Nedarí sa mi znovu otehotnieť

19. mar 2024

Zdravím všetkých.. V auguste som bola na interupcii, tehotenstvo prišlo v zlom čase, mali sme s manželom krízu tak sme sa rozhodli pre interupciu. Samozrejme sme to veľmi oľutovali, vzťah medzi nami sa po čase napravil a teraz keď už túžime po dieťati sa mi nedarí otehotnieť 😪 ja mám 36 rokov manžel o 10 rokov viac. Dcérka má 8 rokov vtedy som po pol roku otehotnela a teraz od zákroku sa nedarí a sme z toho zúfalí.
Máte skusenosti?

stellarstar
19. mar 2024

U dr si bola?

nevenka
19. mar 2024

Nuz.. radsej si kusnem do "jazyka"...

bambulka711
19. mar 2024

To tak býva, že keď nechceš, ani nevieš ako a keď túžiš, tak nič. Treba ísť k lekárovi, mohlo sa pri interupcii niečo pokaziť. Poškodiť krčok, maternica, hormóny...

autor
19. mar 2024

@stellarstar po zákroku som bola na kontrole všetko bolo v poriadku. Lekár sa vyjadril, že by nemal byt problém s otehotnenim a predsa sa nám nedarí.. Je to ako naschvál 😴

zojanka
19. mar 2024

No a koľko sa Vám nedarí? Asi nie až tak dlho ak si bola v auguste na interupcii. Predpokladám že september, október ste sa asi ešte nesnažili. Tak koľko sa môžete snažiť? Tak 4 mesiace ? To je nič.

autor
19. mar 2024

@zojanka snažíme sa od 20 októbra predtým som bola na kontrole kde lekár usúdil, že nieje potrrbne ďalej čakať.. Po zákroku sa u mňa menštruácia neobjavila keďže som nikdy nemaka pravidelný ciklus tak bola potrebná vyvolavačka.
Beriem Duphaston na 16.deň akurát mám menzes ktorý začal dosť divne 12-13 len slabučko ružove niečo na toaletnom papieri po utretí, potom 14.3 špinenie slabé hnedkaste a 15 rano uz silné krvácanie no 17 a 18. 3 už len normálne krvácanie nie silné.
Takýto menzes som ešte nikdy nemala a test bol negatívny pred menzesom.

zojanka
19. mar 2024

No však to je len 5 mesiacov od 20.októbra.
Mňa viac zaráža, že po tom, čo si bola s jedným dieťaťom na interupcii, po 2 mesiacoch zrazu tak strašne túžite do ďalšom.... ale to je už na Vašom svedomí.
Ak sa nebude dariť, treba ísť znova za lekárom. Prípadne do CAR.

medda_beda
19. mar 2024

Od Októbra sa nedarí.
Je marec.
Ty máš 36, manžel o 10 rokov viac a ty čakáš zázraky.
Prepáč mám o dosť menej a na dieťa čakám viac ako 2 roky ako zdravá žena.

Takže treba zohľadniť vek, interupciu pri ktorej sa môže niečo pokaziť, oslabiť.
Môžete užívať vitamíny, zájsť na vyšetrenia.

sofia1979
19. mar 2024

Nebudem súdiť.

bambulka711
19. mar 2024

Po interupcii si treba dať najmenej 3 mesiace pokoj, aby sa telo zotavilo. A je tam vek, treba sa dať vyšetriť znova. Mohlo sa kadečo pokaziť 🤷

zuza265
19. mar 2024

A ked beries duphaston, tak na 16 den cyklu mas uz po ovulacii?

bambulka711
19. mar 2024

Ako píše @zuza265, prečo berieš duphaston a na základe čoho ho berieš od 16dc? Máš potvrdenú ovuláciu lekárom/meraním bazálnej teploty... Môže sa stať, že máš ovuláciu neskôr a duphaston ti ju zablokuje 🤷

maminkadeticiek
19. mar 2024

Interupciu komentovat nebudem.Radsej.
Ale z pohladu mediciny je situacia taka ista ako ked je zena po kyrete,po ktorom sa aj mne nedarilo dlho otehotniet.Nic ine,oba trpezlivost,pokoj.Dala by som sa vysetrit po kazdej stranke,aj partnera.A ak je vsetko ok,tak si najdi konicky,hobby,sustred sa na seba a na vas a viem ti slubit ze tehotenstvo pride ked to budes cakat.Tak mi to povedala dr v reprodukcnom centre,tak sa aj stalo.

maminkadeticiek
19. mar 2024

Ako sa teraz ty citis s odstupom casu po interupcii?Odhliadnuc od racionalnych dovodov,ako sa citis,ked vies,ze ste dali pred novy zivot s muzom s ktorym teraz dieta chces?Pytam sa,lebo psychika hra obrovsku rolu.

