icon

Nedarí sa mi otehotnieť viac ako rok

1safirka1
6. dec 2011

Ahojte snažilky, bývale snažilky podelte sa o mnou o vase skusenosti. Snažili ste sa viac ako rok aj napriek tomu že ste obaja boli OK ?
ja už mam pocit že to robí psychika.....

tabithas
21. nov 2015

@slavomira6 ahoj no mysliet sa na to neda. My sa snazime 1,7 roka a vcera mi zistili, ze mam funkcny iba jeden vajecnik....takze som totlne bez nalady a neviem co dalej....doktorka hovorila,ze to mame o dost stazene,aby sa nam zadarilo prirodzenou cestou...psychika je svina. Muz ten by hned aj zajtra isiel na IVF, ale ja si chcem dat teraz pauzu. Cize rada nemysliet nato je o nicom....mala som pol rocne obdobie, ze som ozaj na to nemyslela, lebo nemala som na to cas a aj tak nic...
a tebe co zistili?

zausnicka
24. nov 2015

Caute baby, tak aby nebolo toho dost, pridam sa aj ja. Zeny, ktore sa snazite len par mesiacov, a mate pod30rokov-uprimne vam zavidim...my sa snazime rok, o chvilu mi bude 36...,a stale nic. Momentalne mi meska menstruacia uz mesiac, ...a zase aj dnes ako aj kazdy tyzden som si spravila test, a nic..., ach jaj...docela to boli na dusi. Popravde-stracam nadej...no, prajem vsetkym snazilkam aby to cim skor vyslo....
@tabithas

majorosovalucia
24. nov 2015

@zausnicka ahoj, a boli ste v CAR niekde na diagnostiku? my sme sa snazili viac ako 2 roky, prvy rok to bolo psycho Vam poviem hlavne mne sibalo, najprv som riesila seba, nepravidelny MS,po dlhorocnom uzivani antikoncepcie,moj byvaly gyn. k tomu pristupoval dost lazo plazo, na upravu mi dal Duphaston na 4 mesiace , brala som to od maja do augusta 2014, no pribrala som z toho 12 kg,sama voda v tele,v sept. 2014 som si povedala dost, nebudem to riesit ,lebo vztah sa nam zhorsil a pod. Do toho nam prislo umrtie v rodine a mala som uraz,takze som musela riesit samu seba. V januari tohto roku som zacala brat inofolic, MS mi chodil jak hodinky, no a v april 2015 som otehotnela ani nevie ako sa priznam, no bohuzial som potratila, nato hned spoluziak gyn.po telefone ma dotlacil k tou aby sa to doriesilo, kedze slo o druhy potrat, v roku 2007 som mala jeden tiez v skorom stadiu. A tak sme sa rozhodli ist na diagnostiku do CAR,no a tam zistili ze mam mutacie v krvi ja co sposobuju potraty.No a co sa nestalo na druhy mesiac v maji koncom som otehotnela znova,cize dalsi cyklus, to som uz hned menila gynekologa a ten ma poslal hned na cievne,hematologiu, reproduk.imunologiu. Takze mutacie sa potvrdili a hned ma podchytil hematolog, zatial sme ok. Chcem Vam povedat ze je to aj vela o psychicke,presla som si tym. Viem co prezivate. Mam takmer 35 a priatel 40.
Minimalne treba ist na diagnostiku do CAR, nepotrebujete odporucania od gynekologa, vsetko preplaca poistovna, my sme platili spergmiogram priatela. Boli sme v tom case rozhodnuti, ze na diagnostiku pojdeme,aby sme vedeli na co sme.
Prajem Vam vsetko dobre,vela sil a pozitivneho myslenia.

zausnicka
24. nov 2015

Majorosovulacia...dakujem, inac infolik beriem uz 9mesiacov. Boli sme na vysetrniach. Vraj sme v poriadku. Ja mam nepravidelny menstruacny cyklus-vid priklad teraz, uz 3tyzdne a nechodi, bola som aj na endokrino-vraj vsetko v poriadku. Mozno ze je to vekom....vam prajem tiez veeela stastia....ps..jaaj keby aspon tie roky pockali...a pozriem na car..

