Najlepšie ročne obdobie na pôrod
hlupa otázka, ale ake ročne obdobie je podla vás najlepšie na tehotenstvo ? 🙂 som rozmyšlala že začnem plánovať a napadlo ma že v ktorom období je to najlepšie ? nechcem chodit s obrím bruchom v zime, ale zas v lete v horučavach je to asi ešte horšie ... a zas ked sa babo narodi tak nebude mu vadiť velka horúčava alebo zima ? 😀 😀 ak by ste si to mohli naplánovať kedy je to podla vás najlepšie ? DAKUJEM 🙂
@masinka bukovsky trepe hovadiny ja mam novembrovu dceru a stroch deti je najchorlavejsia 😠 😠 😠 😠
a inak detom ktorym vychadzaju zle roky podla mna co sa skoly tyka maju krasnu vyhodu aspon idu do skoly uz zrele nie ako jarne ci letne deti alebo potom musis riesit odklad toto je jedina vyhodna jesennych deti
Tak mám za sebou dve tehotenstvá a myslím si, že pôrod na jar mi vyhovoval viac ako na začiatku jesene. Zimu som v pohode zvládla, väčšie bruško bolo až okolo marca a to už prichádzala vlastne jar. Leto som si už užívala bez bruška, dieťatko som nemusela tak babušiť, čo sa týka prvých samostatných krokov, jar bola ideálna, v lete sa rozchodila a ďalšiu zimu už pekne po svojich. Moje druhé jesenné dieťatko už sa narodilo do chladnejšieho počasia, leto s bruškom žiadna sláva, prvé samotné kroky okolo októbra, v zime babušenie a furt padal a šmýkalo sa mu, na jar bol ako odtrhnutý z reťaze.
ja som rodila vo february a nemozem sa stazovat, ale nedavno sme riesili skolky a nadavala som ze som mala rodit v auguste 🙂 hned by to bolo jednoduchsie
@chillinka_ali já jsem otěhotněla v septembri a povím ti luxus!!! přes zimu jsem měla ještě břiško nic moc takže sem to zvladla i v normalni bunde a nikdo si ani nic nevšimnul 😀 a čim se břiško zvetšovalo tim se shazovali svršky 🙂 rodila jsem 12.6. a to ještě nebyly takove vedra..pro mě ideální..u druhého bych byla rada kdyby to taky takto vyšlo 🙂 co se týká malé tak miminko pohoda horka ale mimi v kočárku bodyčko a plinka..pul roku zima to už byla v kočarku zvednuta do polosedu a pozerala von na jaře chozeni za ruce a behat začala v roku to je jun a natrenovala to pořádně takže zima ok zababušaná ale už i sankovačka atd..co se plínek týká tak pekne necele dva roky od jara když už bylo teplo sme behali bez plinky,...idealni obdobi toto jak tehotenstvi tak prcek 🙂
podla mna nieje podstatne kedy bude zena tehotna, ale kedy sa babo narodi. Rodila som v maji co je podla mna idealny cas, babo moze vonku, lebo je tak akurat, cez leto je uz vacsie a da sa snim kade tade. A pak cez zimu uz sedi a pozoruje a moze sa aj na sanoch na prechadzky.
A myslim, ze chodit v zime s bruchom nieje az take hrozne, pancusky, tehotenske noohavice a vacsia bunda, ved co Vas po kom, hlavne ze ste stastny ze cakate prirastook nie??
ahoj, ja som rodila v januári a bolo to super, malá neprotestovala pri obliekaní, vonku spala aj 3 hodiny v kuse, keď už nechcela byť v hlbokom ale v športovom, už bolo fajne teplúčko aj prvé príkrmy boli v období domácej zeleniny a ovocia. Ešte aj jar by bola dobrá.
uz trosku stara tema, ale super je podla mna rodit od novebra do februara, este oktober, marec ok... ja som rodila januar a super bolo,,ze v lete som mala este male brusko, takze sa to teplo dalo zniest a te teda bolo strasne teplo a potom zase velka zima zacinabaz tak koncom decembra, takze to uz bolo pred porodom, to uz sa moc nechodi von s takym bruchom a ja som sa zmestila do svojej bundy, leginy som kupila u cinana zateplene za 4 e 🙂))))... a zase ked sa krpata narodila, lepsie sa dava do fusakov malilinke ako polrocne, co chce sa strasne hybat a najradsej hole chce byt🙂... v lete polrocne uz pekne na travicke hrajkat, potom sedkat, my sme sa pekne na jesen uz aj v smart triku sa vozili a zase v zime pod stromcekom a na snieziku bezka 🙂))
Nám sa obe dcerky podarilo splodiť na prvý šup, preto som začala uvažovať, kedy "zamiesiť" na tretie bábo 🙂 Vychádza mi marec, lebo chcem mať malého strelčeka 🙂 Ale trochu ma odrádzalo to obliekanie a ťahanie s kočíkom v zime a tak, ale @egiginka , krásne si zhrnula všetky výhody zimných detí 🙂 Moje baby sú koniec júna a začiatok septembra, horúčav a opuchnutých nôh som si užila až-až.
