icon

Môžu ženy s oslabenou maternicou mať tretie dieťa?

sofia1000
28. mar 2025

Dobrý večer, zvláda ste niektorá 3 sekciu aj pri oslabenej maternici? Veľmi túžim mať este 3 dieťa ale zároveň sa bojím že to môže skončiť zle.

pribinak
28. mar 2025

@sofia1000 moja kamoska má 4. Má gynekológa ktorý má moderne vybavenú ambulanciu - prístroje a pekne videl stav jazvy.
V západnej Európe to nie je nič nezvyčajne.

lienka.7
28. mar 2025

@sofia1000 tusim Beckhamova ma všetky 4 deti CR. Podľa mňa závisí od stavu jazvy a ako rýchlo po sebe ich máš.

sofia1000
autor
28. mar 2025

@pribinak no môj lekár povedal že už mi neodporúča len si dať pod viazať vaječníky ale antikoncepciu, vraj mám oslabenú maternicu a aj jazva je tenká, ale aj ja poznám takú ktorá mala 4 sekcie a všetko dopadlo dobre. Ja som v januári potratila a lekár povedal že to kvôli oslabenej maternici a tenkej jazve ale od druhej sekcii prešlo už dva roky

sofia1000
autor
28. mar 2025

@lienka.7 prešli 2 roky od druhej sekcii a ešte mám za sebou aj kyret pre dvoma mesiacmi

vsetkounas
28. mar 2025

@sofia1000 ja mám 4 sekcie,poznám osobu čo má 6 sekcii ale teda každé telo je iné . Cvičis napríklad cviky na posilnenie panvového dna ak nie tak začni ono dosť pomáhajú aj obyčajné veci .

janickacrazy
28. mar 2025

@sofia1000 no tak keď ti to lekár neodporúča, tak asi by si nemala riskovať. Ja som mala 3 sekcie, ale mne lekár povedal, že kľudne môžem, všetko bolo v poriadku.

sofia1000
autor
28. mar 2025

@janickacrazy ale nechcem že hneď otehotnieť tak po 2 alebo 3 rokoch len sa pýtam či to niekto zvládol

lienka.7
28. mar 2025

@sofia1000 neviem, asi by som na tvojom mieste naozaj poslúcha lekára. My ti tu darmo budeme písať, keď nepoznáme tvoj zdravotný stav. Drzim palce 🍀✊

sofia1000
autor
28. mar 2025

@vsetkounas nie ale môžem to skúsiť, a ako sa cítiš po 4 sekciách a ake máš rozdiely medzi sekciami a lekár nemal žiadne komentáre k tomu že už 4 tehotensvo

vsetkounas
28. mar 2025

@sofia1000 prvá bola pred 14 rokmi druhá po roku akútna a potom medzi treťou a štvrtou mám rok a pol iba .Planovane to nebolo ja som dokojila mladšiu začala som cvičiť celkovo doma aj na panvové dno aj trošku kardio a zrazu nečakane aj napriek ochrane bum tehotná .Nie nemal žiadne námietky kázal my ďalej cvičit a úprimne sama som nečakala že sa udrží stále nejaké špinenie ale tým že som cvičila a s božou pomocou asik k nám mala veľmi chcela je tu . Cítim sa dobre úprimne štvrtá sekcia bola pre mňa lepšia ako tretia ale zazmluvnila som si lekára ku koncu tehu takže sekcia hneď v 37 týždni sa dala zrazu ale neľutujem tie peniaze .Bol to rozdiel v prístupe keď som si zaplatila a keď nie .

mimi3008
29. mar 2025

Urcite je to individualne a sama vravis, co ti lekar povedal o maternici a jazve. Nebud hlupa a nepokusaj. Chces po sebe zanechat vdovca a 2 siroty?