alja20
Odpoveď bola odstránená
atheena
6. dec 2015

Ahojte snažilky, ja sa tiež k vám pripájam, pretože je ľahšie rozprávať sa o tom s niekým, kto tým prechádza. Tie, čo otehotnejú na prvý šup nikdy nepochopia, aké je to deprimujúce snažiť sa a snažiť sa a snažiť...Mňa za štyri dni čaká laparoskopia, ale asi sa tam nedostanem, lebo mi neprišiel ani menzes. Ten mám rozhádzaný, duphaston nepomáha. Vraj mám anovulačné cykly, ale na 100% mi to doktor nevie povedať. S nepravidelnou menštruáciou sa trápim od 14 rokov. Antikoncepciu mi doktorka dala zo zdravotných dôvodov hneď v 15-tich a myslím, že práve tým mi odpálila vajíčka. Nikdy by som to do huby nedala, kebyže viem, aké to je chemické svinstvo! Mám nového doktora a pritlačím ho k múru. Netreba sa nechať - treba si vyžiadať všetky vyšetrenia. Snažíme sa o bábo 1,5 roka a stále nič. Nepijem, nefajčím, športujem a zdravie mám výborné až na taký malý detail - nemôžem počať! Skúšam aj p. Mojžišovú a chystám sa na alternatívnu medicínu. Ten tlak okolia, doktorov a internetových článkov je neúnosný! ☹ Mám okolo seba ďalšie tri kamarátky, ktoré sa márne snažia...je to snáď nejaký vtip v dnešnej dobe? Baby...my si to predsa zaslúžime, veď sme na to stvorené...Držím nám všetky palce! 😉

bajana
6. dec 2015

@atheena drzim palce, tiez sme cakali 2 roky, kym sa zadarilo...

a co partner? jeho zdravotny stav ste neriesili? skusala si meranie BT? styk kazdy druhy den? bez nejakeho partnerovho "rucneho" fungovania? alchemilkove caje + kys.listova pre teba, Selzink pre partnera?

kakatulik
6. dec 2015

@atheena ,pocuvaj a skusala si merat BT a ovu testy aby si vedela kedy su tie anovulaky a ak ovulujes,tak kedy.....
Mas pravdu,dnes je toho vela..kto chce nemoze,kto nechce tak rodi ako hruska anevie sa postarat...

Ako pise bajana,aj partner by sa mal nechat vysetrit.

atheena
6. dec 2015

@bajana
@kakatulik
Baby, to už máme všetko za sebou. Meria BT mi príde zdlhavé a nepresné. Keďže mám nízky progesterón a vyšší prolaktín, moja teplota bude stále rovnaká. Preto bez tabletiek má cykly aj 30-40-50 dňové. Predposledný liek som brala Lunetyl a ten mi napravil menzes ako hodinky, ale samozrejme či bola ovulácia to netuším. Teraz mám pol roka Duphaston a teda nič moc. Alchemylka, kyselna listová atď to mám všetko za sebou. Teraz užívam pupalkový olej a B-komplex. Partner E vitamín a kotvičník. Momentálne ťahám 36 deň cyklu a menzes nikde. Partner už má za sebou dva spermiogramy, to je OK. To bolo hneď prvé vyšetrenie ako som vymenila doktora. Nechce do mňa pchať lieky kým nebude hotová laparoskopia priechodnosti vajcovodov. Ale či sa jej dočkám...to netuším pri mojom cykle. Ak bude všetko ok asi mi nasadí Clostylbegyt. Popravde..radšej by som riešila všetko prírodnou cestou, toto je všetko také umelé a na psychiku to nevplýva dobre ani pre jednu.

kakatulik
6. dec 2015

@atheena ,chapem,ale predsa by som tu bazalku skusila,lebo ja som hormonalne asi ok,ale potvrzuje to,co uz urcili ovulacne testy.
A co infolic?...ten si asu uz tiez skusla...ci?

atheena
6. dec 2015

@kakatulik Inofolic zatiaľ nie. Mne okrem Duphastonu nič iné nepredpísal. Čaká, až čo ukáže laparka (prípadné cysty, zrasty). Ale máš pravdu, že skúsiť to s tou BT neni naškodu. Je to už rok, čo som s tým prestala. Ty si úplne OK ale nedarí sa?

kakatulik
6. dec 2015

@atheena ,nooo ako by som to....ja som sice OK,ale uplne vazne sa zacneme snazit az buduci rok,lebo manzel je v zahranici,tak sa teraz sledujem a tak....ja som ok,teda nemam zatial dovod si mysliet opak. Mam svagrinu s podobnymi problémami preto sa trochu viac v tom hrabem.
Chapem ze nechces robit nic co lekar nepredpise,ale ten Infolic je vraj iba vyzivovy doplnok.Pockaj ty len na tu laparku,budes vediet co a ako,,,,,
Ale cysty by mal vidiet aj na sone nie?