Aj ja si myslim ze to najlepsie obdobie ked sa babo narodi je jar,taky april je uplne super 🙂 Nam sa malicky narodil v aprili, vonku uz bolo fajne pocasie, tak som bola spokojna 🙂
Tak ja si myslím, že je to úplne jedno....Veď sa na to bábo tešíte tak či tak - takže či je to jar-leto-jeseň alebo zima je to "šuma fuk" 😉 😀 Inak obidve moje deti sa narodili v zime - syn v januári a dcérka v decembri a nesťažujem sa.....
@evita_g myslela si baranka? 🙂))) ja som baran🙂 marcova... moje dieta je vodnar a pride mi to lepsia povaha.. kludnejsia.. barany su ohnive a tvrdohlave🙂 ..
ale tak samozrejme, hlavne nech je zdrave, ale ak uz by som si mohla vybrat, tak to leto moc ee... ja ani netehotna neznasam leto, ja mozem leto jedine pri mori a vode, co zial sa neda 3mes. v kuse🙂.. a pri tych zimno jarnych su uplne paradne prve prechadzky na slniecku jemnom🙂))
@chillinka_ali Podľa mňa je veľmi dobré rodiť začiatkom jari , jar celkovo , alebo ešte zimné mesiace. ja som rodila január a potom júl a august , tie letné mesiace to bol des v teple vydržať + puchnutie . V zime som sa cítila vo vyššom štádiu ďaleko lepšie , keby som si to plánovala , tak by som volila jar, alebo teda neskoršiu jeseň
@evita_g 🙂.. ano strelec je super🙂 aj moj muz je. az na to je strielanie🙂.. dokaze taky sip vystrelit za nieco co vobec necaka clovek🙂.. mne pridu uzasne deticky aj kozorozce, vodnariky a aj rybky🙂.. velmi tieto deti od decembra su pokojne , teda v porocnani s levom, bykom, rakom, skorpionom🙂))
@chillinka_ali Rozhodne jar je najlepsia. Ja som rodila zaciatkom aprila cize som otehotnela v auguste a to som o tom edye ani poriadne nevedela cize leto bolo ok potom zima uz trosku brusko bolo vidno ale nosila som normalne bundy cize som bola rada a ked bolo velke brusko tak vonku uz bolo dobre pocasie takze len take bundicky ktore som nemusela zapina atd....pocas tehotenstva som su kupila ken dvojo nohavic tehotenskych lebo mi dobre rocne obdobia vysli....a tiez som bola vdacna za to ze som nerodila v teple pretoze aj rany po zasiti sa lepsie hojili ako napr v letnych obdobiach 😉
ahoj pre mna na jar dieta sa pomalicky moze adaptovat do prostredia postupne dlhsie prechadzky a do leta si zvykne na horucavu a prisposobi sa skor ako v zime ked sa vykuruje nie vzdy je priazen pocasia ale to je vlastne jedno len nech je zdrave
@chillinka_ali Ja som za pôrod v chladnejších mesiacoch , lebo v posledných troch mesiacoch tehotenstva byť v letných horúčavách je riadny zaberák.
@chillinka_ali staršia dcérka sa narodila vo februári, synček v auguste a mladšia dcérka v októbri... Pre mňa bolo najhoršie chodiť s tým veľkým bruškom v tých horúčavách...
@monikam20 ďakujem 😀 aj som zabudla na túto otázku 😀 nakoniec som rodila 31.12 a bolo super 😀 len prvých 6t sme.neboli vonku lebo stále pod -8 😀 (nevýhoda zimného trhu je len v Tom že treba kúpiť zimne oblečenie a to je drahé 😀
Ja som rodila v januari, juni, juli, auguste a v novembri. A najlepsie je to podla mna jun- jul, pripadne este april-maj, ale to nemam (zatial😃) skusenost.
Jednak v lete je menej chorob ( starsie deti na jesen, v zime podonasaju choroby zo skoly, skolky, co pre novorodenca nie je idealne), a takisto niet nad to moct s babatkom ist hned von, nakojit kdekolvek na lavicke ( v zime sa vonku kojit neda, a tak su prechadzky velmi obmedzene na cas medzi kojenim, v lete je to jedno, nakojim kde sa da😊).
Ale pri prvom je to asi jedno, to si vies zariadit cas podla potrieb babatka, a takisto ti nema kto domov nosit bacilov😊
@chillinka_ali no to hej no novorodenecké zimné oblečenie pre bábetka je riadne drahé

najlepsie obdobie na porod je jednoznacne jar ja mam tri deti kazde narodene inokedy jedno na jesen jedno na jar a jedno v lete uz na chbyba iba zimne babo ale najidealnejsie bolo ked som rodila v aprili 😉