Nádej po opakovaných potratoch
Chcela by som tu rozbehnúť debatu so skúsenosťami, či je možné po viacerých potratoch dočkať sa pôrodu? 🍀
Ja zatiaľ 1xpôrod a potom 5x potrat.
@stellarstar ďakujem. Všetky s tým súvisiace sú ok.
Repro imuno, genetika, štítna, hematológia tiež?
@stellarstar áno áno
Tak keď je všetko v poriadku by som dala ešte komplet spermiogram pokiaľ nemáte a inak užívať vitamíny. Zaujímavé že všetko ok
@stellarstar hej, divia sa nadomnou všetci lekári
Medrol alebo fraxiparin preventívne nedávali. Ja som zažila v skupine zenu, boli sme v termínovke. Mala tiež asi 5 potratov Pomohol až fraxi preventívne, aj keď všetko bolo ôk
Švagriná zase pomohol medrol, tiež výsledky ôk
@cecilia29 aj mne to napadlo, lebo každá kamoška, čo to brala, tak pomohlo, len ja nemám žiadnu diagnózu, tak asi mi to nik nepredpíše...
Ja som mala potrat 2x
Na vyšetreniach som nebola
Pri treťom tehotenstve mi lekár preventívne predpísať utrogestan hneď na začiatku a tehu.
Dopadlo to úspešne.
Držím ti moc palce !!
A partner ma v poriadku spermiogram?v akom týždni boli potraty?
Ja som mavala tiez opakovane mikropotraty. Najskor nad tym gynekolog mavol rukou, lebo vsetky vysetrenia som mala OK. Potom mi ale nasadil utrogestan hned od pozitivneho testu a hematologicka clexane a porarilo sa mi donosit drobca. Aj ked gynekolog to uzavrel tak, ze motyka vystrelila. Ked sme sa snazili o druhe babo, tak som sa tiez nedokazala dostat cez 6/7 tyzden. Asi 3tom miktropotrate skusili tu istu "liecbu" a drobca som donosila. Pri tretom som uz neriesila. Ako sme sa rozhodli, ze chceme drobca, tak som ukecala doktora a hned od ovulacie som nasadila utrogestan a od pozitivneho testu clexan. A cuduj sa svete. Na prveho sme cakali 3 roky a na posledne len 3 mesiace. Takze aj ked som bola zdrava podla vysledkov, tak "nieco" tam bolo. Kto vie... mozno len psychika 🤷♀️ Ale bez liekov som nevedela babo donosit.
Utrogestan zvyknú predpisovať aj preventívne, mne tiež gyn predpísal už po prvom potrate a to som mala hormonálny profil úplne v poriadku. Ak máš pocit že to chceš skúsiť tak sa toho musíš dožadovať, alebo zmeniť gyn. Mne aj hematologicka predpísala preventívne Clexane, pravé kvôli predošlým potratom, ako sama hovorila ani tie testy z krvi nevysetria úplne všetko a skúsenosti ukazujú, že niektorým ten Clexane pravdepodobne pomôže, aj bez diagnózy.
@luccija 1x to vydržalo do 9tt, inak stále do 7tt
Brala som aj ja utrogestan, dokonca aj amelgen a nepomohlo ani to
Potom by si možno naozaj mohla skúsiť ten Clexane/Fraxiparine. Ja ta inak chápem, je to hrozné, tiež som mala prvé dieťa v pohode a potom 2x MA a biochemické, teraz prebieha 4.pokus a dávam si Clexane tak som zvedavá.
@stannkal tak držím palce 🍀 potom o pár týždňov daj vedieť 🙏
Z môjho laickeho pohľadu by som skúsila medrol. Je dosť možné a viac pravdepodobne že krv je ôk a fraxi je zbytočný lebo jedno dieťa máš a už vtedy by sa problém s krvou ukázal. Na druhej strane , medrol potláča nadmernú imunitnu reakciu. A ta imunitna reakcia sa mohla po prvom pôrode zmeniť.
Viem o jednej známej ktorá po prvom mala samé potraty, fraxi sám o sebe nezaberal, pomohol až medrol.
Prosím ta, je to aj tak ze potrat sa udeje v jednom a tom istom týždni?
Ja som mala rovnaký problém prvý chlapček sa mi narodil v 26 týždni zomrel, druhé dievčatko bezproblémov, potom 5 potratov všetko všetky výsledky ok. Keď som otehotnela ihneď ako mi meškala menštruácia som išla na gyndu dal mi liky poslala ma na hematologiu dali mi fraxiparin. Narodil sa mi zdraví chlapec, dva dni pred termínom. Po ňom som opäť otehotnela, všetko sa opakovalo lieky hematologia fraxiparin a mám ešte dievčatko, prenášala som osem dní. Tiež krútili nad tým hlavami, prečo dcéra bez problémov a po nej cez všetko sa nedalo. Fraxi. mi pomohol.
Niekde tu na fórach som čítala aj o Prednisone, že sa v malych dávkach užíva na udržanie plodu. Keď som otehotnela brala som vysoké dávky toho lieku kvôli obrne tváre, nevedela som ešte ze som tehu, potom keď som to zistila, tak som tu hľadala podobnú skúsenosť ako bola moja. Skus popozerať a držím palce nech sa vám zadari🙏🙂
Dobrý deň. Našli ste príčinu?
@anonym_autor Dobrý deň, chcem sa spýtať či sa u vas niečo zmenilo? Prišli ste na biečo? Som v rovnakej situácii. Ďakujem

Radím ist na vyšetrenie