autor
19. mar 2024

@maminkadeticiek pravdu??? Totálne som z toho v riti..ľutujem to každú sekundu od kedy som ten zakrok podstúpila a budem ľutovať do konca života.
@maminkadeticiek

autor
19. mar 2024

@bambulka711 beriem ho roky lebo inak sa menzes nedostaví. Stalo sa že ani po Duphastone nedošiel tak mi dali infekciu Agulutin až potom došla mrcha.
Nemyslim si že by Duphaston blokoval tehotenstvo, brala som ho aj v tom čase keď som otehotnela.

martul
19. mar 2024

Karma si ťa dobehla. Máš čo si chcela.

zuza265
19. mar 2024

Ako lahko sudia ludia, ked su schovani🙂 snad prave tie, co sa v zivote nerozhodli nespravne a maju usporiadane zivoty

zojanka
19. mar 2024

@zuza265 Ja interupciu neodsudzujem... Každá žena, pár, má právo sa rozhodnúť. Keď sú na to vážne dôvody, neopovážila by som komentovať. Ale dôvod teraz za s manželom hádame tak to dajme preč a o dva mesiace juhú spravme si bábätko fakt nepochopím. A autorka s tým musela rátať keď to sem písala. Veď opýtať sa mohla aj bez toho príbehu okolo.

zuza265
19. mar 2024

@zojanka ratat s cim? Ze jej zeny napisu: mas co si chcela?

bambulka711
19. mar 2024

Nerozumieš. Duphaston neblokuje tehotenstvo, ale ak ho začneš brat skôr, ako prebehne ovulácia, tak ju môže zablokovať a teda sa neuvoľní vajíčko a ty nemáš ako otehotnieť. Pozor na to... Ideálne si skús robiť ovulačné testy a merať teplotu ráno. Keď bude 2-3 dni vyššia, vtedy nasaď duphaston.
Ja som napríklad roky mávala ovuláciu 13 DC a teraz zrazu 16-20 DC. Takže kľudne po interupcii sa to mohlo zmeniť aj u teba.

zojanka
19. mar 2024

@zuza265 áno, aj s tým mala rátať keď to sem písala ... každá dobre vieme, aké komentáre tu budú pru takejto téme...

zuza265
19. mar 2024

@zojanka ano vieme. Stale pre mna plati, ze tie zeny by sa mali zamysliet co pisu alebo aspon ako to pisu. Casto sa tu citia nadradene a napisu hocico a mnohe z nich by to v beznom zivote nedokazali povedat do oci. Neznamena to, ze sa nepohorsim a nemam pre to pochopenie… tu si kopnut, kde uz je momentalne niekto v podstate “zlomeny”. Beriem, ze ich obhajujes, avsak stale nesuhlasim a nepaci sa mi to. To co sa stalo jej neberie pravo na dieta a tuzbu. Sama s tym nie je ok a lutuje

zuza265
19. mar 2024

@bambulka711 suhlasim s tebou. Presne tam som mierila🙂

evivb
19. mar 2024

Netyraj sa za to, ze si sla na interrupciu. ❤️ Je to uplne vasa vec. Vtedy ste to takto citili, teraz ste si nazor zmenili. Ste ludia.

Po "kyrete" vacsinou sa cakaju 3 mesiace, aby sa maternica zotavila. Kedze si 35+ po siestich neuspesnych mesiacoch sa odporuca ist do CAR. Od januara pocitaj este 6 mesiacov, ak sa nebude darit, tak chodte a pomozu vam.

maminkadeticiek
19. mar 2024

Mozno si musis odpustit.Ja naozajnverim na prepojenie medzi telom a psychikou,tiez sme.prichadzali k druhemu dietatu nelahko.Mozno musis tondietatko conodislo prijat,odpustit si,zmierit sa s nim,so sebou,upokojit dusu,svedomie...Neviem,nechcem mudrovat ale psychika hra pri snahe otehotniet obrovsku rolu.Mozno by som zacala odtial.

mofa
19. mar 2024

Len lutuj, lutuj, lutuj….

mircalla
19. mar 2024

Karma? V 36 otehotniet uz nie je take jednoduche, moze to dost trvat

lienka.7
19. mar 2024

@autorka nebudem ta súdiť, lebo výčitiek svedomia mas urcite sama viac ako dosť... podľa mňa je to zatiaľ krátky čas, telo sa ti musi poriadne zotaviť. Možno by som sa poradila sa s iným lekárom.
A asi aj poprosila o odpustenie "tam hore". Nie som "panbickarka" ale podľa mňa keď sa uľaví tvojej duši, automaticky ti naskočí aj lepšia psychika a možno sa vám zadari. Musíš skratka odpustiť aj ty sama sebe... Fakt drzim palce ✊🍀

autor
19. mar 2024

@lienka.7 nedokážem si to odpustiť, proste to nejde. Nikdy sa stým nezmierim, bola to najväčšia chyba môjho života a určite psychika robí veľa a ja som od vtedy psychicky dosť vyčerpaná.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre