icon

Nadváha a otehotnenie

carinka888
2. jan 2023

Ahojte žienky.. chcem sa spýtať tie ktoré mate 89kg a plusz a snažíte sa o babo, islo vam to vpohode? Kolko ste pribrali? Donosili ste pekne? Mavam problem s vysokym pulzom ( kardiologicka tvrdi ze mam zdrave srdce netreba lieky aj ked mavam extrasystoly a vyssi pulz) bojim sa toho ked priberiem este voac budem funet a pulz bude velmi vysoky🤷‍♀️napiste mi skusenosti tie ktore ste mali nieco podobne🙂 dakujeeem

taktotedanie
2. jan 2023

@carinka888 este som schudla tak mi zle bolo

zmrzlinka2021
2. jan 2023

@carinka888 a nie je riešenie schudnúť a potom sa snažiť o bábo?

carinka888
autor
2. jan 2023

@zmrzlinka2021 bohuzial nie je to lahke… mame uz jedno dieta a po druhom dietati som robila vsetko ale mne ide len 5 kg dole a stop… takze nejdem sa tu ukludnovat len chcem skusenosti co prezili aj ine mamicky cakatelky

dame2
2. jan 2023

Ja by som si hlavne dávala pozor, aby si sa počas tehotenstva "neopustila" a veľa nepribrala, ja som otehotnela s podobnou váhou (mám však 180cm, takže vyslovene tlsta som nebola) a ešte som k nej aj veľa pribrala a síce tehotenstvo bolo bezproblémové aj dcérka je zdravá, ale ja som po akútnej sekcii dostala silný zápal rany, ku ktorému napomohla aj moja vyššia váha. Chcela by som aj druhé dieťatko, ale najprv čosi schudnúť, nech som zdravá aj ja aj dieťatko. Držím palce 👍

katica06
2. jan 2023

@carinka888 mala som 82 kg, šlo to na prvý šup tak ako pri prvom. Bolo mi neustále zle, dokopy som pribrala 18kg, skoro všetko šlo pôrodom dole.

viestta
2. jan 2023

@carinka888 nemala som až toľko, ale je pravda, že pred otehotnenim som zhodila 15 kil a zrazu sa stalo

nika11103
2. jan 2023

Ja som mala v čase keď som otehotnela okolo 75 kg , neviem presne nevazila som sa . A pribrala som
!!!!!30!!!!!kil 🥺🥺🥺 utešovala som sa tým že som začala s vyššou váhou že toľko nepriberiem a dobre kukaj … teraz sa toho neviem zbaviť

zitaje
3. jan 2023

Ja som viackrát otehotnela s oveľa vyššou váhou a aj som v pohode vynosila a porodila. Bola som ako veľryba na suchu, to áno, aj teraz po štyroch deťoch bližšie k 50-ke mám priveľa kíl, ale s otehotnením ani pôrodmi som nikdy problém nemala. Držím palce.

226lenka
3. jan 2023

@carinka888 pred otehotnením som mala 82 kg. Otehotnela som ľahko,neplánovane, podarilo sa na prvý šup 🙂 všetky vyšetrenia, aj tlak aj pulz som mala v poriadku. Pribrala som 11 kg

misulka22
3. jan 2023

Ja som vazila dost.otehotnela som z jedneho razu 🤣tehotenstvo v pohode este v den porodu som vencila psa v lese.porod 1,5hodiny aj hojenie v pohode.z porodnice som odchadzala o 5kg lahsia ako ked som otehotnela.

svetlonos
3. jan 2023

@carinka888
ahoj, jedna znama otehotnela snad ako 100 kilova. Dlho o tehotenstve nevedela. Dieta zdrave len jej cele tehu byvalo hrozne zle.
Druha kamaratka ma tiez asi 90kg a 1,65 a otehotnela na prvy krat.
Tretia znama mala pred porodom kon. velkost 36, po porode sa jej zblaznila stitna zlaza a nosi teraz 44-46
Drzim palce aby bolo vsetko ok aj aby si potom schudla.

palomablanca
4. jan 2023

@carinka888 ahoj, otehotnela som 2x po cca 6 mesiacoch nie intenzívneho snaženia sa, vo vyššom veku. Mala som žiaľ o veľa väčšiu nadváhu ako ty...1.x som pribrala cca 30 kg, 2.x do 20kg. Mala som problémy s tlakom (ale to už aj pred tehotenstvom) a preeklampsiou. Raz som rodila prirodzene, 1x akútnym cisárskym rezom. Strašili ma, že sa mi bude rana zle hojit, našťastie nemali pravdu. Obe deti mám zdravé. Myslim si, že tv váha je ešte ok, určite máš šancu na pekné tehotenstvo keď si dáš trochu pozor na stravu a pohyb.

carinka888
autor
4. jan 2023

@palomablanca no lebo ja mam 92 momentalne bohuzial ..:( a bojim sa ze budem matproblem s tlakom pulzom ( co obcas mam aj teraz, aj ked kardio tvrdi ze mam srdce ok…) chodim plavat a cvicim len aby som bola v akej takej forme

palomablanca
4. jan 2023

@carinka888 s tlakom a pulzom môžeš mať problém aj keby si bola chudšia, poznám také ženy, ani nadváhu nemali a vyskytli sa tie problémy. Ja som napr aj s tou preeklampsiou vydržala až do 40.tyzdna, az vtedy vyvolali pôrod, pričom až 3 alebo 4 ženy boli v tom istom čase predčasne nútené k cisaraku lebo mali o mnoho horší zdrv stav než ja... Takže obezita môže ale nemusí v takej miere prispievať k problémom s tlakom. Ja by som sa zbytočne dopredu nestresovala. Tiež nemusíš pribrať toľko ako ja

carinka888
autor
4. jan 2023

@palomablanca a smiem sa spytat s akou vahou si otehotnela? A ta preeklampsia je vlastne co? Vysoky tlak v tehu?

terry658
4. jan 2023

@carinka888 prvý krát som otehotnela, keď som mala 92 kíl, druhýkrát keď som mala 98 a teraz som otehotnela keď mam viac než 100. Deti sú v pohode a zdravé. Ale zas je rozdiel, ak má niekto nadváhu a papá len mastné, slané a sladké. Ja si uvedomujem že u mňa je nadváha z toho, že prosto jem veľké porcie síce zdravého jedla ale aj zo zdravého jedla sa dá pribrať.

carinka888
autor
5. jan 2023

@terry658 a ked si mala 92 kolko si pribrala cez tehu? Dokazala si fungovat?celkom mam uz pred tym repekt

terry658
5. jan 2023

@carinka888 no v prvom tehotenstve to po každej sérii hormonalnych injekcii šlo krásne hore. Myslim, že vtedy som pribrala nejakých 25 kg. V druhom tehotenstve som pribrala už len nejakých 14 kg pri rovnakých injekciach. Normálne som fungovala. I keď z toľkých hormónov je pravda, že sa mi začala príliš rozťahovať lonová spona a musela som nosiť pás pod bruchom. Takže nejaké veľké kroky som v 9.mesiaci už nerobila. Strašne to bolelo. Ale pár týždňov po pôrode sa to zlepšilo a po roku to už bolo skoro úplne ok.
Po každom pôrode som mala už na druhý deň o 13 kg menej. Pôrodné asistentky sa ki vždy smiali, že decká tam mali bazén.

palomablanca
5. jan 2023

@carinka888 s príliš vysokou váhou... 1.x som mala 106...preeklampsia sa vyznačuje vysokým tlakom a vysokou hladinou bielkovín v moči... Ide o dosť nebezpečný stav, kt môže skončiť aj smrťou.