icon

Necháme to na náhodu po vysadení antikoncepcie

zuzka71291
22. mar 2015

Ahojte baby! Chcela by som sa opýtať alebo skôr zdôveriť. Už dlhšie prežívam takú túžbu po bábätku. Hoci mám ešte len 23 a v máji štátnicujem, priateľ má už 28. Viem, že chcem bábo skôr. Priateľ s tým súhlasil, aj celá rodina, chcel doriešiť spoločné bývanie a že potom sa do toho pustíme emoticonEšte som sa chcela zamestnať po škole a potom. Avšak som musela začať brať antikoncepciu, odporučila mi ju dr, tento mesiac som vysadila, zase na odporúčanie dr...Povedala som priateľovi, že už neberiem tabletky, ale jemu to akosi nevadilo a prestali sme sa chrániť. Tak som sa ho opýtala narovinu, že ci sa rozhodol nechať to na náhodu...On, že áno, že jemu by nevadilo, keby som otehotnela. Tak sme si povedali, že to necháme tak..Uvidíme, čo bude. Lenže ja som len práve teraz vysadila antikoncepciu, a ako žena viem, že v mnohých prípadoch žena otehotnie hneď po vysadení. Čo si myslíte, je tu naozaj vysoká šanca, že ostanem hneď tehotná? A vlastne mi napadlo..Ako dlho má ešte antikoncepcia po vysadení nejaké účinky? Či už vôbec žiadne? Možno ani nežiadam o radu, ani nič, len sa chcem zdôveriť a porozprávať, lebo som naozaj šťastná, že sa môj priateľ tak rozhodol a veľmi ma potešil emoticon

nikawero12
22. mar 2015

@zuzka71291 to je pekné, že si šťastná, že máš takého priateľa. Inak tvoj príbeh mi pripomína príbeh mojej dcéry, tiež vysadila antikoncepciu ihned po ukoncení VS a jej sa podarilo ihned na další mesiac otehotnieť a teraz nám tu po dome behá už 2-ročný šinter 🙂 ...a s tými účinkami antiky sa netráp, užívaj si svoje šťastie 🙂

zuzka71291
autor
22. mar 2015

@nikawero12 Ďakujem. Ja som brala tabletky asi len 5mesiacov. Rozmýšľam nad tým, či je tu naozaj teraz vysoká šanca, že ostaneme čoskoro milo prekvapení..ale zjavne áno 🙂 My sme sa dohodli, že to necháme ešte len na náhodu...Čo sa stane, to bude. Neplánujem si ešte rátať plodné dni, že by sme sa na to sústredili. Len sme si povedali, že bude ako bude 🙂 Ale viem, že veľa žien otehotnie hneď po vysadení, tak že aké sú s tým skúsenosti.

nikawero12
22. mar 2015

@zuzka71291 ono je to zrejme individuálna záležitosť, niekto otehotnie ihned, niekomu to trvá dlhšiu dobu.

zuzka71291
autor
22. mar 2015

@nikawero12 Áno, tiež si to myslím. Každé telo je iné...

mishelita
22. mar 2015

@zuzka71291 my sme sa zacali snazit, ked som mala 25 a trvalo nam to rok a pol a moja sestra v 31 a podarilo sa im po 3 mesiacoch, takze je to fakt individualne. normalne ma antikoncepcia ucinok myslim este pol roka po vysadeni, ale kedze si to brala iba par mesiacov, mozno to u teba nebude mat az taky ucinok. u mna to trvalo rok pokial sa mi dalo telo znova do poriadku. takze drzim palce 😉

zabudnuta
22. mar 2015

@zuzka71291 ja som otehotnela vzdy po vysadeni antikoncepcie hned na druhy mesiac 🙂 a doktor mi povedal ze ak sa nam nepodari teraz babatko mam prist a nasadi mi na 3 mesiace antiku aby som bola plodnejsia 🙂 takze uuuplne stacia tri mesiace 🙂

zuzka71291
autor
22. mar 2015

Ďakujem vám baby za info..ja som teraz veľmi zvedavá ako to bude. Či ostanem tehotná čoskoro, alebo ešte nie a nakoniec na to budeme musieť vhupnúť poriadne...

miadi
22. mar 2015

ja by som si netrufala nechat to na nahodu kym nezijem s priatelom v spolocnom byvani ani kym z neho nie je moj manzel...ale to som ja chcela som si v zivote usetrit taketo stresy +este nedokoncena skola a bez prace nebude materska..ak ste na tom financne dobre a tie peniaze nebudu chybat tak potom ok..
treba si uvedomit ze potom dalsie 3roky nebudes mat ziadny prijem a dieta nieco stoji..vsetka financna zodpovednost pojde na tvojho priatela..si si ista ze je na to pripraveny?Ak ste spolu este ani nezili v jednej domacnosti bude to prenho riadna zmena radsej by som tu antiku brala na tvojom mieste este kym dostudujes a poriesite to byvanie..po vysadeni antikoncepcie mozes hocikedy otehotniet a jedna farmaceuticka dokonca tvrdi ze tie sance su este vacsie +aj vacsie sance ze budes mat dvojicky

zuzka71291
autor
22. mar 2015

@miadi V máji sa sťahujeme do spoločného, ale presne faktory, ktoré ste tu spomenuli ma trošku desia, preto som sa tu o tom chcela porozprávať. Ja som nevysadila antikoncepciu s úmyslom snaženia sa, ale odporučila mi to dr.. Z viacerých zdravotných dôvodov som rozhodnutá mať dieťatko skôr, ale stále si uvedomujem všetko, čo to obnáša, že len teraz končím školu a pod. Preto som sem prispievala, lebo na jednej strane sa veľmi teším, ale na druhej bojím.

