Najlepšia kamarátka je tehotná a ja dieťa mať nemôžem
Ahojte.Dozvedela som sa ,že moja najlepšia kamarátka s ktorou sa poznám od detstva je tehotná .Ja dieťa mať nemôžem.Znášam to strašné ťažko.Doma si poplačem a vie o Tom .Bývame v jednom meste na jednom sídlisku.Je len na začiatku pred pár dňami si našla na teste// a vždy keď sme spolu tak si hladká bruško má nevoľnosti..Mne je z toho do plačú.Vie o Tom ,že to zle znášam no napriek tomu to robí.Ja ten pocit nikdy ale nikdy nezažijem.Ako mám túto situáciu riešiť.🙏
Psychológ. Ona nemôže za to, že ty nemôžeš mať deti a zle to znášaš. Teraz sa nemôže tešiť? Má sa tváriť, že nemá nevoľnosti? Tak sa nestýkajte, spravíte si službu navzájom a ty si porieš svoju psychiku.
@anonym_autor ocakavala si ze teraz ani ona nebude mat dieta? Alebo ze sa bude skryvat aby ta chranila? Si ty kamaratka ked nemoze byt pred tebou sama sebou?
Určite si nehladka bruško aby si sa ty cítila zle. Niekto si hladka bruško, niekto nie. Nemôže to ona riešiť za teba a to tak že sa bude pri tebe cítiť a správať "netehotensky". Deväť mesiacov bude prežívať ja neviem bolesť chrbta, nepohodlie dajme tomu a ty budeš cítiť krivdu za to že potrebuje viac oddychovať, jesť piate cez deviate, alebo že bude viac zadychana alebo chodiť naširoko?
Musíš si to vyriešiť sama, áno, to si napísala v otázke. Neviem to na to odpovedať. Musíš si to urovnať v hlave, alebo sa sústrediť na niečo iné, trebárs štúdium, kurzy, tanečný krúžok, psík, staranie sa o psov v útulku, adopcia dieťaťa, zamestnanie ako sociálna pracovníčka alebo zdravotná sestra, ..odsťahovanie sa, prerušenie kontaktu s kamarátkou.....
Ty keď si nájdeš iné aktivity ako šport atď tak ti má potom kamarátka vyčitat že ty športuješ a ona nemôže? Pozri sa na to aj z jej strany. A zmeň u seba niečo ty. Nie je to ľahké. Verím. Keď ti je veľmi ťažko tak k tomu navštevuje psychologičku a tá ťa nasmeruje aby si sa vedela zmieriť so situáciou. Musíš byť silná.
Adopcia je cesta, a ty ako jej správna kamoška by si sa mala s ňou tešiť
Ked jej to nevieš dopriať a tešiť sa s nou ,co sa snažím pochopit, tak jednoducho preruš styk a chod k psychológovi. Sama vies, ze musíš riešiš seba nie tehotnú kamarátku.
@anonym_autor pises, ze najlepsia kamarátka. Ak je najlepsia, tak s kym sa ma tesit, ked nie s tebou. Akoze by si mala prijat fakt, ze nemozes mat deti. Je to tak. Tak bud aspon dobra teta. Mam kamosky co nechcu mat deti alebo nemozu mat deti. Ale su super tetami, trávia cas s inymi detmi, beru ich dokonca ma dovolenky. Ale potom zase vratia rodicom, ze staci. Ziju svoj zivot s manželom a ziju pekne, cestuju a uzivaju si zivot inak. Zivot nie je iba o detoch a nie je naplnený iba tym, ze mame deti. Naplnený zivot maju aj bez deti. Zamysli sa nad tymto. Vyhladaj naozaj nejakeho psychologa, rodinne konstelacie alebo nieco, co ti pomoze ten fakt prijat. Lebo takto si zakuklena vo svojej bolesti a ublizujes sama sebe.
Ako vies, ze ich nemozes mat? Mas to 100%?
Preco si nepoplaces pred kamaratkou? Musela si vdiet, ze tato chvila raz pride..
Že najlepšia kamarátka. Keby bola najlepšia, tešila by si sa s ňou. Dopriala by si jej to. Užívala by si si s ňou každú minútu jej tehotenstva. Ako už bolo spomenuté, ona nemôže za to, že ty deti mať nemôžeš a očakávať, že nikto teraz deti mať nemôže je choré. Spamätaj sa.
@anonym_autor svoje deti ucim, ze nemozu mat v zivote vsetko. Niektore veci bohuzial nevieme ovplyvnit. Mas dve moznosti, bud sa s tym vyrovnas alebo sa s nou prestanes bavit.
@anonym_autor Si závistlivá a pokrytecká povaha. Budeš jej celý život závidieť.
Daj si to v hlave do poriadku.