atheena
6. dec 2015

@kakatulik To je super, že sa sleduješ už po predu 🙂 Verím, že sa ti to podarí hneď a nebudeš patriť do našej skupiny snažiliek. Laparka je kľúčová...haluz je, že sono mi ešte nerobil. Vlastne ma nepozrel fyzicky ešte ani raz 🙂 Hneď sa riešil HP, SPG a laparka. U starej doktorky mi pred rokom robila iba raz folikulometriu a tam vraj bolo všetko OK. Za rok sa môže stať čokoľvek. Nemám problém s výživovými doplnkami a viem že vedia pomôcť, ale zas nechcem aby kontraindikovali s Duphastonom. Každé telo je iné a môže sa stať väčšia zloba ako dobrota. Predsalen doplnky obsahujúce hormóny by sa nemali brať na ľahkú váhu. Najlepšie sú, keď sa neberú iné chemické hormóny.

kakatulik
6. dec 2015

@atheena hmmm nooo ved uvidis,ale ze ti nerobil sonoo?...to je divne,ved to je prve co kazdy urobi na zaciatku....

gabi1234
6. dec 2015

Ahojte, žienky, koľko dní vydržia spermie byť schopné oplodnenia? Všade sa uvádzajú iné čísla? Kedy je deň D? Ďakujem.

therinka
9. dec 2015

ahojte všetky snažilky! chcela by som vás povzbudiť v čakaní na bábenko..my sme sa snažili intenzívne dva roky, podarilo sa to až po 2 rokoch intenzívnej liečby a spolupráce s doktorom. Podarilo sa to zrovna v dobe, keď sme si vyslovene museli s manželom povedať, že sa nebudeme preto trápiť, že ešte nemáme bábatko, ale že si budeme i tak čo najviac užívať život - každý týždeň nejaké akcie, výlety,divadlo, kino,večere,.. proste príjemne spoločne strávený čas..a hneď na ďalší mesiac sa podarilo 🙂 mne to veľmi pomohlo na psychiku, nezamestnávať svoju mysel stále iba myšlienkou na dieťa, ale aj niečím iným..samozrejme, ako prvá vec je návšteva lekára, ktorý zistí príčinu neplodnosti a nasadí vám systematickú liečbu...a potom už len hodiť sa do kľudu a určite sa podarí! všetkým vám to veľmi prajem, je to úžasný pocit 🙂

atheena
11. dec 2015

@therinka Gratuľujem 🙂 To je super správa. Ano, to máš úplnu pravdu, že vypustiť to z hlavy a zároveň poriešiť problém s doktorom môže padnúť na úrodnú pôdu. Len tá psychika potrebuje určitý čas, celý ten priebeh má svoje fázy. Niekto sa s toho dostane skôr, niekto neskôr. Ale také, ako ty, nám ostatným snažilkám dávajú nádej, že čoskoro budeme aj my patriť do spoločnej mamičkovskej rodinky 😉

noemisona
13. dec 2015

My sme sa tiez snazili 3 roky dokonca som bola aj na operacii laparoskopii kde mi bolo povedane ze do pol roka by som mala bez problemov otehotniet a nestalo sa tak. A to podotykam, ze manzel mal spermiogram v poriadku a taktiez ja som bola uplne v poriadku co mi povedali lekari. Az som sa raz dostala k jednemu panovi ktory sa zaobera alternativnou medicinou a pomohli mi hlavne produkty Dr.Nona ktore mi on odporucil. Po stryroch mesiacoch uzivania pripravkov som otehotnela emoticon a uz mam momentalne 10 mesacnu dcerku. Od vtedy lekarom neverim, ziadne lieky z lekarne nekupujem a snazim sa zdravo stravovat, pripravky uzivame niektore nadalej, mala je zdravucka - nebola este ani raz chora, ziadne teploty nikdy nemala, ziadne koliky, radost mat take dieta - Pretoze ,, najprv musi byt matka v poriadku a potom bude aj dietatko".

