nech si to riešia oni sami dvaja. Čo tu my navymýšľame, nepoznáme ich, a ani nemáme informácie z prvej ruky.

svetlonos
22. sep 2025
@domka222

@svetlonos a potom poznám také, kde boli deti "len" 4. Najstaršia sa starala vždy od tie mladšie. Dnes má taký odpor k deťom, že sama žiadne nemá a nechce mať.

@domka222
ano a práve ti je tem najčastejšie pripad. Videla som par dokumentov o veľkých rodinách. Staršie diera sa vzdy staralo o mladsie. Pomáhali im s obliekania, úlohami atd. To je účinnejšie ako antikoncepcia... A práve preto je len málokto stavaný na take množstvo deti.
Ja obcas poprosím 5 rocneho nech je pri polročnej kým si odbejlgnem na vc a ona zrovna mrnka. Ale inak sa s nou hra je chce a žiadne ze staraj sa.
Potom su tie decká chúďatko bez detstva. Mne oco hovoril, ze uz ako štvorročný mal zodpovednosť za 1,5 rocneho brata. Vzdy on dostal ked sa malemu niečo stalo. Hruza.

any_soj
22. sep 2025
@anonym_c4e19e

Len spoluobčania mávajú toľko detí a vlastne na čo by toľko bolo normálnemu človeku ? Žiadne súkromie, nič, len samé starosti a zo života nič.

@anonym_c4e19e "načo by to bolo normálnemu človeku?" Žeby na vzájomný vzťah napríklad?

tramtada31
22. sep 2025
@zuzi0911

Aj tu je mamička,ktora ma 8 deti . A žijú spokojne,stastne . Deťom nič nechýba. Dokonca ich ma aj domácom vyucovani tuším .
Nie každá chce 1 dieta a stop . Sú ženy co su na to povedzme viac stvorené a materstvo ich napĺňa.

Autorka ...možno na to príliš tlaci a preto sa nedarí. Možno jej telo potrebuje uz oddych atď . Hormony môžu byť zlé nastavene,vajíčka nekvalitné a mnoho iného.

@zuzi0911 ja sa uprimne priznam, že materstvo má nenapĺňa, moje deti však majú zabezpečené všetko. Keď si napocitam, napr. že kruzky jedného dietata nás stoja tak 350 eur mesačne (chodi do triedy s rozšírenou výučbou anglického jazyka, ktorá sa plati, k tomu ešte jeden drahy kruzok a ostatne lacnejsie), k tomu poplatok za družinu, stravné, výlety, zimná a letná dovolenka, zmrzliny, koláčiky, … tak ako niekto môže uživiť 8 deti, aby nejedli len makové slíže a mohli navštevovať aj kruzky?

anonym_c4e19e
22. sep 2025
@any_soj

@anonym_c4e19e "načo by to bolo normálnemu človeku?" Žeby na vzájomný vzťah napríklad?

@any_soj jasné lebo mať 8 detí je úplne normálne ..... Píšeš úplne od veci.

any_soj
22. sep 2025
@anonym_c4e19e

@any_soj jasné lebo mať 8 detí je úplne normálne ..... Píšeš úplne od veci.

@anonym_c4e19e nie je to štandard, ani bežné (dnes už, lebo sme si zvykli, že čím bohatší sme, tým vyšší životný štandard chceme), ale je to normálne.
Zo zvedavosti - načo sú podľa teba normalnemu človeku 2 deti?

zuzi0911
23. sep 2025
@tramtada31

@zuzi0911 ja sa uprimne priznam, že materstvo má nenapĺňa, moje deti však majú zabezpečené všetko. Keď si napocitam, napr. že kruzky jedného dietata nás stoja tak 350 eur mesačne (chodi do triedy s rozšírenou výučbou anglického jazyka, ktorá sa plati, k tomu ešte jeden drahy kruzok a ostatne lacnejsie), k tomu poplatok za družinu, stravné, výlety, zimná a letná dovolenka, zmrzliny, koláčiky, … tak ako niekto môže uživiť 8 deti, aby nejedli len makové slíže a mohli navštevovať aj kruzky?

@tramtada31 obaja pracujú aj ona . Tuším prekladá ak si dobre spomínam. On asi tiež nezarobi zle . Ale áno,všetko je extrémne drahé.

Strana
z2