Ak je to najlepšia kamarátka tak by si sa mala tešiť s nou...ona predsa nemôže za to, že ty deti mat nemôžeš...poznam ten pocit , tiez bola kamarátka tehotna, ďalšia na potrate a my sme dieta mat nemohli, lebo som vždy potratila...ale nenechala som si tým znicit priatelstvo
To nie je Tom ,že jej to nedoprajem.Len cítim smútok a prázdno .Teším sa s ňou a aj sa budem tešiť.Nie som závistlivá ani pokrytecká.Ďakujem za každej názor
To nie je Tom ,že jej to nedoprajem.Len cítim smútok a prázdno .Teším sa s ňou a aj sa budem tešiť.Nie som závistlivá ani pokrytecká.Ďakujem za každej názor
@anonym_autor je normalne ze si smutna aj te places. Aj ze sa teraz uplne nevies tesit. To vsetko sa da chapat. Ale ona si nehlafka brusko aby ti ublizila. Ani nema nevolnosti kvoli tomu aby si bola nestastna.
Ked sa na to necitis, nestretavajte sa. Horsie by bolo keby si o dieta prisla a ona ho ma. Ak sa raz budes na to citit ,stretnes sa s nou. Ja ako sa poznam, povedala by som jej o svojich pocitoch.
@anonym_autor čo tak sa s ňou tešiť a byť super budúcou tetou, ktorá kde tu aj postráži a poteší sa.
Treba sa zmieriť s tým čo ti bolo dané, ak si otvorená možnostiam dá sa to riešiť aj inak. Ale určite z toho nemaj depky.
@anonym_autor čo tak sa s ňou tešiť a byť super budúcou tetou, ktorá kde tu aj postráži a poteší sa.
Treba sa zmieriť s tým čo ti bolo dané, ak si otvorená možnostiam dá sa to riešiť aj inak. Ale určite z toho nemaj depky.
@3petka Áno to aj chcem .Len asi ma to zasiahlo viacej ako málo.Tým,že sa poznáme od školy a vieme o sebe všetko a tak isto aj ona vie čím si prechádzam tak je to také zvláštne.
@3petka Áno to aj chcem .Len asi ma to zasiahlo viacej ako málo.Tým,že sa poznáme od školy a vieme o sebe všetko a tak isto aj ona vie čím si prechádzam tak je to také zvláštne.
@chrobak7
nemáš pravdu. to čo autorka prežíva, aké pocity vníma sú momentálne normálne. tiež som to zažila a nerozumela som sama sebe.
ty si také niečo niekedy zažil? tak neposudzuj.
@anonym_autor
ja ti rozumiem, je aj možné, že vaše priateľstvo postupne zanikne. stáva sa.
@anonym_autor áno ono to určite bolí. Budeš mať na očiach to čo ty možno nikdy nezažiješ ale určite sa tým nenechaj vtiahnúť.
@anonym_autor toto kamarátstvo dlho nevydrží
okrem toho, ze ti rozumiem... a snazim sa pochopit tvoje spravanie... mas tri moznosti.... 1. zajdi k psychiatrovi, toto nie je na psychologa... .jednoducho mas problem, 2. ak ti to naozaj robi velmi zle, prerus kontakty... ale to nie je cesta, cely zivot sa tehotnym zenam nemozes vyhybat.... 3. nepises , ci si sama, alebo s partnerom/ manzelom... ... su aj ine cesty ako byt matkou... ak si nim otvorena, hor sa do toho.... lahke je sudit, ale nie je to v poriadku, ked uz si vo faze , ze vlastnej kamaratke nedoprajes, resp. doprajes, ale uz ti to vadi...
@anonym_autor ona ma chápať teba ale ty ki nechápeš. Si super kamoška fakt.
@anonym_autor Postaraj sa teraz v prvom rade o seba a svoju psychiku. Kamarátka je šťastná, isto ma aj dalsie kamaratky alebo rodinu, s ktorymi moze svoje stastie zdielat. To, co prezivas, je uplne normalne.Nie si zla ani zavistliva. Dobra kamaratka to urcite pochopi, ale ak si pred tebou hladka brucho a vie, co prezivas, asi nebude z tych najempatickejsich.
Bude ta to teraz dost boliet, tak sa vyplac, smut, daj si od nej odstup, rob to, co potrebujes. Potom sa este priprav na to, ze ked sa male narodi, moze prist druha fasa smutku. Neskor, ked uz s dietatom prichadzaju aj starosti a strasti, to uz snad nebudes tak tazko prezivat a bude to lepsie.