oblecenie99
29. mar 2025

Akože klobúk dole pred vami ženy. Ja som po druhej a stačilo, fakt stačilo. Síce som nebola v takom šoku, ako po prvej (tá bola akútna), už som vedela, čo ma čaká, ale zdá sa mi, napriek tomu, že som to znášala teraz lepsie, že teraz ta bolesť bola o kus horšia a vraj preto, lebo už to raz rezané bolo. A tentoraz mi aj vystreľuje do krížov, až bedier, čo som si minule nevšimla. Autorka, ja by som poslúchla lekára. Alebo sa poraď s iným, ak veľmi chceš, len nechoď do toho bezhlavo, lebo toto chcem, po tom túžim. Ja som mala jazvu v pohode a predsa ku koncu sa objavil problém, už bola hraničná, nedalo sa preto vyvolávať, a nechceli to zobrať na triko, tak opäť rez. Za mňa stačilo.

danielina30
29. mar 2025

Ja som mala 3 sekcie, lekar nebol uplne nadseny, ale moja tuzba bola moc silna, na to aby som sa nechala odradit, ale mala som velky vekovy rozdiel medzi detmi a maternica sa javila v poriadku, ale aj tak som bola od polky tehotenstva PN a to nemam narocnu pracu.

pribinak
29. mar 2025

@sofia1000 veď chod nankonzukraciu k inému doktorovi a vypočuj si jeho názor

belllinka
29. mar 2025

Chces to skusit? A ked to nevyjde, tak co?

janage
29. mar 2025

Prepáč ale ako sa môžeš porovnávať s inými ženami, o ktorých zdravotnom stave nič nevieš a ani oni o tvojom? Videla hádam niektorá z nich v akom stave si, tak ako to vidí tvoj dr?
Ty lekárovi neveríš? Tak ho zmeň.
To je taka otázka ako baby co nemáte žlčník čo môžete jesť? A niekto ti napíše, že všetko. A ty pokračuješ, že ale ja po paprike mam strašne bolesti, zle mi, dr.mi to neodporúča, ale keď vy môžete ja si aj tak dám. Konína jak mraky.
Poznám 5 ľudí bez žlčníka a každý môže nemôže niečo iné. Moja kamoška si dá rezeň a šalát a je v pohode, ja by som umierala na WC. Ja môžem v malom uhorku a papriku a ďalšej kamoške je príšerne po nich zle. Nemôžeš sa porovnávať s inými čo majú za sebou cisársky rez lebo ich telo môže byť v úplne inej kondícii.
Čo ťa vedie k tomu, že neveríš svojmu lekárovi a hodláš riskovať?

simona20201309
29. mar 2025

@sofia1000 tak keď ti tu niekto napíše že to zvládol tak to risknes hej? Bože ženská....
2 deti na dnešnú dobu úplne stačia. A hlavne tie 2 det8 potrebujú matku. Ty chceš dobrovolne riskovať život a nechať 2 deti bez matky len preto lebo ty túžiš po nejakom treťom dieťati?
Naozaj žasnem ako niektoré zmyslate....

januska12323
29. mar 2025

@sofia1000 nepokúšaj osud. Keď neveríš lekárovi choď k inému ale nevymýšľaj len kvôli tomu že iným ženám to vyšlo, asi nemali tvoje zdravotné problémy.

pininka1
29. mar 2025

Nechápem načo jej tu píšete koľko kde mal kto sekcii, treba čítať s porozumením, ona ma oslabenú maternicu a doktor jej ďalšiu sekciu neodporúčal. Mam kamarátku ktorá si presadila svoje, lebo ona chce tretie stoj čo stoj. Skoro cele tehu prelezala, pri pôrode sa im pod rukami rozpadla jej maternica, skoro zomrela ona aj dieťa, stopkali jej to dve hodiny. Naozaj to stojí za to??? Mne po druhom cisárskom hrozila ruptura, ale telo sa našťastie dalo dokopy, ale keď by mi lekar povedal ze neodporúča, tak to rešpektujem. Ja mam ešte tretie ale jazva bola v pohode a aj maternica bola úplne ok. Je to vysoko individuálne.

bluka2
29. mar 2025

Skus ineho doktora