zausnicka
22. dec 2015

Ahojte, v prvom rade, vam vsetkym co nas-snazilky-povzbudzujete, dakujem...ja som uz vopred pisala, ze mam 35rokov, snazime sa o babaatko vyse roka a nic-hlavne menstruaciu mam nepravidelnu-momentalne mi vynechala, uz ju nemam 80dni (tehotna nie som), dnes som zase bola u doktora vraj mam vseeetko v poriadku. Aj partner je zdravi. Doktorka mi nedala ani vyvolavacku. Poviem vam, som uz z toho fakt zufala, kedze plodne dni asi ani nemam..., chcem sa spytat-poznate LRhealth and beauty?-jedna znama mi odporucila od nich aloe vera gel na pitie a ine veci...mate niekto s tym skusenosti?--panecku ved o chvilu uz budem mat 36...dakujem vsetkym..

atheena
7. jan 2016

Tak zas nič, nepokročila som. Laparoskopiu som musela v decembri zrušiť lebo mi menzes prišiel zrovna v deň operácie!!! A tento mesiac zas. Mám ísť 19.1. ale menzes zas mešká. Fakt na nervy toto! Dosť že mám stres z toho ako to všetko dopadne ešte aj ten môj nepravidelný menzes je ešte nepravidelnejší. Mám už zlý pocit aj z doktorov...stále len kdesi posielajú, nevysvetlia. Asi sa vrhnem na alternatívu... 😠

atheena
7. jan 2016

@zausnicka Povedala ti Dr, že mám ovuláciu? Mne totiť doktor odvrkol, že určite ju nemám ale ani raz mi nespravil folikulometriu. Pritom cykly mám fakt desné, už ani Duphaston mi nezaberá. Ja myslím, že oni sami nevedia prečo to tak je aj keď ti tvrdí, že si OK. Mne povedal, že hneď po laparoskopii (ak dopadne dobre) mi nasadí Clostylbegit na vyvolanie ovulácie a druhú fázu cyklu Duphaston. Viem ťa pochopiť, lebo mám presne ten istý problém ako ty. Menzes nepravidelný, ovulka zjavne nikde a o babatku sa mi môže len snívať. Ale čo sa týka Aloe vera - kedysi mama robila s Herbalife a tam bol veľmi silne koncetrovaný nápoj z Aloe. To robilo zázraky v tele!!! Verím, že by mohlo pomôcť aj na toto. Všetko sú to antioxidanty pre telo prospešné. Ak by si to skúsila daj vedieť, budeme všetky zvedavé 🙂 Mám pocit, že tu na fóre si vieme lepšie pomôcť ako u doktorov.

chmurkaxy
7. jan 2016

@atheena ahoj,čítala som,že berieš Bkomplex. Ono je to síce super,to Bcko,ale potrebuješ najmä B6 a toho je tam stopové množstvo. Kúp si samostatné B6 a ver ho aspoň 6 mesiacov vkuse,aby ti upravilo cyklus.

atheena
7. jan 2016

@chmurkaxy ano to viem, hlavne kyselina listová. Tú som brala aj samostatne už. Ale ak mám iný problém, ťažko mi pomôžu len vitamíny 😒 Mám doma aj Vitex, ten si pochvaľuje veľa báb na úpravu menzesu. Len bojím sa ho užívať, keď beriem Duphaston. Nemalo by sa to kombinovať.

lia1234
8. jan 2016

@majorosovalucia ahoj, co je prosim ta CAR? Dakujem za odpověď 🙂

juhseverzapad
8. jan 2016

My sme sa taktiež snažili o bábo a nedarilo sa až sa ma kámoška opýtala,či môj chlap nosí slipy. Nosil, prešli sme na trenírky a za 2 mesiace som bola v tom.

reklamka
8. jan 2016

@lia1234 - centrum asistovanej reprodukcie.

yakina
15. jan 2016

Ahoj babule, uz skoro rok si nedavame s priatelom pozor a stále nič! MS pravidelna, ovulacne testy vzdy na 13DC pozitívne, tak ja neviem..... ☹

kakatulik
15. jan 2016

@yakina mozno by si mal dat priatel urobit spermiogram...alebo ste sa len netrafili do ovulky....

zausnicka
16. jan 2016

Antheena-dakujem...a, kupila som si teda ovulacne testy. Kedze konecne som dostala menstruaciu po 48dnoch. Od prveho dna ako sa mi zacala preslo uz 28dni, testy si robim pravidelne kazdy den uz 25dni, ani jeden mi nevysiel pozityvne-takze-ja vlastne asi ani nie som plodna uz-alebo,,,,ach jaj...inac antheenka, vyskusam tie gely a dam ti vediet.

zausnicka
16. jan 2016

Atheena-prepac, som ta pred tym napisala ako antenka🙂, a kolko mas rokov?