No zbohom, tu je samizda kazdy odbornik..chudence tie deturence co takto vychovávajú bez porozumenia…
Je to uplne normalne a v poriadku. Citis nespravodlivost a nie si zla. Tieto zeny co tu pisu asi nikdy nepocuvali psychologa na tuto temu..neboj nie je to ani na psychiatra. Dopraj si cas, porozpravaj sa s snou. Povedz jej, ze jej to zo srdca zelas ale citis nespravodlivost, ze sa velmi snazis sa s nou tesit ze potrebujes cas to spracovat. Ak je ona dobra kamaratka, pochopi to. Materstvo je pud. Neni to hracka ktoru si nedostala ako tu niekto pise ze uci svoje deti ze nemozu mat vsetko. Nie, toto je ine, to neovplyvnis je to nieco zivocisne co mame v sebe zakodovane❤️
Ver, ze ti to pomoze. Ja tiez nemozem mat zatial deti a psychologa navštevujem a taktiez mam koučku, mimochodom neskutocnu zenu (pruvodce neplodnosti)..pozrite si jej podcasty su tam aj na tuto temu..myslim, ze jej posledny podcast je o tomto. Hlavne si pamataj, nie si zla ani neprajná len citis smutok a nespravodlivost.
Psycholog a psychiater ina moznost bohuzial nie je. Viem o com pisem. ❤️Drzim palce. Nikdy to nebude 100% dobre. Na 90% ano.
@anonym_autor ahoj, viem co prezivas. Mam tri blizsie kamaratky, dve uz maju deti a ta mne najblizsia len ocakavam, kedy oznami, ze tiez caka. Pocas ich tehotenstiev som sa drzala bokom, po narodeni mi to sposobovalo menej zarmutku a teraz sa s tymi detmi rada pohram.
No zbohom, tu je samizda kazdy odbornik..chudence tie deturence co takto vychovávajú bez porozumenia…
Je to uplne normalne a v poriadku. Citis nespravodlivost a nie si zla. Tieto zeny co tu pisu asi nikdy nepocuvali psychologa na tuto temu..neboj nie je to ani na psychiatra. Dopraj si cas, porozpravaj sa s snou. Povedz jej, ze jej to zo srdca zelas ale citis nespravodlivost, ze sa velmi snazis sa s nou tesit ze potrebujes cas to spracovat. Ak je ona dobra kamaratka, pochopi to. Materstvo je pud. Neni to hracka ktoru si nedostala ako tu niekto pise ze uci svoje deti ze nemozu mat vsetko. Nie, toto je ine, to neovplyvnis je to nieco zivocisne co mame v sebe zakodovane❤️
Ver, ze ti to pomoze. Ja tiez nemozem mat zatial deti a psychologa navštevujem a taktiez mam koučku, mimochodom neskutocnu zenu (pruvodce neplodnosti)..pozrite si jej podcasty su tam aj na tuto temu..myslim, ze jej posledny podcast je o tomto. Hlavne si pamataj, nie si zla ani neprajná len citis smutok a nespravodlivost.
@klarabohun77 Ďakujem ❤️❤️❤️
@anonym_autor ahoj viem čo preživaš a neboj sa nie si sama, je nas viac. Moja najlepšia kamaratka druhykrat otehotnela asi v čase, ked som jej ja plakala ako sa s manželom snažime a nejde to, že pôjdeme na umele. Velmi citlivo mi to oznamila ked končila 12tt. Tiež to pre ňu nebolo jednoduché. Na ten den nikdy nezabudnem. Nevedela som ako zaregovať, tešila som sa no zaroven som velmi zavidela. Ked som prišla domov, strašne som plakala...čiastočne sme odcudzili. Medzičasom sme začali chodiť na IVF, jeden transfer nevyšiel, druhy ano avšak nebilo srdiečko a potratila som. Ona ma dve deti, nevie ako k nim prišla ja na to svoje duhove čakam. Mam však chvilky kedy chcem jej deti vidieť, fotky/pohrat sa, pomojkať, ako ja vravim načerpať babatkovsku energiu aby moja maternica vedela, že je ready. Mame dohodu (a nie len s nou ale aj s dalsimi kamaratkami ktore maju deti), že same od seba mi neposielaju fotky ich deti a ani mi nehovoria o kojeni a podobne, len ked sa opytam. Vedia, že prežívam naročne obdobie. Zároveň sa sama snažím učiť nezávidieť každemu s bruškom, kočikom atd. Je to sakra tažke, ale snažim sa. Sú to kamošky a preto sa nechcem uplne odseknuť, z času na čas sa ozvem ako sa majú, či su zdraví a čo majú nové no stretávanie je už skôr sporadické. Je to náročné ale verím, že sa to časom napraví. 🙂 Chodím k psychologičke a tiež som chodila ku fertility coachke - Marcela Korčekova, skus jej napisať na instagram/web. Má aj hodinu zdarma na úvod. Prípadne stranka vypnihlavu.cz a tiež jej instagram. Osobne som si však socialne siete zrušila, aby som nevidela rôzne oznamovania tehotenstva a pod.
No,rataj s tym,ze sa vase cesty mozu tymto aj rozist.

Adopcia?