icon

Nájdu sa tu snaźilky po 37?

gloria13
23. nov 2014

Ahojte..najdem tu nejake snazilky s ktorymi sa da popisat o snazilkovani aj v tomto veku? Nejake rady,ako sa to podarí? Uz som zúfalá..

gloria13
autor
2. feb 2015

@zuzicek88 mojeeee.....no verím Ti, že toho bolo na Teba moc, ale neboj...to dáš...si veľké dievča..nejaké injekcie nás predsa nerozhádžu..zvykneš si a potom sa už len budeš nad tým smiať...kúp si kalciovú masť na tie pichance,alebo niečo podobné, aby ťa nebolelo neskôr z tých vpichov bruško..a mysli pozitívne..nesmieš sa nechať znechutiť takýmto niečim..určite si už v živote zvládla aj horšie veci...to malinké za to určite stojí a keď ho budeš držať v náručí,ani vo sne ťa nenapadne myslieť na to všetko čím si si musela prejsť....hlavne buď v kľude a uvidíš, že sa to podarí na prvý šup..🙂 budem Ti silno držať paľuchy aj na nohách.. 😉

gloria13
autor
2. feb 2015

@janulka999 no veď to, že človek už nevie, čomu má veriť...môj drahí je stále názoru, že dieťa má byť počaté z lásky a prirodzene....lenže nechce moc pochopiť, že prirodzene sa snažíme dosť dlho na to,aby sa to podarilo, že asi je problém niekde inde a treba ho riešiť kým sa dá...takže vôbec netuším,akým smerom sa to u nás bude ďalej uberať, lebo nútiť ho nemá význam, keď to nechce sám pochopiť...a hlavne ja už mám dosť rokov a bojím sa aby nebolo neskoro, kým to on pochopí...☹

janulka999
2. feb 2015

@gloria13 no v jednom ma pravdu.. ale skor si myslim, ze je vo velkom strese, ze chyba je v nom.. keby siel niekam este na spg a ukazalo by sa ze ma chlapcov v poriadku, urcite by bol jeho pohlad na problem iny, veselsi a ustretovejsi riesit. kolko sa snazite? a ty si v poriadku? ake mas vysetrenia za sebou?

gloria13
autor
2. feb 2015

@janulka999 No u nás je to zložitejšie...najprv mal on zlý spg..mne potom našli endrometrióznu cystu, čiže ma čakala laparka...po laparke sme mali opäť snažilkovať prirodzene..., lenže nič..medzitým sme si dali pauzu, že nebudeme to siliť.., v máji sme podstúpili IUI....iba jednu..ale neúspešne..potom sme sa na to opäť prestali zameriavať až do teraz...poslednú menštruáciu som mala hrozne, hrozne bolestivú a tak som šla znovu ku gynde,že čo sa deje a mám popritom asi aj problémy s močovým mechúrom..čakám na vyšetrenie u urológa, no moja dokyna na gynde mi povedala, že mám opäť tri cysty, takže je najvyšší čas na IVF, čiže umelé oplodnenie, lebo s mojou diagnózou endometriózy by sa nám asi normálne počať nepodarilo...a ktovie aký ma momentálne spermiogram moja polovica..takže som z toho zúfalá a bojím sa či mi tá endoška nenavštívila aj močový mechúr..☹(

janulka999
2. feb 2015

@gloria13 aha, tak mate viac komplikacii.. no drzim palce nech sa vam to podari akymkolvek sposobom.. hlavne nech ma tvoja polovicka viac pochopenia pre riesenie problemu.. ja som s vysetreniami este len zacala v decembri a hned nam nasli problem pri steroch.. mali sme pozitivne mykoplazmy a ureaplazmy, tak sme brali antibiotika 20dni. v stredu mam dalsie vysledky, tentokrat z hormon.profilu..tak dufam aby bolo vsetko v poriadku.. potom donutim draheho na ten spg, ak pride opat menzes

zuzicek88
2. feb 2015

@gloria13 si zlata a dakujem za vsetko,potom ti to vratim,ked bude treba,musime to zvladnut a budeme mat krasny maly uzlicek

gloria13
autor
2. feb 2015

@zuzicek88 zvládneme...musíme.🙂

gloria13
autor
2. feb 2015

@deni73 hneď na prvé IVF sa podarilo?

deni73
2. feb 2015

Nie, až 3. Zle som reagovala na hormóny, mala som stále málo vajok, aj tretíkrát iba 3, vložené dva, a jedno sa uchytilo. 🙂

luki7
12. feb 2015

Budem mať 40 a ešte veľmi túžim po bábätku, ale nedarí sa nám. Čakám ešte na nejaký zázrak. Myslíte, že môžem mať ešte dieťa, ktoré by bolo počaté prirodzenou cestou? Myslím, že v mojom veku by som si už musela hradiť umelé oplodnenie. ☹

zuzicek88
13. feb 2015

@gloria13 ahoooj ako sa mas,co mas noveho? my uz ideme zajtra na prvu kontrolu do BA

zuzicek88
13. feb 2015

@luki7 ahoj aku dobu sa snazite o mimi,ja mam 38 a nedari sa,ale my uz ideme na umele. No podla mna ked sa nedari,mohli by ste skusit aspon vysetrenia,spermiogram,folikulometriu,hormonalny profil,ten ti spravi tvoja gyn.zadarmo,aby si aspon trosku vedela na com si