mikema
22. mar 2015

Mne minule niekto vysvetloval, ze dnesna antika uz nie je taka prehormonovana ako tabletky kedysi... a preto po vysadeni uz nemusis cakat, aby sa telo vycistilo a mozes hned tehotniet 😉 ja som presvedcena, ze ked je telo pripravene, tak to vyjde hned. A su aj zeny, co otehu pocas uzivania antiky a narodia sa im zdrave deticky. Tak si uzivaj. 🙂 a tes sa.

miadi
22. mar 2015

@zuzka71291 tak aspon skuste praktikovat prerusovanu metodu 🙂 nech sa priatel neurobi donutra..alebo s kondomom..kamoska otehotnela aj pocas brania antikoncepcie..telo sa nejak extra nemusi cistit od tohto horsie je ak ty alebo priatel fajcis alebo alkohol..neboj si mlada sance na otehotnenie su velke niekto sa snazi aj pol roka kym to vyde ak to nejde za rok potom az to treba riesit ci nie je daky problem..no a ti co nechcu tym sa zadari hnet 🙂

zuzka71291
autor
22. mar 2015

@miadi Ide o to, že som prekonala viacero zápalov a iných problémov, ktoré môžu spôsobiť neplodnosť. A stále ma niečo sprevádza. Preto som bola rozhodnutá mať bábo skôr a chcela som ho aj hneď. Brzdil ma priateľ. Že poriešime bývanie a pod. Ale teraz sa on rozhodol, že to môžeme nechať na náhodu..Že by bol rád, keby som otehotnela. V tom momente som sa ja veľmi potešila, ale vzápätí si všetko uvedomila. A to, že som teraz vysadila antikoncepciu, ženy často otehotnejú hneď po jej vysadení, že je tu veľká šanca, že otehotniem hneď. Proste, ja sa z toho veľmi teším, že s tým už súhlasil aj priateľ, ale predsalen, ide o rozhodnutie na celý život a trošku sa bojím...že by to bolo skutočne na ňom potom a pod. Len to, že z neplodnosti mám nočné mory. ak mám pravdu povedať, aj tabletky som musela vysadiť preto, že musím ísť na laparoskopiu. Mám podozrenie zo zrastov na vaječníku, ktoré mi tlačia na slepé črevo. Preto som sa rozhodla mať dieťatko skôr a dnes som sa tešila, keď sa tak rozhodol už aj priateľ. proste. otázky, ci teda áno, či nie. O sex nejde. Kondóm sme používali aj predtým a nemali sme s tým problém.

miadi
22. mar 2015

@zuzka71291 tej neplodnosti sa nemusis az tak obavat..najprv si teda pobehaj dr vysetrenia a vsetko hlavne si z toho nerob stres lebo potom sa tazsie otehotnie.ver tomu ze vsetko dobre dopadne ..dokoncis skolu..najdes pracu budete spolu byvat a to babo sa potom pritrafi aj same..tiez nie je dobre sa na to fixovat a hlavne si nahovarat ze to nepojde..vsetko bude neboj v ten spravny cas sa stane ani nebudes vediet ako

zuzka71291
autor
22. mar 2015

@nikawero12 Môžem sa opýtať, ako ste na tom boli vy, keď vaša dcéra otehotnela po ukončení VŠ? Pracovala už niekde? Dalo sa to zvládnuť? 🙂

nikawero12
22. mar 2015

@zuzka71291 dcéra ešte počas školy brigadovala v jednej firme a dostala prísľub, že ked ukončí rodičovskú, tak ju tam vezmú pracovať, ale to uvidíme až potom. Teraz sa stará o malého a domácnosť, čo mne teda aj celkom vyhovuje, lebo ked prídeme s manželom z práce domov, tak máme už navarené 🙂

evittam
23. mar 2015

@zuzka71291 Ahoj, je to naozaj individuálne. Ale možno ťa poteším. Ja som pri prvom brala ant.cca 7 rokov a otehotnela som do 3.mesiacov po vysadení a pri druhom cca 5 rokov a otehotnela som do 2.mesiacov po vysadení. Držím pršteky. 😀 😉

zvedavka13
23. mar 2015

Ja som brala HAK 17 rokov a hneď ako som ju vysadila, dávali sme si s manželom cca 2 mesiace pozor, aby si telo trochu "zvyklo" byť bez nej a v podstate na prvý krát sa nám podarilo otehotnieť. Teraz čakáme dievčatko🙂Ale niekomu to nevyjde hneď tak, ako nám... treba sa pripraviť aj na možnosť, že to nepôjde ľahko a tam treba pridať trochu trpezlivosti a nestresovať.

ninan2
23. mar 2015

@zuzka71291 Ja som brala 6 mes antiku a podarilo sa hneď na 2. cyklus 🙂 Si mladá, pôjde to určite rýchlo...