icon

Najväčšia šanca otehotnenia po MA

6. máj 2022

Ahojte, som po prekonani MA v prvom trimestri. Pricinu zial neviem kedze islo "iba" o prvy potrat.
Kedy je podla vas alebo podla skusenosti najlepsia sanca znova otehotniet?
Uz som takmer 2 mesiace od kyretu, 1.MS za sebou, kontrola a vsetko bolo v poriadku.
Avsak Dr. mi odporucila aj napriek tomu cakat 3-6 mesiacov. Mne sa to zda celkom dlha doba.
Myslite ze je lepsie sa uz pokusat po tych 3. cykloch alebo tomu nechat viac casu?

Dakujem 🙂

e1i
•
6. máj 2022

ak bola kyretaz tak naskor o 3m, tak povedali v car aj ked som ju nemala.moj dr mi kazal 6m ale isla som podla car a dalsi vklad bol uspesny. takisto teraz po mmt som mala po 3m vklad a uspesne

anjelicek26
•
6. máj 2022

Tie tri mesiace maju zmysel - pretoze pri kyrete proste daju dole celu stielku maternice. Keby otehotnies skor - ta stielka moze byt tenka, babo zle vyzivene - a zas potrat, proste je tam zvysene riziko... alebo ze sa neuchyti vobec... my sme pockali, snazime sa teraz len druhy mesiac poriadne...

autor
•
6. máj 2022

jasne tie 3.mesiace chapem, to aj pockame...ale ma nejaky zmysel cakat aj viac ako tie 3.mesiace? dajme tomu pol roka?

lubka261
•
Autor odpoveď zmazal
•
petra_bororo
•
6. máj 2022

Ja som v 10 tt mala MA, a aj moja Dr. aj v nemocnici povedali, ze staci pockat 1 menzes a mozme sa opat snazit. Kyret bol pred Vianocami. Zacali sme sa snazit od konca januara a nic...nakoniec sa nam to podarilo v marci, cize po 2 menzesoch a momentalne som v 9 tt, tak snad to uz dokopeme do uspesneho konca.

autor
•
9. máj 2022

@petra_bororo super, tak drzim palce🍀

marhulka2022
•
9. máj 2022

Ja som mala MA v polovici aprila v 10+6 zajtra ma prist menzes a KET mi naplanovali v 2 ms cykle koncom juna..

agata610
•
13. máj 2022

MA v 10tt začali sme sa snažiť po prvej menstruacii, podarilo sa až po pól roku ,dnes má synček už takmer rok 🙂 vtedy som ohľadne toho veľa čítala a rozhodla som sa nečakat ani tie tri mesiace vraj po kyrete je vyššia šanca na otehotnenie do toho pól roka ( neviem či je to pravda ) ale na prvé sme čakali 2 roky a skončilo to MA a druhé 5 mesiacov a mame krásneho chlapca .držím palce