luki7
13. feb 2015

@zuzicek88 ahoj,tieto vyšetrenia už máme za sebou a všetko v poriadku.Chodila som aj na folikulimetriu a aj tá bola v poriadku.Snažíme sa asi tri roky.Prvé tehotenstvo samovoľný potrat,druhé 7 ročný syn. ☹

zuzicek88
14. feb 2015

@luki7 no vidis,ty uz aspon mas jedno dietatko,my zatial nic,ale neboj,ked sa jedno podarilo,podari sa aj dalsie,nevzdame to

luki7
14. feb 2015

@zuzicek88 Ďakujem za podporu a držím palce aj tebe. 🙂

zuzicek88
14. feb 2015

aj ja dakujem 🙂

gloria13
autor
16. feb 2015

@zuzicek88 ahoj Zuzi...super..ako to letí..dufam ze vsetko prebieha v pohodke..ako reagujes na injekcie? Tak daj vediet ako ste dopadli..drzkaj sa.😉

zuzicek88
16. feb 2015

@gloria13 ahoj moja,no my stimulujeme o sto sest v sobotu v BA na kontrole a dnes v NR dost slabo sa tvorili tie folikuly ,ale ako mi zvysili davku,tak sa to zlepsilo a zacali rast aj dalsie,vybavujem predoperac.vysetrenia a v stredu zasa na kontrolu a potom sa rozhodne,ze kedy bude odber,tak sa to uz rychlo blizi..

gloria13
autor
16. feb 2015

@zuzicek88 tak super..sa tesim s tebou..a citis sa ako? A kam vlastne pojdete na to IVF-ko?Ja sa zajtra chystám do Iscaru za mojou dokynou vyplnit ziadost a dohodnut sa,ze kedy...brala som antibiotika lebo som mala zapal mocoveho mechura,tak dufam ze sa to uz nevrati..

parker36
16. feb 2015

@luki7 Ahoj, ja som na tom podobne, mam 39 a tiez sa nam nejako nedari. V 2013 sa nam to podarilo, ale 2x to skoncilo MA ☹ Nejako v tieto dni ma pochytila riadna depka, ze uz ani neviem, ci sa dockame. Budeme si drzat palce navzajom.

zuzicek88
16. feb 2015

@gloria13 no doteraz som sa citila super,no dnes som hrozne unavena,mozno to je iba jarna unava,ale aj tie hormony vyvolavaju unavu,no tak kto vie.som uz unavena aj stolko vysetreni,ale hlavne aby to vsetko vyslo. A neboj bude dobre,budem ti silno drzat palce,ja chodim do GYN-FIVu

gloria13
autor
16. feb 2015

Tak pekne oddychuj a zbieraj vajíčka,aby ich bolo čo najviac..a uz vam aj naplanovali ze kedy presne?

zuzicek88
16. feb 2015

@gloria13 este nie,ale ked som sa pytala doktora v BA tak povedal,ze odber bude but v piatok,alebo cez vikend,najneskor v pondelok,to podla toho ako budu rast tie folikuly

gloria13
autor
16. feb 2015

@zuzicek88 a kolko vlastne tych folikulov ma byt?

zuzicek88
16. feb 2015

@gloria13 to je u kazdej individualne,zalezi ako reaguje na liecbu,nie je dobre ani vela,ale ani velmi malo,lebo nie niektore folikuly mozu byt pravdne a ak aj maju vajicka,nie vsetky sa dokazu oplodnit,alebo sa prestanu vyvijat,ale su zeny,co nereaguju na liecbu a vytvori sa iba jeden ,dva a musia aj prerusit liecbu,alebo sa vytvori priliz vela a maju hyperstimulak

gloria13
autor
16. feb 2015

@zuzicek88 och joj...co vsetko si treba vytrpiet..dufam ze vsetko pojde ako ma..aj v Tvojom aj v mojom pripade..Tebe poistovna hned schvalila IVF? Kolko si cakala?

zuzicek88
16. feb 2015

@gloria13 musi to ist,nic ine nemoze. Ja som na schvalenie cakala skoro dva mesiace,no ziadost sme vypisali 1 decembra a to uz bol vianocny cas,tak asi preto,ale ja som tam potom aj volala,ze co s tym je

luki7
17. feb 2015

@parker36 Budem Ti aj ja držať palce, aby Vám to vyšlo.Už si rozmýšľala aj nad umelým oplodnením?

parker36
17. feb 2015

@luki7 Áno, akurát nám to minulý týždeň lekárka navrhla, tak popravde už sa tým dosť zapodievam. Desia má len tie ceny... 😒 pravdepodobne nebudeme mať nárok na preplatenie poisťovňou. Pozerala si už aj po centrách?

luki7
17. feb 2015

@parker36 Mňa doktor už posielal minulý rok na vyšetrenie priechodnosti vaječníkov.Už som bola objednaná,ale meškala mi mrcha a potom som sa už neobjednala.Potom som nad tým rozmýšľala,ale tiež ma odradili tie ceny.V centre tiež nemám zaručené, že sa nám to poradí.Keď čítam na fórach, keď niektoré baby boli na umelom aj 3x a stále nič, tak toho sa bojím.